. .. .. .. .. .. .
. .

Vanilkovo-jogurtová torta s ovocím na MDD, jednoduchá a svieža - RECEPT 27736

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 14163 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Vanilkovo-jogurtová torta s ovocím na MDD, jednoduchá a svieža


[ recept č. 27736 zo dňa  ]


Vanilkovo-jogurtová torta s ovocím na MDD, jednoduchá a svieža


POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 4 vajcia, 4 lyžice polohrubej múky, 4 lyžice domáceho vanilkového cukru, 1 lyžica kakaa, 1-2 lyžice vlažnej vody, 1 lyžička vanilkového extraktu, 1 prásšok do pečiva, džem na potretie korpusu, PLNKA: 1 smotana na šľahanie, 2 biele jogurty, 5-6 lyžíc domáceho vanilkového cukru, 1 vanilková tobolka (vanilkový struk), 1 želatínový stužovač (Dr. Oetker), 100 ml vlažnej vody, ovocie podľa chuti (banán, mandarinky, čučoriedky, jahody), POLEVA: čokoláda na varenie, 50g cery, ozdoby na tortu

POSTUP PRÍPRAVY

KORPUS:
1. Predhrejeme si rúru na 170 °C.
2. Z bielkov vyšľaháme sneh.
3. Žĺtka zmiešame s múkou a cukrom, k tomu potom pridáme kakao, vodu, vanilkový extrakt a prášok do pečiva. Všetko spolu dobre premiešame. Potom do tej hmoty postupne a zľahka vmiešavame sneh.
4. Zmes vylejeme do tortovej formy (priemer 26cm) a pečieme na 170 °C cca 20 minút.
5. Po upečení a miernom vychladnutí korpus potrieme džemom.

PLNKA:
Zatiaľ, kým sa korpus pečie, pripravíme si plnku:
1. Smotanu na šľahanie vyšľaháme. Potom do nej vmiešame dva jogurty, cukor a vanilkový kaviár (semienka z rozrezanej vanilkovej tobolky). Všetko spolu dobre premiešame.
2. Podľa návodu si pripravíme želatínový stužovač - do 100 ml vlažnej vody vmiešame stužovač a ručne asi 1/2 minúty miešame. Keď je stužovač vymiešaný, postupne do neho vmiešavame vanilkovo-jogurovú plnku.

DOKONČENIE:
1. Na upečený korpus dáme vrstvu ovocia a na to polovicu plny. Zase dáme vrstvu ovocia a na to druhú polovicu plnky.
2. Vložíme do chladničky.
3. Pripravíme si polevu - ja som robila čokoládovú (čokoládu na varenie som nad parou rozpustila v cca 50g cery). Polevu nalejeme na plnku a keď čokoláda trošku stuhne, podľa fantázie dozdobíme.
4. Zase vložíme na cca 2 hodiny do chladničky.

POZNÁMKY:
1. Ak nemáte domáci vanilkový cukor, použite kryštálový, ale miesto 1 lyžice pridajte 1 balíček syntetického vanilínového cukru.
2. Tobolku z vanilky nevyhadzujte - umiestnite ju do uzavtretej nádoby s cukrom a urobte si vlastný domáci cukor - na cca 100 g cukru použite 1 tobolku.
3. Namiesto čokoládovej polevy ukáže krásne na torte červené želé, ale moje deti ho nemajú radi, tak ja robím čokoládovú polevu. Pri želé je ale efektnejšie vrsty v plnke prehodiť - najprv plnka, potom ovocie, plnka, ovocie - aby ovocie bolo pod želé vidno.
4. Ak používate stužovač na želatínovej báze, nikdy tortu nedávajte do mrazničky - po vybratí z nej a by sa plnka roztiekla, želatína by sa zmenila na hrčky a vodu...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Ingrediencie


Hotová torta


Len zahryznúť:-)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< môjmu synčekovi... | Vanilkovo-jogurtová torta s ovocím na MDD, jednoduchá a svieža | dcérke na PSP >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (29.12.2010, 17:24)
Evicka, dakujem za uzasny recept. Tortu som piekla pre sestru na narodeniny a mala velky uspech. Akurat, ze jogurtu som dala az 500ml, lebo som kupila 1 velky a zdalo sa mi, ze ten stuzovac to zvladne a viac plnky nikdy nie je na skodu ,-) Uz zostali len posledne 2 kusky, snad sa mi podari odfotit :-p
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (29.12.2010, 18:03)
Janka, fotka ma urcite potesi...Som rada, ze chutila. veru, ja som ju dlho nepiekla, ale v marci nastane prilezitost (L)
ODPOVEDAŤ
Judita V. (judita1) ID 11942 (27.6.2010, 12:28)
presne niečo takáto som hľadala (Y) (L) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (28.6.2010, 11:01)
Ďakujem, mám v receptoch aj podobnú tortu, ale so želé na vrchu, korpus je ten istý, len plnka, je trošku iná. (L)
ODPOVEDAŤ
Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (1.6.2010, 22:48)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (2.6.2010, 7:10)
(L)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (1.6.2010, 22:44)
super (Y) (Y) (Y) (Y)perfektná (clamp) (clamp) (clamp)a hlavne aj s receptíkom (L)to už dáva málo kto :-)
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (2.6.2010, 7:10)
(L)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (1.6.2010, 16:32)
mate tu torticku paradnu.... a musim sa vas este opytat odkial mate tu vanillu... teda nie lusk ale tu esenciu....
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (1.6.2010, 17:21)
Ten vanilkový extrakt, ktorý je na fotke, mám z UK, ale mám recept na kvalitný vanilkový recept, ktorý si môžete vyrobiť sama a je lepší ako tento KIRKLAND, hoci tento bol dosť drahý.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu