. .. .. .. .. .. .
. .

Rebarborovo-banánový džem - RECEPT 27715

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 90150 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Rebarborovo-banánový džem


[ recept č. 27715 zo dňa  ]


Rebarborovo-banánový džem


POTREBNÉ PRÍSADY

1kg očistenej rebarbory, 2 zrelé banány,1kg kryštálového cukru,2ČL citrodeka,1 želírovací prípravok 1:1.

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

pripravíme si ovocie
rebarboru ošúpeme,
a pokrájame
zalejeme malým množstvom vody,pridáme citrodeko a dáme variť
keď je uvarená, zcedíme vodu a rozmixujeme aj s banánmi /zabudla som vyfotiť/, na hladkú kašu
vsypeme obsah sáčku želírovacieho prípravku, /ja som použila tento/, a dobre premiešame
vsypeme cukor, dobre premiešame,, za stáleho miešania privedieme k varu a varíme ešte asi 2 min,pozbierame penu a ešte dochutíme citrodekom.
Džem plníme do umytých suchých pohárov. Poháre otočíme asi na 5 min hore dnom.
hotovo


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kokosové rezy | Rebarborovo-banánový džem | Nátierky z červenej fazule >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
alžbeta l. (elizka) ID 52002 (12.10.2016, 10:47)
Milujem rebarboru ale ešte džem z nej som nejedla.super nápad.☺
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (16.10.2016, 20:33)
Skúste,Alžbetka,ja tento džemík s banánmi robím každý rok, je vynikajúci!!!!!! (L) (L) (L) (F) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva G. (iii) ID 103373, mimibazar.sk/iii (11.9.2010, 15:48)
VYZERá TO SUPER EšTE SOM NEJEDLA DžEMíK Z REBARBORY.nEVIEš MI POVEDAť čI SA Dá REBARBORA POUžIť EšTE TERAZ čI Už NIE JE STARá NEMáM S TYM SKUSENOST.eVA
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (12.9.2010, 14:05)
Evka,ďakujem za pochvalu,samotný rebarborový džem je dosť fádny, pridaním nejakého iného ovocia získa vynikajúcu príchuť.Ja som už použila všetku rebarboru,takže neviem posúdiť. ale pokiaľ nie je drevitá, tak by to nemalo vadiť *-) No neviem. (L) (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Antonia V. (SOVA I) ID 156999, mimibazar.sk/sova (19.7.2010, 10:49)
Skúsilim ste už niekedy miesto želírovacieho prípravku použiť zlatý klas?
Skúste, funguje to! Orchidea
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (30.7.2012, 20:35)
Ako?prosím si receptík (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (19.7.2010, 20:02)
No pri varení džemov som to neskúšala, ale so zlatým klasom robievam jablkovú detskú výživu.Je vynikajúca (L) (L) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (flower)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (19.6.2010, 16:33)
(Y) (Y) práve ho varííííím ...som zvedavááá na chuť ^o) ^o) ja som dala iba rebarboru, banány a cukor ...nič iné do džemíkov nedávam .... a varííím |:o)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (30.7.2012, 20:33)
Gabika a koľko,čoho dávaš?
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (7.8.2012, 9:55)
Na kilo ovocia 250 g cukru, a varim velmi dlho.
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (9.8.2012, 8:09)
Ďakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (20.6.2010, 23:04)
Gabika, napíš, ako ti džemík chutil !!!!! (L) (L) (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (7.8.2012, 9:57)
V pohode, klasika dzemik...ja mam rada vsetly chute ... nie je to jahodovy ale je super... :-$
ODPOVEDAŤ
Monika P. (MoňaP) ID 8172, mimibazar.sk/bumba (16.6.2010, 14:22)
(Y) (Y) (Y) No a ja, ze co s tou rebarborou od babky budem robit... :^) Dakujem krasne za pochvalu :-$ a aj za inspiraciu, (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (16.6.2010, 17:01)
Monika (L) (L) (L) (L) (flower) (flower) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (15.6.2010, 18:45)
Ivetka,
ja som dnes skusala robit dzemik,ale cisto rebarborovy..nemala som doma banany,tak som skusila bez nich a bez zelirovacieho pripravku. A musim povedat, je skvely!!! (Y) Adelka sa takto (zajic)...varila som ho od oka ,-), sposobom ,kt. sme si s maminkou kedysi nazvali "po vareškách" :-D :-D :-D a nepotrebujem ziaden zelirovaci cukor ani nic ine, zhustne krasne :-)
Dakujem za skvelu inspiraciu (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (16.6.2010, 10:47)
Ľudka, som veľmi rada, že sa ti džem podaril,ja som sa bála, že bez mi to bez želírovadla nazhustne, nabudúce skúsim aj ja (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (17.6.2010, 12:38)
Ivetka, zhustne, len to trva dlhsie :( takze kto nema casu nazvys, nech si pomoze zelirovadlom (Y) ja tymto sposobom zarim ribezlovy,jahodovy,ceresnovy...proste z kazdeho ovocia sa da,len vravim je to dlhsie,ale zas viem,co tam davam :-)
Este raz vdaka, bez Teba by ma nenapadlo takto vyuzit rebarboru (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (18.6.2010, 17:24)
(L) (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello) (hello) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Mária M. (likavka) ID 53375 (5.6.2010, 20:17)
*-)A neskysne ked je tam banan? *-)Ja robim zase kombinaciu:rebarbora a jahody tiež fajny...Ale urobim aj tento (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (6.6.2010, 13:44)
No ja to už robím roky,a ešte sa mi nestalo,žeby skysol. Ale poháre musia byť ozaj svedomito umyté, vysterilizované a vysušené. Ja ich dávam vysterilizovať do trúby. (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (30.7.2012, 20:38)
stačí vysterilizovať aj v mikrovlnke (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (4.8.2012, 19:13)
Výborný nápad,vyskúšam (L) (L) (L) (L) (F) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Mária M. (likavka) ID 53375 (12.6.2010, 17:14)
Ivetka,tak som ho prave dovarila.Zaujimavy,ale chutny.Zbožnujem rebarboru,hlavne moj reb-tvarohovy kolač 8-|zbožnujem (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (12.6.2010, 18:05)
Marika, som rada, že ti džemík chutí, ten tvoj koláčik vyzerá perfektne !!!!! (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (L) (L) (L) (F) (F) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (upravené 5.6.2010, 12:07)
Ivetka, džemík som práve dovarila .. je PERFEKTNÝ (zajic) (zajic) (zajic) - len moj nie je zelený (child12) (child12) - ale to preto, lebo rebarboru som mala skor červenú ako zelenú, ale to neva, lebo chuť úúžasná (zajic) (zajic) (zajic) - noo a varila som bez toho gelfixu /to nedávam nikde/, perfektne stuhol a v pohodke - iba som kúsok dlhšie varila, ešte malinkatý detailík - nerozmixovávala som ho, lebo mám rada kúsky ovocia v džeme ,-) ,-) - potom pošlem i (P) ĎAKUJEM Ti krásne za úúžasný receptík (L) (L) (L) a tu foto http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=704896
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (5.6.2010, 14:52)
Martinka, som rada, že ti džem chutil, mne tam vadia tie vlákienka, preto sa snažím rebarboru rozmixovať čo najviac. J a som sa doteraz bála, že mi to nestuhne bez toho želírovadla. Nabudúce vyskúšam. (L) (L) (L) (flower) (flower) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (5.6.2010, 20:08)
neboj sa Ivetka, netreba Gelfixu do džemíkov, stačí tá kyselina citrónová - dala som tú (Y) (Y) - a to robím džemy tak roky, podľa mojej maminy a jej jednej skvelej knižočky - celá finta je vo varení - treba to iba dlhšie variť ... tento som varila - hmm, čo ja viem asi 1- 1 1 /2 hod, nejak som nestopovala hodiny, dala som trošku z neho na tanierik, nechala vychladnúť a keď už bol pekne hustý, ... dala do pohárov ... tú kyselinu pridávam pred dokončením džemu. (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (4.6.2010, 13:46)
toto stojí za pokus (Y) |:o) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (4.6.2010, 14:30)
Irenka, vyskúšaj,príprava je celkom jednoduchá,ja tento džemík robím každý rok (L) (L) (L) (L) (flower) (flower) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (1.6.2010, 19:50)
Ivetka,tak tento dzemik vyzera skvelo, mnam (zajic)
ak nam rebarbora dorastie,urcite vyskusam. Mozno mi Ivetka poradis,kde ma byt rebarbora umiestnena v zahradke? ja ju mam na slnecnom mieste a neviem,ci tam nie je zadrhel....
dakujem za radu
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (2.6.2010, 11:52)
No ja som si nechala poradiť od odborníčky, a nasadila som rebarboru pod jabloň,teda do tieňa, no a darí sa jej veľmi dobre, už sa mi bohato rozrástla. Tohto roku dorástla do výšky asi 80cm a niektoré stonky mali priemer aj 3 cm.Takže podľa toho usudzujem, že by asi nemala byť na priamom slnku.Ale asi záleží aj od oblasti, kde sa pestuje. Prajem veľa zdaru pri pestovaní !!!! (jablka) (jablka) (jablka) (L) (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (2.6.2010, 19:31)
Ivetka,
vdaka za radu,skusim presadit na jesen a uvidime buduci rok *-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (1.6.2010, 16:49)
ja som tak rada Ivetka, že si ho pridala, tento receptík (L) (L) (L) - onedlho idem na to, tá farba ma úúplne fascinuje (*) - ja robím domáce džemíky bez želírovacieho cukru, iba ich dlhšie povarím, no uvidím, ako to vykoumám a určite písknem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (1.6.2010, 17:04)
Martinka,tú peknú farbu má na svedomí práve citrodeko,bez neho je džem hnedo-zelený. Vyskúšaj, určite ti bude chutiť, ja ho robím každý rok. (L) (L) (hello) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (1.6.2010, 17:06)
super, a je rozdiel medzi citrodekom a kyselinou citrónovou ? *-) . lebo tú tuším ešte doma mám, tak neviem, či možem použiť i tú, či radšej kúpiť citrodeko ? :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (2.6.2010, 9:18)
No tak, priznám sa, to neviem, ja všade používam citrodeko,lebo to slovo akože "kyselina" ma odrádza *-) Ale neviem, či to nie je nakoniec to isté, Opýtaj sa Miška, on je chemik !! (L) (L) (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (1.6.2010, 9:50)
juj,to moze byt parada,Ivetka |:o) |:o) |:o) |:o)a veru asi aj vyskusam (Y)sama som doma dzemik este nerobila,tak budem mat premieru :-) :-) :-) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (1.6.2010, 17:05)
Martinka,príprava vôbec nie je náročná,napíš,ako sa ti podaril !!!!! (L) (L) (F) (F) (F) (F) (flower) (flower) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (1.6.2010, 8:35)
už aj odkladám receptík, vyzerá výborne a páči sa mi aj ako si vyzdobila poháre (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (1.6.2010, 17:07)
Ivetka, ďakujem !!!!!! (L) (L) (L) (L) (F) (F) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (31.5.2010, 22:46)
jeeej to je super farba dzemu!!! (clamp) a samozrejme aj musí chutiť úžasne. my sme doma robili kedysi bananovy dzem s grapefruitom a rumom. boze to bola bomba. este raz mas u mna pochvalu za super kombinaciu ovocia!!! (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (1.6.2010, 7:30)
Anetka,chutí skutočne výborne,a ak si ho dáš do bieleho jogurtu, tak ani ten najextra danone sa takémuto ovocnému jogurtíku nevyrovná (L) (L) (L) (L) (flower) (flower) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (31.5.2010, 22:18)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (1.6.2010, 7:31)
Darinka,ďakujem !!! (L) (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (31.5.2010, 22:00)
:-$ dalo by sa aj bez toho želírovaciho ... ja nepoužívam, ale mám obavu že to bude redšie ... aké to je ?
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (31.5.2010, 22:11)
No, Gabika, obávam sa, že bez toho želírovacieho prípravku, by to bolo veľmi riedke,rebarbora je dosť vodnatá. (L) (L) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu