. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Ryžový nákyp*♥* - RECEPT 27439

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


*♥*Ryžový nákyp*♥*


[ recept č. 27439 zo dňa  ]


*♥*Ryžový nákyp*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

150 g guľatej ryže, 2 hrnčeky mlieka (400 ml), trocha soli, 3 PL kryštál.cukru, 1 PL hrozienok, 2 vajíčka, 3 PL masla alebo Flory, 2 PL prášk.cukru, trocha citrónovej šťavy

POSTUP PRÍPRAVY

Ryžu opláchneme na sitku a dáme ju variť s mliekom, umytými hrozienkami, trochou soli a 1 PL cukru. Varíme nie celkom domäkka, len kým sa vsiakne mlieko, potom odstavíme a necháme prikryté. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Z bielkov, štipky soli a trochy citrónovej šťavy šľaháme sneh, do ktorého zašľaháme zvyšný kryšt.cukor. Žĺtky, cukor a maslo vymiešame spolu a premiešame s uvarenou ryžou. Taktiež pridáme vyšľahaný sneh, premiešame a vložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej nádoby (ja som to robila v remoske). Dáme zapekať do rozkúrenej rúry asi 12 - 15 minút. Servírujeme vlažné, podlejeme kompótovou šťavou a ovocím. My k tomu máme radi čerešne alebo marhule.
<< pre milovníka vlakov, hôr a turistiky :-) | *♥*Ryžový nákyp*♥* | Brokolicová >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Petra J. (Petraja) ID 274339 (19.11.2016, 16:50)
toto jedlo som nejedla hádam 100 rokov. u babky na prázninách som ho mávala a vždy s višňami alebo čerešňami. perfektná vec (pl) (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (12.4.2012, 20:09)
komu sa nechce babrat s vymastovanim formy a sypanim struhanky,....ja pouzivam pritom papier n a pecenie do beznej zapekacej nadoby,aspon je hned cisto :-)
ODPOVEDAŤ
Petra J. (Petraja) ID 274339 (19.11.2016, 16:47)
papier na pečenie je skvelá vec, tiež ho používam kde to len ide aby som si ušetrila drhnutie :-)
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (12.4.2012, 18:20)
mnamka (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katuska226) ID 198495 (12.4.2012, 17:40)
prave som ho dopiekla a je uzasny (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (13.4.2012, 21:25)
jejda, teším sa i ja (Y) :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária Š. (marika) ID 48948 (19.4.2011, 13:02)
prave sa zapeka a uz sa nan veeelmi tesim (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu