. .. .. .. .. .. .
. .

Pečené zemiaky s gaštanmi - RECEPT 2623

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ID 5882 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Pečené zemiaky s gaštanmi


[ recept č. 2623 zo dňa  ]


Pečené zemiaky s gaštanmi


POTREBNÉ PRÍSADY

10 stredne veľkých zemiakov - cca 300 g jedlých gaštanov (asi 15-20 väčších kúskov) - slaninka - mleté čierne korenie - soľ - 100 ml vývaru - maslo na vymazanie pekáča

POSTUP PRÍPRAVY

Holky, začala sa sezóna gaštanov a už sa dajú kúpiť aj na trhu, možno aj v hypermarketoch. My sme stále tlačili tie klasické pečené z ulice, ale tento týždeň ma inšpiroval recept z jedného ženského časopisu a musím uznať, že je to vynikajúca lahôdka! Vďaka obsahu slaniny vhodná aj pre chlapov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Suroviny: viď obrázok. Čím väčšie gaštany, tým chutnejšie. A lepšie sa šúpu.
1. Gaštany umyjeme, osušíme a narežeme do kríža - asi tak, ako na fotke. Ide o to, aby sa po upečení dobre šúpali.
2. Narezané gaštany uložíme na pekáčik (nevymastený) a šupneme do trúby predhriatej na 200 stupňov. Pečieme cca 15 minút. Po upečení vyberieme, necháme ochladiť a ošúpeme. Dobre upečené gaštany vyzerajú asi takto.
3. Zatiaľ, čo sa gaštany pečú, pripravíme si zemiačky. Ošúpeme, umyjeme, osušíme, prerežeme na polovičky. Zabalíme do tenších plátkov slaniny a poukladáme na pekáč vymastený maslom - reznou stranou dolu. Posolíme a očienokoreníme. Keď vyberieme z trúby upečené gaštany, šupneme tam takto pripravené zemiačky na cca 20-25 minút.
4. Keď sa upečú aj zemiačky, vyberieme z trúby, pridáme osúpané gaštany a zalejeme vývarom. Ak nemáte vývar, pripravte si z bujónu, také 1 dl stačí. Potom ešte pečieme tých 10-15 minút.
5. Finito. Podávame s hoblinkami masla. Keď sa Vám chce a máte chuť, dobrý je k tomu jednoduchý dresing z jogurtu a kyslej smotany 1:1. Je to fakt lahôdka. Dobrú chuť!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Míša rezy??? | Pečené zemiaky s gaštanmi | Wafle, vafle, gofry >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Roman Daniel B. (RDB) ID 26658 (7.11.2007, 13:10)
Ahoj Silvia M.
Tak sme to skutocne my Medvede, co sme reagovali na famozny vyber receptov Katariny H. Na druhej strane musim uznat, ze predmetna tiez blogerka ma vkus, ked si povyberala nase recepty. (H)
Inak aj tento receptik by stal za hriech, ale velmi sa mi pacil recept na hruskovy kolac s Nivou ten skutocne stoji za preskumanie. Problem je u nas s casom. Kedze si nasi citatelia zvykli, ze kazdu nedelu je novy recept musime tomu nase varenie prisposobit. Ale tem kolac urcite vyskusam.
Dakujem ti pekne za zaujem a hlavne za solidaritu.
tenjeho (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika B. (Onika) ID 15310 (8.11.2007, 14:58)
Ahojte Medvede. Ked ste uz tu tak neuvazujete o pridavani receptov aj sem?
Alebo zostanete verny blogu?
ODPOVEDAŤ
Roman Daniel B. (RDB) ID 26658 (9.11.2007, 11:04)
Ahoj Veronika.
Nuz musim povedat, ze neuvazujeme. Bolo by to zrejme dost narocne varit pre viacero blogov. A obcas si chceme dat aj upecene krumple s tvarohom, co by sme na blog nemohli dat. Ale zato vidim, ze tu mate super atmosku a ze sem urcite obcas zabludim. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (7.11.2007, 14:16)
Medvediky, kolacik vyskusajte, ale uz som upozornila pri receptiku, ze nie je origos moj, ale z oblubeneho servra - tentokrat to bol station.sk No ja sa k tomu cestne priznavam! A tesim sa na dalsie recepty! (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Roman Daniel B. (RDB) ID 26658 (7.11.2007, 19:23)
Vies tu treba polozit otazku. Co je a co nie je original recept. Pokial uvedies zdroj a uvedies veci na pravu mieru, nevidim v tom ziadny problem. Co aj hned, ked je recept uplne prevzaty. Clovek by mal byt v prvom rade uprimny. Niektore nase recepty su uplne originalne. Niektore su inspiraciami z inych receptov (napriklad aj paprikas z peceneho kurata) a niektore su napriklad len prevzate so zahranicnych kucharok a ingredianciami a upravou prisposobene na nase slovenske podmienky. Vzdy su vsak nami uvarene a nafotene a ak nie su originalne, uvadzame presne odkial pochadzaju. Ved ostatne Kebab na bulharsky sposob (posledny nas recept) predsa tiez nie je mojim originalom, co je z textu evidentne. Vsetko dobre a nech sa ti velmi velmi dari. (jablka) (jablka)
tenjeho
ODPOVEDAŤ
Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (8.11.2007, 9:11)
No super, tak vidim, ze sme zajedno. Mam totiz tiez taky nazor, ze ak ma nieco na inom servri oslovi, tak to uvarim, ofotim a prasknem sem - podelit sa s ostatnymi maminkami. Ale taktiez uvadzam zdroj a fotky su vylucne moje (uznavam, nie je to ktovieco ;-) )
Kebab na bulharsky sposob podla medveda sa chystam robit tento vikend, muz mi za to slubil, ze povysava! :-D
Ak sem este zabludite, tak si dovolim odporucit stranku inej maminky - podla mna absolutny fenomen tuto na MMB. Ma tam okolo 400 receptov, a niektore su skutocne uzasne, navyse uzasne vyzeraju... stoji za zmienku... http://www.mimibazar.sk/recepty.php?user=633 Hlavne som bola absolutne paf z vianocneho menu 2006 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=782&user=633 a z menu pri prilezitosti krstin dietatka http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2211&user=633 - to proste treba pozriet aspon tie fotky.
Tak sa majte a nech sa dari aj Vam! (Y)
ODPOVEDAŤ
Roman Daniel B. (RDB) ID 26658 (9.11.2007, 10:55)
Dakujem ti, pozrel som sa a skutocne tie recepty vyzeraju skvele.
Jej nick zrejme pripojim k oblubenym blogom na tom nasom blogu. :-)
ODPOVEDAŤ
Lívia C. (Livka299) ID 8343, mimibazar.sk/livka299 (28.10.2007, 17:51)
Ja som to dnes ukuchtila, celkom nam to chutilo, ale chutilo by to tak isto aj bez gastanov..... ;-) ;-) ;-) Inak fajn (clamp)
ODPOVEDAŤ
Valéria R. (Valuska) ID 19011, mimibazar.sk/valuska (27.10.2007, 13:10)
Netreba tie zemiaky pri pečení zakryť alobalom? *-)
ODPOVEDAŤ
Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (27.10.2007, 19:10)
Nie, Valuska. To by sa Ti udusili. Ak ich nezakryjes, tak sa prijemne do chrumkava upecu. Nespalia sa, lebo je tam dost slaninky. Inak, ja takto peciem aj americke zemiaky. (L)
A baby, co ste mi napisali komentar - dajte vediet, ako chutilo :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Maja S. (Maja454) ID 19163 (26.10.2007, 21:23)
Super recept práve som nevedela čo s gaštanmi určite vyskušám
ODPOVEDAŤ
Lívia C. (Livka299) ID 8343, mimibazar.sk/livka299 (26.10.2007, 19:04)
WAW dobrý nápad volám manželovi, nech nakúpi |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Veronika B. (Onika) ID 15310 (26.10.2007, 18:15)
Tak toto urcite vyskusam. Vsetko co mam rada a hlavne gastany. Uz aj bezim do obchodu kupit. (PL) (PL) (PL) (PL) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu