. .. .. .. .. .. .
. .

Cvikla- recept na nálev - RECEPT 25886

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 30839 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)


Cvikla- recept na nálev


[ recept č. 25886 zo dňa  ]


Cvikla- recept na nálev


POTREBNÉ PRÍSADY

na 5kg uvarenej cvikly potrebujeme: 1 liter vody, 150ml octu, 120g kryštálového cukru, 1ČL soli, 1ČL rasce, 1ČL feniklu a surový strúhaný chren podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarenú cviklu si postrúhame na strúhadle (my sme doma vždy strúhali na tom najjemnejšom) a zmiešame ju s vychladnutým nálevom. Na nálev zmiešame všetky suroviny okrem chrenu, necháme prevrieť a vychladnúť. Nakoniec pridáme postrúhaný chren, toľko koľko máte radi. Cviklu môžeme hneď jesť alebo ju dáme zasterilizovať do pohárov.
Ešte taká rada, ak robíte túto cviklu na jeseň, dajte kľudne o 2/3 menej vody, pretože cvikla sama je ešte veľmi vodnatá, tak aby ste nemali veľa vody nakoniec....
<< TUNIAKOVE... | Cvikla- recept na nálev | Slané srdiečko >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Natalia N. (nataly2013) ID 330059 (7.8.2018, 12:54)
Cvikla už pomaly dozrieva … idem pomaly chystať na zavárania.
Dá sa aj kocky krájať ako tu: http://www.foodfest.sk/zavarana-cvikla/
Alebo radšej nemám?? :)
ODPOVEDAŤ
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (25.5.2013, 9:39)
musim pochvalit,robila som prvykrat a je to vyborne,akurat som nedala fenikel,kedze ho nepouzivam
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (27.5.2013, 20:07)
super, som rada, že chutilo, aj bez feniklu, ak ho nepoužívate, tak by vám možno až tak nesadol, aj keď zas neide ho tam veľa :-$
ODPOVEDAŤ
Daniela F. (fedakana) ID 169888 (9.7.2012, 13:47)
(dest) (*) (^) 8o| :-S
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.4.2010, 16:02)
(Y) aj u nas sa takto robi cvikla. tu na kocky nemam rada, takto je ovela,ovela lepsia. a s chrenom....ajaaaj,no uzas (Y)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (14.4.2010, 16:06)
presne! a v škole nám robili vždy len kocky a také divné to bolo a bez chuti navyše.. teda aspoň pre mňa :-D a áno, kopu chrenu, že štípe až neviem kde :-D
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (14.4.2010, 16:00)
Janka, presne takúto cviklu robím aj ja, len s tým rozdielom, že tam ešte pridávam uvarenú cukrovú repu. Cvikla má potom jemnejšiu chuť. (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (F)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (14.4.2010, 16:05)
cukrovú repu? to som ešte nepočula ,-) ale čo rodina, to asi iný recept... môže byť zaujímavé.. :-$ mne to chutí aj takto, má taký fajný šmrnc ,-) :-D
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (14.4.2010, 16:53)
No, Janka, ja tú cukrovú repu dávam len vtedy, keď sa mi ju podarí zohnať :-|
(L) (L) (L) |:o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu