. .. .. .. .. .. .
. .

sipkovy dzem - RECEPT 2260

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 18400 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)


sipkovy dzem


[ recept č. 2260 zo dňa  ]


sipkovy dzem


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg sipok, 3-4 dcl vody,250g zelirovacieho cukru alebo dietneho zelirovacieho cukru

POSTUP PRÍPRAVY

postup je pri obrazkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

najskor si treba ist nazbierat sipky, ja som nazbierala cca jeden kilogram, treba ich poumyvat a potom z nich odrezat vrchnu tmavu ciapocku a aj spodnu stonku ak tam nejaka ostala po zbere
kedze som nenafotila ked som sipky varila a pasirovala tak aspon to co ostalo po pasirovani. ALe k postupu, sipky dajte varit spolu s vodou, tak aby boli zakryte, mozno budete musiet priebezne dolievat viacvody, varte aspon hodinu, kym nie su makke. Ja som ich popucila pucitkom na zemiaky aby sa lepsie pasirovali. Ked som ich popusila, nechala som cca hodinku prechladnut. Potom som pasirovala cez nerezove sitko. Po pasirovani ostal takyto "bordelik".
opat nieco co ostalo po pasirovani:-)
vratim sa k tomu druhemu co ostalo po pasirovani a to samotnej stave zo sipok. Tu dajte naspat varit do hrnca, pridajte vsetok cukor a varte na stisenom plameni kym nezacne jemne bublat, po piatich minutkach je treba kvapnut trosku dzemu na tanierik, ak pekne stuhne je hotovy. AK nema dostatocnu hustotu pridajte trosku kyseliny citronovej.
a toto je vysledny dzemik. Avsak nieco som dala aj do flase, z tohto mozstva mi vysla jedna sedemdecka flaska a tento zbytok. Dzem nalejte hned za horuca do flase, zasrobujte a postavte hore dnom a nechate tak az kym nevychladne.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Chlieb | sipkovy dzem | Eňo-ňuňo - Bábovka s vajcovým koňakom ***** >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (12.1.2012, 23:29)
(clamp)
ODPOVEDAŤ
Andrea L. (Aja1) ID 47601 (10.10.2011, 16:59)
Džemík je hotový,podarilo sa mi ukecať manžela na čistenie šípok od zrniečok a chĺpov.Riadne som ich vyumývala aby sa chĺpky vyplavili,naliala som na šípky vodu a uvarila,rozmixovala a cez sitko precedila a pridala cukor a gelfixom.Samotný džemík je mňamkový.Mažel sa hneď doň pustil.
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (12.10.2011, 11:26)
super, to sa tesim ze sa podaril :-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (12.10.2011, 11:26)
super, to sa tesim ze sa podaril :-)
ODPOVEDAŤ
Andrea L. (Aja1) ID 47601 (6.10.2011, 7:37)
Tiež som sa rozhodla spraviť šípkový džemík,lenže robím to nejak naopak,nazberané šípky som prekrojila a vybrala zrniečka,je to teda fuška ich načistiť a neskôr ich riadne vyumývam od chĺpkov a už môžem začať variť,sama som zvedavá ako to dopadne.
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (31.1.2010, 21:44)
Pamätám si tento džemík z detstva, starká robievala, práve som hovorila (cinky) že by sme tento rok mohli ísť nazbierať šípky, ale nevieme, kde tu v okolí Revúcej sú :-) takže asi pôjdeme kam nás nohy ponesú |:o) |:o) |:o)
robila som z paradajok - podobá sa trocha na šípkový, ale nie je to celkom ono

(hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (16.5.2009, 17:21)
Dievčatá, ako treba postupovať, aby v džeme zo šipok nebolo to pichľave hnusobstvo? Dufam, že máte akúsi fintu, aby sa nemuselo z každej bobule vyrezávať. Keď si to predstavím, všetko ma svrbi ;-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (16.5.2009, 19:31)
mne tam nic neostalo, ja som to "pasirovala" cez pancuchy a nepresli tie chlpky do dzemu :-$
ODPOVEDAŤ
františek r. (trisestri) ID 30284 (27.4.2008, 13:07)
velmy dobry a detailny postup nejake recepty a rady na marmelady najdete aj tu http://www.mojerecepty.sk/marmelady.html
ODPOVEDAŤ
Janka V. (JajaAdy) ID 11031, mimibazar.sk/jajaady (20.10.2007, 15:01)
Ahojte aj my milujeme šípkový lekvárik. Ja som ho prvý krát robila riadne precne. Tak že som ho po rozrezaní zbavila aj jadierok ( to sa mi o ňom aj snívalo). A vravela som si nikdy viac. Potom som ich s vodou dala variť až kým sa nerozvarili, rozmixovala tyčovým mixérom, prepasírovala cez sitko. Dala variť podľa chuti pridala cukor. Je pekne hustý a dobručký ani nepichá.
Lebo keď sme boli mladší spravili sme ho aj s jadierkami a pichal :'(
Ale druhý krát som ho robila tiež takto ako ty. Zvasrila som všetko. Asi 3-4 x pasírovala aby tam neboli tie chĺpky. A miesto želírovacieho cukru som dala len cukor a varila a varila. Mňam asi si idem spraviť chlebíček s lekváričkom
ODPOVEDAŤ
Eva S. (kao) ID 1893, mimibazar.sk/kao (15.9.2007, 14:51)
(Y) (Y) (Y)

Zuzana, aj ja robievam šípkový lekvárik.. s klasickým cukrom a uvarené šípky pasírujem dokonca cez utierku..
No, asi idem zbierať šípky.. je to inak skvelý lekvárik..
a asi nejaké poháriky darujem mojej druhej maminke (svokričke), ktorá ho zbožňuje.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu