. .. .. .. .. .. .
. .

Mäsko na burgundský spôsob - RECEPT 22018

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 42443 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)


Mäsko na burgundský spôsob


[ recept č. 22018 zo dňa  ]


Mäsko na burgundský spôsob


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg bravčového stehna ( hovädzia roštenka), soľ, pestré mleté korenie, 2 strúčiky cesnaku, 1 veľká,alebo 2 malé cibule, 1 paradajkový pretlak, bujón, 3 dcl kvalitného červeného vínka, 1 veľká hrsť sušených hríbov, olej, 2 lyžice hladkej múky, kúsok masla, voda

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkoch
túto omáčku vám zaručene žiaden muž neofrfle :o)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

potrebujeme
Mäsko pokrájame na rezne, naklepeme, posolíme a posypeme korením. Opečieme na horúcom oleji.
Opečené vyberieme a na výpeku orestujeme cibuľu.
Potom pridáme pretlak a cesnak. Chvíľu spolu porestujeme.
Pridáme hríby, ktoré sme asi 15 minút máčali v studenej vode. Vodu z nich zlejeme,ale nevylejeme, budeme ju potrebovať pri podlievaní mäsa.
Pridáme opražené mäsko , podlejeme vriacou vodou s bujónom, polovicu vínka, pridáme ešte trošku soli a dusíme do mäkka.
Keď máme mäso mäkké, vyberieme ho dolejeme zvyšok vínka...necháme zovrieť. V troche vody si rozmiešame múku a cez sitko prilejeme do vriacej omáčky. Povaríme 10 minút. Ak máme omáčku príliš hustú dolejeme vodu.
Do omáčky vložíme mäso a necháme spolu prevrieť. Na záver zjemníme trochou masla...ďalej už nevaríme. Podávame s knedľou.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Mc Queen | Mäsko na burgundský spôsob | Knedľa pre malých aj veľkých maškrtníkov. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Miroslava R. (mimiovci) ID 151219 (19.5.2010, 16:47)
Tento recept sme si strašne obľúbili. Pripomína mi jeden recept mojej babky :-$ jaj spomienka na detstvo a obedy u starých rodičov. Ďakujem za receptík !! (Y) (radost) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (chrumkaika) ID 85857 (31.1.2010, 10:36)
mnam,super recept (Y),mame dnes na obed :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (1.2.2010, 17:21)
som rada ak chutí (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Silvia F. (Silvale) ID 121849 (28.1.2010, 17:09)
mňam je to naozaj výborné (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (lolek) ID 71360 (8.1.2010, 11:03)
.......a dnes večer vyskúúúúúšam : - ))))))))))))), už teraz mi tečú slinky.....Mňamkýýýýý, to nám bude chutiť určite.
ODPOVEDAŤ
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (8.1.2010, 11:53)
Andrejka určite ti odporúčam skúsiť...nie je to zložité a určite sa ti vydarí (L) (L) (L) (L) (L) :-$
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (7.1.2010, 20:38)
Gabika, vyzerá lákovo (Y) (Y), niekedy vyskúšam (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (Maťa149) ID 90159 (7.1.2010, 19:38)
No toto isto vyskúšam (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (7.1.2010, 18:06)
Gabika toto mäsko na červenom vínku robievam aj ja a je fakt vynikajúce (clamp) (clamp) (clamp) Len ja mám trošku iný postup - pripravím si pác z uvedených surovín a mäso v ňom tak zo 2h marinujem (pri hovädzom aj dlhšie) - je potom veľmi jemnunké (Y) Ja tiež nedávam huby a múku. Nabudúce pridám tie hubky. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (8.1.2010, 11:51)
Evička vieš tiež som robievala tak ako ty píšeš ale toto s hríbikmi je trochu iné,ale ozaj mňamky (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Mária M. (likavka) ID 53375 (7.1.2010, 16:50)
Vyzera dobre,vyslušam *-) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (monik11) ID 112034 (7.1.2010, 15:54)
vyzerá to mňamkovo (Y) (Y) (Y), určite to vyskúšam (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (7.1.2010, 15:55)
Monika budem rada ak vyskúšaš (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu