. .. .. .. .. .. .
. .

Slivková klevela - RECEPT 2111

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Slivková klevela


[ recept č. 2111 zo dňa  ]


Slivková klevela


POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg vykôstkovaných a umytých sliviek * 500 g kryštálového cukru * 1 vanilkový cukor * 0,5 dcl rumu alebo vodky

POSTUP PRÍPRAVY

Klevely sa používajú na polievanie rôznych múčnikov, lievancov, palaciniek, tvarohových a iných knedlí, halušiek.... atď, dochucuje sa škoricou, tvarohom, smotanou a podobne.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Na 4 kusy 7dcl pohárov potrebujete presné 2 kilečká očistených sliviek, cukor, vanilkový cukor a pijatičku.
2. Do veľkého kastróla dajte očistené slivky, ak sa Vám chce, nakrájajte ich na menšie kusy, podlejte hrnčekom vody a na silnom plameni ich varte asi 20 minút za stáleho miešania. Tento 150 ročný hrniec bez jedného ucha, ktorý si pamätá ešte bitku pri Carihrade, si vôbec nevšímajte. POužívam ho na varenie džemov a keď sa mi náhodou ovocie v ňom moc pripáli, vôbec ma to nenaštve a hrniec odhodím aj s obsahom rovno do smetiaka.
3. Nezabudnite stále miešať, plameň udržujte stále rovnako silný, ľahko sa môže stať, že Vám na spodu klevela prihorí, takže nezabudnite miešať, miešať a miešať.
4. POtom už budete potrebovať iba cukor, vanilkový cukor a vodku, resp. rum, či um, to je jedno.
5. Do hrnca nasypte kryštálový cukor a vanilkový cukor, varte ešte asi 5 minút,
6. Ak chcete, klevelu rozmixujte. Rozmixovala som celý obsah nie veľmi dohladka, nechala som v ňom aj kusy sliviek. Rozmixované ešte nechajte prejsť varom a vypnite.
7. Do hrnca nalejte poldecáčik vodky alebo rumu, ja som použila vodku, tú máme radšej :-))))
8. Naplňte do pohárov, zavrite ich ako na večnosť, obráťte ich dole tlamičkou a nechajte úplne vychladnúť.
9. No a ostáva ich už iba označiť, vyčačkať, nalepiť etiketky a vyložiť na poličku v špajzi.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< TVAROHOVY SEN mam to od jarky ona od zuzky a ona od janky-atd. | Slivková klevela | Talianske cestoviny s cottage syrom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu