. .. .. .. .. .. .
. .

TIRAMISU na slovenský sposob - RECEPT 20958

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 65067 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


TIRAMISU na slovenský sposob


[ recept č. 20958 zo dňa  ]


TIRAMISU na slovenský sposob


POTREBNÉ PRÍSADY

250g kyslej smotany, 200g kremoveho tvarohu (Vian z Kauflandu), 1/2 hrnceka slahackovej smotany, 4 vajcia, 1/3 hrnceka praskoveho cukru, 1 hrncek uvarenej silnej kavy, 1/4 hrnceka kryst. cukru, 2PL rumu, 2 baliky piskot, 4PL kakaa,

POSTUP PRÍPRAVY

Toto Tiramisu je u nas velmi oblubene, lebo tam nejde Mascarpone- chutovo je vynikajuce, a mozte ho pripravit nielen ako tortu, ale aj do priesvitnych misiek- tak, ze bude mat kazdy svoju misku...postup nizsie....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

pripravime suroviny- kyslu smotanu mozte dat aj klasicku- tu tucnejsiu, je to chutnejsie ( ako inak)
v miske zmiesame metlickou tvaroh s kyslou smotanou a zltkami
vyslahame si slahacku
trocha naslahame bielky a potom pridame praskovy cukor a vyslahame na pevny hladky sneh. Do snehu pridame slahacku a tvarohovu zmes....ten krem je fantasticky, ja som zjedla 2 naberacky :-)
Uvarime si kavu, a do mierne vychladnutej pridame rum a cukor. Zamiesame a do tejto zmesi namacame piskoty a tie ulozime v 1 vrstve do tortovej formy, tie posypeme cez sitko 1PL kakaa a vylejeme naberackou tretinu tvarohovej zmesi. Potom pokracujeme vo vrstveni piskoty- 1PL kakaa - tretinu zmesi- piskoty- kakao- zmes- piskoty- a koncime kakaom
takto pripravene Tiramisu prikryjeme foliou a ulozime do chladnicky. Najlepsie ked ju tam nechame cez noc, aby piskoty dobre navlhli od kremu, bude sa dobre krajat. My sme neodolali a uz sme ju krajali hodinu po dorobeni- ale piskoty ese neboli zmaknute, tak sme to museli jest z formy lyzicou- krem sa uz neroztekal. Dobru chut!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< rychly "šťuchaný" kolacik - inspiracia z ceskeho MMB | TIRAMISU na slovenský sposob | Ružová na "20" >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Janka K. (cocka12) ID 170622 (14.8.2012, 18:02)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janka K. (cocka12) ID 170622 (14.8.2012, 18:00)
javascript :sm(´ (Y)´javascript :sm(´ (pusa)´)) (Y)javascript :sm(´ |:o)´)javascript :sm(´ (^)´)javascript :sm(´ (child2)´)javascript :sm(´ (X)´)
ODPOVEDAŤ
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (6.12.2009, 22:44)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (7.12.2009, 22:17)
(banky) (banky) (banky)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (6.12.2009, 22:43)
ako inak :-p mnam. ;-) musi byt super. (Y)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (7.12.2009, 22:16)
no...nam velmi chuti (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu