. .. .. .. .. .. .
. .

Papriková soľ - RECEPT 2024

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 4972 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Papriková soľ


[ recept č. 2024 zo dňa  ]


Papriková soľ


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg kápie *
250 g soli


POSTUP PRÍPRAVY

Je to vynikajúca prísada do jedál namiesto obyčajnej soli. Používam ju na osolenie polievok, omáčok, mäsa, pečene, húb, nátierok ... (Samozrejme, len kde sa to hodí.) Pridávam ju do jedla až po dovarení, nech si paprika zachová čo najviac vitamínu C.
Môj tip: namiesto obyčajnej soli dajte soľ "Maruška", ktorá má nižší obsah sodíka a vyšší obsah draslíka, chuťovo je slaná rovnako, ale je zdravšia.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Tu sú naši hlavní hrdinovia: kápia a soľ.
2. Kápiu poriadne umyjeme, osušíme najlepšie papierovými kuchynskými utierkami, nech na nej nezostane žiadna voda (to je dôležité!), odstránime stopky a všetky zrniečka, pokrájame ju a odvážime. Pomer soli a kápie je 1:4, v mojom prípade na 1 kg očistenej papriky 1/4 kg soli.
3. Papriku dáme do dôkladne vyumývaného, priam "sterilného" mixéra ...
4. ... a pustíme ho na plné obrátky.
5. Ku zmixovanej kápii prisypeme soľ ...
6. ... a premiešame opätovným spustením mixéra.
7. Naplníme vyumývané poháriky, vyjde 5 s objemom 250 ml, ...
8. ... zaviečkujeme, označíme a hotovo. Nesterilizujeme, soľ konzervuje. Uložíme v špajzi, kde vydrží určite rok, aj dva. Teda, mne určite nevydrží, jedine, že by sa nejaký pohárik zapatrošil.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Polievka z cukety trochu inač | Papriková soľ | Mufinny z celozrnej muky a hnedeho cukru >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana S. (Popka) ID 40159 (17.9.2009, 13:19)
Eli, z akého množstva papriky to ty pripravuješ, aby si mala po celú zimu dostatok? Ja sa to chystám cez víkend na chalupe urobiť, aby som vedela, koľko papriky si mám kúpiť na trhu. (X) (X) (X)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (18.9.2009, 23:26)
Jani, záleží na tom ako často a do čoho všetkého ju budeš pridávať. Mne vystačí na rok z 1-2 kg papriky, ale moja mamina robí aspoň zo 4 kg. ;-) Ak aj zostane nejaký ten pohárik dlhšie ako rok, nemusíš mať obavu, že sa pokazí. Určite vydrží, soľ konzervuje. (L)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Popka) ID 40159 (22.9.2009, 14:03)
OK, díky (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Denisa S. (Samkasarinka) ID 21317 (1.9.2007, 22:02)
Chutí určite vynikajúco. Moja babka to zvykla robiť (Y), len umrela skor ako ma to stihla naucit (child12). Tymto receptom si mi ju pripomenula a velka vdaka za to. Zajtra uz aj volam nasim, nech mi donesu papriky a pondelok to po robote aj urobim(po nocnej) velmi pekne dik este raz. (L)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (2.9.2007, 10:06)
Nie je zač. Babičkine recepty bývajú jedny z najlepších. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Daniela C. (barila) ID 3809, mimibazar.sk/barila (25.8.2007, 12:25)
Tak som to prave dokoncila. Uvidime aku chut to spravi v jedle....dakujeme za napad. :-)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (2.9.2007, 10:08)
Rado sa stalo. |:o)
ODPOVEDAŤ
Erika B. (BrDo) ID 3728 (23.8.2007, 11:27)
toto vyzerá super nápad a aj mňam (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (23.8.2007, 14:52)
Na ochutenie a osolenie je ozaj mňam. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu