. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Štrúdľa so zápražkou*♥* - RECEPT 19885

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)


*♥*Štrúdľa so zápražkou*♥*


[ recept č. 19885 zo dňa  ]


*♥*Štrúdľa so zápražkou*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

*Cesto - 250 g hladkej múky, 1/4 čL soli, 1 vajco, 8 PL vlažného mlieka, 50 g mierne zmäknutého tuku* *Zápražka - 100 - 120 g tuku (hera, olej, masť), 70 - 80 g hladkej múky, * *Náplň - 6 väčších jabĺk, 1 višňový kompót (7 dl), 150 g orechov, 2 PL kryštál. cukru, 10 dg maku + 2 kopcovité PL práškového cukru, mletá škorica, sáčok piškótov * *Na potretie - vajíčko + 1 PL mlieka + 1 PL oleja*

POSTUP PRÍPRAVY

Prípravu tejto štrúdle som videla raz dávno na Prime v relácii "Prima vařečka". Bola to príprava jednoduchá ako facka a štrúdle vyzerali krásne. Recept som si zapísala, ale papierik niekde "pošiel" a teraz som sa k receptu znova dostala vďaka jednej milej osôbke z českého MMB. Tak som ho mohla konečne vyskúšať.
Štrúdľa je skvelá, hoci to nie je lístkové cesto, vyzerá tak, chutí tak, lístkuje sa úplne najlístkovatejšie a celé to je založené na tej zápražke. Špica :))

(3.9.2012) Dodatočná poznámka - všetky ingrediencie na cesto nahádzať do DP a spustiť program "Cesto" - cesto po 25 min vybrať, šupnúť do chladničky (zabalené vo fólii)
*****Poznámka k zápražke *****
Ak robíte zápražku z oleja, dajte z neho do panvice najprv iba polovicu objemu, všetku odváženú múku a restujte, postupne môžete trocha oleja priliať, prípadne pridať i viac múky (múka nie je vždy rovnaká, takže preto). Tá zápražka a zrolovanie cesta nám zabezpečuje pekné lístkovanie, preto viac zápražky nie je na škodu.
Ak sa vám zdá zápražka riedka, pridajte viac múky.

Zápražka sa na cesto natiera po vychladnutí, taká letná, vlažná.... (na malom kúsku cesta skúste, ako sa roztiera)
Ak vám zápražka na ceste počas roztierania stuhne, dorobte ešte trocha redšej olejovej zápražky a teplú (nie žeravú) nalejte na prvú zápražku...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Všetky ingrediencie na cesto si pripravíme a vložíme do misy.
Pomocou hnetača alebo aj ručne vyhnetieme cesto. Ja to ručne neviem, ale existujú predsa "mašinky" naši pomocníci. Ja som to rozhnetené cesto ešte dala do mixéra (kto máte Ronic, tak to poznáte... za 30 sekúnd je vymiesené) lebo sa mi nechcelo s tým párať.
Takéto malé cestíčko to bolo, super vypracované. Dáme ho do omastenej mištičky a vložíme do chladničky odstáť asi 1 hodinu.
Kým cestíčko odpočíva, pripravíme si zápražku z oleja (kto sa bojí, tak z masti) a hladkej múky. Keďže to je dosť veľké množstvo, zoberte na to panvicu. A zápražku-okrovku treba robiť pekne pomaly, aby neprihorela. (Ja som ju robila na takej starej liatinovej panvici, ktorá dobre rozvádza teplo).
Odstáte cesto z chladničky vyberieme, dáme ho troška postáť na pomúčenú dosku, aby sa trošku zahrialo
a rozvaľkáme ho na väčšiu plochu ... nie až príliš natenko
potrieme ho celé až po okraje vlažnou zápražkou čo najrovnomernejšie.
Cesto zrolujeme
takto.... nič nevyteká, lebo vlažná zápražka na studenom ceste rýchlo tuhne (preto sa s roztieraním neflákame) :-)
a šulec rozkrájame na 4 rovnaké časti a znova ich šupneme na chvíľu do chladničky stuhnúť.
Po chvíli si vyberieme jednu roládku a dáme na pomúčenú dosku, pomúčime aj zvrchu
pomúčime aj zvrchu a začneme rovnomerne vaľkať... nemusíme sa báť ani teraz, že by čokoľvek vytekalo :-)
a rozvaľkáme natenko ...
Cesto posypeme rozmrvenými alebo zomletými piškótmi
potom nakladieme polovicu strúhaných jabĺk, posypeme trochu mletou škoricou a 1 PL cukru
Predchádzajúce vrstvy posypeme ešte mletými orechami (môžu byť aj hrubo mleté), založíme okraje cesta a zrolujeme ho smerom k sebe
Podobne postupujeme aj pri štrúdľach s makovou náplňou. Na rozvaľkané cesto dáme piškotovú drť, na to nasypeme polovicu maku zmiešaného s práškovým cukrom a nakladieme polovicu višní, ešte posypme škoricou. Tu už necukrujeme kryštálovým, netreba. Tiež založíme okraje a zrolujeme smerom k sebe. P.S. Ak chcete, resp. nemáte starosti s líniou, pred rolovaním štrúdle pokvapkajte mak rozpusteným maslom. Inak buď mliekom alebo trochou šťavy z kompótu. Nie je to nutné, ale je to potom šťavnatejšie.
Rovnako urobíme s ďalšími cestíčkami, celkovo budeme mať 4 štrúdličky - 2 jablkové, 2 višňové. Všetky štrúdle potrieme zmesou vajko+olej+mlieko a dáme ich piecť na plechu s PNP pri 180°C.
Rovnako urobíme s ďalšími cestíčkami, celkovo budeme mať 4 štrúdličky - 2 jablkové, 2 višňové. Všetky štrúdle potrieme zmesou vajko+olej+mlieko a dáme ich piecť na plechu s PNP pri 180°C. Ja som dala piecť obidva plechy naraz (s ventilátorom).Piekli sa asi 15 - 20 minút, presne neviem, len tak odoka.
Upečené necháme najskôr vychladnúť, cez sitko pocukrujeme práškovým cukrom
a môžeme zvolať rodinku, aby si zgustla :))
detail


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< ORECHOVÉ TAŠTIČKY | *♥*Štrúdľa so zápražkou*♥* | Pagáčiky so semienkami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Andrea J. (skallka) ID 41637, mimibazar.sk/skallka (8.1.2017, 13:37)
Tak som dnes urobila z dvoch dávok a vyšlo mi šesť. Tri jablkové, tri makovo jablkové tie sa ešte pečú. Jablkové som nakrojila, lískujú sa len hore, dnu sú makučké a na pohľad sú také krásne ako od cukrára! Do zápražky som dala masť, aby to stuhlo, fikla som to na mráz, lebo je minus 20 v momente stuhla, tak som ju nanovo zohrievala, aby sa dala natrieť. Výborné a jednoduché sú! dakujem za recept dlhšie som robila plnky, ako s cestom. A píekli sa pri 180 skoro trištvrte hodinu, sú zlatavé a dobre upečené!!!!!!!!!!!!!
ODPOVEDAŤ
alena t. (ajat) ID 26909 (4.1.2015, 17:56)
Fantastická!!!! Včera som ju spravila, no zmizla rýchlosťou blesku.....Odporúčam a dávam 1***** (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (6.1.2015, 11:05)
(Y) Však je veľmi dobrá? A vy ste nemali problém s tou zápražkou? Ja to fakt nechápem, že to niektorým vytekalo...veď ak urobím hustú zápražku a rozotriem po studenom ceste, pomaly mám problém, ako to vôbec rozotrieť?
Už som ju dosť dávno nerobila *-) Ale teším sa, že Vám sa podarila a chutila (radost)
(L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (siska01) ID 24612 (22.9.2012, 11:20)
aj by som to spravila, ale vyzera to na mna moc moc tazko...tak si necham radsej zajst slinky a idem sa supnut na Vasu jednoduchsiu strudlicku
ODPOVEDAŤ
Lubka K. (lubka04) ID 193359 (10.9.2012, 16:33)
Ja som strudlu tiez skusila. No aj ked bolo cesto dobre vychladene, olej vytekal, lebo ved olej nestuhne, ked som ho zatacala do strudle, utekal pred cestom. Nejak som ho tam zabalila. Nakoniec som ho prerezala len na dva sulce, lebo sa mi zdalo toho cesta malo. Zo zachladenych prerezanych sulcov olej vytekal, tak som ho kratkym miesenim zapracovala do cesta, rozvalkala na tenko, naplnila svojou oblubenou jablkovu plnkou so skaramelizovanou oprazenou struhankou. Mna zaujal hlavne ten sposob vyroby cesta, chcela som si ho vyskusat. Strudla bola nakoniec dobra, ale nabuduce uz cesto radsej kupim. Aj ked rada skusam nove veci a nezvyknem si takto ulahcovat pracu. A este chcem dodat, ze sice tomu nerozumiem, preco mi to nevyslo, ked vam ano, ale verim, ze recept mate odskusany a skratka viete ako na to :)
ODPOVEDAŤ
Soňa K. (Wewerenka) ID 198592, mimibazar.sk/wewerenka (upravené 13.9.2012, 23:05)
Mam uplne rovnaku skusenost. Cesto som ale nakoniec horko tazko vyvalkala a strudle upiekla (z dvoch casti, tretiu som od zurivosti hodila do kosa). Musim povedat, ze boli vyborne, chrumkave, vylistkovane, takze myslienka je dobra, len treba pouzivat vlastny usudok. Nedalo mi to a guglila som asi hodku a dospela som k rozhodnutiu, ze nabuduce urobim tak, ako to viacere recepty odporucaju, totiz zaprazku z 1 PL bravcovej masti a 4 PL hl. muky, da sa najst napr. v receptoch s nazvom madarska strudla. Kedze sa tento pomer opakoval v takmer vsetkych receptoch, ktore som nasla, a tiez po porade s mojou mamou - vynikajucou a skusenou kucharkou, skusim tuto variantu a som zvedava na vysledok. Ak sa podari, podelim sa ako to vyslo.
ODPOVEDAŤ
Lucia S. (lussula) ID 102427 (19.4.2018, 6:29)
Tak, veru tak. Z bravčovej masti to vždy urob. Bude to vynikajúce.
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (10.9.2012, 15:48)
mňamky (Y)
ODPOVEDAŤ
Soňa K. (Wewerenka) ID 198592, mimibazar.sk/wewerenka (9.9.2012, 9:54)
Receptik vyzeraj nadejne, ale ako tu uz bolo niekde napisane, zaprazka podla receptu je riedka, proste neexistuje, aby vznikla hustejsia pri tomto pomere. Pridala som este hodne muky nad limit, ale bala som sa uz viac, takze riedka zostala. natrela som na skoro priesvitne cesto, no pri dalsom valkani vytekala, lepila sa na podlozku, o nu sa lepilo cesto, takze som musela mucit, co sposobilo, ze cesto krehlo, nedalo sa natenko vyvalkat, trhalo sa a lamalo, pri stacani sa tiez potrhalo. tak neviem, kde je chyba... :)) okrem tej muky v zaprazke som presne vsetko dodrzala. konecny produkt som prave vytiahla z rury, uvidime aky bude chutovy zazitok, chcela som ju ponuknut na oslave, ale asi ze radsej nie.
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (9.9.2012, 16:24)
Mali ste cesto schladené? Ked dávam vychladnutú zápražku na cesto, tak ju vždy veľmi rýchlo rozotriem, lebo má tendenciu na tom vychladenom ceste stuhnúť a potom sa rozotiera už ťažko. Cesto, na ktoré sa natiera zápražka, nerozvaľkávam nejak extra natenko. Zápražka rozotretá naň mi ledva vyjde, aby bola po celom. Na fotkách vidíte, ako cesto rolujem...pretože zápražka je v tenkej vrstve ani sa mi nemá čo niekde hromadiť, aby to vytekalo. Navyše na tom studenom ceste zatuhne.
Vidíte na inej fotke, že som cesto rozrezala na časti - tiež mi nič nevytieklo. Potom to putuje znova do chladničky. Roládky postupne vyberám odtiaľ vždy po jednej. Zase na jednej fotke vidíte ako je roládka zatiaľ len málo rozvaľkaná... vidíte tam niekde vytečené? Olej používam zn. Venusz... Už som túto štrúdľu robila veľa, veľakrát odkedy som sem recept postla, zápražku som robila aj s bravčovou masťou. A nikde mi nič netieklo. Prvýkrát, keď som ju robila, to píšem aj v recepte, som ju robila tuším z hery... a to bolo moc husté, neroztierateľné. Takže preto som zdôrazňovala zápražku z oleja.
Zápražku z masti som musela tiež narýchlo ešte doplniť olejovou a zatepla, aby sa to dalo roztierať. Ešte mi napadla jedna možnosť, ale to vás nechcem uraziť, možno ste si olej zle odvážili... Ak sa toto nestalo, ak ste cesto mali dobre vychladené pred natieraním, vaľkaním, tak začnem veriť na paranormálne javy...
Čo sa vaľkania cesta týka, práveže cesto pri vaľkaní sa má posypať múkou... ale netrhalo sa. Pravdaže pri rozvaľkávaní treba trocha dávať pozor, ale ide to celkom fajn. A stáčanie cesto neovplyvňuje, pokiaľ teda to cesto nie je prilepené k doske. Robievala som štrúdle z lístkového cesta, ale už robievam len túto... (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Soňa K. (Wewerenka) ID 198592, mimibazar.sk/wewerenka (9.9.2012, 21:05)
Neurazam sa vobec, len som chcela prist na to, kde je chyba. cesto pred natretim bolo v chladnicke 2 hodiny, zapražka bola z venuszu (iny ani nekupujem) a bolo ho na chlp 120 g, odvazene na digi vahe. este som si kontrolovala, ci je davka v gramoch alebo ml, takze tu chyba nebola. cesto som robila neskoro vecer, aby som rano len naplnila a strudle niesla na oslavu cerstve, takze rolky odpocivali do rana v chladnicke. proste to skusim este raz a uvidim, mozno treba najst len spravny grif. inak vysledok bol výborný, robila som makovú s visnami, cesto sa v podstate pekne listkovalo, len ten proces vyroby ma proste hrozne stval , peciem vela a rada a zvycajne sa mi dari, tak som bola taka sklamana. nastastie som robila este brownies, ktore vysli perfektne, takze rodina neprisla skratka :) :) Buduci vikend robim znova, proste mi to neda, musim na to prist. dakujem za rady, ak sa podari, pochvalim sa (L) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (10.9.2012, 14:57)
Ak budete robiť nabudúce, skúste urobiť zápražku s herou, prípadne ak budete robiť s olejom, dajte najprv polovičné množstvo oleja, neskôr sa dá vždy pridať dľa potreby. Verím, že nabudúce to bude bez problémov :-) (L) (F) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva S. (esi) ID 32080 (3.9.2012, 8:47)
Poznám tento recept, štrúdla je vynikajúca. Robím roky a ozaj odporúčam. Dá sa vyvaľkať krásne na tenučko. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (5.9.2012, 14:32)
:-) (L) :-) (L) (flower)
ODPOVEDAŤ
viktória s. (torias) ID 206491 (31.8.2012, 23:30)
toto je bezkonkurencne najlepsia strudla aku som kedy jedla. (clamp) (clamp) (clamp) je lepsia ako od mojej mamy a povedala to aj ona. vcera sme ju urobili vecer, dnes som ju zobrala do roboty na oslavu a zmizla len taky fukot |:o) (zajic) |:o) zajtra ju urobim pre nas (Y)
dakujem ti krasne kristinka za uzasny recept (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (L) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (1.9.2012, 10:09)
:-) to je fakt super (clamp) teším sa i ja :-) :-) Už som ju dlho nerobila, asi by som mala tiež urobiť, ked je sezóna jabĺk *-) Tak nech sa ti darí (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (jansam) ID 243759 (26.5.2012, 12:47)
(clamp)
ODPOVEDAŤ
Magdalena H. (Majdalka) ID 166595 (30.1.2011, 16:29)
takze.. prve cesto putovalo do smetiaku,do druheho som si urobila hustu zasmazku podla seba a podarilo sa (Y) je fantasticka..napadlo ma pozriet sa na cesku stranku tam gramaz na zasmazku sedi,len miesto oleja je pisany tuk podla mna musi byt zasmazka dostatocne husta inak napad chvalim
ODPOVEDAŤ
Magdalena H. (Majdalka) ID 166595 (4.2.2011, 20:15)
rozmyslam ci to nema byt naopak 120 muky a 70 oleja? neda mi to pokoja,aj ja som zakladne cesto vyvalkala na tenulinko,potom hustejsiu zaprazku...uz hotove cesticka sa dali skoro do "priehladna" vyvalkat a vysli mi 4 obrovske strudle
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (3.9.2012, 1:42)
nie, nemá to byť naopak :-) napadlo mi, že či ste mali cesto schladené? neviem si vôbec predstaviť, ako by ste hustú zápražku rozotierali na tenké studené cesto? asi by sa vám to dobre nedalo. ja som dnes robila túto strúdľu opäť a schválne som si urobila hustejšiu zápražku. nakoniec som musela dorobiť ešte trocha riedkej zápražky a pridať ju k predchádzajúcej, pretože sa mi to nedalo rozotrieť. Ale to je vaša vec, ked hustú zápražku dokážete rovnomerne rozotrieť, robte to tak. Zápražka a zrolovanie sú tu na to, aby cestu dali ten finálny efekt lístkovania....
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evik evik) ID 62536 (30.1.2011, 14:40)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (K) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Magdalena H. (Majdalka) ID 166595 (30.1.2011, 13:18)
nechcem nikoho urazit,ale bol to horor,zaprazka bola velmi riedka,suroviny som si poctivo odvazila,uz na zaciatku sa mi to nepozdavalo,schvalne som si recept aj komentare precitala este raz,nenasla som ziadne namietky,tak som myslela ze to ma tak byt. prve cesto bolo uzasne dobre sa valkalo,potom prisla zaprazka,pri rolovani a prekrojeni skoro vsetka vytiekla,teraz som to dala stuhnut a som zvedava ako to dopadne.. *-)
ODPOVEDAŤ
Magdalena H. (Majdalka) ID 166595 (4.2.2011, 20:10)
fakt neviem ani ja presne som si odvazila suroviny proste toto mnozstvo oleja a muky bola riedka zaprazka,ale ked som dala menej oleja bola uzasna
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (2.2.2011, 19:24)
Nikoho ste neurazili, tiež som občas niečo zbabrala, keď som robila neznámy recept. Len som sa potom pokúsila zistiť, prečo to mne nevyšlo, ked to vyšlo iným. No a teraz tiez tak zvažujem, čo sa mohlo stať u vás. Spomenula som si, že prvýkrát som na zápražku použila miesto oleja tuk (palmarin alebo heru, už neviem) a zápražku som dala chladnúť na balkon. Bola taká hustá, že sa mi nedala dobre natierať. S olejom to išlo úplne super. Vlažná zápražka po natretí vychladla úplne, pri rolovaní nemalo čo vytiecť. Neviem, ako ste mali rozvalkané cesto, ktoré ste natierali... čo najviac natenko. Rozmýšľam, či to nebolo dákou horúčavou v lete, že vám to vytieklo...? Inak neviem... Ja som tú prípravu videla v TV a tam to tiež bolo rovnaké ako aj u mňa.
ODPOVEDAŤ
Martina F. (mata3636) ID 133276 (30.1.2011, 13:31)
aj ja mám túto skúsenosť. skúšala som tento recept asi pred pol rokom. zápražka riedka, všetko mi vytieklo, štrúdličky boli tenučké, maličké. všetko sa síce zjedlo, aj to mojim chutilo, ale viac už tento rcp nebudem robiť. škoda, obrázok vyzerá pekne, aj komentáre sú pozitívne, myslela som si, že ja som niečo pokazila, ale vždy, keď niečo robím 1x, dávam pozor. nevadí, nie vždy všetko každému vyjde alebo chutí. :-)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (2.2.2011, 19:09)
Mrzí ma, že vám tá štrúdlička nevyšla, ale neviem si predstaviť, ako tá zápražka mohla vytiecť. Cesto som rozvalkala čo najviac a zápražku som rozotrela po celom, bolo to v úplne tenulinkej vrstve....zápražka sa nanáša vlažná a po rozotretí tá tenká vrstva ešte aj zatuhla. Pri sttáčaní do rolády mi to vôbec nevytekalo, lebo nemalo čo. Potom sa to dalo do chladu a tiež po prekrojení z toho nič nevytekalo. Takže si ozaj neviem predstaviť, čo za problémy ste to mali.
Mne z toho množstva vyšli 4 ks štrúdiel po dlžke celého plechu, takže ani tomu nerozumiem, ako ste vy dostali malické štrudličky? No čo už? Tak si treba nájsť iný receptuš, ktorý vám bude vyhovovať. (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina F. (mata3636) ID 133276 (2.2.2011, 19:43)
ale nie, nech vás / ťa? / nič nemrzí. všetko sa pojedlo, (Z) (Z) a (cinky) chutilo. ja som bola skôr naštvaná na seba, že som niečo domrvila. už som skúšala niekoľko receptov, ale štrúdľa mi nejde 8o| ale ja sa nevzdám a budem skúšať ďalej :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (helferin) ID 163006 (29.10.2010, 19:06)
(Y) (Y) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (4.11.2010, 21:31)
(D) vdaka (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana F. (halintoa) ID 68226, mimibazar.sk/halintoa (25.1.2010, 19:18)
Pred hodinkou som štrúdle dopiekla a musím povedať, že je chuťovo fantastická, i keď nie je lístková, lebo som to zmrvila ;-). Miesto oleja som urobila zápražku z palmarínu a ten mi na ceste stuhol, takže sa mi už pri motaní trhalo... Nabudúce to bude lepšie, to už dám skutočne olej :-D. Skutočne je to chuťovo jedna báseň (Y).
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.1.2010, 12:00)
Ano, skutočne je to pravda. Idem zdôrazniť v tom recepte, že zápražku treba robiť iba s olejom. Ale aj tak som rada, že ti chutila (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (15.11.2009, 20:10)
Kristínka,dnes som upiekla túto fantastickú štrúdľa a musím povedať,že už som ich robila na neviem koľko spôsobov,ale od dnes už len túto (clamp) (clamp) (clamp)najviac mi pripomína tú originál ťahanú (Y)ďakujem (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (17.11.2009, 13:53)
Som rada, že sa ti páči. Ja som ju robila tiež teraz prvýkrát a budem ju odteraz robievať. Je vynikoš (Y) Maj sa pekne (L)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (upravené 10.11.2009, 20:31)
JA som kedysi robievala koláčik, kde bol zo zápražky krém, zalial sa mliekom ako bešamel a keď to vychladlo, primiešalo sa maslo, pozriem sa za ním????Mimochodom, štrúdľa vyzerá báječne, len keby bolo kedy všetky tieto recepty vyskúšať, tiež mám poradovník ;-) ;-)dikes za vloženie receptu (L) (L) (L)

Tak, našla som svoj recept na Rozprávkové rezy:
Vyšľaháme 8 bielkov, pridáme 28 dkg pr.cukru, 8 žĺtkov, 10 dkg hladkej múky a 4 dkg kakaa. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upeieme.
Krém: Zo 14 dkg masla a 6 kg hl.múky urobíme stredne silnú zápražku, podlejeme 1/2 litrom mlieka a uvaríme na hustú kašu. 25 dkg masla a 20 dkg pr.cukru vyšľaháme a spojíme s vychladnutou kašou. Nakoniec pridáme 10 dkg kakaa. Povrch polejem čokoládovou polevou.
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (11.11.2009, 12:34)
Aldi, ja mám niekedy pocit úplnej neschopnosti, keď tu vidím toľko tých úžasných receptov, že si neviem z nich ani vybrať, nieto ešte ich zrealizovať. :-( Pozerala som vianočné pečivká, niektoré z nich i ja robievam, ale v zozname, ktorý by som chcela urobiť je 20 vecí. Je mi jasné, že z toho neurobím ani polovicu, ak vôbec... aj mi to príde dosť zbytočné, toľko toho, potom to vedie len k prejedaniu sa :-S Tak aj rozmýšľam, že by som mala návštevy MMB zminimalizovať *-)
Tvoj recept vyzerá dobre (Y) Prosím ťa, len v tom kréme tej múky asi menej :-D , neviem, v akom hrnci by som to robila ;-) ;-) ;-)
Takže 60 g , resp. 6 dg , však? *-)
(L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (12.11.2009, 20:09)
kristinka,tak z kolacikov na vianoce kde sa da urob polovicnu davku a tvoj sen sa Ti splni.Vyskusas vsetky a "napchavat" sa-nechcem urazit,sa budes ako obvykle :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (11.11.2009, 16:48)
jasné, šikovnica, má tam ísť 6 dkg - d-čko sa mi niekde zamotalo, spisovne - šesť deko múky :-p akosi som naň pozabudla, pretože tých receptov je skutočne veľa a človek stále nachádza niečo lepšie.
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (11.11.2009, 18:44)
Veru hej, alebo niekedy ani nie lepšie, len čosi iné, aby sme nerobili stále dookola to isté :-) Tieto tvoje rozprávkové asi čoskoro vyskúšam, lebo už podľa názvu je jasné, že to bude dobrota (Y) Ak niečo nebudem vedieť, trocha ťa asi pootravujem (H) ak sa bude dať ;-)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (12.11.2009, 17:57)
jasné, že môžeš otravovať, budem čakať a najmä na reakciu po, ako bude chutiť, veľa zdaru (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.11.2009, 20:17)
Táto štrúdľa je výborná (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp), za oných časov mi ju robievala moja mamka
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (9.11.2009, 21:27)
Ivetka a ty ju nerobievaš? :-$ Moja mamina robievala štrúdle, ale ona robí takú ťahanú. Strašne dobrá, ale je s tým roboty ako na kostole...to vyťahovanie, mňa by z toho rozhodilo. +o( Ja robievam z lístkového, no a teraz budem túto. ;-)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (10.11.2009, 20:02)
Ja som ju zatiaľ ešte nerobila, voľakedy si robievala ťahanú, ale teraz zvyknem robiť tú, čo mám v receptoch
ODPOVEDAŤ
Eva N. (leskot) ID 98318 (9.11.2009, 19:35)
:-o :-o :-o Neuveriteľné !!! Ľudská vynaliezavosť je nekonečná ... (F) (L) (F)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (9.11.2009, 21:18)
chichichi :-D (Y) však, Evi ;-) taký dobrý nápad! Recept bol ale od kuchárky - mamičky tej dievčiny, čo v telke varila. Tak tipujem, rokmi osvedčená vec *-) a fakt dobrá (Y) Ahojky (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (9.11.2009, 18:36)
tak tuto strudlu som tiez objavila na ceskom MMB, fantasticka, peciem ju uz asi rok... (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (9.11.2009, 19:25)
No teda... :-) a čo si to sem nenahodila? :-$ Vieš, čo som sa ja doma nahľadala papierika? Už som si pripadala ako sprostá, poprehadzovala som všetky kuchárske knihy, karisbloky s receptmi a všetky písomnosti. Zmizol.
Ale som rada, že sa zhodneme na tom, že je fantastická ;-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (9.11.2009, 19:38)
Ked ja uvarim, upeciem, a to peciem kazdy 3 den, a az ked to je na tanieri, si zase poviem, ze ja hlupa, ved som to mohla odfotit ;-) ;-)ale ja sa polepsim, slubujem
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (9.11.2009, 17:59)
Na tento receptik som čakala..uz je to dost dlho čo si ho zhanala..si sa k nemu skor nedostala?? Musi chutit vyborne,viem si predstavit..určite vyskušam,len musime vybehnut na zahradu pooberat zvyšne jablka (ak uz neomrzli)..a zaradujem do poradovnika..je na mieste asi 358 :-D
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (9.11.2009, 19:14)
Ahoj Marti, no jasne, nedostala som sa k tomu. Ale veď vieš ako to je s poradovníkom, píšeš o tom. (H) Hej, vyskúšaj, kým ti nepohnijú alebo nepomrznú jabká. Je to taký schnell recept (zajic) za korunu (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu