. .. .. .. .. .. .
. .

Kanadské šišky bez vysmážania - RECEPT 19412

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 48300 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 122 návštěvníkov)


Kanadské šišky bez vysmážania


[ recept č. 19412 zo dňa  ]


Kanadské šišky bez vysmážania


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto : * 600g múky /300g hl+300g pol/ * 50g kr.cukor * 2 žĺtky * 2 PL rum * kora z 1 citróna * 1 kocka droždia * 60g rozpustené maslo * 350 ml mlieko * štipka soli * .......... Poleva : * 1 pohár kr.cukor * 2 PL maslo * 1/2 pohára mlieko * 1 1/2 pohára pr.cukor * štipka soli * 1 PL šťava z citróna -alebo rumu *

POSTUP PRÍPRAVY

- no a dnes sme si urobili niečo sladkého, ....... Inšpirovala som sa receptom z Knihy receptov zo života trošku upravila/ a u nás asi najobľúbenejší - a tá poleva, hmmmmm.... mňam . No a jasne, že sa dajú normálne vysmažiť aj na oleji - ale i takto na plechu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

na začiatok : - robila som z polovičnej dávky - lebo nám to stačí - tak nech vás tie vyfotené množstvá nemýlia - údaje budem uvádzať ako pri celej dávke................ Takže: - z mlieka trošky cukru a droždia urobíme kvások
- vykysnutý kvások prilejeme medzi ostatné ingrediencie určené na cesto
- vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť
- vykysnuté
- na pracovnej doske si cestíčko ešte pár krát prehnetieme , vyvaľkáme na caa 0,5 -0,7 cm a vykrajujeme pohárikom kolieska, do kolieska urobíme dierku /ja nemám nič iné čím by som tú dierku vykrojila - tak som použila kovovú trubičku na šamronky, kým som nemala ani tú , použila som koniec varešky a urobila dierku, ktorú som natiahla/
- poukladáme na papier na pečenie / z celej dávky výjdu 2 takéto plechy/ a necháme podkysnúť ešte ale 20-30 min
- šišky necháme podkysnúť a potom sa možeme rozhodnúť, či si ich vysmažíme, alebo upečieme . ............................... ja som ich tentokrát piekla : - podkysnuté upečieme pri teplote 180 stupňov caa 15-20 min /sledujeme/ ... ja som piekla v teplovzduške pri teplote 160 stupňov
- upečené potrieme troškou masla , necháme vychladnúť, a kým sa nám chladia urobíme polevu
- na úplne stíšenom plameni rozpustíme spolu maslo, kr.cukor a mlieko, za stáleho miešania - keď sa nám to rozpustí - dáme preč z ohňa
- takto
- chvíľku si to nevšímame - nech to nemáme horúce a do vlažného primiešame pr.cukor a cit.šťavu - alebo rum, ja som dala cit.šťavu
- rozmiešame , nech tam nemáme hrudky, zatiaľ sa nám aj šišky ochladili a možeme ich obaliť v poleve
- šišku tam pacneme a pekne vyváľame zo všetkých strán
- a ukladáme na ten istý papier na pečenie, na ktorom sme ich upiekli - šupneme na balkón a necháme stuhnúť /ešte že je vonku zima - urýchli to čakanie :))/
a tu ich už máme v plnej nádhere / na tácke je polovičná dávka/
ešte iný pohľad ......... no a papkáme len tak alebo s džemíkom, my si na to ľúbime dať aj džemík. Nemusíte sa báť tej polevy, že by bola nejaká extra sladká lepka, ktorá Vám zalepí pusu. Tie chute sú výborne vyvážené spolu so šiškami. .......... A ďalšia vec - receptík je úúúplne univerzálny - keď máte radšej šišky vysmážané - úplne kľudne - cestíčko mám odskúšané, - dokonca musím povedať, že vysmážané sú chrumkavejšie, nafúknutejšie, lepšie - lebo predsa vysmážané šišky sú asi najchutnejšie a osobne si myslím, že s pečenými na plechu sa ani porovnávať nedajú a lepšie si držia tú polevu. Ale na druhej strane - tieto sú oveľa zdravšie - bez tuku, chuťou skor pripomínajú koláčik , tú polevu si státím trošku do seba nasajú a povrch akoby scukornatel - aby Vás to neprekvapilo - lebo predsa je to cukor, ale sú tiež výborné. - takže už len je na Vás, či si zvolíte klasickú vynikajúcu formu vysmážanej šišky , alebo zdravšiu verziu - koláčovej šišky


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kuracie prsia na škorici | Kanadské šišky bez vysmážania | Svadobná pre kolkárov >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 46 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
hana h. (hankazk) ID 90615 (13.11.2013, 20:23)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (8.9.2013, 22:59)
Toto je teda niečo (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (8.9.2013, 20:08)
(Y)po dlhom čase ich idem zasa urobit, (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Branislava D. (morttimer) ID 183857 (18.3.2012, 17:41)
Super,robim ich uz druhy krat podla tohto receptu a nejdeme sa ich "dozrat" a ta poleva je bozia :-) (D)
ODPOVEDAŤ
Slavomíra G. (zmajcek) ID 223590 (8.3.2012, 18:41)
Su skutocne vyborne (L) (L) (L) prave som ich dopiekla a este ani nezacali tuhnut a polka plechu je fuc (clamp) (clamp) (clamp). Piekla som ich v rure a nemaju chybu... vsetkym odporucam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Maťka dik za bomba recept
ODPOVEDAŤ
Slavomíra G. (zmajcek) ID 223590 (8.3.2012, 16:05)
no ideme nato s dcerkou (mamca) dufam , ze sa nam podaria lebo ked pecieme spolu tak vzdy nieco vynechame ,-) .
ODPOVEDAŤ
Andrea F. (Aďa1f) ID 137937, mimibazar.sk/ada1f (1.3.2012, 17:05)
naozaj výbornéééé, (Y) (Y) (Y)skúšala som pečenú verziu a mnaaam ,velmi milo nás to prekvapilo,trošku zmena ....aj poleva je fajnová.... (clamp) (clamp) (clamp) dakujem za receptík (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Adriana I. (iada) ID 126542 (14.2.2012, 13:41)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
vera t. (klinge) ID 229040 (1.2.2012, 23:19)
(Y) :-) (L) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (12.2.2012, 10:31)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (merry2211985) ID 177008 (1.2.2012, 23:06)
(clamp) (clamp)fakt božské [A] dakujeme
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (12.2.2012, 10:29)
to ma teší Mária (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (20.1.2012, 10:46)
skusala som,cesto chuti ako pecene buchty,cize mne to klasicke sisky nepripomina,poleva vyborna,ale radsej ostanem pri vyprazanych
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (12.2.2012, 10:31)
ako som písala v recepte - máš pravdu - klasika je len klasika, ... niekto ale vysmážané nemôže, tak preto i táto alternatíva šišiek. Ale čo je na tom ceste super - je variabilné - vysmážané sú ozaj pravé "šišky"
ODPOVEDAŤ
Martina M. (Tinuša) ID 10023 (26.10.2011, 12:07)
ďalší recept v rade na vyskúšanie :-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (14.12.2011, 20:17)
nech sa páči mati, hlavne aby bola spokojnosť (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária O. (Majculik) ID 171786 (20.10.2011, 10:51)
vyzeraju bozsky,urcite ich vyskusam (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.10.2011, 21:03)
Ďakujem Mária (L)
ODPOVEDAŤ
Michaela V. (misik) ID 5014 (18.10.2011, 20:50)
^o) šišky určite vyskkkkkkúšam, vyzerajú úžasne
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.10.2011, 19:21)
Tak hádam bude aj spokojnosť Michaelka (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Liba B. (babibi) ID 213130 (18.10.2011, 20:21)
(Y) (Y) (Y) (C) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.10.2011, 19:21)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina T. (matuska1311) ID 165241 (18.10.2011, 19:32)
dnes som ich robila su uplne fantasticke.Preco klames ze z polovicnej davky stacia? to vobec nieje pravda , nam nestacila ani cela davka :-D
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.10.2011, 19:21)
Matík, to som rada, že tak zachutili :-D :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (15.2.2011, 7:46)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.10.2011, 19:20)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (14.2.2011, 22:47)
(Y) (Y) (Y) (Y)krááásne ich máš Martinka (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.10.2011, 19:20)
Ďakujeem Sylvi (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Barbora K. (barborka k) ID 76396, mimibazar.sk/barborkak (6.12.2010, 19:25)
akurat sa nimi krmime, skoro vsetky som upiekla a par aj vyprazila, ale musim povedat, ze co som doteraz mala rada vyprazene, tak tieto pecene su veeeeeeelkeeee MNAAAAAAAAAM!!! (H) |:o) (clamp) (clamp) (D) si velmi pochutnavame! ta poleva je uuuplne superska, mnamka, akurat neviem, ci mi nestuhla alebo co, lebo tecie pomaly dolu..ale vylizujeme aj tu :-p ,-) :-D
naozaj super, vsetky receptiky mas tip top!!! veeeelmi sikovna maminka, aj ja raz budem 8o| ,-) :-D (noc)
krasne vianoce!! (darecek) (andel)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (6.12.2010, 21:17)
Veľmi som rada Barborka, že tak chutili |:o) |:o) |:o) - tá poleva časom trošku scukornatie, ale normálne je je taká lepkavá ,-), ale strááášne fajn a mňam (zajic) (zajic) (zajic) Ďakujeeem krásne za komplimentík, je mi cťou (L) (L) (L) (L) krásne Vianoce Tebe i Tvojej rodinke,paaa (banky) (andel) (stromecek) (darecek) (pohoda)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (28Tinka) ID 73056 (29.5.2010, 15:45)
(Y) sú geniálne, mňam |:o)
ďalší receptík, ktorý pribudol k mojim obľúbeným
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (29.5.2010, 16:20)
Ďakujem mooc Kristínka (L) (L) (L) veľmi ma teší |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 46 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu