končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
TORTY |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Bodkovana torta - lienka[ recept č. 19264 zo dňa 25.10.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Cesto kakaove: 1/2 Palmarinu, 1/2 pohara jemneho kryst. cukru, 1 1/2 pohara polohrubej muky, 1/2 pohara pochutkovej smotany, 2 PL dzemu, 1 PL kakaa, 1/2 KL soda bicarbony, 2 vajcia********** Cesto piskotove: 3 vajcia, 1/2 pohara cukru, 3/4 pohara polohrubej muky,*********** Krem: 1 vanilkovy alebo smotanovy puding (prip. Zl. klas), 1/4 pohara praskoveho cukru, 1 pohar mlieka, Na vrch: 1 Galaretka jahodova, 1 Galaretka z cernic,alebo z ciernych ribezli, cucoriedok, ( cim tmavsia, tym lepsia). *********** Okrem toho: papier na pecenie a tortova formas odopinatelnym krajom o priemere 26 cm. ( ja som robila do 24 cm a myslim, ze tych 26 cm by bolo ovela lepsie. Nevysli mi tie bodky akoby mali. No budem musiet kupit aj 26 cm tortovu formu, kvoli tejto torte, pretoze som ju urcite nerobila poslednykrat:) POSTUP PRÍPRAVY Rozmyslala som, akoby som definovala tento recept. Zaujimavy, napadity a veeeeeeeelmi chutny. Zvlast davam do pozornosti najma tu kakaovu piskotu. Ja som so doposial s takymto receptom nestretla. Je nielen efektny, ale ma zvlastnu, zaujimavu chut. Najprv som sa obavala, ze to bude suche, ale po ochutnani som konstatovala, ze ide o velmi zaujimavu kompoziciu chuti. Mrzi ma len to, ze tie bodky na lienke dost nevynikli, ale pouzila som najtmavsie zele, ake som dostala. No, nabuduce budem robit zele nie s vodou, ale kupim ten "najciernejsi" sirup prip. dzus, aky bude dostat v obchode. PS: mrzi ma nekvalitne foto, ktore som vymenila, ale je tu lepsie vidiet ten kontrast tmavych bodiek. pridala som do tmaveho zele ciernu potravinarsku farbu. Vkladam aj nove foto do postupu pre porovnanie:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ako prve si pripravime svetle cesto: do kajstrolika dame na miernom ohni rozpustit tuk a pridame kryst. cukor. Odstavime zo sporaka a nechame trochu ochladit ochladeny, rozpusteny tuk s cukrom prilejeme do muky a spracujeme cesto spracovane cesto zbalime do potravinovej folie a odlozime do mraznicky!!!!!! Budeme ho neskor struhat na struhadle na jablcka, takze musi byt dobre stuhnute teraz si urobime piskotove cesto: 3 cele vajcia vyslahame s 1/2 poharom krystaloveho cukru do peny ( slahame min. 5 min.) a potom pridame 3/4 pohara muky. ( Odmerala som si to na PL a vyslo mi cukru 6 PL a muky 9 PL - nie kopcovitych) dno tortovej formy vylozime papierom na pecenie a vylejeme do nej masu. Piskotu pecieme pri 180 stupnoch 20 - 25 minut rozpustime Galaretku (zele) v 100 ml vody v mikrovlnke cca 1 minuta. Ak je malo, pridajte 10-15 sekund. Po vybrati z mikrovlnky som este doliatla 250 ml studenej vody. Nechala vychladit upeceny piskotovy korpus. Este z tepleho som stiahla papier zo spodu. Rychlo umyla tortovu formu a uz som pokracovala v robeni tmaveho korpusu. Tu je trosku nevyhodu, ze chvilu ide rura prazdna. Mozno keby som mala dve tortove formy s rovnakym priemerom... hm takze pokracujeme v priprave tmaveho cesta. V miske rozslahame 2 vajcia s 2 PL smotany, 2PL dzemu (jahodovy, prip. ribezlovy), preosiata 1 PL kakaa s 1/2 Kl soda bicarbony do kakaovej masy nastruhame biele cesto, ktore sme si odlozili do mraznicky. Struhame na velkych ockach ( na tom , co jablka) opatrne, uz len rucne zamiesame a vylejeme do tortovej formy vystlatej papierom na pecenie. Iba spodok formy, boky nemazeme nicim. Peceieme pri 180 stupnoch cca 30 minut z mlieka a pudingu uvarime kasu, prikryjeme foliou a odlozime na terasu, prip. balkon vychladnut. Ta folia nedovoli urobit na pudingu korku. Ked vychladol, bol velmi husty, tak som ho preslahala mixerom a bol OK z piskotoveho korpusu formickou vykrajujeme kolieska (akoze lienkine bodky) maslo s cukrom vyslahame dopenista. Po lyziciah pridavame vychladeny puding a zakazdym dobre preslahame krasne naslahany pudingovy krem medzitym sme si odstranili papier aj z tmaveho korpus. Ochladeny korpus prelozime na tortovy podnos a opat polozime odopinatelny kraj tortovej formy okolo torty . Potrieme kremom prilozime svetlu piskotu a jemne pozatlacame korpus do kremu. Odlozime do chladnicky, kym zele nema taku huspeninovu konzistenicu. ked uz nam zacina zele(Galaretka) pomaly tuhnut, tak mozeme zalievat otvory malou lyzickou opatrne plnime otvory a dame opat do chladnicky, aby nam zatuhlo zele ked uz su bodky zatuhnute, zalejeme cely vrch jahodovym zele a opat nechame stuhnut v chladnicke minimalne 3 hodiny ( samozrejme najlepsie cez noc) po stuhnuti zele vyberieme tortu z chladnicky, opatrne tenkym nozom dookola oddelime tortu od formy a odtranime odopinatelny bok tortovej formy tramtaradaaaaaaaaaaaa... a sme vo finale v reze ***********(podotykam, ze kazdy je iny, podla toho ako sa vam podari prerezat bodky) . Skoda, ze nebolo to bodkovane zele tmavsie. Viac by sa to podobalo na lienku:( Pridavam nove fotky na porovnanie: tmave zele, kde som na druhykrat pridala par kvapiek ciernej potravinarskej farby tmave bodky v piskote zaliata jahodovou zelatinou, pripravena do chladnicky na stuhnutie a takto vyzerala v reze na druhykrat :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Tana L. (backa11) ID 28088 (4.2.2012, 18:18) | |
Adrianko,to vypadá báječně,příští týden už ji mám naplánovanou.Tento víkend budu dělat Svokrin úsmev.Máš báječné recepty | |
ODPOVEDAŤ |
Denisa S. (deni22) ID 127854 (upravené 8.3.2010, 14:48) | |
Uz dlho som sa chystala upiect tuto torticku a konecne tento vikend na nu doslo. Musim priznat, ze spociatku sa mi nedarilo - prve cesto sa mi mrvilo ( asi som mala vacsi hrncek a dala viac muky), no pridala som este asi 5 dkg palmarinu a zlepilo sa. Potom to uz slo hladko. Akurat som namiesto pudingu pouzila do plnky pol kila tvarohu, mame radsej sviezejsie chute, no a ciernu potravinarsku farbu som nezohnala, tak som do vykrojenych jamiek poukladala zavarane cernice a tak zaliala jahodovym zele. Bodky boli tiez dost vyrazne. Dakujem za skvely receptik , urcite som ju nepiekla posledny krat. | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (10.3.2010, 19:32) | ||
Deniska, skvele si si poradila a vdaka za dobry tip na zmenu | ||
ODPOVEDAŤ |
Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (6.1.2010, 0:05) | |
Adrika, kde ty chodíš na tie skvelé nápady...?? Ty už môžeš kľudne aj knižku receptov vydať... , je paráááááááááádna . Inak mne sa páčila aj predtým - s tými svetlejšími bodkami |
|
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (6.1.2010, 20:35) | ||
Darinka, ved sa az cervenam, ze vraj knizku . napady nie su moje (teda okrem muffinkovych fasirok) ja iba tie recepty, ktore stoja zato posuvam dalej | ||
ODPOVEDAŤ |
Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (6.1.2010, 22:36) | |||
Juuuj, no veď to veľmo dobre robíš ... aspoň sa aj my ostatné môžeme doma trošku predviesť ...a niekedy sa nám aj trošku pochvaly ujde... | |||
ODPOVEDAŤ |
Monika S. ((Moni)) ID 54192 (2.11.2009, 22:34) | |
tak toto vyzera luxusne...a mnam-mnam | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (8.11.2009, 16:56) | ||
dakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (31.10.2009, 18:11) | |
noooooo tá vyzerá na zakusnutie určite vyskúšam už len kvôli tej zaujímavej kakaovej piškote | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (2.11.2009, 19:14) | ||
Joj draha, len skusaj, skusaj a ta piskotka je ozaj super | ||
ODPOVEDAŤ |
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (28.10.2009, 9:43) | |
Tak toto si viem predstaviť aj na plechu ako koláčik a keď sa pekne okolo tých "bodiek" pokrája, musí to byť veľmi pekné pre oko . Vyzerá mňamkovo - už si ho aj ukladám. Len škoda, že moja dcéra neľúbi želé To zas budem musieť zjesť pol plechu sama Super fotopostup - podľa neho to pôjde ako po masle | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (2.11.2009, 19:13) | ||
Janette, ani moja dcera nelubi zelatinu, le tento akymsi zazrakom spasala jedna radost . No a s tym plechom je to skvely napad, len by som asi davala 1 a1/2 davky surovin ? Ak nahodou skusis, tak daj vediet | ||
ODPOVEDAŤ |
Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (25.10.2009, 19:25) | |
mňáááááám,to vyzerá úplne super,mám rada koláčiky a tortičky s touto želatinou | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (26.10.2009, 20:44) | ||
Silvika, ozaj je super.Chutovo ma prijemne prekvapila ma najma ta kakaova piskota. | ||
ODPOVEDAŤ |
zuzana v. (zuziqa) ID 21362 (25.10.2009, 19:05) |
No tak tá torta nemá chybu!Kde chodíš na tie nápady?Vyzerá nádherne,isto aj bola chutňučkáááááá |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (26.10.2009, 20:43) | ||
Jaaaaaaaaj Zuzicka, neprezradim, neprezradim | ||
ODPOVEDAŤ |
Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 (25.10.2009, 19:02) | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (26.10.2009, 20:41) | ||
ODPOVEDAŤ |
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (25.10.2009, 13:17) | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (26.10.2009, 20:41) | ||
ODPOVEDAŤ |
Eva Z. (Evka-Eviku) ID 76603 (25.10.2009, 13:03) | |
Skvelý nápad. Také žele som ešte nevidela. Kde si ho prosím ťa kúpila? Rada by som ho vyskúšala. Ďakujem. | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (26.10.2009, 20:36) | ||
Evicka, to zele som kupila tu v Anglicku. Teraz po odskusani receptu, mozem povedat, ze kludne mozes pouzit aj riadnu zelatinu a pouzit k tomu ovocny dzus alebo rozpustit v malinovke miesto vody. Inak sestra hovorila, ze v Tescu je dostat JELLY. | ||
ODPOVEDAŤ |
dada t. (cica-mica) ID 102843 (25.10.2009, 10:35) | |
super..parada.. | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (26.10.2009, 20:29) | ||
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (25.10.2009, 9:07) | |
tak tot sa mi veľmi páči, vlastný nápad??? Všetko na tejto torte je originálne vymyslené, vyzerá báječne!!!! | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (26.10.2009, 20:28) | ||
Anka, nie je to moj napad. Ja recepty nevymyslam. Ked ma nieco zaujme, tak to vyskusam a ked to stoji zato, tak to posuniem dalej. Papa | ||
ODPOVEDAŤ |