. .. .. .. .. .. .
. .

Francúzske zemiaky - RECEPT 18020

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ČO DOM DAL

ID 3709 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Francúzske zemiaky


[ recept č. 18020 zo dňa  ]


Francúzske zemiaky


POTREBNÉ PRÍSADY

3 kg zemiakov, 3 cibule, 8 vajec, 8 špekačiek, 5 dl mlieka, olej, soľ, čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

1./ Zemiaky si uvaríme v šupke, 5 vajíčok natvrdo, na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a tiež extra na asi 1/2 dl oleja opečieme na malé kocky nakrájané špekačky.

2/. Uvarené a vychladnuté zemiaky ošúpeme a pretlačíme cez sitko. Na pekáč vrstvíme: polovicu pretlačených zemiakov /osoliť, okoreniť/, na to pretlačíme vajíčka, dáme opečené špekačky a cibuľu /osoliť, okoreniť/ a navrch ďalšiu vrstvu zemiakov /osoliť a okoreniť/.

3./ Celé to polejeme výpekom, čo nám ostal zo špekačiek a cibule. V mlieku rozmiešame 3 vajíčka, osolíme a okoreníme to a zalejeme pripravené zemiaky.

4./ Pečieme v rúre pri 200°C. Ja ich dávam do rúry prikryté alobalom a až neskôr dám alobal dole a nechám trošku zapiecť.
<< Okrúhla s fotografiou | Francúzske zemiaky | moja prva >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (2.5.2016, 15:38)
(clamp)
ODPOVEDAŤ
andrea k. (adka312) ID 241221 (16.5.2012, 22:11)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) super recept. Trosku to je namahave na cas, ale zemiacky su uplne super super super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (6.2.2012, 21:12)
vyborne,ja to sice vsetko zmiesam v miske a tak dam do pekaca...ale je to v podstate to iste....riadna mnamka (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andulka2) ID 48309 (16.9.2009, 12:03)
Vyskúšajte raz zo surových zemiakov, nakrájaných na tenko. Ďalší postup rovnaký. Majú neporovnateľne lepšiu chuť ako z varených zemiakov a je s tým menej práce.
ODPOVEDAŤ
Monika S. (levelka) ID 3709 (16.9.2009, 14:21)
Robila som i zo surových zemiakov, no tieto som si obľúbila najviac. Robia tak i moji rodičia a aj mojej rodine takéto veľmi chutia. Nevadí mi, že je to pracné. Ale viem, že aj pri takom množstve je každý zemiak mäkký. Aj takto pripravené francúzske zemiačky sú výborné (Y)
ODPOVEDAŤ
Miriam D. (Tili) ID 6544, mimibazar.sk/tili (16.9.2009, 14:37)
Mnaaaaaam. Az som pozrela odkial si, ci nie sme rodina. U nas doma sa robili iba takto (presne do bodky). (Y)

Aj ja som donedavna robila takto ale nejako som zlenivela ci co tak uz robim zo surovych na hranolkovaci. Rodina rozdiel nepozna ;-)
ODPOVEDAŤ
lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (16.9.2009, 12:51)
ja tiež robievam iba zo surových zemiakov, naozaj je to menej pracné..... (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu