končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
POLIEVKY |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)Pórovo-zemiaková polievka[ recept č. 17933 zo dňa 13.9.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY (Originál recept:) pre 4 osoby Potrebujeme: * 6 stredne veľkých pórov * 1 veľkú cibuľu * 1 strúčik cesnaku * 1 stonkový zeler * 6 veľkých zemiakov * 4 PL olivového oleja * 4 až 5 lístkov čerstvej bazalky, alebo sušené lístky * vegetu, * soľ * mleté čierne korenie na dochutenie * petržlenovú vňať na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1. Očistenú cibuľu, cesnak a stonkový zeler pokrájame nadrobno a opekáme na oleji asi 5 minút vo veľkom kastróle. 2. Pór umyjeme, nakrájame na kolieska a pridáme do kastróla k zelenine. Opekáme ďalších 5 minút. Potom pridáme ošúpané zemiaky pokrájané na kocky a zalejeme asi 1 litrom studenej vody. Ochutíme soľou, vegetou, čerstvo pomletým čiernym korením a bazalkou. Varíme, kým zemiaky nie sú mäkké. 3. Polievku podávame s hriankou alebo krutónkami. Variácia: Hladkú krémovú polievku získate, ak suroviny rozmixujete. http://dobrejedlo.pluska.sk/dobre-jedlo/clanky/polievky/porovo-zemiakova-polievka.html OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Zemiaky, pór, zeler, cibuľa, cesnak. Cibuľa, cesnak a stonkový zeler Zemiaky plus voda. Ochutíme. Hotovo. Môžeme podávať takto.. .. alebo rozmixované. Mne osobne chutilo viac nerozmixované. Dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |