končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
ČLENSTVO | INZERENTI | HODNOTENIE | KOMENTÁRE | DISKUSIE | FOTKY | MAGAZÍN | BLOGY | NÁVODY | BÝVANIE | RECEPTY | VTIPY |
POLIEVKY |
Lucia J. (lucisek) ID 6057 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Polievka z červenej šošovice a la India[ recept č. 17392 zo dňa 28.8.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY mrkva, petržlen, zeler, zemiaky, červená šošovica, hovadzi bujon, bobkovy list, cierne korenie, sol, kurkuma, cerstvy koriander, biely jogurt. POSTUP PRÍPRAVY Mnozstvo na velky hrniec: dve velke mrkvy, jeden stredny petrzlen, jeden mensi zeler a dva velke zemiaky nakrajame na kusky, zalejeme vodou, pridame jednu kocku hovadzieho bujonu /alebo zeleninoveho, ak chceme vegaverziu/ a uvaríme do makka. Medzitym si v mensom hrnci uvarime do makka cervenu sosovicu /asi 150 g. varíme v mierne osolenej vode, pridáme 3 bobkové listy/ Sosovicu nevarime dlho, cervena zmakne rychlo a nepotrebuje predtym namacat. Ked mame zeleninu uvarenu, odstavime z ohna a ponornym mixerom vsetko rozmixujeme najemno. Sosovicu scedime, vyvar z nej nalejeme do rozmixovanej zeleninovej zmesi. Asi 4 lyzice kyslej smotany, hrncek mlieka a 2 lyzice polohrubej muky dobre rozmiesame a vlejeme do polievky. Rozslahame, aby sa nam nevytvorili hrudky a nechame prevarit. Na zaver pridame uvarenu sosovicu, ochutime kurkumou /asi jedna kavova lyzicka/, mletym ciernym korenim a cerstvou vnatou koriandru a pripadne dosolime. Na tanieri podavame s bielym jogurtom a cerstvou koriandrovou vnatou. Je to velmi chutna zeleninova polievocka. |