. .. .. .. .. .. .
. .

Koláč St. Tropez - RECEPT 17328

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 47637 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Koláč St. Tropez


[ recept č. 17328 zo dňa  ]


Koláč St. Tropez


POTREBNÉ PRÍSADY

4 stredne veľké vajcia 180 g krupicového cukru postrúhaná kôra z 1/2 citróna 125 g masla 2 lyžice preosiatej kukuričnej múky /maizeny/ 100 g preosiatej polohrubej múky maslo a polohrubá múka na vytretie a posypanie formy 1/2 lyžičky mletej škorice 4 lyžice posekaných mandlí práškový cukor na posypanie na vanilkový krém: 420 ml mlieka 5 cm prekrojeného vanilkového struku 5 žĺtkov zo stredne veľkých vajec 7 lyžíc krupicového cukru 2 lyžice hladkej múky 1 lyžica kukuričnej múky /maizeny/ 1 lyžica masla 1 lyžica višňového likéru alebo griotky

POSTUP PRÍPRAVY

1. Najskôr si pripravíme vanilkový krém. Necháme zovrieť mlieko, do ktorého sme pridali vanilkový struk. Panvicu prikryjeme a mlieko necháme nasiaknuť arómou asi 10 minút.

2. Žĺtky vyšľaháme s krupicovým cukrom na svetlú a hustú zmes. Pomaly primiešame múku a kukuričnú múčku. Z mlieka vyberieme vanilkový struk a do žĺtkovej zmesi ho postupne, za stáleho miešania prilievame ešte horúce.

3. Zmes opäť preložíme do panvice. Za stáleho miešania zohrievame asi 3 minúty až po bod varu.

4. Panvicu odstavíme a do krému všľaháme maslo. Šľaháme ešte 1 až 2 minúty, aby krém trochu vychladol, ký pridáme višňový likér. Ak treba, zmes precedíme do misy. Povrch prikryjeme fóliou, necháme vychladnúť a potom uložíme do chladničky.

5. Začneme pripravovať cesto. Vajcia, krupicový cukor a citrónovú kôru vyšľaháme na hladkú zmes. Misu položíme do mierne vriaceho vodného kúpeľa a šľaháme asi 10 až 15 minút, kým zmes nie je svetlá, hustá a mierne teplá. Misu odložíme z vodného kúpeľa a rýchlo šľaháme ešte 3 až 5 minút, kým krém nevychladne.

6. Roztopíme 100 g masla a necháme ho vychladnúť.

7. Preosejeme kukuričnú múku a 5 lyžíc poluhrubej múky. Preosiatu zmes po troške pridávame do žĺtkového krému. Zľahka vmiešame aj roztopené maslo. Pekáč, dlhý asi 20 cm, vymastíme maslom a vysypeme múkou. Nalejeme doň pripravené cesto a pečieme 20 minút v rúre rozohriatej na 180 stupňov.

8. Medzitým zmiesime zvyšné maslo a múku so zvyšným cukrom, škoricou a posekanými mandľami na mrveničku. Koláč vyberieme z rúry a posypeme mandľovou posýpkou. Pečieme ďalších 25 minút. Z pekáča ho vyberieme až po vychladnutí.

9. Koláč vodorovne rozkrojíme. Spodnú časť potrieme vanilkovým krémom, priložíme horný plát a dáme vychladiť. Tesne pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Príprava: 1 hodin 50minút bez chladenia.
<< Cigary z mozarelly | Koláč St. Tropez | Zemiaková roláda - zo židovskej kuchyne >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (26.8.2009, 20:29)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu