. .. .. .. .. .. .
. .

Žiarske rezy - RECEPT 17033

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 106659 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Žiarske rezy


[ recept č. 17033 zo dňa  ]


Žiarske rezy


POTREBNÉ PRÍSADY

I.cesto: 10 žĺtkov, 25 dg práškového cukru, 2 polievkové lyžice vody, 20 dg hrubej múky, 5 dg kakaa, 1/2 balíka prášku do pečiva II.cesto: 5 bielkov,6 polievkových lyžíc práškového cukru, 5 žĺtkov, 8 zarovnaných polievkových lyžíc hrubej múky, ¼ balíka prášku do pečiva Plnka: 2 dl mlieka, 30 dg kryštálového cukru, 2 balíky vanilkového cukru, 30 dg mletých orechov 37,5 dg masla. Lekvár, najlepšie ríbezľový

POSTUP PRÍPRAVY

***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

I. cesto: vyšľaháme si žĺtka s práškovým cukrom a s vodou
zľahka zamiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom
cesto rozdelíme na dve časti a upečieme dva tmavé pláty pri 220 st. C asi 7 minút.
II.cesto: z bielkov vyšľaháme sneh, zašľaháme cukor a po jednom žĺtka. Zľahka zamiešame múku s práškom do pečiva a upečieme 1 žltý plát pri teplote 200 st. C
Plnka: rozvaríme si mlieko s cukrom
do vriaceho mlieka zamiešame orechy. Po vychladnutí dobre vymiešame s maslom.
Tmavý plát potrieme orechovou plnkou. Priložíme žltý plát, ktorý je vopred natretý z obidvoch strán lekvárom, natrieme na to orechovú plnku a prikryjeme druhým tmavým plátom a mierne zaťažíme. Potom natrieme zvyšok orechovej plnky, posypeme mletými orechami a ozdobíme čokoládou.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Marlenka s motýlikmi :-))) | Žiarske rezy | Bezlepková bábovka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lenka M. (Lenka79) ID 88410 (27.7.2011, 15:51)
Jarka dakujem pekne tak taketo rezy vidim prvy krat, este som o tom veru nepocula, ale vyzeraju velmi pekne , dakujem velmi pekne za tip. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (16.8.2009, 13:32)
vypada super.. (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (16.8.2009, 9:13)
no,15 vajec?dost nakladne,hlavne v zime *-)ale isto je chutny
ODPOVEDAŤ
Jarmila P. (jatea) ID 106659 (16.8.2009, 16:01)
Je to síce 15 vajec - 10 vajec a 5 žĺtkov, ale myslím, že to stojí za to. Je to asi môj najobľúbenejší. Ja to robievam z polovice dávky, a tmavé cesto dávam na jeden plech, to potom rozkrojím na polovice a bledý robím na takom malom-polovičnom plechu.
ODPOVEDAŤ
Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491 (16.8.2009, 9:04)
Tento recept už dávno hľadám. Ďakujem (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.8.2009, 8:32)
môže to byť lahôdka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu