. .. .. .. .. .. .
. .

Domáci kečup - fajnový - RECEPT 16494

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 9968 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 67 návštěvníkov)


Domáci kečup - fajnový


[ recept č. 16494 zo dňa  ]


Domáci kečup - fajnový


POTREBNÉ PRÍSADY

2kg rajčín, 250g cibule, 250g jabĺk, 1 zeler, 2 a viac feferóniek, 300g kápie (alebo červenej papriky), 2 strúčiky cesnaku, 1dl octu, 150g cukru, 1 PL soli, 3 klinčeky, 3 guličky nového korenia, 2 bobkové listy, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Hoci som sa kedysi dávno zapovedala, že kečup už v živote nebudem robiť, pretože je s tým toľko roboty a ešte k tomu dostať dobrý v obchode....no načo...ale keď som tento ochutnala u mojej sesternici, hneď som si pýtala recept a už som si aj jednu dávku urobila....nenormálne nám všetkým chutil....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


mne trvala výroba kečupu tri dni, ale nie preto, že by to tak malo byť...jednoducho sa urodilo priveľa rajčín a bolo vhodné ich radšej hneď spotrebovať, teda aspoň tie prezretejšie a mäkšie....preto mi to tak dlho trvalo, lebo som mala skoro všetko a chýbal mi zeler a kápia...a nikomu sa do obchodu nechcelo...tak som dala na hodinku variť paradajky s cibuľou, jablkami a koreninami....bez cukru a octu, ten až na koniec....a na druhý deń som pridala ostatné, naplnila poháriky....a až na tretí, teda dnes ráno:o)som ich vysterilizovala


takže normálny postup znie: všetko pomlieť na mäsovom mlynčeku a variť dve hodiny......ja som paradajky popučila a nechala variť a až keď všetko zmäklo, potom som hmotu ponorným mixérom pomixovala a ešte povarila.....pre farbu môžte pridať aj cviklu.....


pomixované a varí sa ďalej


potom sa má prepasírovať


a ešte variť 40 minút...potom pridať cukor, ocot a vegetu podľa chuti, ak máte radšej menej sladký, tak cukru dajte menej, nám chutil podľa receptu.....vegety som dala asi 3 rovné polievkové lyžice...požadovanú hustotu zistíte tak, že dáte za lyžičku kečupu na tanierik, ten šupnete na chvíľu do chladničky a keď bude studený uvidíte či už sa vám konzistencia páči....záleží na rajčinách, ja mám len obyčajné, ale z tých dužinatých bude hustý skôr.....ak nie je dosť hustý, treba variť dlhšie...


potom zasterilizovať..... načo vyťahovať veľký hrnčisko...dajte taký, kam sa zmestia poháriky, naspodok dajte utierku, zalejte vodou a nechajte zovrieť a variť 10 minút, potom vybrať a nechať vychladnúť....


z tejto dávky výjde 11 malých pohárikov a ešte kúsok....



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Zavarany uhorkovy šalat | Domáci kečup - fajnový | Pudingoš >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 35 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Ivana G. (Keridwen) ID 134369 (12.10.2018, 10:52)
100 bodový Túto sezónu už šli 3 dávky. všetci ho chvália. Máme ešte rajčinky, tak ich nechávam na tomto poslednom slniečku a vyzerá, že ešte budem musieť jednu dávku dorobiť :D TIP.: V Bio obchode sa dá kúpiť pektín. Šupla som vždy jedno malé balenie a kečup je nááááádherne hustý (Y)
ODPOVEDAŤ
Anežka J. (ezralu) ID 330267 (27.8.2018, 12:34)
Tak som dnes prvý krát zavárala a asi som niekde urobila chybu. Strašne veľa kečupu mi z pohárov vytieklo... :( Netuším, čo som urobila zle. A aj keď som tam dala utierku, tak poháre vo vriacej vode nadskakovali. Vytieklo to, pretože sa hýbali? :( Inak chuťovo je asi dobrý, len z neho vlastne nič poriadne nezostalo :(
ODPOVEDAŤ
Anna M. (datelina) ID 58171 (16.8.2018, 15:04)
Dnes vyskúšaný, výborný (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (zuzi179) ID 246852 (5.8.2018, 22:47)
Ja podla vasho receptu robim uz 3 roky. Muzovi robim s extra davkou chilli a pre deturence sladky. Ale klobuk dolu skutocne bohovsky!! Vobec nechuti ako tie klasicke domace kecupy plne cukru a klincekov ;) treba vyskusat!! Stoji za to! (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (zuzi179) ID 246852 (5.8.2018, 22:44)
Uuuuzasny
ODPOVEDAŤ
Ivana j. (sway219) ID 323375 (3.9.2016, 16:09)
prepacte mi, ale vobec to nechuti ako kecup...bez cukru to chutilo ako pollitrove pasirovane paradajky v krabicke co sa daju kupit v kauflande..isla som presne podla receptu :-S :-S :-S
ODPOVEDAŤ
Eva M. (eminemka) ID 200719 (12.8.2016, 23:31)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Anna T. (anicka077) ID 89790 (19.9.2015, 6:43)
Chcem sa opýtať, pred mixovanim korenie a bobkový list vyberiete z hrnca? Ja som to všetko rozmixovala ale asi to tak nemalo byt. Ináč výborný recept (Y) vynechala som len vegetu a feferónky kvôli malému. (clamp) dakujem
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (16.10.2015, 20:15)
Dakujem, velmi sa tesim ze chuti....a ano, tiez som nevybrala korenie a bobkovy list., ale prepasirovanim sa to zredukuje. Raz sa mi dokonca stalo, ze som ho neprepasirovala( akosi som zabudla) a mali sme aj s kuskami korenia aj vsetkej zeleniny...a zjedol sa aj ten ,-)
ODPOVEDAŤ
Božena F. (bofa) ID 25235, mimibazar.sk/bofa (10.9.2015, 20:35)
(Y) recept je vynikajúci,kečup som práve dorobila (Y) už som dávno kečup nezavárala, ale som si povedala že už musím, lebo tie z obchodu my nechutia :-@, volakedy boli lepšie (flower)
tak Vám milá gupka veľká vďaka za recept (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (16.10.2015, 20:10)
Bozenka, dakujem, som velmi rada ze chuti |:o) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zdenka K. (pager) ID 32444 (7.9.2015, 16:34)
Super recept okrem vegety a feferonky som dala presne podľa receptu tiež som pridala 1 strednú cvikulu, všetko pokrájala a varila asi 1,5 hodiny, vychladnuté rozmixovala na starom ETA mixery a prepasírovala cez sitko.. no jednoducho nemá chybu mňam,mňam, mňamka... (Y) :-p (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (16.10.2015, 20:07)
Zdenka, dakujem za pochvalu, tesi ma ze sa podaril a chuti |:o) |:o) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Linda G. (lindulak) ID 39100, mimibazar.sk/lindulak (23.8.2014, 19:48)
Spravila som kečup podľa tohto receptu, ale s menšími úpravami - nedala som zeler a feferóny, miesto toho trochu papriky a korenia čierneho a malú cviklu. A trochu menej octu a vynechala som úplne vegetu a je aj takto výborný (Y) (Y) (Y) Dcérka povedala, že lepší ako kupovaný (clamp) A ešte malý zlepšovák - platí aj pre džemy. Ja som to len pokrájala, varila len pol hodinu a nechala vychladnúť, veľa vody sa takto odparí a ja si zatiaľ robím niečo iné... U džemov to tak urobím aj 2krát. Kečup som už len prepasírovala a bol hustý dostatočne, takže len prevrieť a naplniť fľaše. Je to rýchle, žiadne niekoľko hodinové varenie.
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.8.2014, 14:38)
dakujem, aj mojej dcere chuti viac ako z obchodu (L)
ODPOVEDAŤ
jana m. (spaci12) ID 34671 (13.8.2014, 8:29)
dobry den, prosim vas tento kecup netreba pasirovat aby sa odstranili supky a semienka? dakujem jana
ODPOVEDAŤ
Beáta S. (Betie) ID 10530 (20.8.2014, 20:20)
pri 4. obrázku je, že s má prepasírovať
ODPOVEDAŤ
tereza b. (tea29) ID 76421 (8.9.2013, 13:29)
super kecup,prave som dovarila,len som nedala feferony.robila som pre deti (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (15.10.2013, 22:24)
Ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia S. (luciferka080) ID 167341 (9.7.2013, 12:59)
Mna by zaujimalo naco sa dava na spodok toho hrnca utierka? [A]
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.7.2013, 20:08)
aby nepraskli poháriky a aj na to, aby nehrkotali keď to vrie (L)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (2.5.2013, 19:56)
Ukladám a prajem si aby bolo toto leto bohaté na rajčiny (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Dana P. (Danica11) ID 153167 (2.5.2013, 18:53)
..určite vyskúšam recept ukladám vyzerá vynikajúco...
ODPOVEDAŤ
Denisa R. (DESANNA5) ID 96828 (24.8.2012, 11:37)
(Y) (Y) (Y) vynikajúca mňamka, musela som dorábať ďalšie dve dávky, lebo môj drahý zjedol hneď pohár na posedenie :D
ODPOVEDAŤ
Mária S. (Ima) ID 3938, mimibazar.sk/ima (21.8.2012, 20:04)
Tak som aj ja vyskúšala, dokonca aj mužovi chutil - a ten je veru "kečupový kritik". Už len dúfam, že sa nepokazí - doteraz som kupovala. Ale keďže tento rok máme veľkú rodu rajčín, tak myslím, že aj dosť ušetríme, lebo kečup máme radi (F) (F) (F) Ďakujem za recept. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Mária F. (marika) ID 1819 (3.9.2011, 21:36)
(Y) (Y) Lucka ďakujem, kečup je výborný, aj dostatočne hustý, len som nemala feferónky, tak som dala čili 8o| 8o|, ale aj tak je super, aspoň o niečo dlhšie vydrží. :-D :-D , alebo možno ani nie. :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (5.9.2011, 21:58)
,-)Ďakujem, taký štiplavejší môže byť fajný, to ja rada (Y)nabudúce pridám čili, nech máme aj verziu HOT ,-) ,-) ,-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (3.9.2011, 16:29)
super recept dovarené!!!!
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (5.9.2011, 21:55)
Mirka, teší ma to a ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 35 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu