končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Pečená plnená tekvica hokaido[ recept č. 16055 zo dňa 11.7.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY tekvica cca 1,5kg po vydlabaní, 4 rožky, 2 vajcia, kus slaniny, kus klobásy, kus masla, cibuľa, zelená vňať(zeler, petržlen), majoránka, vegeta, tvrdý syr POSTUP PRÍPRAVY Obsahuje provitamín A, vitamín C, vitamíny skupiny B, vlákninu a pre svoj obsah sacharidov je vhodná i pre diabetikov. Z minerálnych látok obsahuje draslík, fosfor, vápnik, železo a sodík. V semenách sa nachádza zinok. Hokkaido stačí dobre umyť, nečistoty odkrojiť a netreba ju šúpať. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI takéto krásne tekvičky som včera dostala od dobrej susedy..kto nemá takých dobrých susedov, bude si musieť tekvicu dopestovať alebo kúpiť:o) tekvicu dobre umyjeme a vrch zrežeme, snažme sa rovno.... vnútro vydlabeme rožteky nakrájame na štvrťkoliečka alebo kocky na panvicu švacneme slaninku na kocky, cibuľu a môžte aj kúsok vydlabaného vnútra ak sa vám ju podarí dlabať tak ako mne:o) a pridala som aj kus klobásy na kocôčky a opečieme k rožkom pridáme nejakú zelenú vňaťku a by bola plnka aj pekná, vegetu a majoránku...vajíčka... zmes na panvici presunieme k rožkom, a na tej istej panvici rozpustíme kus masla a tiež prilejeme k rožkom a zamiešame zamiešame a necháme chvíľu odstáť zmes nacpeme do tekvičky... tú zabalíme do alobalu a dáme piecť piekla sa zabalená na 200°C asi hodinu a potom odokrytá aby chytila farbu zvrchu a môžme papať, plnka môže byť aj mäsová ako zmes na fašírky, klobásová zmes, zmes mleté mäso s ryžou alebo vajíčka, syr a šunka.....alebo iná so zeleninovým šalátikom...dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (18.7.2011, 11:33) | |
pestoval som uz rozne tekvice, ale hokajdo som tento rok zasial prvy krat. Uz je tam par peknych, tak pozeram co z nej ukuchtim, urcite ju teda niecim naplnim | |
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (11.11.2009, 11:34) |
včera sme večerali hokkaido s touto plnkou a bolo výborné takže vďaka za dobrý tip |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (11.11.2009, 16:31) | ||
Irenka, ahoj som rada, že chutiloooo ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
Helena K. (helka333) ID 78665 (14.7.2009, 10:05) |
Lucka, práve sa dnes na ňu chystám, až teraz som si všimla, že v postupe nie sú spomenuté tie 2 vajcia. Viem, že určite idú do tej plnky surové, čo aj urobím. To píšem iba tak, lebo sú aj menej skúsené kucháročky a často čítam v komentároch rôzne dotazy. |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (16.7.2009, 23:52) | ||
Helenka, vďaka už som to doplnila | ||
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (andulka2) ID 48309 (14.7.2009, 8:16) |
Hokaido pestujem roky. Najlepšia na plnenie je mladá, svetlooranžová veľká asi ako drep. Vydlabanú hmotu aj s mliečnymi jadierkami nevyhadzovať ale pokrájať a dať do plnky. Sú jemnejšie ako cukiny a nie sú také vodové.Môj starší syn túto tekvičku miluje a podusí si ju len tak na cibuľke. Ja mám mladú tekvičku na zimu mám pokrájanú v mraziaku, lebo ich pestujem veľa. a nestíhame. Dozreté vydržia v dobrej pivnici aj do februára.Dužinu zo starej tekvice ale aj zo starej cukiny nevyhadzovať, spolu aj so zrnami varte v spolu s koreňovou zeleninou ako polievku, nerozoznáte od hovädzej. |
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (25.9.2009, 13:52) | |
ja som takmer závislá na Hokaido tekvici. poznám dosť receptov, ale tieto tipy skúsenej pestovateľky sú pre mňa skvelé. veľmi pekne ďakujem a polievku z dužiny vyskúšam | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (16.7.2009, 23:51) | ||
To poznám aj ja že vraj je polievka na nerozoznanie od hovädzej, to je perfektné Anička ´dakujem veľmi pekne za super rady | ||
ODPOVEDAŤ |
Helena K. (helka333) ID 78665 (11.7.2009, 19:08) |
Aj mne sa už dve hokaida váľajú na zahrade, tak určite niečo podobné vyskúšam, ale bez slaniny a klobásky, snáď so šunkou. Inak vyzerá krásne a určite aj chutí. |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (12.7.2009, 16:05) | ||
Helka, ďakujem pravdaže, veď plnka môže byť podľa chuti a vždy čo dom dal | ||
ODPOVEDAŤ |
Estera L. (saxinka) ID 14692 (upravené 11.7.2009, 20:32) | |
Lucka, Ty už máš hokaido ???? od susedy ?? mne len teraz kvitne |
|
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (12.7.2009, 16:04) | ||
tu je všetko skôr, ja mám len cukiny a dobrú susedu | ||
ODPOVEDAŤ |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (11.7.2009, 13:46) |
Lucka, fantazia ja mam taku chut na tekvicu, teraz ked som na Slovensku, urcite sa jej poriadne napapam |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (11.7.2009, 16:59) | ||
Evi, VITAJ DOMA!!! posielam a ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |