končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
TORTY |
Silvia Č. (Megan07) ID 92276 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) Lentilková torta do škôlky[ recept č. 15271 zo dňa 16.6.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Tortička s lentilkami pre moju Megi do škôlky. Korpus: orechový; krém: vanilkový; poťah z cukríkov Marshmallows + lentilky Uvedený suroviny sú na tortovú formu s priemerom 25 cm Recept na korpus mám z MMB od Alexandry P.: Korpus: 7ks vajec, 160g kr.cukru, 120g polohrubej múky, 100g orechov, 6PL vriacej vody, 1/2 prášku do pečiva. Krém: 1,2 l mlieka, 4 bal. Zlatý klas, 2 vanil. cukry, 7 lyžíc kryšt.cukru, 200g masla, 3-4 lyžice práškového cukru (osladiť podľa chuti). - krém vystačí na naplnenie torty a tiež na potretie už naplnenej torty po obvode. Džem, rum, banán Poťahová hmota z cukríkov Marshmallows: 2 balíčky cukríkov Marshmallows - to sú tie penové také bielo-ružové, cca 2 lyžice citrónovej šťavy, cca 500 g práškového cukru, cca 10g Cery (stuhnutej). POSTUP PRÍPRAVY Korpus: Bielky vyšľaháme na sneh (môže sa pridať štipku soli) - odložíme do chladničky. Žĺtky s kr.cukrom vyšľaháte do husta a postupne pridávate prevarenú vodu. Múku, prášok do pečiva a orechy zmiešate a na striedačku s bielkami vmiešavate zľahka do žĺtok ( ja si vmiešam asi na tri krát zmes múky na striedačku s tromi lyžicami bielok v šľahači a potom to vareškou nadľahčím zvyšnými bielkami). Masu vylejeme do tortovej formy. Množstvo je na veľkosť formy 25 cm. Pečieme pri teplote 150'C asi 40min. Krém: Z mlieka, Zlatých klasov, vanilk.cukrov a kryšt.cukru uvaríme hustý puding. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a do toho pridávame po lyžiciach teplý puding (nie horúci) a šľaháme aspoň 5 min.. Mne sa pri takomto postupe krém nezrazil. Niektoré baby pridávajú do tohto krému cca 1 dl oleja - aby sa krém nadľahčil a údajne zrazený krém sa týmto aj napraví. Upečený a vychladnutý korpus 2x pozdĺžne prerežeme a naplníme vanilkovým krémom. Cesto pred samotným naplnením sa môže ešte pokvapkať rumom a potrieť džemom. Na 1 plát som poukladala na kolieska nakrájaný banán. Poťahová hmota z cukríkov Marshmallows: cukríky si dáme do misky, pokvapkáme citrónovou šťavou (ja som dala normálnu citrónku do čaju) a na pár sekúnd dáme do mikrovlnky na najvyšší výkon. Keď sú cukríky roztopené, pridáme Ceru (odhadovaná veľkosť 2 lieskových orieškov) a toľko práškového cukru, koľko hmota vsiakne - aby sa nelepila na ruky. Keď už to má takú tuhšiu konzistenciu, nelepí sa na prsty a dá sa to sformovať do valčeka, hmota je pripravená buď na poťahovanie torty alebo na vykrajovanie rôznych ozdôb. Radšej dávam menej práškového cukru a nechám tú hmotu stuhnúť v chladničke, lebo pri prílišnej hustote hmoty sa potom ťažko vaľká a ľahko sa vyvaľkaná poťahová hmota pri prenášaní roztrhne. Moja osvedčená skúsenosť: pridávam len toľko práškového cukru, aby sa mi hmota nelepila na prsty, sformujem do valčeka, zabalím do igelitového sáčku a dám do chladničky (hoci aj na noc). Po vybratí z chladničky vložím hmotu na cca 10 sekúnd do mikrovlnky na prehriatie a hneď rozvaľkám na doske posypanej Gustinom (to je obdobné ako Solamyl). Aj teraz som si hmotu pripravila večer, na noc dala do chladničky, ráno som si ju rozvaľkala o cca 30 min. už bola torta aj potiahnutá. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
inéza n. (inezka222) ID 70569 (28.2.2012, 14:45) |
aHOJ, CHCELA BY SOM SA SPYTAT AKO SI TAM DALA TIE LENTILKY???? DAKUJEM |
ODPOVEDAŤ |
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.3.2010, 23:44) | |
milunka, jednoducha, nadherna | |
ODPOVEDAŤ |
Maja G. (mrka2) ID 29128 (22.3.2010, 23:41) | |
prekraaasna!!! | |
ODPOVEDAŤ |
Silvia Č. (Megan07) ID 92276 (17.6.2009, 15:23) | |
Ešte raz ďakujem za milé slová, hneď mám lepšiu náladu | |
ODPOVEDAŤ |
Dagmar A. (kukuk) ID 448, mimibazar.sk/dagmar (17.6.2009, 15:10) | |
...tak toto je fakt krasna ... super napad s tymi kvetinkami-lentilkami sama som uz s marshmallows potahovala, ale tato torta je perfektna, urcite niekedy vyskusam dakujem za inspiraciu |
|
ODPOVEDAŤ |
Júlia S. (giovannas) ID 47602 (17.6.2009, 15:02) |
nádherná tortička |
ODPOVEDAŤ |
Marika S. (finka) ID 64179 (17.6.2009, 15:00) | |
Silvy, je úžasnáááá | |
ODPOVEDAŤ |
Silvia Č. (Megan07) ID 92276 (17.6.2009, 14:32) | |
Poťahová hmota z cukríkov Marshmallows: 2 balíčky cukríkov Marshmallows - to sú tie penové také bielo-ružové, cca 2 lyžice citrónovej šťavy, cca 500 g práškového cukru, cca 10g Cery (stuhnutej). Pri surovinách uvádzam cca, lebo naozaj som to nevážila a cukor som prisypávala podľa potreby. Postup pre tých, ktorí ho na MMB ešte nenašli: cukríky si dáme do misky, pokvapkáme citrónovou šťavou (ja som dala normálnu citrónku do čaju) a na pár sekúnd dáme do mikrovlnky na najvyšší výkon. Keď sú cukríky roztopené, pridáme Ceru (odhadovaná veľkosť 2 lieskových orieškov) a toľko práškového cukru, koľko hmota vsiakne - aby sa nelepila na ruky. Keď už to má takú tuhšiu konzistenciu, nelepí sa na prsty a dá sa to sformovať do valčeka, hmota je pripravená buď na poťahovanie torty alebo na vykrajovanie rôznych ozdôb. Radšej dávam menej práškového cukru a nechám tú hmotu stuhnúť v chladničke, lebo pri prílišnej hustote hmoty sa potom ťažko vaľká a ľahko sa vyvaľkaná poťahová hmota pri prenášaní roztrhne. Moja osvedčená skúsenosť: pridávam len toľko práškového cukru, aby sa mi hmota nelepila na prsty, sformujem do valčeka, zabalím do igelitového sáčku a dám do chladničky (hoci aj na noc). Po vybratí z chladničky vložím hmotu na cca 10 sekúnd do mikrovlnky na prehriatie a hneď rozvaľkám na doske posypanej Gustinom (to je obdobné ako Solamyl). Aj teraz som si hmotu pripravila večer, na noc dala do chladničky, ráno som si ju rozvaľkala o cca 30 min. už bola torta aj potiahnutá. Posledná poznámka Hmota sa dá aj zafarbiť použitím rôznych potravinárskych farbív - najlepšie je pridať ho do roztopených cukríkov ešte pred pridaním prášk.cukru. Takto sa dajú tiež pripraviť rôzne ozdoby na tortu, ako sú kvetinky, atď. Pridám sem aj minuloročné tortičky, ktoré som mojej Megan pripravila. |
|
ODPOVEDAŤ |
Anna P. (saranina) ID 79748 (17.6.2009, 12:43) |
krááásna veselá a detská..... super inšpirácia..... |
ODPOVEDAŤ |
hana h. (hankazk) ID 90615 (16.6.2009, 20:41) | |
ta je kraaaaasna | |
ODPOVEDAŤ |
Monika M. (Michalikova) ID 76425 (16.6.2009, 20:36) | |
Nááááááádherná |
|
ODPOVEDAŤ |
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (16.6.2009, 20:25) | |
jeej, ta je nadherna sikovnica | |
ODPOVEDAŤ |
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (16.6.2009, 20:18) | |
Silvi, je krásna, nežná! Lentilky-kvetinky sú perfektné. | |
ODPOVEDAŤ |
Iveta V. (Iveta12) ID 63076 (16.6.2009, 17:50) |
Silvi tortička je velmi pekna a bola aj chutna ,deticky si pochutili a nemohli sa dockat kym ju rozkrojime.A Megginka mala iste velku radost zo svojej oslavy medzi kamaratmi. Potiahnuta bola velmi pekne a lentilky naozaj držali dobre,ste sikulka. |
ODPOVEDAŤ |
Milka M. (milka1980) ID 92879 (16.6.2009, 16:02) | |
velmi peknučká tortička,deti sa museli teškať,ten nápad s lentilkami na poťahofku je úžasný | |
ODPOVEDAŤ |
Mária F. (marikastar) ID 25554 (16.6.2009, 15:29) |
ahoj vies mi poradit kde by som dostala kupit tu surovinu na ten potah? a ako sa to vobec vola? velmi by si mi pomohla... vdaka |
ODPOVEDAŤ |
vladimira S. (topanka) ID 44724, mimibazar.sk/topanka (16.6.2009, 15:14) | |
ODPOVEDAŤ |
Silvia Č. (Megan07) ID 92276 (16.6.2009, 14:48) | |
Lentilky držali ku podivu vyborne. Lepila som ich tam malým množstvom krému (maslo + pr.cukor). Vôbec neskĺzali. Uvidím ešte na reakcie pani učiteľky zo školky, čo a ako bolo a dám vedieť... |
|
ODPOVEDAŤ |
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (16.6.2009, 13:29) | |
ako drzia tie lentilky na MMF potahu ? | |
ODPOVEDAŤ |
Margareta V. (Margareta) ID 12789, mimibazar.sk/margareta (16.6.2009, 12:08) |
Krásna tortička |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |