. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Falošná sviečková na smotane *♥* (z bravčového) - RECEPT 14965

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)


*♥*Falošná sviečková na smotane *♥* (z bravčového)


[ recept č. 14965 zo dňa  ]


*♥*Falošná sviečková  na smotane *♥* (z bravčového)


POTREBNÉ PRÍSADY

0,8 kg bravčového stehna (alebo karé), 2-3 pekné mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru, kúsok kalerábu, veľká cibuľa, 2 bobkové listy, niekoľko guliek čierneho korenia, soľ, mleté čierne korenie, 250 ml šľahačkovej smotany, 1/4 - 1/2 citróna, hladká múka, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Pretože tento recept sa týka bravčového mäsa, nemusíme mäso pácovať.
Umyté a osušené mäso opečieme na oleji zo všetkých strán, pridáme pokrájanú cibuľu, restujeme a vyberieme mäso. Ďalej pridáme umytú a pokrájanú zeleninu, korenie a poriadne orestujeme.
Mäso osolíme a okoreníme mletým korením a vložíme späť k zelenine a ešte chvíľu ho opekáme. Pridáme vodu, aby bolo mäso do 1/2 ponorené a prilejeme asi 1 dl vína (nemusí byť) a uzavrieme tlakový kastról. Necháme dusiť a keď je mäso mäkké, znova ho vyberieme z hrnca a necháme vychladnúť, aby sa lepšie krájalo.
Zmes v hrnci alebo prepasírujeme cez sitko, alebo rozmixujeme tyčovým mixérom (nezabudneme najprv vybrať bobkobé listy).
Pripravíme si zátrepku zo šľahačky a múky (nedávať veľa múky) a vlejeme ju do vriacej zeleninovej zmesi, miešame, necháme povrieť asi 5 min a v prípade potreby ju zriedime. Odstavíme z ohňa a dochutíme soľou a citrónom (môžeme pridať i trošičku cukru).
(Pokrájané mäso sa môže vložiť do omáčky, ale pri podávaní lepšie vyzerá, keď mäso nie je zagebrené omáčkou).

Ak chceme mať mäso napácované, nič nám v tom nebráni (pác - do asi 1,5 l vody dáme nakrájanú zeleninu a koreniny, soľ a necháme prevariť. Prilejeme asi 1 dl červeného vína, chvíľku povaríme a necháme vychladnúť. Do studeného pácu vložíme mäso a dáme do chladničky, mäso sem-tam obrátime.Pácovanie trvá aspoň pol dňa, ale pri hovädzom podľa druhu 1 - 2 dni)


RECEPT na fajné knedle : http://nasavareska.blogspot.com/2009/02/jogurtova-knedla.html
http://nasavareska.blogspot.com/2008/10/kneda-paren.html
http://www.mimibazar.sk/recepty.php?id=9&user=32120
<< ŠUNKOVO - SYROVÉ ROŽKY | *♥*Falošná sviečková na smotane *♥* (z bravčového) | Lahodné masové gulky v paradajkovej omáčke >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
martina r. (martinka19) ID 259423 (27.1.2013, 9:03)
(svatba) (facky) (sampus) (vanoce) (child3) (D) (L) |:o) |-) (child12) (mamca) (pusa) (kocka) (hadka) (andel) (pohoda) (zajic) ^o)
ODPOVEDAŤ
Michaela K. (miška 2) ID 103351 (6.1.2013, 9:57)
(*)
ODPOVEDAŤ
Michaela K. (miška 2) ID 103351 (6.1.2013, 9:57)
(child9)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (7.1.2013, 9:55)
(L)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (5.12.2011, 12:51)
|:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.6.2009, 18:34)
okamžite dostávam hlad, vyzerá to veru veľmi dobre (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (11.6.2009, 16:36)
dakuje, Ivet (F)... možno to mohlo vyzerať aj lepšie, ale bolo to vynikoš. Dostala som pochvalu s tým, že o dva týždne by mohlo byť znova (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu