. .. .. .. .. .. .
. .

Zapekané kuracie rezne v smotanovom cestičku - RECEPT 14587

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 61 návštěvníkov)


Zapekané kuracie rezne v smotanovom cestičku


[ recept č. 14587 zo dňa  ]


Zapekané kuracie rezne v smotanovom cestičku


POTREBNÉ PRÍSADY

Cca ¾ kg kuracích pŕs, 4 lyžicky korenia na pečené kura, 4 lyžičky oleja, soľ,1 smotana na šľahanie, plnotučná horčica, citrón, 3 vajíčka, strúhanka, solamyl, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Korenie na pečené kura vymiešame s olejom.
Kuracie rezne jemne naklepeme, len jemne osolíme, keďže korenie obsahuje aj soľ a z oboch strán potrieme pripravenou zmesou.
Potrieme všetky rezne, preložíme do nádobky a necháme zakryté v chladničke postáť aspoň 2 hodinky.
Ako základ na cestičko používam našu obľúbenú smotanovo-horčicovú omáčku - smotanu (na šľahanie - 33%-nú) nalejeme do misky, pridáme 1 vrchovatú lyžicu plnotučnej horčice,
2 lyžice citrónovej šťavy,
premiešame a necháme postáť. Nebude to kyslé, nemusíte sa báť.
Smotana bude hustnúť, to je len dobre, občas ju premiešajte, môžete ju nechať postáť aj dlhšie.
Pridáme ďalšie suroviny – vajíčka, prešľaháme,
dve navŕšené lyžičky škrobu /je jedno, aký použijete, ja som teraz dala kukuričný/, asi tak 6 navŕšených lyžíc strúhanky,
poriadne vymiešame, malo by vzniknúť polotuhé cestičko, ak by Vám viac zhustlo, stačí rozriediť troškou mlieka.Ak je to veľmi riedke, dosypte strúhanku.
Každý rezeň namočíme do zmesi, mala by sa nabrať hrubšia vrstva
a ukladáme natesno do väčšej zapekacej misy, alebo na plech, ktorý najskôr potrieme maslom a vysypeme strúhankou. Rezne si dávajte len v jednej vrstve, aby sa rovnomerne prepiekli, budú šťavnaté a mäkkučké. Rozotrite aj zvyšok zmesi. Keď sú hotové, oddeľujem si ich lopatkou. Ak by ste chceli mať už hotové rezne v cestičku aj po bokoch, ukladajte si ich blízko seba, ale tak, aby sa nedotýkali.
Dáme zapiecť na 180° C, cca 30-40 min., kým nemajú zlatistý povrch a ako inak, kúsok si uchmatneme a ochutnáme, či je mäsko hotové.
Ako príloha ryža, zemiaky, na akýkoľvek spôsob, tarhoňa, dresing, zeleninový šalát, k zemiakom a ryži sa výborne hodí aj kompót. *Dobrú chuť.*


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Zihlavova polievka | Zapekané kuracie rezne v smotanovom cestičku | Parížske placky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana S. (jansam) ID 243759 (31.1.2015, 11:03)
(clamp)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (12.1.2014, 20:14)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zdenka A. (Zdenka12) ID 209755 (12.1.2014, 18:55)
Dnes boli tieto rezníky na obed. Boli výborné (Y)Ďakujem za výborný receptík (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Veronika Z. (veroninika) ID 206093 (upravené 2.9.2012, 12:47)
prave sa pecu, ale bravcove...som zvedava ake budu...
chutili vyborne, som sa bala, ze sa neprepecu ale prekvapivo boli rychlo hotové
ODPOVEDAŤ
Lenka M. (lulu465) ID 129782 (14.12.2011, 15:41)
No prave ich papám a chutia! (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
radoslava F. (raddoslava) ID 177374 (26.8.2011, 12:54)
(Y)
ODPOVEDAŤ
adriana m. (adula75) ID 57756 (2.8.2011, 21:29)
(Y) mňam, toto vyzerá mňamkovo, určite vyskúšam :-o
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (2.8.2011, 21:25)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jitka K. (Ika123321) ID 191805 (2.8.2011, 19:47)
Užasne papaničko a vlastne všetko čo som od Vas varila je super.Môj manžel Vam odkazuje:možete varit pre prezidenta.Dakujeme este raz za užasne papanička a super podrobne postupy. Jitka
ODPOVEDAŤ
Kristina T. (totty) ID 103129, mimibazar.sk/totty (22.12.2009, 16:23)
Mate super skvele recepty, chutne foticky (zajic) (pl) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta V. (ivetkaaaaaa) ID 42687, mimibazar.sk/ivetkaaaaaa (8.11.2009, 22:32)
(flower) (flower) (flower)v najblizsej dobe ,urcite vyskusam ...DAKUJEEEM :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Marta M. (marfy) ID 33680, mimibazar.sk/marfy (29.6.2009, 11:33)
Idem vyskúšať aj ja. Vyzerá to fakt skvelo (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (1.6.2009, 7:20)
Adrianka, bolo to výborné, nebolo to vôbec suché, veľmi nám to chutilo, hlavne deťom a o tom mi šlo (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (8.6.2009, 10:07)
Monika (child1), super, tak to ma veľmi teší (radost), že (jidlo) chutilo aj detičkám, to mäsko je skutočne šťavnaté, mäkkučké :-) ĎAKUJEM krásne (F) (F) (F) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (27.5.2009, 20:47)
(Y) (Y) (Y) dakujem za tip! o dva týždne máme rodinnú oslavu, tak už mám receptík!!!!!!!
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (28.5.2009, 22:28)
Ahoj Miinka (child1) Dúfam,že budeš spokojná s výberom (jidlo) Ale nižšie som písala Stanke, ak chceš mať rezníky krajšie, daj si ich vedľa seba, ale nie natesno, aby cesto držalo na každom zvlášť. Doplním to aj do receptu, my to máme radšej, keď je to všetko pokope, je to potom ešte šťavnatejšie. A nemáš za čo ďakovať, rado sa stalo :-) Budem držať palce, nech sa oslava vydarí |:o) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (27.5.2009, 16:49)
:-p to vyzerá mňamkovo! toto vyskusam co najskor (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (28.5.2009, 22:10)
Ďakujem Kristínka (F) (F) (F), budem len rada, keď si pochutíte (D) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (27.5.2009, 13:10)
skuuuuuuuuuuuusim,vyzera to suprovo.Smotana musi byt asi 33,vsak?A co tak kysla smotana,aby to nebolo az tak tucne? *-)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (27.5.2009, 14:38)
:-)Ľubka, ďakujem (F) (F) (F) S kyslou smotanou to už bude mať inú chuť, ak pridáš citrón a horčicu, tak to bude aj kyslejšie. Ale ak chceš, vyskúšaj, treba ich potom aspoň dve hustejšie, ale nepridávaj nič, možno len tak za lyžičku horčice. Ja to robím len zo šľahačkovej, kvôli tej jemnej horčicovej chuti a je to aj trošku odľahčenejšie oproti vyprážanému (jidlo) Budem zvedavá, ako Ti to chutilo, keď sa to rozhodneš ukuchtiť. (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Stanka K. (Stanulienka) ID 2402 (27.5.2009, 10:58)
Zmiesat, napacovat, hodit do zapekacej misy a upiect ???? Ak ano, tak urcite v nablizsej dobe vyskusam.... :-)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (27.5.2009, 11:06)
(Y) Stanka, je to fajnotka, vyskúšaj (jidlo) (L)
ODPOVEDAŤ
Stanka K. (Stanulienka) ID 2402 (27.5.2009, 20:06)
no v nedelu mame hody a ja som povestna tym, ze nikdy sa u nas neje to iste, nuz skusim..... vyzera ro nenarocne (L) diky ya tip (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (28.5.2009, 22:15)
Stanka, určite ich budeš chcieť mať krajšie, tak si ukladaj rezníky vedľa seba, aby sa nedotýkali, ale tak to určite vieš. Dúfam, že budeš spokojná a želám vám veselé hodovanie (D) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu