. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Korenistý bôčik (zastudena)*♥* - RECEPT 14073

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


*♥*Korenistý bôčik (zastudena)*♥*


[ recept č. 14073 zo dňa  ]


*♥*Korenistý bôčik (zastudena)*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

Chudučký bôčik (alebo krkovička) - cca 0,75 kg, alobal, 2,5 čL soli, 1/2 čL mletého čierneho korenia, 1/2 čL korenia na steak, 1 čL sladkej papriky, 1 čL sezamu, 1 čL grilovacieho korenia, 1 čL vegety, 1/4 čL chilli, 2 PL worchesterskej omáčky, 1 PL sójovej omáčky, 2 PL kečupu, 3/4 dcl slnečnicového oleja, 8strúčikov cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Do vriacej vody vložíme mäso, osolíme 1,5 čL soli a pridáme niekoľko guličiek čierneho korenia (ale nemusíme) a mäso uvaríme domäkka. Po uvarení a čiastočnom vychladnutí vyberieme kosti, prípadne chrupavky a necháme vychladnúť.
Pripravíme si kašičku na potieranie mäska.
Kašička - do misky nalejeme olej a postupne doň vmiešavame 1čL soli + zvyšné ingrediencie a nakoniec prelisovaný cesnak. Dobre vymiešame, podľa chuti možno pridať aj iné obľúbené korenie, alebo pridať viac pikantných prísad (horčica, balzamikový ocot - treba si odskúšať)
Kašičku zo všetkých strán navrstvíme na uvarené mäso a uzavrieme do alobalu. Odložíme do chladničky (najlepšie v uzatvárateľnej dóze) aspoň na dva dni. Šíri sa z toho omamná vôňa.
Podávame studené, nakrájané na rezy s chlebom alebo pečivom, zeleninou.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Do vriacej vody vložíme mäso, osolíme 1,5 čL soli a pridáme niekoľko guličiek čierneho korenia (ale nemusíme) a mäso uvaríme domäkka. Potom vyberieme chrupavky (ak tam sú) a necháme vychladnúť.
Pripravíme kašičku na potieranie - do misky nalejeme olej a postupne doň vmiešavame 1čL soli + zvyšné ingrediencie a nakoniec prelisovaný cesnak. Dobre vymiešame, podľa chuti možno pridať aj iné obľúbené korenie, alebo pridať viac pikantných prísad (horčica, balzamikový ocot - treba si odskúšať)
zo všetkých strán ju vrstvíme na uvarené mäso a uzavrieme do alobalu. Necháme odležať v chladničke minimálne dva dni.
ešte jeden záber - ten povrch mäska je strááášne dobrýýý :-P mňam
Tá vôňa je neodolateľná a každý len odkrajuje... :-D
Podávame studené, nakrájané na rezy, s chlebom alebo pečivom, zeleninou.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Motýliková torta | *♥*Korenistý bôčik (zastudena)*♥* | Tofu s kukuricou po provensálsky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (28.11.2016, 21:41)
Tento recept videl môj otec a chcel aby to mama urobila. Ochutnali sme s mužom a teraz to idem skúsiť tiež. Bolo to fantastické pikantné a voňavé (Y) Mám rada vaše recepty (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Miriam M. (mriamka77) ID 183178 (13.9.2013, 18:57)
(flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Miriam M. (mriamka77) ID 183178 (13.9.2013, 18:57)
(pusa) (kocka)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (14.2.2013, 12:17)
tento recept som dlho hladala dakujem za znovuobjavenie
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (15.2.2013, 16:22)
Tak asi to poznáte (Y) Len je to dobrota potvora moc kalorická, na to, aby si ju človek doprial často ,-) Treba potom vymyslieť nejakú brokolicu v tejto úprave ,-)
ODPOVEDAŤ
Janka L. (jankalo) ID 108253 (14.2.2013, 9:11)
Fantastická pochúťka. Bôčik u nás nevydržal v chladničke ani hodinu, nieto ešte dva dni a omáčka, ktorou som potierala mäsko bola zjedená skôr ako bôčik. Bola fantastická, určite budem recept opakovať s tým, že jej urobím viac. Ďakujem za skvelý recept. Bolo to výborné. (Y) (Y) (L) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (14.2.2013, 20:48)
Janka, veľmi dobre som sa zasmiala na tomto tvojom komentíku ,-) ,-).... chachachaá... že hodinu to nevydržalo :-D :-D :-D no to je podarené... Ano, tá vrstva na mäsku je skutočne skvelá (zajic) Tak som rada, že vám zachutilo a si spokojná (Y) Maj sa pekne (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
viktória s. (torias) ID 206491 (2.2.2013, 23:42)
Je to uzasna dobrotka |:o) |:o) |:o) Moj muz sa toho nevie nikdy dojest. Robila som to aj na oslavu a uuuzasnyyy uspech [A] (clamp) dakujem za recept (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (5.2.2013, 17:13)
Ano, Viki, je to vynikajúca pochúťka. Čím dlhšie je odležaná, tým lepšia. Ja to milujem tiež a viem si predstaaviť, že na oslave to malo úspech tiež... fakt pikantná dobrota (zajic) Tak Viki, nech ti receptík slúži (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.5.2009, 9:20)
mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (13.5.2009, 19:16)
Ivetka, naozaj je to mňamka. Teda pre toho, kto má rád pikantné veci. U nás nikdy nevydrží dlho. Minule som to priniesla do práce, keď sme mali mecheche a len som sa obzrela, už ho nebolo vidieť :-D a každý chcel recept |:o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu