. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Jogurtová knedľa*♥* - RECEPT 13971

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


*♥*Jogurtová knedľa*♥*


[ recept č. 13971 zo dňa  ]


*♥*Jogurtová knedľa*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček hladkej múky, 1,5 hrnčeka polohrubej múky, pol hrnčeka vlažného mlieka, pol kocky kvasníc, pol čL kryšt.cukru, 1,5 čL soli, jogurt Activia biela sladká, 1 žĺtko

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si kvások - mlieko zohriať v mikrovlnke, aby bolo teplé (nie horúce), dáme doň cukor, troška múky a rozdrobené kvasnice, prikryjeme a necháme v kľude.
Múku preosejeme do misy, vyklepneme do nej jedno žĺtko a jogurt (nie studený, ja som ho dala na 20 sekúnd do mikrovlnky), osolíme. Keď kvasnice v mlieku vyskočia na povrch, vlejeme i kvások do misy s múkou .
Aspoň takých 7 - 10 minút hnetieme a to poriadne, neulievame sa. Čím viac vzduchu vpravíme do cesta, tým lepšie pre naše knedle.
Potom cesto posypeme múkou, misu zakryjeme buď utierkou alebo vrchnákom a dáme kysnúť. Po nejakej polhodine by cesto malo byť vykysnuté (ak bolo niekde na teplom mieste- najlepšie niekde pri sporáku, kde sa niečo varí).
Stred dosky trošku posypeme múkou a vykydneme na ňu cesto. Posypeme ho trochou múky a sformujeme ho, rukami roztlačíme na hrubšiu placku.
Cesto rozkrojíme na dve časti, každú časť si ešte pekne utľapkáme do približne obdĺžnikového tvaru (netreba vymeriavať uhly :) ani vaľkať)
potom zrolujeme do valčeka. Konce valčeka postláčame smerom k doske, aby nebolo vidno rolovanie (nič sa nestane, ak to neurobíme), oba valčeky ešte troška sformujeme do knedľovitého tvaru
Prikryjeme ich utierkou a necháme aspoň 10 min odpočívať, aby ešte narástli
Zatiaľ si vezmeme väčší kastról alebo hrniec, vymastíme jeho boky, nájdeme si parák, aj ten vymastíme a do hrnca nalejeme toľko vody, aby jej hladina bola len pod parákom. Dáme variť pod pokrievku. Keď voda vrie, knedle položíme na parák a znova prikryjeme pokrievkou.
Po 20 minútach sú knedle hotové. Vypneme a dáme preč zo sporáka. Najlepšie je nechať ich nejakú minútku ešte zakryté, potom odkryť a nechať chvíľu chladnúť (ale nie dať niekam von do chladu). Vyberieme ich teda tak po 10 minútach, lebo sú krásne mäkké, hodvábne a mohli by sme ich nejak domágať.
Knedle dáme na tanier a mašlovačkou alebo pierkom ich pomastíme zo všetkých strán.
Krájame niťou, keď viac vychladnú.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Super rýchly vynikajúci koláč aj bez pečenia,ktorý si zamiluje každá praktická žena | *♥*Jogurtová knedľa*♥* | koník pre dcerku k 4-narodeninam >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (20.9.2012, 14:27)
hneď ukladám avyskúšam v sobotu,ďakujem za receptík (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana I. (iada) ID 126542 (20.9.2012, 13:33)
výborná kneďľa ,ďakujem za receptík :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (20.9.2012, 19:46)
to ma veľmi potešilo :-) tak nech sa darí i naďalej :-) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Janka M. (karolinka25) ID 54763 (7.2.2010, 12:11)
dakujem za inspiraciu, vynikajuca (Y)
ODPOVEDAŤ
Ilona Ř. (ilonacek) ID 86645 (13.5.2009, 20:37)
to je zajímavé (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (13.5.2009, 22:23)
:-) dik
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (10.5.2009, 19:50)
vyskusam,paci sa mi to
(Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (11.5.2009, 21:30)
:-) áno, boli bezva. Ešte sranda, kúsok knedle zostal a manžel si k tomu zomlel mak, na tanier si dal džem, knedlu naparil a mal vraj "parené buchty" , ktoré až tak často nerobievame. ;-)
ODPOVEDAŤ
Anka H. (ankahaj) ID 12354 (10.5.2009, 19:22)
:-$ Kristinka tak :-o toto ^o) vyskusam co najblizsie (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (10.5.2009, 19:26)
:-) jasne, su velmi jemné. Len treba cesto poooriadane vypracovať (Y) Potom napíš, držím palce (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu