. .. .. .. .. .. .
. .

Marlenka bez vaľkania - RECEPT 13193

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 31422 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)


Marlenka bez vaľkania


[ recept č. 13193 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:250 g rastlinného tuku ( hera,palmarín,palmela ),250 g kryštálového cukru,4 vajcia, 4 PL medu, 350 g hladkej múky,1 balíček prášku do pečiva Plnka:1 konzerva Salka, 250 g masla,3 dl mlieka,1 karamelový puding,2 PL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

V miske nad parou alebo priamo v hrnci na sporáku miešame heru s cukrom , pokým nie je tuk rozpustený,potom pridáme vajcia a med,krátko povaríme.Odstavíme a pridáme múku s práškom do pečiva.Miešame ešte aspoň 5 minút,aby vzniklo vláčne cesto.Na 5 hárkov papiera na pečenie si obkreslíme tortovú formu ( nevystrihujeme )Potom na jednotlivé hárky papiera rozotrieme cesto tak ,aby trocha presahovalo obkreslené kruhy.Pečieme v rúre na 160 až 180 st.C.Pláty necháme chvíľu vychladnúť a potom z nich podľa tortovej formy vykrojíme kruh.Odkrojené zvyšky si zatiaľ odložíme.
Pripravíme si plnku-z mlieka,pudingového prášku a cukru si uvaríme puding a necháme vychladnúť.Vychladnuté skaramelizované kondenzované mlieko,ktoré sme varili 2 hodiny vo vode v uzavretej plechovke,zmiešame s maslom a postupne pridávame aj vychladnutý puding.
Plnkou natrieme pláty,časť si necháme na vrch a na boky. Odkrojené zvyšky z plátov si rozmrvíme valčekom v mikroténovom sáčku najemno a posypeme nimi potretú tortu.Tortu necháme v chladničke dobre odležať,ale servírujeme ju pri izbovej teplote.Najlepšie chutí na 3 deň.
<< Moje prve prsia potahovane MM hmotou | Marlenka bez vaľkania | PLNENé KOKOSKY >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (5.4.2021, 7:06)
robila som teraz,výborný receptík (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
miriam k. (mihula) ID 6995, mimibazar.sk/mihula (7.9.2010, 15:17)
je výborná už som ju piekla a dnes ju robím opäť už sa na ňu teším (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (16.4.2009, 16:45)
Super, rýchla marlenka (Y) priznám sa, že som ju skúšala asi dvakrát, ale podľa iného receptu, jediné čo mi vadilo bolo, že som mala trošku tvrdé pláty po upečení a ani po naplnení nejako extra nezmäkli... Tak sa chcem opýtať, či pláty podľa tohto receptíku budú mäkkučké...?Inak recept vyzerá veľmo dobre.... (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Milada M. (markosko) ID 31422 (17.4.2009, 15:44)
Odskúšala som viacero receptov na marlenku a pri tomto recepte som mala pláty najmäkšie.
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (16.4.2009, 14:24)
fuuuha, to vyzera dobre... poznacim si a snad coskoro vyskusam. vdaka (hello)
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (16.4.2009, 14:06)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
jana k. (januarka) ID 88689 (16.4.2009, 12:27)
len čo pojde sadra dole, ;-)určite vyskušam :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana M. (adika1) ID 13283, mimibazar.sk/adika1 (17.2.2017, 18:58)
(6) no neviem baby kde som urobila chybu ale moje cesto je také mastné a lepkavé po upečení, že hrôza a chuťovo tiež nič moc. Tak ako to robíte, že je tvrdé vaše ?
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu