končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
MÚČNIKY, POHÁRE |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)Mramorova olejova babovka[ recept č. 1284 zo dňa 13.4.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY 4 vajicka, 250 g polohrubej muky, 250g praskoveho cukru, 1 vanilinovy cukor, 1 prasok do peciva, 100 ml vody, 100 ml oleja, hrozienka, cca 2 lyzice kakaa, na poliatie cokoladu na varenie - nemusi byt staci posypat praskovym cukrom! POSTUP PRÍPRAVY Tuto babovku zvladne kazdy, aj zaciatocnik... ja som ju zacala piect v 14-tich ;) a chuti nam vsetkym! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Zltky vymiesame do penista s cukrom a vanilkou, primiesame vodu a olej. Z bielkov urobime tuhy sneh. Muku zmiesame s praskom do peciva. Zamiesavame ju postupne do zltkovej zmesy na striedacku so snehom z bielkov. Jednu tretinu cesta si dame bokom a primiesame do nej kakao... TIP pre hrozienka, ak nechcete aby vam vsetky klesli na dno formy, "obalte" si ich jemne v muke... Pripravime si babovkovu formu (podla potreby vymastime, vysypeme) do nej dame polovicu svetleho cesta, na to dame polovicu hrozienok (tie nezvyknem vazit - dame podla chuti ;) - a kto nema rad nemusi dat ), dame kakaove cesto, druhu polovicu hrozienok a nakoniec dame posledny diel svetleho cesta. Pecieme vo vyhriatej rure cca 45-60 min. pri 160-180°C (alebo podla vasho odhadu a vasej rury...;) ) Po upeceni a vybrati z formy, oblejeme cokoladovou polevou alebo posypeme praskovym cukrom. Dobru chut! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |