. .. .. .. .. .. .
. .

Plnený baklažán - RECEPT 1279

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ID 7296 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Plnený baklažán


[ recept č. 1279 zo dňa  ]


Plnený baklažán


POTREBNÉ PRÍSADY

baklažán, asi 20-30dkg hydinovej šunky, rajčiny, strúhanka alebo detská krupica, bambino, petržlenová vňaťka, soľ, syr na strúhanie, cibuľa, olivový olej, množstvo surovín sa úmerne zvyšuje podľa počtu jedákov :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Baklažán rozkoríme na dve polovice a v rúre predhriatej na 250 stupňov ho predpečieme asi 12 minút. Potom vnútrajšok vydlabeme lyžicou tak, aby baklažán nadobudol tvar loďky. Na panvici rozpálime olej pridáme cibuľku a tiež pokrájaný cesnak. Osolíme prípadne okoreníme a pridáme šunku nakrájanú na malé kocky. Paradajky+vnútrajšok baklažánu nakrájame tiež na menšie kúsky a pridáme do panvice. Posypeme jemne nakrájanou petržlenovou vňaťkou pridáme bambino, strúhanku alebo detskú krupicu. Zmes premiešame, dobre podusíme a naplníme ňou baklažán. Naň nasypeme ešte ten postrúhaný syr - Eidam alebo parmezán. Naplnený baklažán dáme ešte na 10-12 minút do rúry zohriatej na 200 stupňov, aby sa poriadne upiekol.
Šupku nejedávame :-) a je to super buď ako predjedlo alebo "pojedlo" ak máme napr. uvarenú len polievku hustejšiu tak na dosýtenie. Inak tento recept som tuším našla v Eurotelevízii a bolo tam použité mleté teľacie maso. Ale aj s tou šunkou je to fakt bomba.
Dúfam, že Vám bude chutiť tak ako mne a mojmu Šimonkovi.
Dajte vedieť.
Katka
<< zamatová roláda | Plnený baklažán | Bratislavske rozky, makove a orechove >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu