. .. .. .. .. .. .
. .

Cesnakové slimáky z pľudrovaného cesta - RECEPT 12622

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 80819 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Cesnakové slimáky z pľudrovaného cesta


[ recept č. 12622 zo dňa  ]


Cesnakové slimáky z pľudrovaného cesta


POTREBNÉ PRÍSADY

500g pol. múky, 320 ml mlieka, 1 čaj. lyžica soli a cukru, 2 poliev. lyžice oleja, 15 g droždia, 5 strúčikov cesnaku, 120g margarínu alebo masla,

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto si dáme vypracovať do DP. Po vykysnutí rozváľame na doske a na jednu polovicu nakrájeme trochu margarínu (ja som použila klasickú Ramu so 70% tuku). Cesto preložíme, potom ešte 2-krát preložíme a opäť rozválame na plát. Postup znovu zopakujeme. Cesto sa trochu ťažšie rozvaľkuje, ale tomuto postupu sa hovorí "pľudrovanie". Cesto sa pri pečení správa ako lístkové. Rozvaľkáme na väčší plát a potrieme cesnakom rozpučeným a rozmiešaným s 1dcl vody. Posolíme a stočíme do rolády. Nakrájame na kolieska, konce trochu schováme dovnútra, aby sa pri pečení neroztáčali. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 30 min. podkysnúť. Pečieme pri teplote 200 stupňou asi 20-25 min. Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Rozváľaný plát s nakrájaným margarínom.
Trikrát preložené cesto.
Cesto stočené do rolády.
Nakrájané slimáky.
Po upečení.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Mini tortička zo zbytku | Cesnakové slimáky z pľudrovaného cesta | Anglická cibuľačka ,,dvoch tučných dám,, >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana D. (pipa) ID 2791, mimibazar.sk/pipa (1.4.2009, 13:41)
Mozem jednu otazocku? :-$ drozdie cerstve alebo susene? vdaka
ODPOVEDAŤ
Iveta P. (ivetpm) ID 80819 (1.4.2009, 14:46)
Ja na všetko používam iba čerstvé droždie. Sušené sa mi zdá drahé. 20g droždia dávam na buchty, rožky, koláče a 10g na chlieb pri použití 500g múky. (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (pipa) ID 2791, mimibazar.sk/pipa (3.4.2009, 6:59)
dakujem (hello)
ODPOVEDAŤ
Iveta P. (ivetpm) ID 80819 (28.3.2009, 20:53)
Ďakujem všetkým. (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Katarína Š. (katarina53) ID 5627 (28.3.2009, 17:51)
Naozaj boli výborné, lebo ako píše pani Vierka, už nie sú. Recept už rozširujem medzi "pospolitým ľudom". (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Viera Š. (visi) ID 41265 (28.3.2009, 17:09)
Ivetka,napísala by som,že sú (zajic),boli,už nie su :'( 8o|,boli,výborné,ďakujem (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Milka -. (mimianka) ID 84111 (28.3.2009, 15:34)
no to vyzera dobreee (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Viera Š. (visi) ID 41265 (28.3.2009, 10:25)
dnes sa ich chystám robiť,som na ne zvedavá *-)
ODPOVEDAŤ
Iveta P. (ivetpm) ID 80819 (28.3.2009, 14:05)
Dúfam, že budú chutiť. (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu