. .. .. .. .. .. .
. .

Bravčové na šampiňónoch - RECEPT 11653

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Bravčové na šampiňónoch


[ recept č. 11653 zo dňa  ]


Bravčové na šampiňónoch


POTREBNÉ PRÍSADY

Cca 800 g bravčového pliecka (stehna), 2 lyžice oleja, mleté čierne korenie, lyžička mletého ďumbiera (zázvoru), 2-3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice bieleho vína (nemusí byť), kocka hubového bujónu, 250 g čerstvých šampiňónov, pór- spodná časť, 1 väčšia cibuľa, 1 lyžička mletej rasce, 1 lyžička grilovacieho korenia, olej, soľ, voda, strúhanka.

POSTUP PRÍPRAVY

***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Bravčové pliecko nakrájame na menšie a tenšie kúsky, či rezance /môžete použiť aj bravčové stehno, ale z pliecka je to jemnejšie/,


pridáme olej,


štipku mletého čierneho korenia, trošku soli, lyžičku mletého ďumbiera,


cesnak nakrájaný na tenké plátky,


pridáme víno, nemusíte ho dávať, ale má to trošku výraznejšiu a jemnejšiu chuť a alkohol sa varením odparí


všetko premiešame a necháme postáť aspoň 4 hodinky. Alebo aj na noc do chladničky.


Než začneme dusiť mäsko, očistíme šampiňóny a nakrájame na tenšie plátky, cibuľu a pór na tenšie kolieska,


Do hrnca nalejeme trošku oleja, pridáme mäso, hubový bujón,


šampiňóny,


pór, cibuľu,


za lyžičku mletej rasce a všetko spolu orestujeme.


Zalejeme vodou, do tlakového hrnca stačí cca 7 dl, v klasickom bude treba asi trošku podlievať, udusíme do mäkka. V tlakovom som dusila cca 25 min.


Na udusené pridáme za lyžičku grilovacieho korenia, podlejeme ešte 1 dl vody, premiešame, necháme prevrieť


a pridáme na zahustenie 1 zarovnanú lyžicu strúhanky. Povaríme cca 1 min., odstavíme.


Podávame so zemiakmi, ryžou, cestovinou, alebo na večeru s pečivom. My sme mali slovenskú ryžu a jablkový kompót. *Dobrú chuť*



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Suprové šišky | Bravčové na šampiňónoch | Fliačky so šunkou a vajíčkom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Sabča Š. (Sabuliatko) ID 113763, mimibazar.sk/Sabuliatko (30.7.2011, 23:17)
u nás bude zajtra, ešteže mi to pripomína, aby som z mraziaka vybrala mäsooooooo |-) 8o|
ale už sa na to teším, vyzerá to (Y) (child3) (child3) |-)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (30.7.2011, 19:50)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=816348

Aďka pochutnali sme si ďakujeme (L)
ODPOVEDAŤ
Lenka T. (lenka0921) ID 107666 (4.9.2009, 13:46)
tento receptik je vynikajuci.U nas velmi oblubeny.... Robime ho velmi casto..... Kazdemu odporucam (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu