končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Bravčové na šampiňónoch[ recept č. 11653 zo dňa 27.2.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Cca 800 g bravčového pliecka (stehna), 2 lyžice oleja, mleté čierne korenie, lyžička mletého ďumbiera (zázvoru), 2-3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice bieleho vína (nemusí byť), kocka hubového bujónu, 250 g čerstvých šampiňónov, pór- spodná časť, 1 väčšia cibuľa, 1 lyžička mletej rasce, 1 lyžička grilovacieho korenia, olej, soľ, voda, strúhanka. POSTUP PRÍPRAVY *** OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Bravčové pliecko nakrájame na menšie a tenšie kúsky, či rezance /môžete použiť aj bravčové stehno, ale z pliecka je to jemnejšie/, pridáme olej, štipku mletého čierneho korenia, trošku soli, lyžičku mletého ďumbiera, cesnak nakrájaný na tenké plátky, pridáme víno, nemusíte ho dávať, ale má to trošku výraznejšiu a jemnejšiu chuť a alkohol sa varením odparí všetko premiešame a necháme postáť aspoň 4 hodinky. Alebo aj na noc do chladničky. Než začneme dusiť mäsko, očistíme šampiňóny a nakrájame na tenšie plátky, cibuľu a pór na tenšie kolieska, Do hrnca nalejeme trošku oleja, pridáme mäso, hubový bujón, šampiňóny, pór, cibuľu, za lyžičku mletej rasce a všetko spolu orestujeme. Zalejeme vodou, do tlakového hrnca stačí cca 7 dl, v klasickom bude treba asi trošku podlievať, udusíme do mäkka. V tlakovom som dusila cca 25 min. Na udusené pridáme za lyžičku grilovacieho korenia, podlejeme ešte 1 dl vody, premiešame, necháme prevrieť a pridáme na zahustenie 1 zarovnanú lyžicu strúhanky. Povaríme cca 1 min., odstavíme. Podávame so zemiakmi, ryžou, cestovinou, alebo na večeru s pečivom. My sme mali slovenskú ryžu a jablkový kompót. *Dobrú chuť* OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Sabča Š. (Sabuliatko) ID 113763, mimibazar.sk/Sabuliatko (30.7.2011, 23:17) | |
u nás bude zajtra, ešteže mi to pripomína, aby som z mraziaka vybrala mäsooooooo ale už sa na to teším, vyzerá to |
|
ODPOVEDAŤ |
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (30.7.2011, 19:50) | |
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=816348 Aďka pochutnali sme si ďakujeme |
|
ODPOVEDAŤ |
Lenka T. (lenka0921) ID 107666 (4.9.2009, 13:46) | |
tento receptik je vynikajuci.U nas velmi oblubeny.... Robime ho velmi casto..... Kazdemu odporucam | |
ODPOVEDAŤ |