. .. .. .. .. .. .
. .

Zemplinsky kolac - RECEPT 11307

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 80567 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Zemplinsky kolac


[ recept č. 11307 zo dňa  ]


Zemplinsky kolac


POTREBNÉ PRÍSADY

...je to jeden obrovsky kolacisko...komu sataci mensi...nech ho urobi z polovicnej davky, ale je vyborny...ja ho milujem...je ovela menej sladky ako vianocka...ale jemnulinky ako pavucinka...nie je to moj recept nasla som ho na internete...

POSTUP PRÍPRAVY

Zemplínsky biely koláč

Ingredience:


1,25 kg muky
2 vajcia
2 cajove lyzicky soli
drozdie
mlieko podla potreby (cca 6-7 dcl)
120 gr prachoveho cukru
120 gr masla
120 gr suseneho mlieka
1 prasok do peciva
1 balicek vanilkovy cukor
2 PL lyzice oleja
hrozienka
Příprava:
Muku preosejeme, osolime, pridame cukor ,prasok do peciva, vanilku, susene mlieko a premiesame, pridame nakysnute drozdie ( v troche tepleho mlieka so stipkou cukru - nechame nakysnut ) vajicka a miesime postupnym pridavanim tepleho mlieka ( nesmie byt horuce ! ) , postupne pridavame roztopene vlazne maslo a olej , nakoniec hrozienka. Zamiesime nie velmi tuhe cesto , ktore nechame prikryte na teplom mieste vykysnut. Vykysnute rozdelime na dva diely, (z ktorych bud upletieme vianocku - to sa u nas nerobi casto ) ktore vyvalkame na obdlznik( nie na tenko - tych dva cm ) a kazdy jemne a lahko zatocime do rolady. Dame do primeranej formy ( obdlznikove hladke formy podobne ako na biskupsky chlebicek ), ak nemame do formy ako na bochnik ( ale vyssie okraje, podla formy cesto aj vyvalkame a tvarujeme ), nechame znovu dobre podkysnut, potrieme mliekom alebo vyslahanym zltkom a upecieme do zlatava. Na vychode sa to vola Kolac biely a pripravuje sa na vsetky prilezitosti , ku sviatkam, na svatbu, na kar, na hostiny, na svatby aj ku studenym misam a to preto, lebo pri vsetkych tychto prilezitostiach sa vari fantasticka plnena kapusta a kolac je k nej neodmyslitelny...

Ja som to piekla na jednom velkom plechu...cele spolu
<< Pudingové kocky | Zemplinsky kolac | Valentínske jednohubky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Štefánia H. (Stefania9) ID 43917 (7.4.2012, 17:09)
No, skúšala som ho už dva krát a nikdy mi tak nenakysol, ako ho máš na obrázku. Aj keď kysol dlho. Čím to môže byť? Všetky prísady boli izbovej teploty. Trochu som sklamaná, že je z toho skôr vianočka než nadýchaný koláč :-(
ODPOVEDAŤ
elena j. (nelin) ID 97551 (26.5.2009, 8:06)
ja by som sa vás Jarka chcela spýtať , aká múka sa dáva - hladká al. polohruba? Dalo by sa to cesto použiť aj na pečené buchty?
;-) Rozhodla som sa skúsiť ho upiecť nechcela by som to pokaziť. Váš vyzerá (Y).
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu