. .. .. .. .. .. .
. .

Fantastické šišky - mäkkučké aj na druhý deň (ak ostanú...) - RECEPT 4435

SLADKÉ JEDLÁ

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 553 návštěvníkov)


Fantastické šišky - mäkkučké aj na druhý deň (ak ostanú...)


[ recept č. 4435 zo dňa  ]


Fantastické šišky  - mäkkučké aj na druhý deň (ak ostanú...)


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg polohrubej (výberovej) múky, 1 kocka čerstvého droždia, 6 dl mlieka, 1 smotana na šľahanie (poctivá 33%-ná) o objeme 250 ml, 1 kávová lyžička soli, 2 kávové lyžičky cukru, 4 žĺtky (ak sú vajíčka väčšie, stačia 3), 0,5 dl rumu. Na dochutenie - lekvár, práškový cukor, jogurt, snehová pena zo zvyšných bielkov.

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto šišky nie sú ani mastné, ani ťažké a preto ich vládzeme jesť do nemoty. Robím ich už zopár rokov a sú naše najobľúbenejšie. Skúste aj Vy, určite nič nepokazíte. Z celej dávky vyjde približne 48 šišiek, takže si kľudne môžete urobiť aj z polovičnej dávky podľa potreby, ale sú výborné aj na druhý deň (alebo si vypražené môžeme odložiť aj do mrazničky a potom ich len zohriať v mikrovlnke)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Z uvedeného množstva mlieka si odoberieme 2 dl a pripravíme kvások - mlieko má byť vlažné, štipku soli a pol lyžičky cukru - keď mu ešte dopomôžeme posypaním troškou polohrubej múky a premiešaním, nechať podkysnúť aspoň 10 min. - bude takýto....
Z uvedeného množstva múky si môžete (nemusíte) odobrať 4 zarovnané lyžice múky na posypanie. Do preosiatej múky dáme soľ, cukor, premiešať, pridať kvások, žĺtky, smotanu, rum, zvyšné mlieko
zamiešať,bude to dosť riedke, ale miesením nadobudne trošku inú konzistenciu.
v druhej etape... Spracujeme cesto /už neprilievame žiadne mlieko, ak dodržíme uvedené množstvá/ Budete ho mať redšie, nebojte sa. Varechou sa pekne vymiesi a krásne nakysne.
a domiesime ho varechou ...
jemne pomúčime - prikryjeme utierkou a necháme na teplejšom mieste nakysnúť min. 1 hod., aj hodinu a pol
a máme nakysnuté cesto....
Z misy ho doslova "vyťahujem" - je ako pavučina - ktoré sa mi lepí aj na ruky, ale nevadí.
na pomúčenej doske ho posypeme ešte zvrchu, len trošku - pomedzi prsty (stále odoberám z tých 4 lyžíc múky, ktorú som odobrala na začiatku z 1 kg), prevrátim
takto by mala vyzerať konzistencia cesta - je vláčne - v žiadnom prípade nesmie byť tuhé, rozdelíme na polovice a druhú necháme ešte v mise podkysnúť
jemne poprášiť múkou, vyvaľkať na hrúbku 0,5 cm
Cesto je perfektné - nelepí sa, vykrajujeme kolieska naolejovaným pohárom (ja používam s priemerom 7 cm, sú také akurát) Do druhej várky môžeme urobiť aj jamku prstom do stredu šišky
šišky nevyberám, ale vyťahujem cesto. Ak sa podarí vyvaľkať na tenšie, nechajte si ich radšej ešte vykrojené podkysnúť na doske.
pripravené na vyprážanie - robím do niektorých aj jamku (prstom zatlačím do cesta na doske - vtedy sú šišky plné - keď ich nezatlačíte - máte šišky skôr duté a vyššie)
v oleji mám asi 4-5 kúskov mrkvy na kolieska - cca 2 mm hrúbka (vymieňam ich po každej várke šišiek) a vyprážame - tieto sú bez jamky - budú viac duté - nám chutia takéto k šošovicovej polievke - vyprážame ako rezne - olej nesmie byť prudko zohriaty, plameň tiež nesmie byť silný, ale ani minimálny, šišky by boli nízke a tuhé - najprv *je dobré mať zakrytú panvicu pokrievkou a potom už druhú stranu doprážame bez pokrievky*
Do misy si dám na spodok papierové servítky. A nejak takto vyzerajú šišky po vybratí z panvice.
šišky s jamkami - budú plné - cesto sa rozostúpi do krajíkov - ale nebudú až tak vysoké ako bez jamôk
vyprážame do zlatista, podľa potreby ešte raz otočím
... ale už ich je aj dosť,hádam...
a ideme znovu - odkrojíme si ešte kúsok, aby sa nám dalo vyvaľkať na 0,5 cm (aj hrubšie) - nech nezavadzia - šup do misy
takto vyzerá vnútrajšok šišky s jamkou...
nejak takto bez jamky... zopár sme ich museli pocukrovať, deťúrence sú už nedočkavé....
Blesk tam nemal byť, ale plameň zvyknem mať nastavený na tento stupeň, aby sa cesto rýchlo nepripekalo a cesto zasa aby nebolo zvnútra surové.
tieto šištičky nás stále ešte čakajú
ešte toľko mi stále ostalo z múky, z tých 4 lyžíc a so šiškami už je koniec...
na spodku misy servítky, na nich šišky, druhé poschodie začínam znovu servítkami a môžem dávať ďalšiu vypraženú várku...
Prvé pocukrované pre hladošov :-) Šišky si môžete posypať práškovým cukrom, natrieť lekvárom alebo džemom, jogurtom, alebo si z bielkov nad parou ušľahám sneh (ja si to zjednodušujem - sneh klasicky a potom chvíľku už len nad parou premiešavam).


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Nemecký "pancake" s karamelom | Fantastické šišky - mäkkučké aj na druhý deň (ak ostanú...) | Snaha o vyzdobovanie >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 158 (zobrazuje sa 141-158)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8
Mária P. (nelasofia) ID 28622, mimibazar.sk/nelamaria (9.1.2009, 12:42)
Adrianka tak dnes som sa ich rozhodla robiť, po prvý krát!!!! Ešte musím počkať kým sa mi malá zobudí, lebo ja cesto miesim mixérom-šlahačom neviem každý to volá inak ;-) Držkajte mi place nech sa vydaria, len škoda že ja mám diétu ale (cinky) šišky miluje ale jednu, dve a možno aj viac ;-) určite zlopnem, potom dám vedieť ako to celé dopadlo (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.1.2009, 17:00)
Marika, to si aj ja vravím, veď len jednu, dve....... (zajic) a skončím s tým, veď zajtra budem striedmo ;-) A podarili sa šišky? Som zvedavá :-$ (L)
ODPOVEDAŤ
Mária P. (nelasofia) ID 28622, mimibazar.sk/nelamaria (9.1.2009, 17:47)
Adrianka tu sú http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=418143 sú perfektné a mäkkučké mňam už som sa tak napráskala že nevládzem dýchať a že diéta +o( ďakujem sa fajnový receptík a myslím, že sa mi vydarila nakolko som robila šišky prvý krát v živote a nabudúce sa chystám na parené buchty od teba ^o) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.1.2009, 21:18)
(clamp) (clamp) (clamp) Marika, ďakujem krásne, si šikuľka (*) Mám neskutočnú radosť (radost) (radost) (radost) Šišky sa Ti úúúúúúžasne vydarili (Y) (Y) (Y) ;-) Sa mi to páči, že ...nevládzem dýchať.... neboj, do rána ešte vyhladnieš. My si zvykneme dať jednu-dve ku (C) ;-) Ti robím napriek však? Teším sa s Tebou a budem držať palce, aby sa vydarili aj buchty (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária P. (nelasofia) ID 28622, mimibazar.sk/nelamaria (9.1.2009, 17:50)
a ešte ... z jednej pólky cesta som robila klasické neplnené šišky a tie druhé som naplnila nutelou mňááááám (zajic) (zajic) (zajic) |:o) |:o) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.1.2009, 21:21)
(Y) (Y) (Y) (zajic) (L) (flower)
ODPOVEDAŤ
MONIKA S. (bida) ID 48648 (12.11.2008, 17:16)
mňam.dnes som ich robila (Y)krasne mi nakysli a pri vysmažani krasne napuchli (clamp)zvnutra boli krásne nadychane,zaniesla som z nich aj mame a všetci si ich pochvalovali (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.11.2008, 17:53)
(radost) (radost) Ďakujem Monika, tešííííím sa, že sa vydarili a hlavne, že chutilo (zajic) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (11.11.2008, 17:24)
ahoj vcera som urobila,namiesto cerstveho som ala susene drozdie-chyba a zabudla na zltka,tak mi len kus vykislo a neboli take pekne ako tvoje.Ale druhy krat si dam lepšie bacha a dam pozor,chutovo su dobre,len tvar mali maly nenakisnuty,tak pa a diiiiiiiiiiik (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (11.11.2008, 18:52)
Mariannka, stáva sa ;-) Neboj, nabudúce to bude lepšie (L) (hello) Ja som pre istotu v nedeľu varila trikrát plnku do zákuska /do broskyňových kociek/ - dala som ju chladiť do drezu, zakryla hrniec pokrievkou a čo čert nechcel, prizabudla som sa *-) a najprv som pustila na to omylom vodu ja, nepoučila som sa a spoliehala na moje upozornenie, aby to obchádzali oblúkom - no a akcia-reakcia - druhýkrát na to pustil vodu (cinky) :-$. Bolo mi (child12)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (11.11.2008, 20:32)
Stava sa stava :-@ dame vačši pozor druhy krat a nie :-D :-D :-D :-D fakt ich este skusim len budem mat nalepene pred ocami co treba a nie odskakovat k Pc tak paaaaaaaaaaaaaaaaa a nezalievaj viac plnku ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (3.11.2008, 9:24)
Adrianka,tak som v sobotu piekla šišky podľa teba.Plnila som ich nutelou a lekvárikom.Sú mňam mňam,všetkým chutili. (Y) (Y) (Y)Ja ich mám ešte dnes na obedík ako chuťovku po cvikľovej polievke. :-)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (3.11.2008, 10:09)
Alžbetka, veľmi, veľmi sa teším (radost) Ďakujem za pochvalu (L) (L) My ich zasa lúpeme k letnej šošovicovej (jidlo) ;-)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (31.10.2008, 20:54)
mnami mnam (zajic) (zajic) (zajic) (C) (C) (clamp) (clamp) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (3.11.2008, 9:19)
;-) :-)Ahoj Mariannka, ďakujem (F) (F) (F) Už ste ich papali? (flower)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (3.11.2008, 9:54)
Achoj este nie ,ale chystame sa urobit :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (3.11.2008, 10:06)
(Y) (Y) Budem držáááááť palce (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (rybenka8) ID 37053 (31.10.2008, 11:17)
1/2 l sladkého mlieka to akože ocukrované? (child5)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (31.10.2008, 19:19)
Zuzanka, áno, sladké mlieko, ako píše Bety. Idem to "upresniť" do receptu. Neviem, či spomínam dobre, ale asi mi to diktovala babka, a v tých starších receptoch sa píše že sladké, lebo miesto oleja niekedy používali do koláčov kyslé mlieko. Tak preto to "sladké" mlieko ;-). Vyskúšaj ich, budem držať palce (hello)
ODPOVEDAŤ
Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (31.10.2008, 11:18)
Zuzi,predpokladam,že tým je myslené klasické mlieko /nie kyslé ale sladké/
ODPOVEDAŤ
Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (31.10.2008, 10:39)
Je dobre ,že občas niekto prispeje aj do staršieho receptíku a tak ho dá do popredia.Práve som si ráno hľadala recepťosík na šišky a som rozhodnutá,že zajtra napečiem tieto.Dúfam,že sa podaria.Moja starka robila najfantastickejšie, žiaľ nestihla som ju odsledovať kým žila.Často na ňu a na tie povestné šišky vzpomínam.
ďakujem za tip (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (31.10.2008, 19:31)
Alžbetka, máš pravdu, aj ja si veľmi dobre pamätám, ako sme sa "napchávali" u babičiek buchtami a koláčmi z kysnutého cesta, bieli od cukru sme boli až za ušami... ;-) A budem Ti držať palce, nech sa šišky vydaria (L)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Hanička) ID 3529 (30.10.2008, 16:31)
Boli skvelé , ďakujem za úžasný recept, doporučím ďalej. Janka a Hanka (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (31.10.2008, 9:46)
(radost) Aj ja ďakujem (mamca) Teším sa, že sa šišky vydarili (clamp) a hlavne, že chutili (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marieta H. (marietaxx) ID 19682, mimibazar.sk/marietaxx (25.6.2008, 15:31)
Adrika (hello)

tak čítam recept a už som žhavá ho robiť, len musím počkať kým MM zo služobky príde aby (child6)pomerkoval, asi mi to bude dlhšie trvať na prvý krát (H) AAAAle, podľa receptu od teba by som to mala zvládnuť aj ja :-)

Určite sa ozvem ako to dopadlo, prípadne aj (P)hodím.

ĎAKUJEEEEM (hello) (L)

PS - máš ale veeeľľmi veľa dobrých receptov, už len aby som čas mala (mamca) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (25.6.2008, 22:09)
Marietka, ďakujem krásne |:o) Toľko chvály naraz, si to ani nezaslúžim. Veľmi ma to potešilo (pusa) Budem rada, keď ich vyskúšaš. Pre mňa boli šišky nočnou morou :^) Žiaden recept mi nesedel, raz boli mastné, druhýkrát tuhšie, ale dostal sa mi tento recept do ruky, už ani neviem od koho, a my sme ich na prvýkrát zjedli skoro všetky (zajic) Ak Ti môžem poradiť, na začiatok Ti úplne stačí pol dávky. Keď budeš mať väčšie vajíčka, daj si dva žĺtky a múku na posypanie si už z toho množstva neuberaj. Budem sa veľmi tešiť a držím palce, nech sa vydaria (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
beata s. (kristina82) ID 47078 (24.5.2008, 16:33)
nejako mi to nesedi:
0,5 l sladkého mlieka
1,5 dl rumu alebo:
alebo 0,6 l mlieka a 0,5 dl rumu).
A nie je toho rumu vela?
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.5.2008, 17:03)
Bea, ja som dala originál recept s 1,5 dl rumu - teda umu, ale ja som to upravila na väčšie množstvo mlieka a menej umu. Objemovo to sedí. Ja robím s tým menším množstvom umu. Dám tam klasicky 1 poldecák. Oni tak nenapijú olej a necítiť to tam vôbec. A vydaria sa mi zakaždým. (H)
ODPOVEDAŤ
Evka J. (mamulator) ID 41043 (23.5.2008, 13:14)
Takze cesto uz kysne tak uvidime ci budu lepsie ako tie moje,ktore robievam.Dam vediet.
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (23.5.2008, 14:18)
Evka, budem rada, ak sa vydaria a budú chutiť. Určite daj vedieť (L)
ODPOVEDAŤ
Evka J. (mamulator) ID 41043 (25.5.2008, 13:14)
Sisky sa myslim vydarili,ale ja som davala lekvar aj dovnutra,tak to robievam vzdy ale to cesto bolo fakt dobre a ta smotana tam dala svoju chut.Niekedy si to zase zopakujeme (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (25.5.2008, 13:24)
Evka, ďakujem a teším sa, jasné, lekvár môže ísť aj dnu (Y). A kto nemá také skúsenosti, tak radšej "von" :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana Z. (golinka) ID 46263 (21.5.2008, 19:15)
ženy vy ste šikulky tak tieto aj ja skúsim urobiť (L) (Y) :-)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.5.2008, 19:17)
Ivanka, držím palce a daj potom vedieť (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (14.5.2008, 22:00)
no ..paráda..už ..by som si hned aj ..spravila.-. 8o|ale...počkam do zajtra!! (zajic) (zajic) (dance)a spravím..potom Ťi ešte dám vedieť..ako som dopadla.. +o(
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (15.5.2008, 8:10)
Ahoj Erika. Tak ja sa dnes chystám robiť znovu bryndzovník a idem spraviť aj tvarohový koláčik :-p. V poslednom čase sme nejak častejšie na kysnutom :-), žeby nedostatok vítamínov B? ;-) Držím palce, aby sa Ti vydarili (Y) Určite mi daj vedieť (L)
ODPOVEDAŤ
Viera M. (Viva) ID 11911 (14.5.2008, 21:40)
Adrianka, práve som dorobila tvoje šišky, sú fakt perfektné (L), mala som len malý problém s výškou cesta na doske :^), musela som ho nechať na výške cca 1cm, lebo sa mi zdali nie ako šišky, ale ako placky *-) 8o|....ale neva, cesta bolo habadej, tak sa to na konci začalo podobať tým tvojim ;-). Neviem, kde som spravila chybu, s kysnutým cestom nemám problém, hádam s tým vyprážaním na oleji *-)? Inak fakt mňamkové, zjedla som hneď dve a manžel šesť, som zvedavá, ako ich ohodnotia zajtra moje (X) (X). Ďakujeme (F) !!!
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (15.5.2008, 8:06)
Vierka, ďakujem, že si vyskúšala spraviť tieto šišky (L) Ono to cesto mám na placku vyvaľkané aj ja. Dokonca som brala pravítko, aby som zmerala výšku cesta /aby som to mohla objektívne napísať do postupu/, kým povykrajujem z celého vyvaľkaného plátu, a kým povyťahujem to cesto od vykrojených, tak oni naberajú ešte na objeme. Ako prvé na panvicu dávam tie, ktoré som vykrojila ako prvé. A kým vyprážam, oni ešte stále naberajú na objeme, o ceste v mise ani nevravím. Ale dávam aj zakaždým pokrievku na panvicu, kým sa mi nevypraží spodná časť, potom pri otočení ju tam už nedávam. Na obrázku tiež nemám cesto vyššie. A robila si ich hneď s jamkou, alebo bez? Tie bez sú omnoho vyššie - viac sa pri vyprážaní vydujú. A čo to píšeš? Že si (zajic) len dve? :-) Ja sa musím krotiť :-D Držím palce, a daj mi vedieť, prosím Ťa, ako chutilo (X) (X). Budem len rada. (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Viera M. (Viva) ID 11911 (15.5.2008, 8:42)
Adrianka, robila som aj tie s dierkami a klasikuš :-)... už sa veľmi teším, keď pôjdem domovvvvv, sa doslova "nacpem" ako čuník :-p (L)....no a o 21:30 večer by som toho nemala veľa zjesť.... mňa tie tukové vankúše moc ľúbia a čo potom budú mať u mňa trvalý pobyt :-D :-D :-D???
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (upravené 7.5.2008, 10:30)
Martuška, ďakujem krásne :-$ :-$ :-$, neviem, normálne sa červenám - čo dokážu jedny šišky.... ;-) ;-) ;-) Toto mi padlo fakt úplne úžasne (L) (L) (L), ja sa asi (child12) Ďakujem ešte raz a dúfam, že vyjdú aj druhýkrát. Papa (L) (flower) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Marta Muráňová (MartickaM) ID 22000 (8.4.2008, 18:45)
Milé slečny, budúce maminky, maminky a babičky,
natrafila som na tento receptík náhodou a presvedčila sa, že aj náhodné recepty sa chovajú ako náhodné kúpy....Sú najlepšie, možno preto, že ich nikto nečaká!Celý moj 44 ročný život som sa snažila o šišky.Dokonca som aj zničila na ceste mixér.Až u Adrianky som našla super návod, taký "pre blbých".Všetko sa mi to podarilo úúúúúplne úúúúžasne.Treba len ozaj dostatečne miesiť a ručne.Ja som miesila a čítala si MMb.TAJOMSTVO je vyriešené-MUSÍTE BYŤ U TOHO NA MMB-nie v kuchyni :-PCelá moja rodinka je prežratá a ja najviac.Ale to nevadí, papať treba.... (PL)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (upravené 22.3.2008, 7:09)
Ľubka, nebuďte smutná, veľa záleží od droždia, od druhu múky, skúste si nabudúce dať o 1 dl mlieka menej, a potom poprípade doliať. A použili ste z tých 6 dl mlieka - 2 dl na kvások a zvyšných 4 doliať do cesta?Ja mám recept na 0,5 l mlieka a boli vždy tuhšie, osvedčilo sa mi s 0,6 l. Aj keď sa zdá to cesto pri miešaní trošku redšie, nevadí, ono pekne podkysne a bude také tuhšie. Pomúčim si to potom ešte na doske, ak treba. Veľakrát sa mi stalo, že ani kvások mi nevyšiel, ako mal, a nebolo z toho nič. Nabudúce to bude určite super (najviac sa mi osvedčila múka z LIDL - polohrubá - na koláče a zákusky už ani inú žiadnu nekupujem - tiež kvôli viacerým sklamaniam. Budem rada, keď sa mi ozvete, držím Vám palce. A ďakujem krásne za pochvalu (L) (hello) (hello) (hello).
ODPOVEDAŤ
Ľubica Ševčovičová (Lubiq) ID 3205, mimibazar.sk/lubiq (18.3.2008, 18:53)
Dnes som ich vyskusala, ale neviem ci som ja drevena alebo co, ale to cesto bolo strasne riedke, tak som tam musela este pridat muku a nevyzeraju tak fesne ako tie vase :-( asi som drevo
ODPOVEDAŤ
Eva H. (EVA 33) ID 24479, mimibazar.sk/eva33 (21.3.2008, 18:53)
Dnes som vyskusala vase sisky,chutovo su fakt vynikajuce. |:o) ale musim sa aj ja pridat. Isla som presne podla receptu...a cesto som mala dost riedke. Musela som prisypat muku. :^) Inak sa mi podarili aj od svokry som dostala pochvalu!

Prajem prijemne sviatky!!!!!!
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (upravené 22.3.2008, 7:03)
Ahojte, tak to mi je ľúto, keď ste sa sklamali, ale dnes som ich robila znovu, a cesto bolo úplne fajn. Neviem, kde môže byť chyba, ale pri miesení budete mať naozaj redšie cesto, ale vareche to nevadí, a aj keď vykysne, tak sa nedá "vykydnúť" - ale bude sa ťahať ako pavučina. Vtedy je cesto dobre vykysnuté - a neleskne sa. Podaria sa mi zakaždým, možno záleží od múky - od obsahu lepku. A ak nebude takéto, ako mám ja v obrázkovom, tak potom skúste si dať ešte o 1 dl mlieka menej, alebo len 3 žĺtky. Už aj idem pridať obrázkový postup. (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (EVA 33) ID 24479, mimibazar.sk/eva33 (22.3.2008, 9:04)
Len otazocka....ako dlho ste zhruba miesili to cesto? *-) Sklamana nie som chutovo su fakt dobre...zozali uspech. Urobim aj na buduce!!!! Uvidim ako to druhy krat dopadne. (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (25.3.2008, 13:39)
Evi, zaúradovalo tu hlavne absolútne čerstvé droždie :-). Doba spotreby bola uvedená ešte celý mesiac. Miesila som necelých 10 minút. To cesto trošku spľasne po vybratí z misy :^) - netreba sa toho vôbec báť - začne naberať na objeme potom znovu. A ďakujem (L)- hlavne, držím palce, nech sa darí!!! (H)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.3.2008, 22:40)
Tak už som pridala obrázkový postup- dúfam, že sa Vám bude dariť. Držím palce.... (hello) (hello) (hello) a prajem všetkým (velikonoce).
ODPOVEDAŤ
Ľubica Ševčovičová (Lubiq) ID 3205, mimibazar.sk/lubiq (22.3.2008, 7:19)
Adriana, ten obrazkovy postup je uzasny :-) To cesto krasne vykysnute a sisky vyzeraju, ze by som ich zjedla rovno z obrazovky monitoru :-) no musim trenovat. Uzasne si to nafotitla. Dakujem
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (25.3.2008, 13:42)
Ľubka, ďakujem kráááááásne :-) :-) :-) (L) (L) (L). Ja verím, že sa to podarí a potom to už pôjde hladko (H) (dance) (dance).
ODPOVEDAŤ
Celkom: 158 (zobrazuje sa 141-158)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu