. .. .. .. .. .. .
. .

Tortička (potiahnuta cukrikovou hmotou - marshmallows, MMF) + obrázky cukríkov, z ktorých sa to dá robiť - RECEPT 2274

TORTY

ID 798 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 902 návštěvníkov)


Tortička (potiahnuta cukrikovou hmotou - marshmallows, MMF) + obrázky cukríkov, z ktorých sa to dá robiť


[ recept č. 2274 zo dňa  ]


Tortička (potiahnuta  cukrikovou hmotou - marshmallows, MMF) + obrázky cukríkov, z ktorých sa to dá robiť


POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus maly: 5vajec, 5PL k. cukru, 5PL pol. muky, 1/2 prdopec, 5PL vlaznej vody, citronova kora*****Korpus vacsi: 6 vajec, 6PL k. cukru, 6PL pol. muky, 1/2 prdopec, 6PL vlaznej vody, cit. kora*****Krem: orieskovy(najdete v recepte na orieskovu tortu u mna v albume)*****Torta je potiahnuta hmotou z penovych cukrikov(postup uvedeny u orieskovej torty u mna v albume): 90g penových cukríkov, maslo na vytretie misky, p. cukor, citronová šťava z polovice citróna*****Ruzicky su vyrobene z penovych cukrikov*****Krem na ozdobenie torty: 1/2l mlieka, 80g GUSTINU, 200g cukru, 1 maslo a 1/2 Hery *********** ODPORÚČAM POUŽIŤ POVAŽSKÝ ALEBO KORUNNÝ CUKOR. Nie je to reklama - ide o ich zloženie, je veľká pravdepodobnosť. že to s nimi výjde.******* ALEBO môžete vyskúšať recept od Bohusa_L, ktorý používa HARIBO DULCIA(mám ich v obr. prílohe, pri ktorej sa recept nachádza)

POSTUP PRÍPRAVY

Poťah: Misku si vymastíme maslom, naplníme penovými cukríkmi, pokvapkáme citrónom a dáme do MW( ja mám najvyšší stupeň 4 a dám na 1 min.) - ale radím odsledovať podľa vlastnej MW. Cukríky majú napuchnúť. Potom pridávam postupne p. cukor, kým nie je hmota vhodná na spracovanie(je pevna, nerozteka sa, ale nie je tvrdá) Dat na chvíľu do chladničky, aby hmota uplne vychladla. Po vychladnutí vyvalkame medzi fóliami a tenkú placku, ktorou poťahujeme tortu.*****Ostatne Vid obrazkovy postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Upreceny maly korpus. V podstate nie je az taky maly, je len o 4cm mensi v priemere ako ten vacsi.
Uz sa pecie druhy korpus
Tak a tu je uz vytiahnuty z rury
Torta prekrojena na polovicu natreta orieskovym kremom a nakoniec natreta cela kremom, aby sme ju mohli potiahnut. To iste urobime aj u druheho korpusu.
Vymazeme si misku maslom
nasypeme penove cukriky
Pokvapkame limetou alebo citronom
Vytiahnute z MW
Do druhej misy si dame najprv praskovy cukor, na ktory vylejeme hmotu, ktoru taktiez poprasime praskovym cukrom
Rucne alebo mixerom spracujeme hmotu tak, aby sa nam co najmenej lepila a dame nachvilu do chladnicky, aby vychladla.
Vytiahneme z chladnicky, rozvalkame na skrobovej mucke
Potiahneme kazdy korpus zvlast. Takto si hmotu, ale inej farby pripravime na ruzicky
Takto to vyzera poskladane :o)))
zaciname pracovat na ruzickach
...uz su dve
...uz su tri
... uz sa nam to zbiera
ine ozdoby, ak sa nahodou zidu, lebo som este nemala predstavu, co to bude nakoniec
prva neista predstava
a pomaly vysledok, este chybaju gulicky
a zdobime maslovym kremom: Uvarime si krem z mlieka, gustinu a cukru a dame vychladit. Potom primiesame maslo a heru a mozeme zdobit
iny pohlad
...
Tento jednoduchy postup som nasla niekde na internete, kym nenafotim vlastny postup. Je vhodny hlavne na marcipan a falosny marcipan. U ruziciek z penovych cukrikov postupujeme rovnako, len na zaciatku nie je kuzel, ale zrolovane koliesko.
KED CHCETE BIELU HMOTU NA TORTU, STACI KED TIETO CUKRIKY UMYJETE POD TECUCOU VODOU A POTOM SPRACUJETE PODLA NAVODU A BUDETE MAT BIELU HMOTU NA TORTU.*** RECEPT:2 lyžice vody, 1/2 až 1 lyžičku kyseliny citrónovej, za vlašský orech bieleho tuku (cera), 1 balíček marschmellows - haribo dulcia rubino alebo iné (170g), okolo 500-600g práškového cukru.***Cukríky si umyjeme z ružového cukru, dáme do misky, pridáme 2lyžice vody, biely tuk a kys. citrónovú a dáme na cca2min do mikrovlnky rozpustiť, (pravidelne po 15sek vyberať a premiešavať). Vmiešame 400g práškového cukru, vyklopíme na pocukrovanú dosku a vmiesime ešte asi 150-200g cukru, aby bola hmota tvárna ale držala tvar. Farbí sa to bežnými potravinárskymi farbami. Pre sýty odtieň odporúčam farbu rozpustiť a pridávať už na začiatku pri rozpúšťaní cukríkov do tých 2 lyžíc vody. Dá sa ňou poťahovať aj robiť ozdoby. Skladovať v sáčku. Pre opätovné použitie treba na 10-15 sekúnd zohriať v mikrovlnke a premiesiť mokrými rukami. Pozor na vzduchu dosť rýchlo tuhne takže skladovať v sáčku a vybrať si vždy len také množstvo ktoré spotrebujete. Keď napr. robíte kvietky a vyvaľkali ste si placku tak držať pod fóliou. Keď chcete vaľkať na poťah tak stále podsypávať práškovým cukrom zmiešaným so škrobom aby sa vám to nelepilo. Mne sa na prvý krát nikdy nepodarí vyvaľkať pekná placka a skoro vždy sa mi prilepí, ale keď to zhrčím a vyvaľkám na novo tak je to už lepšie. Niekedy je to OK až na 3krát. *******Pri modelovaní kvietkov a figúrok nepodsypávať ale podmasťovať Cerou.
JOJO cukriky
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť a kopec ďalších


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Šunkovo-syrové mini-muffinky | Tortička (potiahnuta cukrikovou hmotou - marshmallows, MMF) + obrázky cukríkov, z ktorých sa to dá robiť | Pribináčik (nie)len pre najmenších >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 158 (zobrazuje sa 141-158)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8
Tana L. (backa11) ID 28088 (15.1.2008, 16:21)
Nádherný dort,moc se Vám povedl (Y)to úsilí stálo za to (clamp) (clamp) (clamp) (D) (hello)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (24.1.2008, 18:24)
Dakujem za pochvalu...
ODPOVEDAŤ
Zuzana V. (kijara31) ID 22448 (14.11.2007, 10:13)
No to je SUPEEEEEEEER (Y) (Y) (Y) Tu cukrikovu hmotu musim skusit, a aj ruzicky, ja som ich doteraz robievala zo slaneho cest a apotom kazdy frflal, ze su nejedle.... (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (14.11.2007, 19:49)
Vyskusaj a nebudes lutovat. ja mam ruzicky narobene aj dopredu a aj po 2 mesiacoch su stale jedle.
ODPOVEDAŤ
Janka G. (frutakovci) ID 20092, mimibazar.sk/frutakovci (13.11.2007, 22:41)
Tak som to skúsila, podla vás a tu je výsledok ... http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=167053....nie je taká dokonalá ako tá vaša, ale nabudúce bude ešte krajšia...D A K U J E M (F) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (14.11.2007, 7:11)
Podla mna je uplne (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (^)
ODPOVEDAŤ
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (12.10.2007, 13:04)
Ahoj..Magdalenka! ..poviem Ty tak ..na rovine..manžel..bude mať teraz..pondelok...nar.a ,bojím sa tvoju tortu..urobiť..a teraz ..sa pýtaj..že prečo?preto lebo moje..aj tak ..nebude ..také kráááásne ako tie Tvoje,,, :'(hm..takže ..čo ..mám to skusiť..poraď my niečo.. ;-)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (12.10.2007, 19:52)
Erika, ja si myslim, ze sa nemusis bat. Ja sice peciem uz dlho (teraz som sice mala asi 8 rokov pauzu :-) :-) :-)) ale ako ja hovorim toto bola moja prv "vazna" torta. Doteraz to boli klasicke (^) (^) poliate cokoladou alebo potrete slahackou, nic moc. Moja rada teda znie, netreba sa bat a sup do obchodu kupit jojo cukriky a vyskusat si hmotu pripravit dopredu, ona vydrzi v chladnicke zabalena v sacku alebo este lepsia vec je, hned sa pustit vyrabat ruzicky. Ja si ich robim dopredu, aby trosku preschli, vtedy drzia aj lepsie tvar na torte. Ak by sa ti hmota nedarila(ona sa podari, len treba mat trpezlivost), tak skus torticku bez hmoty, tak ze ju potries len maslovym kremom, ktory je v popise spomenuty, je ho tam dost, len je to fuska natriet ho dohladka a ak si na ruzicky netrufas, tak si ich kup v hypermarkete, kde dostanes aj strieborne gulicky. Moja zaloha bola, keby sa (^) nepodarila, teda ozdoby, ze niekto pouziva na zdobenie aj umele kvety a ako som videla na tortach zo svadby, tak vo velkom to pouzivaju aj cukrarky. Snad som pomohla.
ODPOVEDAŤ
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (14.10.2007, 11:43)
Ďakujem...takže..netreba..sa báť ;-)a..hlavne...mať veľa.trpezlivosť...!! o.k..no už čo ..bez torty ..aj tak ..nemôžme ..mať..narodeniny.. ..takže pusťím sa do toho!!! (*) (*) (*) (destnik)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (15.10.2007, 20:24)
Erika, daj vediet ako si dopadla pri peceni (^)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (28.10.2007, 20:47)
Erika, dufam, ze torticka dopadla na narodeniny OK..
ODPOVEDAŤ
Milada P. (miklíček) ID 23890 (7.10.2007, 13:44)
to je nádhera moc krásnej (^) jste šikulka (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (12.10.2007, 18:00)
Dakujem krasne :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Janka G. (frutakovci) ID 20092, mimibazar.sk/frutakovci (20.9.2007, 10:00)
No tá torta je nádhernáááá (^) Moja malá má onedlho narodky, tak som rada, že som to tu objavila (Y) Ten nápad s tých cukríkov je úžasný...dobrá náhrada miesto marcipánu a ovela, ovela jednoduchsia. Uz sa teším ako to vyskúšam ^o) dakujem...dakujem...dakujem za inšpiráciu...strasne sa teším (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (20.9.2007, 13:07)
Janka, len by som odporucila si najprv hmotu z cukrikov vyskusat len tak, lebo treba si najst ten svoj sposob ako ju "porazit", lebo nazaciatku je velmi lepkava a to zacne odradzat. Netreba sa vzdat, vsak JOJO cukriky nie su az take drahe :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Janka G. (frutakovci) ID 20092, mimibazar.sk/frutakovci (20.9.2007, 19:46)
Velmi pekne dakujem,,,trpezlivosti, tak tej mám dost, asi takto (6)... :-D
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (24.9.2007, 22:16)
... ale JAnka budes jej potrebovat menej ako pri falosnom marcipane :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Viktor K. (Mikys) ID 544, mimibazar.sk/mikys (20.9.2007, 9:28)
Prosím ťa ako robíš tie ružičky ,ja som antitalent ,napíš mi prosím presný postup,ďakujem (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (20.9.2007, 13:05)
Male ruzicky som robila z 3 koliesok a velke z 5 koliesok, ale asi bude najlepsie, ked vytiahnem postup ako sa robila ruzicky a vlozim ho sem, lebo asi by som ti to dostatocne nevysvetlila len pisanim. Dnes sa pokusim dolozit.
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (upravené 21.9.2007, 9:58)
Uz je vlozeny postup, dufam, ze pomoze
ODPOVEDAŤ
Viktor K. (Mikys) ID 544, mimibazar.sk/mikys (25.9.2007, 15:58)
Ďakujéééém (Y) (Y) (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (1.10.2007, 13:08)
Nemas za co :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Viktor K. (Mikys) ID 544, mimibazar.sk/mikys (1.10.2007, 14:55)
zajtra idem tobiť tortičku prvý raz v živote :-D
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (3.10.2007, 20:58)
TAk dufam, ze sa podarila prva (^)
ODPOVEDAŤ
Alena N. (alena38) ID 2451, mimibazar.sk/alena38 (19.9.2007, 21:06)
panečku (Y) to je krása (Y) tú by som dala do vitríny :-D
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (20.9.2007, 13:01)
Dakujem za poklonu :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Katarina E. (kitky) ID 3016, mimibazar.sk/kitky (18.9.2007, 19:28)
ja zdochnem ;-) to je aka krasa (Y) (clamp) (F) |:o)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (19.9.2007, 20:37)
:-$ :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (18.9.2007, 12:26)
Nádherná (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (18.9.2007, 19:24)
DAkujem :-$
ODPOVEDAŤ
Alena K. (EMALA) ID 11458 (16.9.2007, 14:18)
Ale som sa narozmýšlala čo je to PRDOPEC za surovinu !? *-) *-) *-)
:-D :-D :-D
Krasna torta,dufam,že budem mať aj ja, niekedy čas a odvahu sa do takej parády pustiť! (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (16.9.2007, 19:28)
Prdopec> prasok do peciva
ODPOVEDAŤ
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (16.9.2007, 9:37)
Ďakujem za nápad..super!!!!! (D) (Y)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (16.9.2007, 10:00)
Rado sa stalo (^) (^) (^) (^)
ODPOVEDAŤ
Monika R. (trinity) ID 5588, mimibazar.sk/trinity (16.9.2007, 8:47)
Si fakt sikulka :-) :-) :-) (^) (^) (^) je prenadherna |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (16.9.2007, 10:01)
:-) :-) (^) (^) :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Radka G. (rara) ID 9628, mimibazar.sk/rara (15.9.2007, 21:46)
Super krásna (^). Dobrá inšpirácia (^).Určite vyskúšam.
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (15.9.2007, 21:58)
Tak drzim palce, aby to vyslo... (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Daniela Š. (Elke) ID 19833 (15.9.2007, 20:36)
|:o) (clamp) (^) (child1) (child1) (child1) (child1) (child1) (child1)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (15.9.2007, 21:24)
:-) :-) :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (mata198511) ID 20128 (15.9.2007, 18:36)
|:o) |:o) |:o) |:o) KRASA |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (15.9.2007, 21:24)
:-$ :-$ :-$ :-) :-) :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Renáta Č. (Cvrkotik) ID 6088, mimibazar.sk/cvrkotik (15.9.2007, 17:17)
Je krásna (clamp)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (15.9.2007, 17:46)
Uz som dokoncila aj obr. postup a mozete piect aj vy baby :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Jana Č. (janita) ID 7581 (15.9.2007, 17:07)
je nádherná :-) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (15.9.2007, 17:09)
Dakujem, vsak ma aj stala 3 dni prace, aby to vsetko vyslo ako ma.
ODPOVEDAŤ
Celkom: 158 (zobrazuje sa 141-158)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu