. .. .. .. .. .. .
. .

Karamelové veterníky-úžasné, lepšie ako z cukrárne! - RECEPT 14806

CUKROVINKY

ID 9968 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 670 návštěvníkov)


Karamelové veterníky-úžasné, lepšie ako z cukrárne!


[ recept č. 14806 zo dňa  ]


Karamelové veterníky-úžasné, lepšie ako z cukrárne!


POTREBNÉ PRÍSADY

***CESTO***500ml vody, 160g rastl.tuku, 320 g pol.múky, 8 vajec, dve štipky soli***1.PLNKA***1,1litra mlieka, 3 zlaté klasy, cukor***2.PLNKA***6 PL kr.cukru, 2 šľahačkové smotany 33%***KARAMELOVÁ POLEVA***50g kr.cukru, 3-4 PL mlieka, 220g preosiatého pr.cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som dostala od Evičky K. (monitciara), s tým, že sú také fajné ako boli za socíku:o)))a konečne som ich vyskúšala.
Týmto Evke ďakujem za receptík.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

výroba týchto zákuskov síce trvá dva dni, (neberte to úplne doslovne, len niečo treba urobiť v jeden deň a dalšie stačí až na druhý deň, takže sú to skôr dve etapy) ale myslím, že stoja za to....1.deň si uvaríme skaramelizovanú šľahačku, teda 2.plnku a upečieme veterníky......... 6 PL kryštálového cukru necháme skaramelizovať do hneda, až začne trošku po okrajoch bublať a trošku dymiť, ale ozaj trošku....aby mal tú správnu nahorkastú príchuť...
tu je tá správna chvíľa, všimnite si ako po krajoch bublinkuje..
keď tam vlejeme dve šľahačky 33%-né !!!!(lepšie bude ak budú mierne zohriate, menej to potom prská ako keď sú rovno z chladničky, používam tie po 250ml, to znamená že potrebujeme 500ml)
necháme karamel dobre rozpustiť a rozvariť, necháme vychladnúť a odložíme do chladna...minimálne na 12hodín-najlepšie do druhého dňa
na cesto si vode rozpustíme tuk (heru a pod.)pridáme štipku soli
vsypeme múku a stále miešame...aby som mohla fotiť, musela mi mamička pomôcť:o)
takže miešala o dušu, až kým sa cesto neodliepalo od hrnca, nič zložité to nie je...troška námahy, ale len chvíľu:o)
cesto necháme mierne vychladnúť a nachystáme vajíčka, ináč pôvodne je v recepte uvedená len polovičná dávka na cesto, ale na to množstvo plniek sa mi to zdalo veľmi málo a bola to pravda, veterníky som potom aj tak plnila do plnoplna, však to vidno na obrázku... a aj tak sa ešte ušlo deťom dosť pudingu na vylizovanie:o)
po miernom vychladnutí primiešavame postupne vajíčka, vždy počkáme kým sa vajíčko dobre zmieša a až potom dávame ďalšie...a ďalšie..
Ešte teplé vytláčame cez kuchársky miešok na vodou vymytý plech. Nepripraviť si naraz viac plechov, lebo keď cesto stojí na plechu dlhšie, prilepí sa.
upečieme do svetlohneda, piekli sa vo vyhriatej rúre (mám teplovzdušku) na 200°C takých 20 minút, treba sledovať....niekedy to trvá dlhšie...RÚRU NEOTVÁRAŤ!!! a želám všetkým, nech sa podaria, ja mám momentálne to šťastie, že mama teraz býva chvíľu u nás, tak som mala morálnu podporu, lebo som veterníky ani nič podobné ešte nepiekla....ak máte strach, spravte len polovičnú dávku, ale keď sa vám podaria, tak to budete ľutovať, že ich je tak málo.... tu na obrázku vidíte všetky, teda okrem jednej, ktorú mi malá zjedla nenaplnenú....vyjde ich okolo 25 ks o veľkosti asi 5-6-7cm (z uvedenej dávky..tak vyšlo mne a šikovným viac). Jednej maminke sa podarilo až 35 kúskov po 5cm a ďalšej až 45ks!!!
na druhý deň si uvaríme puding, cukru dajte podľa chuti
ja som puding uvarila v prvý deň, tak som ho pred plnením prebehla chvíľu mixérom, aby neboli hrudky....a dalo sa, bol hladučký...
veterníčky prekrojíme ostrým nožom, majú byť takéto duté...priznám sa, že z druhej várky sa mi ich pár nepodarilo a nevyskočili tak ako ostatné, asi preto, že sa mi pretrhli dve vrecká a posledné som kôpkovala radšej lyžicou a neboli striekané...dôležité ale je, že sa všetky zjedli a všetky aj chutili.
karamelovú polevu musíme mať teplú, lebo chladnutím trošku stuhne...kr.cukor skaramelizujeme, pridáme 3PL mlieka a rozvaríme...3PL je málo, tak som samozrejme dala viac...
Originál v recepte znie: 220 g prášk. cukru preosejeme do misky a po častiach pridávame karamel. Dobre rozmiešame. TOTO SOM NEPOSLÚCHLA, urobila som to presne opačne, do karamelu som nasypala pr.cukor , zohrievala a podľa potreby som ešte pridávala mlieko.
keď začal karamel moc hnednúť, tak som ho odstavila a miešala do hladka
šľahačky, ktoré doteraz oddychovali a čakali na svoju chvíľu, na ktorú som sa mimochodom veľmi tešila, vyšľaháme..nezľaknite sa, zpočiatku je to riedke (môžte pridať aj stužovač)
ale po pár minútach intenzívneho mixovania vám vznikne takýto krém, a tá chuť!!!
KONEČNE- vytúžené finále....plnenie najprv hustým pudingom, prepáčte za tú hroznú kvalitu, ale už sa mi tak triasli ruky nedočkavosťou, že som nemala síl fotiť znovu a lepšie:o)
druhý sa dá karamelový a úúúžasný krém
a dokončíme vrškami namáčanými v karamele, ktorý ak vám medzitým náhodou, alebo určite?, zhustne, zahriatím ho znovu rozpustíte
HOTOVO!!!
DOBRÚ CHUŤ! Prvý patrí VÁM za tú námahu;o) a sú dobré aj na tretí deň, teda ak vydržia....


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< *Tom Kha Kai - kuracie v kokosovej omacke po thajsky* | Karamelové veterníky-úžasné, lepšie ako z cukrárne! | Jahodové rezy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 146 (zobrazuje sa 121-140)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
michaela l. (miska85) ID 48478 (6.6.2009, 16:38)
Ahojte, chcem sa len spytat ci mozem cesto striekat na plech aj obycajnym mikro.sackom ked nemam orig. vrecko na zdobenie?
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.6.2009, 18:33)
Miška, neviem či by mikro vydržal, lepší by bol taký od sáčkového mlieka, tie sú pevné, lebo to cesto je také hutnejšie a mne dva sáčky na jedno použite nevydržali, také sáčkové plastové, boli také tenké, skôr na krém...takže niečo pevnejšie treba (L)
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (6.6.2009, 6:02)
Lucka vyzerajú neskutočne a určite aj chuť je famózna (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (K)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.6.2009, 22:27)
Ďakujem (L) (L) (L)boli veru fajnučké (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (5.6.2009, 22:14)
Šikulka (Y)úúžasné ....Ani v cukrárni nemajú tak krásne (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.6.2009, 22:27)
:-$Ďakujem krásne (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (Ivikas) ID 98845 (5.6.2009, 21:58)
su uzasne (Y) (Y) (Y)mne po vybrati z rury vzdy splasnu :'(
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.6.2009, 18:37)
mne ich zopár tiež nenaskočilo, tak neboli duté, ale zjedli sa ;-)ako ich pečieš?
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (5.6.2009, 21:19)
Lucka, tak tieto su este krajsie ako z cukrarne. Vydarili sa skvele (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.6.2009, 22:28)
:-$Adrika (F)ďakujem krásne (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (5.6.2009, 20:09)
no bolo mi treba zasa sadnúť k (palice) toho roku som začala si s deviatou dietou , ale tu sa nedá dietovať 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| veterníčky sú priam ukážkové |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.6.2009, 18:36)
kašľať na diétu ;-)ďakujem za pochvalu (L) (L) (L)a držím palce (Y)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (6.6.2009, 1:07)
;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (alebat) ID 55021, mimibazar.sk/alebat (5.6.2009, 9:33)
súúú kráááásne (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (5.6.2009, 14:45)
:-$ďakujem (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Daniela P. (leicester) ID 34529 (4.6.2009, 12:01)
ups veterníky, prečo to ja vždy volám krémeš? :-D
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (4.6.2009, 13:50)
(smich) (hello)
ODPOVEDAŤ
Daniela P. (leicester) ID 34529 (4.6.2009, 12:01)
tak kremeše sú hotové, už aj polovica zjedená, zožala som veľkúúúúúúú pochvalu, ďakujem za super recept (Y) |:o) (C)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (4.6.2009, 13:47)
Danielka |:o) |:o) |:o)prvá lastovička, ktorá skúsila (clamp) (clamp) (clamp)som veľmi rada, že sa podarili a chutili (Y) (Y) (Y)ďakujem krásne (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.6.2009, 20:30)
Teda takéto niečo ja môžem, vyzerajú božsky (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ale neviem či by som si ja trúfla na takúto vec *-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (4.6.2009, 13:50)
Ďakujem,
prečo nie :-$časom možno aj áno ;-)ja si takto zatiaľ netrúfam na marlenku ;-)ale príde čas, keď sa do nej pustím ^o)len neviem kedy (smich)ale niekedy určite (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
maria v. (misa2406) ID 60887 (3.6.2009, 20:19)
Lucka o tvojích schopnostiach som nikdy nepochybovala,ale podla tohto postupu to určite skúsim,vyzeraju božsky (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (4.6.2009, 13:52)
Majka, ďakujem :-$si zlatá [A]skús, boli fakt (zajic)prajem nech sa darí (Y)držím palce (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (3.6.2009, 16:33)
perfektne nafotené a dopodrobna rozpísané, gratulujem a ticho závidím, neviem, či sa na ne niekedy odhodlám, ale ak áno, dám vedieť ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.6.2009, 18:42)
Anka, ďakujem :-$
budem sa tešiť keď sa odhodláš, už teraz držím palce (Y) (Y) (Y)potom daj vedieť ;-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (3.6.2009, 16:24)
(Y) (Y) (Y)vyzerajú priam na (zajic) (zajic) (zajic) tiež som ich ako malá zbožňovala, potom sa cukrárne zopsuli. Krásny podrobný postup - perfekt (clamp) možno sa aj ja niekedy v budúcnosti osmelím ich spraviť... :-p (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.6.2009, 18:38)
Ahoj Evi, ďakujem,
ja som dostala tento recept minulý rok v októbri ;-)a urobila som ich až teraz ;-)chcela som už na vianoce, ale bolo iné, a teraz konečne bola príležitosť a tá správna chuť ich urobiť (smich) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janka T. (Kimi222) ID 80642, mimibazar.sk/kimi222 (3.6.2009, 16:20)
(clamp) (clamp) vyzerajú skvele,určite vyskúšam ;-) (F) (F) (F) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.6.2009, 18:34)
Janka, ďakujem :-$potom daj vedieť ako chutili (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (3.6.2009, 14:03)
no tak tento zákusok naozaj môžem a vyzerá tu skvelo (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.6.2009, 14:33)
ja som ich od mala zbožňovala ;-)keď sme boli ako deti občas v cukrárni, tak môj výber bol vždy punčák a veterník, ale s touto polevou (zajic) (zajic)len nie čokoládový
ďakujem, papa
ODPOVEDAŤ
Daniela P. (leicester) ID 34529 (3.6.2009, 12:14)
tak a viem čo idem skúšať piecť, vyzerajú skvele (clamp), môj malý síce taketo maškrty ešte nemôže (child5) ale ocko si pochutná (C)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.6.2009, 14:24)
Ďakujem a želám, nech sa podaria (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
petra k. (kolicek) ID 918, mimibazar.sk/kolicek (3.6.2009, 11:56)
lucia, to zas vyzera uuuzasne, mnaaaam, no mne by sa nechcelo dva dni momentalne, ale fakt, klobuk dole... (clamp)papa
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.6.2009, 14:23)
Ahojky Petra, ďakujem!
To nie sú celé dva dni :-Dlen niečo málo urobíš v jeden deň a niečo na druhý, nie je to také hrozné, ako to vyzerá ;-)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia M. (sylweliee) ID 48666, mimibazar.sk/sylweliee (3.6.2009, 11:06)
..vyzeraju fakt uuzasne.. :) ..aj mna by zaujimalo ako dlho a pri akej teplote sa pecu.. dakujem.. :)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.6.2009, 14:20)
Vďaka (L)piekli sa v teplovzduške, vopred vyhriatej na 200°C asi 15-20 minút (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (xblaz) ID 97788 (3.6.2009, 10:30)
Úžasné... gratuluju . Taky je asi vyzkouším i přes špatnou zkušenost s odpalovaným těstem. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.6.2009, 14:19)
Zuzi, ďakujem (L)a veľmi držím palce (Y) (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (3.6.2009, 9:43)
:-o :-o :-o (clamp) (clamp) (clamp)Fantasticke |:o) |:o) |:o)hned by som si dala,no ja si na takyto zakusok netrufam,ale uz som recept skopcila a poslala mamine,tak dufam ze cez vikend si u nej na tychto skvelych zakuskoch pochutime (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.6.2009, 14:18)
Jani, ďakujem (L)ja som sa ne véééľmi dlho chystala ;-)tak cez víkendík dobrú chuť (zajic) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 146 (zobrazuje sa 121-140)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu