Lucia H. (gupka) ID 9968 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 354 návštěvníkov)
Štangličky
[ recept č. 8315 zo dňa 29.10.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
CESTÍČKO: 20dkg práškového cukru, 20dkg mletých orechov, 1 žítok, 1 PL ríbezľového lekváru-zmiesiť
GLAZÚRA: 1 bielok, 10dkg práškového cukru, 1 PL citrónovej šťavy-vyšľahať
POSTUP PRÍPRAVY
Tak isto ako chriapky aj tento receptik máme od našej omamy.....Cestíčko vymiesiť, rozdeliť na dve časti a vytvorit valček a vyvalkať na obdľžnik, na ktorý rozotrieme do tuha vyšľahanú glazúru, pokrájať mokrým nožom na tyčinky, preložiť na plech vyložený papierom a piecť/sušit v rúre. Z uvedenej dávky by vám malo vyjsť aspoň 40 kusov, záleží na hrúbke cestíčka a aké široké ich nakrájate.
pani Natálka z českého MMB má odskúšané : pokud se vám podaří je vytáhnout o chvíli déle a jsou tvrdší, zkuste do nádobí s tyčkama vložit rozkrojené jablíčko-někde jsem to vyčetla a opravdu mi změkly.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
cesticko je uplne jednoduche, ak sa vam nechce nahodou spojit, tak treba dlhsie miesit, vacsinou sa potom spoji, ak ani vtedy nie, tak mozno pridat este zltko alebo lekvar |
|
vytvorime si dlhsi valcek.... |
|
a ten vyvalkame asi na sirku 10cm, hrubka asi 4-5mm |
|
do tuha vyslahame bielok s cukrom a citronovou stavou |
|
takto... |
|
polovicku natrieme na jeden vyvalany plat a druhu na druhy plat |
|
pokrajame na štangličky hrúbka asi 1-1,5 cm a dame na plech |
|
a dame piect , vlastne viacmenej ususit do rury, zalezi na vasej rure , ale priblizne na 120-150stupnov a treba sledovat, ci nezacinaju tmavnut, cas priblizne do 30 min.,mali by byt skoro biele, tak ako na dalsom obrazku.Treba ich nechat na plechu vychladnut a potom podobrat lopatkou a tak prelozit. |
|
bližší pohľad na upečené štangličky....sú výborné, všetci si ich zamilujú...tak ako u nás. Dobrú chuť! |
|
takéto sa podarili včera mojej mame:o)))že vraj sa jej také krásne podarili po prvý krát v živote a to ich robí roky rokúce:o)))))))ale zas oproti minuloročným vyššie na obrázku sú tvrdšie. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 160 (zobrazuje sa 81-100) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
| Linda T. (lea) ID 134, mimibazar.sk/lea (12.12.2009, 17:07) |
Toto je mnamka No 1,robi nam ich svokra kazdy rok ona je na to macher, uz teraz sa mi zbiehaju slinky |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (12.12.2009, 18:48) |
Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
vladimira d. (floria32) ID 59503 (11.12.2009, 16:32) |
tieto kolaciky su uzasne!!! minuly rok som ich robila 3 "varky",co sa tak rychlo zjedli,kazdy,kto ochutnal,pytal recept aj teraz sa na ne chystam,vdaka za skvely recept!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (12.12.2009, 18:49) |
Vlaďka, ďakujem, veľmi si ma potešila |
ODPOVEDAŤ |
Liana R. (liaro) ID 62105 (11.12.2009, 14:59) |
Lucka, tak su hotove!!!Prvu varku chytilo trosku do hneda , tak som ich nakoniec stisila na 100 stupnov a uy su kraasne bielunke.Vdakaaaaaaaa |
ODPOVEDAŤ |
| Liana R. (liaro) ID 62105 (12.12.2009, 17:04) |
Lucka, strasne sa mi lepiaaaaaaaaaaaaa .Nevies preco??? |
ODPOVEDAŤ |
| | | Lucia H. (gupka) ID 9968 (12.12.2009, 18:53) |
Veru neviem, jedine mi napadlo, či nie sú ešte nedosušené, lepiť by sa nemali, lebo ja ich skladujem v krabici a na sebe a nikdy sa nepolepili potom stačí ešte dosušiť v rúre, ke´d budeš niečo piecť a vypneš rúru, šupni ich tam dosušiť |
ODPOVEDAŤ |
| | | Liana R. (liaro) ID 62105 (12.12.2009, 19:44) |
Veru, aj mne sa zda...Najprv boli v pohode, ale cez noc sa k sebe pritisli, potvorky |
ODPOVEDAŤ |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (10.12.2009, 10:27) |
Vynikajúce! Už som to u niekoho jedla. Idem to robiť návod je super zrozumiteľný. Ale môžem dať aj iný džem, ak nedostanem kúpiť ríbezľový? Snáď sa nič hrozné nestane. Teším sa na ne Lucka, vďaka za recept. |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (10.12.2009, 15:50) |
Kristínka, ja tiež nemám vždy ríbezľový, on má byť preto, lebo je taký pikantnejší, ale dá sa nahradiť iným. Papa a ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (9.12.2009, 20:02) |
musia byť výbornééééééééééééé |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (10.12.2009, 10:01) |
Anička, veru súúúú |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana S. (Vrchnacik) ID 122143, mimibazar.sk/vrchnacik (9.12.2009, 19:59) |
Ostala nam poleva z medovnickou, tak sme googlili nejaky recept...vyhodilo nam Vase stanglicky, tak sme nevahali a vyskusali (ved za to nic nedame.. )...musiim povedat, zee recept je bajecny a jednohubky este lepsie..bojim sa toho ze do vianoc ani nevydrzia ..kazdopadne za uzasny napad..a prajeme vesele |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (10.12.2009, 10:00) |
Zuzka, to sa veľmi tešíííím a ďakujem peknučké želám |
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (8.12.2009, 23:24) |
dnes sa u nás pieklo podľa Lucky štangličky sú super, veľmi mi chuťou pripomínajú plnku z môjho 'naj' vianočného orechového koláča. robila som také krátke jednohubky a teraz sa tu teším, že ako rýchlo mám ďalšie dva druhy. ďakujem a krásne Vianoce |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (10.12.2009, 10:03) |
Irenka, ďakujem veru si ma potešila aj ja želám krásne |
ODPOVEDAŤ |
| Jarmila C. (ciglanova) ID 9282 (8.12.2009, 11:29) |
Ked ich teraz upeciem, vydrazia do vianoc? Teda, ak sa samozrejme nezjedia... |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.12.2009, 14:08) |
Vydržia, ale fakt len dobre schované a keď tak, na dlhšie ich odkladám do suchej a chladnejšej komory alebo pivnice (balkón), nemusia byť v chladničke, ale môžu......od vianoc do silvestra ich mávam schované po ruke v kuchyni a nikdy sa im nič nestalo, hlavne nech sú v suchu |
ODPOVEDAŤ |
michaela č. (miníček) ID 64010 (7.12.2009, 21:54) |
fíííha,vyzerajú chutne ,robila som niečo podobné ale z lieskových orieškov a robila som také rožteky a miesto polevy sa obalili v sekaných kúskoch orieškov.Pamätám si že som bola riadne dolepená od tej cukrovo orieškovej hmoty..... vyskúšam aj Váš receptík-určite sú vynikajúce |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.12.2009, 14:02) |
Ďakujem tie rožteky vyznievajú zaujímavo Verím, že štangličky budú chutiť, lebo sú fakt dobré Miška, želám nech sa podaria |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína K. (katana) ID 41442 (7.12.2009, 16:56) |
Dnes som ich robila druhý krát , snehobiele opäť nie sú... Dala som aj ten pomer cukru a orechov iný (nižšie koment.)....no tie prvé sú lepšie, uvidím ešte, ked odležia PS: prvá várka zjedená |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (7.12.2009, 19:46) |
Katka, teší ma, že chutili možno sa piekli pridlho alebo prisilno, mame sa tiež niekedy nedarili úplne biele keď mala plynovú rúru, ale ono to pôjde, len traba prísť na to ako v tej -ktorej rúre a budú biele, oni sú hneď po upečení také akoby zo spodu trošku akoby nedopečené a nedá sa s nimi manipulovať za horúca, ale keď vychladnú, tak sú akurát, vtedy ani nestvrdnú |
ODPOVEDAŤ |
| | | Katarína K. (katana) ID 41442 (8.12.2009, 9:36) |
Ved hádam do tretice- všetko dobré , je to pravda, že musím prísť na tú trúbu jednu a presne toto som potrebovala, že sú akoby surové a myslím, že aj to bola tá chyba, že ešte ich dopečiem a to sa už nemalo, myslím, že tých 30min. fakt stačí... PS: Skúsenosť: recept už nikdy nebudem meniť! Je super taký aký je Dakujem pekne |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.12.2009, 13:57) |
ja tiež veľa vecí robím (a najradšej) buď od oka alebo podľa zásob, ale takéto podobné koláčiky a aj niektoré zákusky sa musia robiť presne, to je pravda Tak do tretice všetko dobré a určite budú aké majú byť Katka, ja ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Liana R. (liaro) ID 62105 (2.12.2009, 21:00) |
Ahoj, Lucka!Opat ja .Prosim ta, ten sneh sa neslaha nad parou, vsak?!Mas ho krasny...Obavam sa, ze mne sa taky nepodari... Vdaka vopred! |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.12.2009, 15:36) |
Ahoj Lianka, nešľahá sa nad parou, netreba, ďakujem za pochvalu budem držať palce, nech sa podaria |
ODPOVEDAŤ |
Olga B. (ollla) ID 99895 (2.12.2009, 14:56) |
V prvom rade chcem podakovat Lucii(gupke)za taký vynikajúci recept Včera som ich piekla a hned dvojitú dávku......no,nemajú chybu Prvá ,,várka,, v plechu-sa mi trocha rozliala a chytila nádych žltej ale,ostatné sú na parádu-bielučké, ako padnutý snech. Velká vdaka tieto štangličky mám už zaradené medzi naše najlepšie vianočné pečivo |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (2.12.2009, 17:32) |
Olinka, som naozaj veľmi rada, ža sa tak dobre podarili u nás sú veru tradične každučký rok ďakujem krásne |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína K. (katana) ID 41442 (24.11.2009, 11:09) |
Tak včera som ich konečne vyskúšala! (Mohlo by byť teda pre mňa trošku menej cukru.). Ale sú super.. Až na to, že na prvý šup sa mi snehobiele nepodarili , ale dám si ešte opravnú skúšku.. Kvapla som do nich pomarančovú aromu-je to super.... Chcela by som ešte poprosiť o radu, čo keby som ten pomer orechy a prášk. cukor dala 25dag orechy a 15 dag cukru...Myslíte, že by to mohlo byť? Dakujem pekne za rady. |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.11.2009, 21:14) |
Katka, ďakujem, že si vyskúšala a teší ma, že chutili s tým pomerom neviem poradiť neskúšala som, jedine skúsiť a podať nám tu hlásenie ale nemusel by to byť asi problém...fakt neviem |
ODPOVEDAŤ |
| BEATA F. (Pixie) ID 85742 (14.11.2009, 22:10) |
Minule Vianoce som ich robila prvý krát v živote,boli fantastické,na recepte netreba nič meniť. Tento rok spravím dve dávky. SKVELÝ RECEPT. |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (15.11.2009, 9:15) |
Beatka, ďakujem krásne |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (10.11.2009, 10:04) |
|
ODPOVEDAŤ |
| katarina p. (Alladina) ID 72737 (9.11.2009, 16:39) |
gzjztutuifzsdtzstrstzdtkstjstjstjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjzttttttttttttttttttttssssssssssssssssssssssssssssssssssssssjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk to bol super kolac |
ODPOVEDAŤ |
| katarina p. (Alladina) ID 72737 (9.11.2009, 16:37) |
ten kolac moze byt super no sask uvidime a ti smajlici su super ahojte |
ODPOVEDAŤ |
lenka h. (aspekt) ID 87649 (12.10.2009, 14:07) |
nedalo mi to zase som ich urobila ale v inom postupe a tvare a su fantastickeeeeeeeeeeeeee |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (12.10.2009, 16:00) |
ja práve odpisujem na predošlý komentár a teraz pozerám, že sa nakoniec podarili teším sa veľmi a ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
lenka h. (aspekt) ID 87649 (12.10.2009, 10:51) |
bola skoda ze sli do kosa ale papier bol vpeceny uz som ich robila 3 raz po sebe a stale sa lepia aj vymastim plech aj pockam do vychladnutia a zlepene mne ten sneh tak posteka na ten papier neviem ci ho tam netreba dat menej co myslite ? |
ODPOVEDAŤ |
| Rommi M. (Rommi) ID 128931 (17.12.2009, 19:19) |
Aj mne sa prilepili na plech strasne.. ze teraz len cakam na mamu az pride domov a zdrbe ma, ze som minula orechy na nic:D:D:D ... aaaa to som ich piekla prvu varku asi len 12 min na 120 stupnov a druhu uz len osem ehm a tie druhe teda sa dali horko tazko odlepit, ale aj tak na stol asi nepojdu no:-/// ... ma to stveeeeeeee:-/ |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (12.10.2009, 15:58) |
joj, to je nemilé neviem, kde môže byť chyba.....sneh musí byť úúúplne hustý a napadlo mi, skúsiť dať do snehu lyžicu kukuričného škrobu, to by malo pomôcť, skúsim sa spýtať mamy, tá to robí dlhšie ako ja, možno na niečo príde, papa zatiaľ |
ODPOVEDAŤ |
lenka h. (aspekt) ID 87649 (9.10.2009, 14:29) |
chutovo su vyborne ale ked som ich robila po prvy krat nevymastila som papier na pecenie a prilepili sa mi cela varka sla do kosa pri dalsom pokuse som vymastila papier a bolo to jednoduchsie pritom orechy su mastne malo to ist lahko aj bez vymastenia....ale su fajn |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.10.2009, 23:19) |
ano, ja ani moja mama papier nemastime a ide to pekne dolu..joj a nebola to skoda hodit do kosa? pokial nie su zhorene, tak sa daju jest aj trochu, alebo aj viac pomrvene dakujem a som rada, ze sa nakoniec podarili |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 160 (zobrazuje sa 81-100) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |