Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 822 návštěvníkov)
Dlho-dlho hľadaný recept na šišky
[ recept č. 5130 zo dňa 28.4.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
3 dl mlieka, štipka soli, 3 lyžice rumu, pardon umu :-))), 100 g masla, 8 žĺtkov, 3 kopcovité lyžice preosiateho prášk. cukru, 400 g polohrubej múky, 200 g hladkej múky, 1 sáčok droždia (dr. Oetker), vanilkový cukor, práškový cukor, olej na vyprážanie a lekvár na plnenie
POSTUP PRÍPRAVY
V živote som nejedla vynikajúcejšie šišky a ani nevidela krajšie cesto! Skúšala som už veľa receptov, ale vo všetkých bolo niečo, kvôli čomu som naďalej hľadala ten správny pomer surovín a našla som ho až teraz na jednej českej stránke. Už nehľadajte ani Vy, vyskúšajte tento recept!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Mám pekárničku Panasonic, kam sa sypú najprv suché prísady: droždie, múka, soľ, cukor. Maslo som nechala v mikrovlnke roztopiť a mlieko som doň prilievala za častého miešania tenkým prúdom, čím som získala požadovanú teplotu masla aj mlieka.Dala som aj rum, pardon um, 8 žĺtkov a zapla program cesto. Samozrejme sa riaďte pokynmi k Vašej pekárničke a dávajte suroviny v poradí aké máte v návode :-). Z bielkov môžete spraviť nejaké pekné snehové pečivo alebo pavlovu tortu atď.... |
|
Cesto je ako obláčik, ľahučké, jemné, výborne sa s ním pracuje. |
|
Cesto zľahka premiesime a rozdelíme na dve časti. Každú vyvaľkáme na hrúbku asi tak do 1 cm. Môžu nám pomôcť naši šikovníci :-). |
|
Okrúhlou formičkou vykrajujeme šišky, kladieme na čistú utierku - ja ju dávam nad umývačku riadu, ktorá mi kuchynskú dosku počas umývania nahreje a cesto mi krásne na teplej utierke podkysne.:-) |
|
Keď sa nám šišky asi po pol hodinke nadvihli, urobíme prstami jamku, neprederavíme cesto. |
|
Pečieme v horúcom oleji, najprv "deravou" stranou dolu, potom obrátime. Od sporáka sa nesmieme vzdialiť ani na minútku, pretože sú šišky hotové raz-dva. |
|
Hotové potrasieme vo vanilkovo-práškovom cukre a do jamky nakopíme lekvár podľa chuti. Nejde mi odfotiť "prierez", ale cesto je tak nádherné, vzdušné, voňavé a fajnové, mňam :-))))! Na úvodnej fotke sa šišky robia tak, že cesto vaľkáme na tenšie,vykrajujeme šišky, necháme podkysnúť, na polovicu dávky dáme do stredu lekvár, okraje potrieme žĺtkom a pritlačíme ďaľšiu šišku :-). Pečieme v horúcom oleji. Mne viac chutia tie klasicky robené šišky, aj keď tá úvodná fotka je úhľadnejšia :-)..... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 138 (zobrazuje sa 81-100) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |
| Ivka M. (3nity) ID 94036 (5.3.2010, 16:04) |
Dnes som piekla a nemam slov,nieco uzasne lepsie som nejedla a to peciem uz roky a tento recept na sisky vyhrava .Som sice na 90 dnovke,ale kto by odolal a doslova zozrala som hned 3 lebo neochutnat to by bol hriech.Dakujem za super recept. |
ODPOVEDAŤ |
| Dana P. (pokemonka) ID 48024 (3.3.2010, 13:04) |
Včera som ich robila, sú fantastické. S cestom sa veľmi dobre pracovalo a piekli sa veľmi rýchlo, až som sa bála, či budú zvnútra upečené, ale obavy boli zbytočne. Chcela som ísť zaniesť aj susede na ochutnanie, ale zvýšili sa len 2 kusy, asi budem musieť piecť opäť. |
ODPOVEDAŤ |
| monika hubova (wakwomen) ID 3069, mimibazar.sk/wakwomen (2.3.2010, 18:21) |
Naozaj su vyborne,mozem ich odporucit..robila som prvykrat nieco z cesta,mimo palaciniek a skutocne sa mi podarili. |
ODPOVEDAŤ |
| Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (7.2.2010, 14:08) |
cesto sa prave miesi v pekarnicke uz sa na ne veľmi tesim, vyzeraju su su su super!! a zajtra bude ako bonus pavlovova |
ODPOVEDAŤ |
| | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (7.2.2010, 22:55) |
Šišky sa vydarili, len mi akosi strašne rychlo hnedli pri vyprazani NA chuti im to vsak neubrali, su fanstastikoš Svokruša z nich bola unesena . Vraj mi hnedli tak rychlo kvoli cukru v ceste. NAbuduce ho skusim vynechať Tu je foto mojich "dark" šišiek http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=661092 |
ODPOVEDAŤ |
| jana o. (nufacik) ID 14088, mimibazar.sk/nufacik (24.1.2010, 15:35) |
Tieto šišky som robila podľa tohto receptu prvý krát a sú úžasné,vydarili sa...kedže nemám pekárničku robila som to klasicky v mise a vyšli krásne,zjedli sa všetky,dakujem za super recept |
ODPOVEDAŤ |
Magdalena V. (akiasare) ID 70603 (23.1.2010, 14:15) |
Díky za úžasný receptík.Dělám je často a nikdy nezbudou |
ODPOVEDAŤ |
Mária F. (fejam) ID 6994 (22.1.2010, 13:48) |
Včer som ich robila zatiaľ z 1/2 dávky a žiaľ "boli" úžasné |
ODPOVEDAŤ |
| melania l. (lararuby) ID 130989 (8.1.2010, 6:32) |
recept preposielam dcére do London city,nech sa dievča učí |
ODPOVEDAŤ |
| Martina L. (tinka1510) ID 25983 (8.1.2010, 5:11) |
vynikajuuuuce sisky su kraaasne mäkucke, no proste uuuzasne dakujeme za receptik |
ODPOVEDAŤ |
jana g. (janula988) ID 29182 (20.11.2009, 11:10) |
sú a z bielkou potom robim kremeš |
ODPOVEDAŤ |
Andrea M. (tomcat55) ID 50342 (7.11.2009, 16:17) |
šišky su úúúúúúúúúúžasnééééééééééé tiež som ich robila prvý krát a dala som normálne droždie, už padla polovica super receptík, ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Michaela K. (akira13) ID 28932, mimibazar.sk/akira13 (5.10.2009, 15:40) |
Šišky sú dobré- môžem vraj napísať Robila som ich prvý krát a dala som práškové droždie nejakej neznámej značky a ako to býva, nenarástli Teda nie tak krásne, ako tie Vaše Ale mám nový grif- kolieska som vyrezávala s pohárom a robila som šišky z úvodnej foto a to tak, že som zlepila dve kolieska, kraje poriadne pomágala a tie kúštiky orezala s pohárom, ktorým som potom prudko točila so šiškou vovnútri- a tak sa z nej stala krásna gulička Takže šišky už jedine tieto , ale jednoznačne s kvalitnejším droždím |
ODPOVEDAŤ |
Ivana K. (Ivakováč) ID 28254 (30.9.2009, 20:01) |
hladala som recept na šišky našla som a urobila a nelutujem su vynikajuce . dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Martina V. (Martina1305) ID 11582, mimibazar.sk/martina1305 (19.8.2009, 12:24) |
robila som sisky po prvykrat v zivote....su super, mnamkove...urcite ich budeme mat doma castejsie. |
ODPOVEDAŤ |
Alena V. (alena53) ID 88493 (13.7.2009, 13:08) |
Mám taky Panasonic a vím, že v návodu jsou uvedeny nejdříve suché přísady. Pročetla jsem už spousty rad od odborníků a všichni uvádějí dávat nejdříve tekuté a pak suché přísady. Teď jsem trochu zmatená, proto se na Vás obracím, dáváte opravdu nejdříve suché přísady? Asi to vyzkouším, i když můžu říct že doposud jsem byly spokojena i s opačným postupem. |
ODPOVEDAŤ |
Petra N. (petran) ID 50451 (29.4.2009, 14:27) |
Ahojte, som zacinajuca kucharka a sisky som robila iba jedinakrat a ked vychladli tak boli tvrde ako kamene. Po velmi dlhej dobe som sa rozhodla skusit este raz ale uz podla tohto receptu a musim povedat, ze sa mi usli AZ 3 kusy. Nestihala som ich takmr ani len piect. Su uzasne. Odteraz uz iba podla tohto receptu. Dakujemeeeeeeeeeee. |
ODPOVEDAŤ |
Peťka B. (Korinna) ID 45364, mimibazar.sk/korinna (25.4.2009, 10:55) |
Výborné! Robila som prvý raz, ale vyšli fantasticky! |
ODPOVEDAŤ |
| Miroslava F. (frolka7) ID 15441, mimibazar.sk/frolka7 (16.4.2009, 12:27) |
...práve sa dopiekli, mňam sú fantastické, robila som šišky prvý krát, tak som ani nečakala, že sa môžu takto vydariť ďakujeme za super receptík |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 138 (zobrazuje sa 81-100) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |