. .. .. .. .. .. .
. .

♥ GAŠTANOVÁ TORTA ♥ bez múky a pridaného cukru !!! - RECEPT 40301

TORTY

ID 64179 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 418 návštěvníkov)


♥ GAŠTANOVÁ TORTA ♥ bez múky a pridaného cukru !!!


[ recept č. 40301 zo dňa  ]


♥ GAŠTANOVÁ TORTA ♥  bez múky a pridaného cukru !!!


POTREBNÉ PRÍSADY

Kočky zlaté... Receptík na túto tortu som dostala od kamarátky Esterky, ktorú týmto pozdravujem ♥ V relácii "Tajomstvo mojej kuchyne" ju piekla Kamila Magálová. Je to torta pre všetky oslavy, svadby, krstiny, či len tak k nedeľnému posedeniu, proste všestranná a naozaj MAXI DELIKÁTNA !!! Garantujem úspech na všetky strany. ...A Ako opísala Kamila pri príprave torty : "Garantujem, že ju ani do chladničky nevložíte, nakoľko od stola nikto neodíde, pokiaľ sa celá nezje"

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je v obrázkoch... Tortička je za hodinku s prípravou aj 45min. pečením hotová. Nejde do nej ani deko múky a ani deko pridaného cukru. Nech sa páči, poďme piecť :-)
Pripravíme si :
KORPUS
8 vajec
2 gaštanové pyré (1kus má 250g)

PLNKA
2 šľahačky v prášku
3dcl mlieka
1 gaštanové pyré

+ potrebujeme
1 dcl rumu
kyslý džem
ozdôbky


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Suroviny, ktoré budeme potrebovať. (zabudla som na rum a jedno gaštanové pyré sa mi tiež zatúľalo ešte v chladničke, tieto dve veci na obrázku chýbajú) Na korpus - 8 vajec, 2x gaštanové pyré VŠETKO? Áno, to je všetko :-)) Ostatné suroviny - 1 gaštanové pyré a 2 šľahačky + 3dcl mliečka na krém a džem + rum na korpus + nejaká milá ozdôbka :-)
Oddelíme si žĺtky a bielka do dvoch misiek...
žĺtky si minútku predšľaháme
do 8 žĺtkov minútku predšľahaných, pridáme 2 kusy rozmrazeného gaštanové pyré (1ks má 250g) (v obchodoch nájdete v mraziacich boxoch blízko zmrlín) Toto mrazené pyré je dochutené - cukrom a rumovou arómou, netreba ho prisladzovať, ani nijak dochucovať...:-)
...a šľaháme až kým...
...nám vznikne takýto tuhý nadýchaný krém
so štipkou soli si pripravíme tuhý sneh zo zvyšných 8bielkov...
-naše dve masy (gaštanovo žĺtková a sneh z bielkov)
postupne zašľahávame sneh do žĺtkovo-gaštanovej masy, aby sme tú nadýchanosť neporušili. Keď to budete robiť jemnulinko, bude korpus ako páperie :-) Takže jemnulinko, ako keby ste ho hladkali a postupne, po lyžiciach pridávajte sneh, kým sa všetok neminie...:-)
takto si ho pekne uhladíme vo forme... (táto foto mala nasledovať až po ukážke formy, ktorej fotky nasledujú hneď :-)
pripravíme si formu. Najlepšie bude, ak použijete takú, ktorej priemer má 26cm. Vymazaná maslom.
lyžica múky (bezlepkáčikovia nemusia formu vysypať múkou, stačí masielko a korpus pôjde tiež dobre von)
Korpus vložíme do rúry, ktorá bola predhriata na 180°C ale po vložení sme teplotu znížili na 160°C. Pečieme 40-45minút (ja som spravila kompromis a piekla som 43minút :-D )
rúru prosím neotvárajte... korpus krásne ešte podrastie... Veľmi záleží od rúry, na akom stupni budete piecť... Kamila uvádzala presne ako píšem. Vyhriať na 180°C a po vložení korpusu spustiť teplotu na 160°C. No niektoré rúry nepečú tak "efektívne" a treba nechať radšej tých 180°C aby sa korpus dostatočne dopiekol. Najlepšie je po vybratí korpusu, vpichnúť do stredu špajdlu. Ak po vytiahnutí budú na špajdli stopy cesta, treba ešte cca 5minútiek dopiecť...ak bude čistá, je to eňo ňuňo. Ja mám el. rúru a piekla som na 160°C 43minút.
...upečený korpus necháme cca pol hodinku posedieť a vychladnúť, aby sa nám ľahšie prekrajoval... (aby vás nepomýlila fotka, že mám za korpusom ešte jednu formu, tak to je druhá torta, ktorú som zároveň robila)
...po cca 10minútkach sa nám korpus vo forme sám od okrajov pooddeľuje - takto... :-) Vtedy boky formy oddelíme a necháme vychladnúť iba na podstavci.
korpus je nadýchaný, jemnulilinký a taký dobrý, že budete mať čo robiť, aby ste z neho neuštipkovali :-)))) Úžasne vonia po celej kuchyni gaštonovo rumovou vôňou :-) (v gaštanovom pyré je rumová aróma a dostatok cukru, nemusíte sa báť, že by bol korpus bez chuti - práve naopak)
Vychladený korpus prerežeme na polovicu. Ja to robím nitkou, ktorú ťahám celým stredom z jednej strany na druhú, vtedy je zaručene rovno prekrojený, ale kľudne použite nožík, alebo iné pomôcky...:-) Pracuje sa s ním dobre, ale musíte byť opatrné, lebo je veľmi jemnulinký.
spodnú časť pokropíme rumom (1dcl) Pravdaže, ak tortičku plánujete podávať detičkám, miesto Rumu zvoľte inú variantu - nejaký punčový rozvar s rumovou arómou, alebo šťavu z kompótu s rumovou esenciou :-)
preložte si už korpus na podstavec, na ktorom ju budete podávať...
Kamila uvádza, aby sa použil džem ríbezľový, malinový, višňový. Skrátka taký správne kyselkavý a ostrejší, aby bol príjemným spestrením pre chuťové poháriky. Ja som použila náš kyslý mirabelkový a veru som urobila MAXI dobre :-)
...
PLNKA - potrebujeme dve šľahačky v prášku (je to správna varianta, nakoľko živočíšna šľahačka by sa po chvíli poroztekala a nedržala by tak konzistenciu ako prášková) Nebojte sa, je to super chuť :-)))) Takže 2 šľahačky, 1 gaštanové pyré a 3dcl studeného mlieka
mlieko + šľahačky
spolu predšľaháme do polo tuha (cca 30sekúnd)
...pridáme rukami pomrvené rozmrazené pyré (1kus 250g)...
...a šľaháme aspoň 2,5 - 3minútky, aby krém poriadne narástol a držal ako "hluchý dvere" :-) Bude mať farbu bielej kávy, neodolateľnú vôňu a ak sa nezdržíte ako ja a ochutnáte, tak zistíte, že by sa dal jesť aj samostatne s malinami, jahodami, skrátka lahôdka neuveriteľná... preto radšej nechutnajte, aby zostalo do torty :-D
polovicu natrieme na korpus - porumovaný a natretý džemom
...takto :-) Nemusíte úplne po kraje, keď plnku zakryjete druhým korpusom, plnka sa časom krásne spojí s okrajmi. Nechajte kľudne 0,5cm od okraja voľné miesto.
Priložíme druhú polovicu korpusu a ideme potierať druhou polovicou plnky
...
dozdobíme podľa fantázie (ja som použila presne tie zdobítka, aké použila Kamila Magálová) Tortičku nechajte minimálne 3hodinky odpočívať - v chlade, aby nasiakla rumom, džemom a plnkou do špiku, ľahulinko sa krája, plnka nevyteká, nepotrebujete ani extra ostrý nôž :-D Ja som mala túto dopečenú o ôsmej ráno a koštovali sme o štvrtej poobede a bola presne akurát.
...v reze
tortička sa zjedla takou rýchlosťou, že som ju ledva nafotila :-) Výhodou je, že aj tí, ktorí veľmi sladkému neholdujú, si prídu na svoje. Jemná chuť, ľahký korpus, žiadne ťažké maslové, pudingové plnky, na ktoré sa mne osobne už aj ťažko pozerá...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Matovo-medovkovo- bazovy sirup | ♥ GAŠTANOVÁ TORTA ♥ bez múky a pridaného cukru !!! | Kitty >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 141 (zobrazuje sa 81-100)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Majka D. (Sophinka D.) ID 23949, mimibazar.sk/sophinkad (5.6.2011, 13:37)
Tortička je famóóóóózna (Y) (Y) (Y) po marcipánových dobrotkách konečne niečo novééééé,mamuľky šup šup do pečenia,určite neoľutujete |:o) |:o) |:o) (Y) (Y) (Y)
Ďakujem za super receptík (L)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (16.6.2011, 6:04)
Majka, ďakujem krásne :-) |:o)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jarmila Š. (kikaspl) ID 45082, mimibazar.sk/kikaspl (5.6.2011, 13:36)
Milá Marika,udeľujem ti rad zlatej varešky |:o).korpus je už upečený,šialená vôňa,šľahačka je už tiež pripravená/chladí sa/...a ja mám dnes práve vitamínový deň,zajtra som len na vode ,-)...,ale aspoň som lízla z krémov ,-)...baby tá (^) je fakt geniálna,foto nahodím večer do rod.foto.Srdečná vdaka za skvelo pripravený recept (L) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (12.6.2011, 20:41)
Jarka, je prekráááááááááááááásna (Y) (Y) (Y)
Teším sa, že takto pochutila (radost) (radost) (radost) (radost)
Rád zlatej varešky patrí Kamile, že sa s ňou prostredníctvom TV s kucháročkami podelila a nenechala si tento receptík pre seba (Y) ,-)
ODPOVEDAŤ
Helena A. (hela60) ID 19552, mimibazar.sk/hela60 (5.6.2011, 13:22)
torta je úžasná (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp), ja som ju urobila trochu ináč ,-)

http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=804420
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (12.6.2011, 20:34)
Helenka, tlieskam (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (majdiska) ID 42476 (5.6.2011, 11:14)
Marika dnes som skúsila tvoju tortičku, a kedže som mala veľa cesta na moju malú formu, tak som zvolila iný typ formy - srdiečko, zdobením som sa inšpirovala tu (Y).. kuk:
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=804391
dúfam, že bude chutiť |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (12.6.2011, 20:35)
Zuzi, super nápadík na srdcovú variantu (clamp) (clamp)
(P) je na svojom mieste ^o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Sylvia V. (sylvinka) ID 3017, mimibazar.sk/sylvinka (5.6.2011, 9:50)
tak včera bola aj u nás ,žiaľ už nie je zmizla rýchlosťou blesku fakt (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y),výbornáá mňamka... :-)) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=804386,http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=804385 a to je tá naša,vlastne bola :-))
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (12.6.2011, 20:37)
Sylvi, ledva stíham prehĺtať (zajic) (zajic)
Juj, ale si mi spravila chúťky takto v nedeľu na večer ,-) (Y)
Krásna (^) :-) Si šikulka (clamp)
ODPOVEDAŤ
Monika R. (Monikabb) ID 20936, mimibazar.sk/monikabb (4.6.2011, 20:11)
dnes som robila, uz sa chladi v chladnicke...len otazocka, to cesto som po upeceni mala take vlhke, to tak ma byt? ci som to mala nedopecene? (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (4.6.2011, 20:29)
Moni, ako by som to povedala...ten korpus nie je taký suchý ako klasické múkové korpusy,ale zase nie je ani vlhký. On je taký zvláštny ,-)
Ľahulinký, úplne ako vatička a taký krehko svieži...ale pokiaľ sa ti bez problémov dal prekrojiť na polovicu, tak by som povedala, že je OK... Bol podľa teba vlhký iba v strede, či po celej ploche?
Možno 2-3minútky by ešte pomohli, ale tým si už hlavu nelám.
Dôležité je, aký bude výsledný efekt ^o) |:o) (^)
Verím, že bude chutiť výborne aj napriek tým 2-3minútkam :-) (Y)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Monika R. (Monikabb) ID 20936, mimibazar.sk/monikabb (5.6.2011, 21:24)
Marika, bol cely taky vlhkejsi, nie len v strede...ale torticka fantasticka, vynikajuca, osviezujucu, no proste uuuuuuuuzasnaaaaaaa |:o) |:o) |:o) |:o) (Y) (Y) (Y) (Y) zajtra pridam foto, vcera som ju urobila, dnes sme ju jedli a veru aj celu zjedli (^) (^) (zajic) (zajic), buduci vikend urcite dalsia, vdaka za skvely recept (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lenka S. (1Leni) ID 67070 (4.6.2011, 13:16)
(Y) sup do oblubenych
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (21.6.2011, 18:33)
Leni (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Michaela C. (michaela2107) ID 129046 (4.6.2011, 8:44)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=804251 moja tortička sa už chladí poobede dostaneme návštevu tak už sa nemožem dočkat ako ju ochutnám...zdobením som sa inšprirovala Darinkou ...potom napišem ako mi chutilo gaštanové pyré poprvé ,-) (L)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (4.6.2011, 11:02)
Jaaaaaaj, teraz si spomínam, že to si ty Miška, ktorá ide papať po prvý krát pyré ,-) (Y)
Som už teraz veľmi zvedavá, čo na to povieš... ^o) |:o)

(^) je ukážková (Y) (clamp)
Už som pridala (P) k ďalším ^o) [A]
Aj ja by som chcela byť dnes vaša návšteva (6) ,-) ,-) (smich)
Krásny víkendík prajeme (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Michaela C. (michaela2107) ID 129046 (4.6.2011, 13:36)
No ako nemam slov je fantastická a ďakujem ti Marika že si ma priviedla vďaka tejto tortičke k prvému ochutnaniu nemožem si vynachvaliť (Y) zožala som veľký úspech (L) moj (cinky) ju ochutná až večer ale nepochybujem že mu bude chuťit :-)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (4.6.2011, 14:43)
Miška, absolútne nemáš za čo ďakovať :-)
Teším sa, že takto tortička chutí |:o) ^o)
Inak sa mi zdá, že mužom chutí snáď najviac ,-) ,-)
Lebo u nás ju zjedli zo 4/5 prevažne chlapi ,-) ,-) ,-) ,-)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Miriam R. (miriamr) ID 160487, mimibazar.sk/miriamr (3.6.2011, 23:44)
moja je už v chladničke (^), zatiaľ bolo všetko super, nezohnala som rastlinú šľahačku, tak som použila práškové, zajtra hodím (P) (P), no a už len dúfam, že bude na oslave všetkým chutiť (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (4.6.2011, 6:47)
Mirka 8o| (Y) (Y)
Super, teším sa na (P)
Určite sa budú všetci oblizovať až za ušami ,-) ^o) (zajic) (zajic) (^)
Užite si oslavu, všetko naj (F) naj (F) naj (F) oslávencovi |:o)
(sampus) (D) (^) (balicek) (pack) (pusa) (G) |:o)
ODPOVEDAŤ
Maria M. (misqs17) ID 166394 (upravené 3.6.2011, 23:32)
no suroviny som zohnala, torticka je uz v trube, takze vysledok vam odfotim :) :-) ,-)
hodinka neskor: korpus mi splasol, ale pouzijem ho tak ci tak..mozno preto,ze som musela pridat rum a cukor...ked pyre tuna nie je ochutene...
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (4.6.2011, 6:35)
Maji škoda...to bude určite tým, že to cesto rum mierne zriedil...Ale nevadí, hlavne že ste sa vynašli a aj tak korpus drží ako má (Y) Už sa teším na (P) |:o)
Verím, že bude chutiť (^) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Maria M. (misqs17) ID 166394 (4.6.2011, 9:57)
aj ja verim, rozvoniavala po celom dome, nabuduce skusit pridat poriadne rumovej aromy a nie rumu, este mi ostalo pyre, tak coskoro spravim dalsiu davku :-) uz sa tesim ako ju skusime poobede (zajic) (zajic) (^)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (4.6.2011, 14:45)
,-) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria M. (misqs17) ID 166394 (4.6.2011, 1:24)
a torticka uz v chladnicke, je troska nizsia, ale urcite bude chutit... :-p
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=804239
mam malu formu, takze som robila polovicnu davku :)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (4.6.2011, 6:41)
No a čo ja som slepúch ? ,-)
Až teraz som si všimla, že je (P) (^) už doplnená |:o) (Y)
Vyzerá krásne (Y) (Y) A nie je už náhodou aj zjedená? ^o) ,-) ,-)
Som rada, že sa všetko podarilo ako má (F)
(P) dopĺňam medzi ostatné :-)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Maria M. (misqs17) ID 166394 (4.6.2011, 11:34)
ja som nemohla vydrzat do poobedia ,-) a musela som kusok odrezat a vyskusat :-) no a vysledok??? (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (L) je proste fantasticka, nie moc sladka,taka akuratna |:o) |:o) (clamp) yummyyyy (^)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (4.6.2011, 14:44)
(Y) (Y) ^o) (radost) (radost) (radost) (radost)
Supéééééééééééééééééér |:o) |:o) (^)
Teším sa (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (kytara)
ODPOVEDAŤ
Maria M. (misqs17) ID 166394 (4.6.2011, 23:58)
chutiiiila (zajic) (zajic) (zajic) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina S. (suvla) ID 13393, mimibazar.sk/suvla (2.6.2011, 20:11)
No dnes som sa chystala na túto tortu, len žiaľ nejako mi nevyšiel korpus, piekla som ho presne pri 160 stupnoch ale dlhsie ako 45 min., po prekrojení bol v strede nedopečený. Nejako mám rešpekt pred pečením korpusov bez múky. Ja mám obyčajnú elektrickú rúru, tak neviem kde som spravila chybu???? Som z toho znechutená :-(
ODPOVEDAŤ
Martina S. (suvla) ID 13393, mimibazar.sk/suvla (4.6.2011, 22:42)
KOčky nejako som si predsa poradila, nie je to síce pravé orechové, ako by to malo byť, korpus som zmiešala z rumom, dala piesť ešte 15 min. a poton klasika, pikantný lektár, plnka a šup do chladničky. No je to pre mna vyzva skusiť to ešte raz, nemôžem byť predsa horsia ako vy šikulky :-)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (5.6.2011, 1:59)
Mati, ty si šikulkaaa 8o| (Y)
Jasné, že nie si horšia (pirko) ako ťa to mohlo napadnúť...
To rúra tvoja všetko poserkala...
Nabudúce vyskúšaj radšej piecť na 180°C celú dobu, ako písali aj niektoré kočky, že im táto teplota viac vyhovovala a bude všetko eňo ňuňo (Y) |:o)
Verím, že aj táto tvoja vylepšená varianta bude úžasná !!!
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Angelika G. (angie82) ID 197025 (3.6.2011, 10:13)
po upečení cesta treba pichnúť špajlu do cesta a keď sa na ňu cesto nenalepí je upečené, podľa mňa sa nedá presne dodržiavať čas pečenia, lebo každa rúra pečie inak. Moja napr. pečie viac vzadu tak musím v polovici pečenia obrátiť plech aby sa koláč rovnomerne upiekol z každej strany.... :^) :^) :^) :^)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (3.6.2011, 11:53)
Taký sporák má aj moja babina ,-) chúďa, vždy sa jeduje (F) Dopísala som do receptíku, nech si kočky kontrolujú špajdlami :-)
ODPOVEDAŤ
Oľga T. (olca) ID 7662, mimibazar.sk/olca (2.6.2011, 20:22)
to isté sa stalo aj mne, tiež mám elektrickú rúru. Ja nabudúce nechám 180 stupňov (Y)
inak môže to byť podľa mňa veľkosťou formy na pečenie, uvedomila som si, že ja mám zrejme menšiu, tak 24cm. Tam by stačilo tých 6 vajec ako sa diskutovalo nižšie, alebo piecť dlhšie, lebo tortička bola dosť vysoká, vybehla aj nad formu.
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (4.6.2011, 6:45)
Oli, asi skôr na viac stupňov, keď nedopieklo...volila by som teda tých 180°C.
Joj, škoda že všetky nemáme rovnaké rúry, to by sa pieklo jedna radosť ,-) :-) (F)
Ešte že ste všetky také šikuľky a viete si poradiť [A] |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (2.6.2011, 20:15)
Martinka, teda netuším vôbec kde je pes zakopaný... Ak si postupovala presne podľa postupu, aj bola predhriata rúra na 180°C, tak proste nechápem... Ja mám tiež elektrickú rúru... Škoda, som z toho smutná, že sa ti nepodarila... Tak snáď nezanevrieš na pečenie :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (2.6.2011, 16:30)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=803961 Marika, neodolala som ani ja tomuto receptu a musela som vyskúšať, ale neuveríš, chcela som pre syna urobiť na dnes gaštanovú tortu a ten Tvoj recept mi padol veľmi vhod...takže ešte nie je rozkrojená, ale čaká na synátora, ktorý dnes úspešne zvládol štátnice, potom dodám (P) aj v priereze a info, ako chutila nám...zatiaľ ahoj! (L) (L) (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (2.6.2011, 20:14)
Darinka, SUPER si ju nazdobila (Y)
Tak ako chutilo spromovanému synovi? Gratulujem k štátniciam |:o) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (2.6.2011, 20:22)
Ďakujem, Marika, veľmi chutilo, je úúžasnáá, fakt nemá chybu, a hlavne veľmi rýchlo hotová, ak nepočítam pečenie... (clamp) (clamp) (clamp) ...nahovorila som aj synovu priateľku, tak ju prišli ochutnať už pred večerou, nemusela som tak dlho čakať... :-)...určite som nerobila poslednýkrát, super recept, ešte raz ďakujem a želám krásnu dovolenku, užite si to! (L) (L) (L) (F) (F) (F) (leto) (plavec) (hello)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (2.6.2011, 20:33)
No to sa tešíííííííííííííííííííííííííííím (radost) (radost) že tak chutila !!!
Receptík žne úspechy hlavne vďaka Esterke (70% podiel), tá ma naň navnadila ^o) ,-)
Ja som iba nafotila postup (30% podiel) (smich) (smich) (smich) (smich)
Ďakujeme krásne, snáď počasie nesklame (plaz) (L)
ODPOVEDAŤ
Estera L. (saxinka) ID 14692 (2.6.2011, 22:17)
Marika, uprav tie percentá, ja si tolko nezaslúžim :-D :-D :-D
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (3.6.2011, 7:28)
To určite (tudledudle) (tudledudle) ,-)
ODPOVEDAŤ
Estera L. (saxinka) ID 14692 (2.6.2011, 19:09)
Darinka, tortička je krásna, a ručím , že aj bude neskutočne chutnať :-)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (2.6.2011, 20:23)
Ďakujem, Esterka, už sme ochutnali, je fantastickáááá! (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Estera L. (saxinka) ID 14692 (upravené 3.6.2011, 6:22)
Darinka, to ma teší, aj mna na prvý raz tak nadchla, že som si to nemohla nechať pre seba a hned som sa podelila s Marikou a už ostatné je jasné ,-)
|:o) (L) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina D. (tina11) ID 1961 (2.6.2011, 14:01)
Takže tortičku som upiekla na MDD, no nevedeli sme sa dojesť. Až som si vyčítala, že toľko pchám do seba a môj 5 ročný syn pýtal jednu za druhou až som ho musela brzdiť. Tak super ďakujem budem ešte robiť. A inak manžel si pochvaľoval, že bola veľmi ľahučká, nezaťažovala bruško ani pri väčších dávkach :-) asi to je absenciou múky. Takže veľmi odporúčam. (Y) (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (4.6.2011, 6:50)
Tinka |:o) |:o) |:o) |:o)
Manželík to presne vystihol - tú ľahkosť (^) že nezaťaží žalúdok...
Len nevýhodou je, že jej potom dokážeš zjesť strašne veľa :-S ,-) ,-)
Super, že sa (Z) nevedel dojesť, však to pečieme hlavne pre naše deťúrence :-) ,-) ,-)
Teším sa, že chutila a že splnila očakávania ^o) |:o)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (2.6.2011, 12:45)
Marika, kuk do odkazov ,-)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (2.6.2011, 13:01)
Už som odpísala (Y) (Y) Ďakujem Helenka, si [A]
ODPOVEDAŤ
Angelika G. (angie82) ID 197025 (2.6.2011, 9:37)
táto tortička vyzerá krásne a určite musí aj fantasticky chutiť... ja by som len poradiť ak chcete výbornú šľahačku skúste použiť rastlinnú šľahačku, ja kupujem buď v AGRO potravinách zn.HOLE alebo som už kúpila aj v Jednote rastilnnú šľahačku zn. RAJO. Po vyšľahaní strojnásobí objem, je chuťovo vynikajúca a tuhá vydrží vyšľahaná aj týždeň ak sa nezie :-D :-) :-) :-) A netreba použiť žiaden stužovač a je úplne tuhá. A ešte nakoľko je šľahačka zn. RAJO 1litrová, môžte si ju hneď rozdeliť, dať do kelímka do mrazničky a kedykoľvek použiť, dá sa výborne vyšľahať aj z mrazničky...
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (2.6.2011, 11:59)
Angi, ďakujem kráááááásne za SUPER grif s tým vložením do mrazu (Y) Ja určite ten liter na jeden šup nevyužijem, tak sa budem riadiť tebou :-)
Foto tej RAJO (ale bez cukru) som vložila medzi obrázkový postup, aby aj ostatné pekáročky, ktoré sa odhodlajú piecť tortičku, mali aj inú variantu ako len robiť krém z práškových šľahačiek :-) Ešte raz dííííííííík (L)
ODPOVEDAŤ
Angelika G. (angie82) ID 197025 (3.6.2011, 9:58)
A ja ďakujem za skvelý receptík na skvelú tortu... (^) (^) (^) (^) (^) jooooj hneď by som si z nej dala (pl) (pl) (pl)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (3.6.2011, 12:00)
Angie, aj jaaaa 8o| 8o| :-S ,-) ,-) ,-) ,-)
Ľutujem, že som si neukradla viac, mala som len uzučký slížik, lebo (^) mizla zo stola rýchlosťou svetla ,-) Ale o to radšej sa pustím znova do pečenia v dohľadnej dobe ^o) ,-)
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (2.6.2011, 10:50)
Toto je tá výborná šľahačka http://rajo.com-beta.com/sortiment/profi-linia/creme-patisserie-sladeny-25. Creme patisserie. Tiež ju zvyknem používať :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Angelika G. (angie82) ID 197025 (3.6.2011, 10:01)
presne to je tá šľahačka, ktorú aj ja používam, len som nevedela, že je aj v nesladenej forme...Vďaka za typ...Sú naozaj skvelé, aj chutia inak ako živočíšne sľahačky... :-p :-p :-p
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (upravené 2.6.2011, 11:41)
Ale treba tú bez cukru ,-) Vyskúšam ju veru aj ja najbližšie, manžel ma "núti" aby som spravila rovno dve torty ,-) ,-)
Ďakujem krásne za priložený obrázok, hodím to aj do fotopostupu, aby to nemuseli kočky hľadať v komentárikoch...
Nepoznala som tento výrobok. Kde sa to dá kúpiť?
V akomkoľvek obchode? A drží ako "hluchý dvere" ? Netopí sa ako tá klasická 33%-tná živočíšna-čerstvá smotana na šľahanie, keď sa nechá chvíľu postáť?
Pretože tie práškové, s ktorými piekla tento receptík aj Magálová držia fantasticky a ak sa tortička nezje na posedenie, tak zvyknú vydržať aj niekoľko dní bez toho, aby sa rozpustila.
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (2.6.2011, 11:42)
Marika, ja ju kupujem v Jednote. Môžu si ju však objednať do každého obchodu kde predávajú výrobky Rajo. Fakt drží výborne a zdvojnásobí svoj objem. Ja ju používam do krtkovej torty, tiež do tvarohovej plnky, do tiramisu a podobne. :-)
Máme veľmi radi gaštanové pyré. Syn má 3.7. narodeniny takže už viem akú tortu mu upečiem (L) Môžeš ju použiť aj to tejto tvojej vynikajúcej torty http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24653&user=64179
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (2.6.2011, 11:48)
Helenka, najbližšie ju pôjdem "vysnoriť".
V Jednote nakupujem málokedy, ale nakupujem ,-) tak tam skočím najbližšie a manželíkovi spravím po chuti ,-) Potom vložím foto do postupu aj s vyšľahaným krémom z tejto "krabicovej" šľahačky. A ďakujeeem ešte raz... (Y) (Y) (Y) (Y)
Joj, ešte že sa dá pod tými receptami diskutovať (smich) (smich)
Dúfam, že tortička pochutí a poteší synčeka (Y)
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (2.6.2011, 12:00)
Marika, som si istá, že poteší :-) :-) :-) on je veľmi na sladké.Ak ju vo vašej Jednote nemajú a povieš im o nej tak ju určite objednajú. Tak to je fakt (Y) že sa dá takto diskutovať a vyjadrovať svoje názory, prípadne sa dotazovať ak chce niekto niečo vysvetliť (F)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (upravené 2.6.2011, 11:42)
Angie, však v receptíku nie je žiadna reč o stužovačoch *-) (L) (L)
A používa sa tu prášková šľahačka :-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Angelika G. (angie82) ID 197025 (3.6.2011, 10:06)
myslela som, že táto šľahačka po vyšľahaní je krásne tuhá aj dlho tuhá vydrží a neroztečie sa po čase ako normálna živočíšna šľahačka...a to aj bez stužovača.... do práškovej ani ja nepoužívam stužovač... :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Liana R. (liaro) ID 62105 (2.6.2011, 11:04)
Marika, rastlinna slahacka je nieco ine ako v prasku...
Potom este pre alergikov je vhodna tato http://www.tovar.sk/vizitka-tovaru-102222150-sojova-smotana-na-slahanie-bio-granovita-granovita/
Len uz to potom nebude najlacnejsia torticka , zial...Tato neobsahuje ani mliecnu bielkovinu ako napr. rastlinne.
ODPOVEDAŤ
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (15.7.2011, 8:40)
Lia máš prosím skúsenosti s touto šlahačkou,zaujímalo by ma aké množstvo sa našlahá,mám ju kúpenú ale zatial som nerobila,lebo mám ešte jednu tiež rastlinnú na obale je vyfotená ruža s tejto šlahačky a tam je napísané že sa môže pridať trochu mlieka tak neviem,na you tube je ukážka ale nerozumiem cudzej reči :-S +o(tak sa len pýtam kto by mi poradil, ďakujem za pripadnu pomoc (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (upravené 2.6.2011, 11:43)
Ahááá, no to som veru nepoznala túto šľahačku, ďakujem Lia (Y) Vložím obrázok aj k obrázkom v postupe, aby to kočky mohli ľahko nájsť. Ďakujem !!!
ODPOVEDAŤ
Liana R. (liaro) ID 62105 (2.6.2011, 12:32)
Marika, ty si aka macherka!!! :-o :-o :-o ,-) ,-) ,-)Este sa tu babres s obrazkami pre vsetkych...Ty si jednoducho [A] [A] [A].Este nebalis???
Inak tu sojovu kupujeme aj v bio obchodoch, rsp. s racio produktmi.
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (2.6.2011, 12:35)
Áááále +o( ,-) Treba to trošku sprehľadniť, aby sa nemuseli kočky brodiť v komentároch a hľadať linky na tie iné varianty šľahačiek (F)
Ešte nebalím, až v sobotu ,-) ,-)...ale práve idem písať zoznam vecí, aby sme na nič nezabudli, kým mi (Z) (Z) búvajú a je trošku času ,-)
Pokukám po nej, táto sójová ma veľmi zaujala (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Liana R. (liaro) ID 62105 (2.6.2011, 12:39)
Tak prijemne pisanie a na nic nezabudni (Y) (L).A stastnu cestu!!!
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (2.6.2011, 12:55)
Ďakujem krásne, snáď na nič nezabudnem, ale na zoznam mám 3dni, tak by som nemala ,-)
Ďakujeme (plaz) :-) :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (Tinuša) ID 10023 (2.6.2011, 8:22)
vyskúšam :-) (^)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (14.6.2011, 14:07)
Martinka, veru skúúúús ^o) |:o) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Maria M. (misqs17) ID 166394 (2.6.2011, 7:41)
a zasa ja ,-) este jedna kontrolna otazka, to mlieko do kremu ide pretoze tam idu praskove slahacky???..pretoze v ramcimojich moznosti ja tam idem dat cerstvu :-$ , tak neviem co s tym mliekom *-) *-) *-) vdaka (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Angelika G. (angie82) ID 197025 (2.6.2011, 9:39)
skúste použiť rastlinnú šľahačku...netreba do nej žiadny cukor ani stužovač a je vynikajúca a vydrží veľmi dlho tuhá aj viac dní... (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (2.6.2011, 9:45)
v receptíku sa nemá použiť osladená šľahačka, ale tá nedochutená, inak by bola tortička moc moc sladká, nakoľko sa do nej pridáva ochutené gaštanové pyré :-)
ODPOVEDAŤ
Helena A. (hela60) ID 19552, mimibazar.sk/hela60 (2.6.2011, 8:29)
Do čerstvej daj stužovače šľahačky, bude to v pohode. Na víkend idem vyskúšať aj ja túto dobrotu (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (2.6.2011, 8:08)
Maji, z čerstvej nerob... ona ti vo vnútri nevydrží a bude sa roztekať. A na povrchu ti tiež bude držať max pár hodín. To nebude dobré... Čo sa týka mlieka, áno ide tam kvôli práškovým šľahačkám (lebo to je prášok, ktorý sa musí v niečom vyšľahať) Každopádne so živočíšnou by som to nerobila :-S Ak sa aj tak rozhodneš pre tú čerstvú, mlieko samozrejme vynechaj... (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria M. (misqs17) ID 166394 (2.6.2011, 18:53)
no... *-) mlieko vynecham a musim pouzit cerstvu, pretoze tu niaka praskova nahrada v uk neni :-@ a cakat kym by mi poslali niaku zo slovenska to nevydrzim :´(
ked dorazi pyre, pojdem ju vyskusat aj s cerstvou a dam info ako to dopadlo ,-) dufam ze sa vydari,a dakujem za rady... (Y)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (2.6.2011, 20:18)
,-) ,-) Majka, ale musíte ju rýchlo spapať... možno to ani nebude až taký problém ,-) ,-) Držím všetky 4 palce, obe dlane (Y) Potom daj info, budem čakať. Do soboty sme ešte doma, potom ti odpíšem až po dovolenke :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Maria M. (misqs17) ID 166394 (2.6.2011, 21:46)
urcite dam vediet...pozvlakam vsetky suroviny ,-) a pojdem na to... :-p
ODPOVEDAŤ
Katarína N. (Čupur) ID 116683 (1.6.2011, 21:56)
Tortička chutila, ďakujem za recept (Y)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (2.6.2011, 6:15)
(radost) (radost) (radost) Katka, ja ďakujem za vyskúšanie |:o)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Hana Š. (sisi4) ID 15032 (1.6.2011, 21:02)
Marika, robila som :) Uz je 1/4 aj kusok fuc - stvrtina isla susedom, kusok zjedol manzel s dietatkom (dnes mal okrem MDD aj 34 mesiacov :)), ja som ochutnala 1 odkroj :). Tu nitku na prerezanie som mala kratku, tak mi to neslo az tak dobre, ale v pohode. A cakala som, ze korpus bude jemny, ale ze az tak.... normalne sa mi po chyteni stlacil pod prstami, taky extra jemny. Dakujem za recept! (Y)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (1.6.2011, 21:05)
Hani, veľmi sa teším, že receptík žne také chvály a že dnes ste sa toľké odhodlali dať sa na pečenie (Y)
Ten korpus je úplne ako pierko ,-)
Som rada, že chutilo a dúfam, že to nebola posledná príležitosť pre upečenie tejto mega (^) ,-)
Ďakujem (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Hana Š. (sisi4) ID 15032 (1.6.2011, 21:14)
Ja som nenapisala, ze chutilo :-D
Ale nie, ten mini kusok, co som ochutnala, bol OK (ale fakt maly), ale plnka bola bomba (nenasla som tu smajlika na bombu :))
A niet zaco :-)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (1.6.2011, 21:25)
:-D (child12) (child12) (child12) (child12) (child12) :-D
ODPOVEDAŤ
Adri M. (adri2870) ID 127397 (1.6.2011, 19:31)
Marika,prepáč, že zasa šťuchám do tých 8 vajec..ja mám formu 24-25 cm, tak nejako, asi som mala tortu tým pádom nižšiu ako ty..je to v pohode, ja som reagovala len preto, že isto sa nájdu baby, ktoré počet vajec-8-odrádza tak ako mňa a preto som sa ozvala, že aj so 6-timi sa to dá v pohode zvládnuť..Je proste vynikajúca..a isto ju urobím z tých 8vajec. alebo rovno 2, lebo fakt je (Y)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (1.6.2011, 19:52)
Jasné Adri, neospravedlňuj sa... ,-)
Pri každom recepte si človek vie upraviť suroviny podľa svojho gusta, kľudne môže niekto skúsiť aj z polovičnej dávky "môjho" receptu a dať 4vajcia + 1šľahačka + 1,5 pyré :-)
Ale ďakujem za komentárik, však o tom to všetko je, diskutujme (Y)
Mne manžel povedal, že najbližšie tiež nech rovno dve spravím ,-) ,-) ,-), lebo on by si sám pre seba vedel predstaviť jednu celú ,-) proste si ju ZAMILOVAL |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 141 (zobrazuje sa 81-100)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu