. .. .. .. .. .. .
. .

Tortička (potiahnuta cukrikovou hmotou - marshmallows, MMF) + obrázky cukríkov, z ktorých sa to dá robiť - RECEPT 2274

TORTY

ID 798 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 902 návštěvníkov)


Tortička (potiahnuta cukrikovou hmotou - marshmallows, MMF) + obrázky cukríkov, z ktorých sa to dá robiť


[ recept č. 2274 zo dňa  ]


Tortička (potiahnuta  cukrikovou hmotou - marshmallows, MMF) + obrázky cukríkov, z ktorých sa to dá robiť


POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus maly: 5vajec, 5PL k. cukru, 5PL pol. muky, 1/2 prdopec, 5PL vlaznej vody, citronova kora*****Korpus vacsi: 6 vajec, 6PL k. cukru, 6PL pol. muky, 1/2 prdopec, 6PL vlaznej vody, cit. kora*****Krem: orieskovy(najdete v recepte na orieskovu tortu u mna v albume)*****Torta je potiahnuta hmotou z penovych cukrikov(postup uvedeny u orieskovej torty u mna v albume): 90g penových cukríkov, maslo na vytretie misky, p. cukor, citronová šťava z polovice citróna*****Ruzicky su vyrobene z penovych cukrikov*****Krem na ozdobenie torty: 1/2l mlieka, 80g GUSTINU, 200g cukru, 1 maslo a 1/2 Hery *********** ODPORÚČAM POUŽIŤ POVAŽSKÝ ALEBO KORUNNÝ CUKOR. Nie je to reklama - ide o ich zloženie, je veľká pravdepodobnosť. že to s nimi výjde.******* ALEBO môžete vyskúšať recept od Bohusa_L, ktorý používa HARIBO DULCIA(mám ich v obr. prílohe, pri ktorej sa recept nachádza)

POSTUP PRÍPRAVY

Poťah: Misku si vymastíme maslom, naplníme penovými cukríkmi, pokvapkáme citrónom a dáme do MW( ja mám najvyšší stupeň 4 a dám na 1 min.) - ale radím odsledovať podľa vlastnej MW. Cukríky majú napuchnúť. Potom pridávam postupne p. cukor, kým nie je hmota vhodná na spracovanie(je pevna, nerozteka sa, ale nie je tvrdá) Dat na chvíľu do chladničky, aby hmota uplne vychladla. Po vychladnutí vyvalkame medzi fóliami a tenkú placku, ktorou poťahujeme tortu.*****Ostatne Vid obrazkovy postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Upreceny maly korpus. V podstate nie je az taky maly, je len o 4cm mensi v priemere ako ten vacsi.
Uz sa pecie druhy korpus
Tak a tu je uz vytiahnuty z rury
Torta prekrojena na polovicu natreta orieskovym kremom a nakoniec natreta cela kremom, aby sme ju mohli potiahnut. To iste urobime aj u druheho korpusu.
Vymazeme si misku maslom
nasypeme penove cukriky
Pokvapkame limetou alebo citronom
Vytiahnute z MW
Do druhej misy si dame najprv praskovy cukor, na ktory vylejeme hmotu, ktoru taktiez poprasime praskovym cukrom
Rucne alebo mixerom spracujeme hmotu tak, aby sa nam co najmenej lepila a dame nachvilu do chladnicky, aby vychladla.
Vytiahneme z chladnicky, rozvalkame na skrobovej mucke
Potiahneme kazdy korpus zvlast. Takto si hmotu, ale inej farby pripravime na ruzicky
Takto to vyzera poskladane :o)))
zaciname pracovat na ruzickach
...uz su dve
...uz su tri
... uz sa nam to zbiera
ine ozdoby, ak sa nahodou zidu, lebo som este nemala predstavu, co to bude nakoniec
prva neista predstava
a pomaly vysledok, este chybaju gulicky
a zdobime maslovym kremom: Uvarime si krem z mlieka, gustinu a cukru a dame vychladit. Potom primiesame maslo a heru a mozeme zdobit
iny pohlad
...
Tento jednoduchy postup som nasla niekde na internete, kym nenafotim vlastny postup. Je vhodny hlavne na marcipan a falosny marcipan. U ruziciek z penovych cukrikov postupujeme rovnako, len na zaciatku nie je kuzel, ale zrolovane koliesko.
KED CHCETE BIELU HMOTU NA TORTU, STACI KED TIETO CUKRIKY UMYJETE POD TECUCOU VODOU A POTOM SPRACUJETE PODLA NAVODU A BUDETE MAT BIELU HMOTU NA TORTU.*** RECEPT:2 lyžice vody, 1/2 až 1 lyžičku kyseliny citrónovej, za vlašský orech bieleho tuku (cera), 1 balíček marschmellows - haribo dulcia rubino alebo iné (170g), okolo 500-600g práškového cukru.***Cukríky si umyjeme z ružového cukru, dáme do misky, pridáme 2lyžice vody, biely tuk a kys. citrónovú a dáme na cca2min do mikrovlnky rozpustiť, (pravidelne po 15sek vyberať a premiešavať). Vmiešame 400g práškového cukru, vyklopíme na pocukrovanú dosku a vmiesime ešte asi 150-200g cukru, aby bola hmota tvárna ale držala tvar. Farbí sa to bežnými potravinárskymi farbami. Pre sýty odtieň odporúčam farbu rozpustiť a pridávať už na začiatku pri rozpúšťaní cukríkov do tých 2 lyžíc vody. Dá sa ňou poťahovať aj robiť ozdoby. Skladovať v sáčku. Pre opätovné použitie treba na 10-15 sekúnd zohriať v mikrovlnke a premiesiť mokrými rukami. Pozor na vzduchu dosť rýchlo tuhne takže skladovať v sáčku a vybrať si vždy len také množstvo ktoré spotrebujete. Keď napr. robíte kvietky a vyvaľkali ste si placku tak držať pod fóliou. Keď chcete vaľkať na poťah tak stále podsypávať práškovým cukrom zmiešaným so škrobom aby sa vám to nelepilo. Mne sa na prvý krát nikdy nepodarí vyvaľkať pekná placka a skoro vždy sa mi prilepí, ale keď to zhrčím a vyvaľkám na novo tak je to už lepšie. Niekedy je to OK až na 3krát. *******Pri modelovaní kvietkov a figúrok nepodsypávať ale podmasťovať Cerou.
JOJO cukriky
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť a kopec ďalších


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Šunkovo-syrové mini-muffinky | Tortička (potiahnuta cukrikovou hmotou - marshmallows, MMF) + obrázky cukríkov, z ktorých sa to dá robiť | Pribináčik (nie)len pre najmenších >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 158 (zobrazuje sa 81-100)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Ivana S. (mojusko) ID 16178, mimibazar.sk/mojusko (24.3.2009, 16:02)
no toto hladám , (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana M. (psjana) ID 58674 (22.3.2009, 14:48)
(L) (L) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marieta H. (marietaxx) ID 19682, mimibazar.sk/marietaxx (17.3.2009, 14:15)
waaaw :-o :-o šikuľka!!!! (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (2.7.2009, 15:36)
(L) (L) (L) (L) (L) (hello) (hello) (child2)
ODPOVEDAŤ
miroslava r. (mirar) ID 34160 (10.3.2009, 13:16)
(Y) (Y) (Y) Pani Magduška, vďaka za super rady, nesmierne sa im teším a určite aj využijem pri pečení. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (ANDREA10) ID 15595, mimibazar.sk/andrea10 (4.3.2009, 22:45)
Ahojky po tom čo som si prečítala tento postup na som si povedala že to vyskúšam (^) sa podarila a všetkým chutila. Zohnala som len žltú farbu ale to nevadilo lebo môj (H) ju zbožnuje. Dakujem za inšpiráciu a rady (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
jarmila Š. (simco) ID 31747 (17.2.2009, 7:39)
Vie mi niekto poradiť? Poslala som tento receptík ďalej na kolegyne a je tu problém.Čo keď chýba v domácnosti mikrovlnka - dá sa to strčiť aj do obyčajnej rúry? Máte niekto skúsenosti? Alebo nad parou ? Vďaka za radu ... pekný deň. *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Pavlína M. (Melipa) ID 28391 (6.2.2009, 9:50)
sikluky, prosim vas, ako to riesite pri potahovani so zahybmi? *-) - tymi, co vznikaju, ked pokladam rozvalkanu hmotu na gulaty korpus (^)...inak super hmoticka, vyborne sa s nou pracuje (Y)
...a este jedna otazocka - ked som minule robila tortu den vopred, bola krasna, ale na druhy den ta hmota velmi navlhla a povrch zostal taky hrbolaty :-(...da sa s tym nieco robit? bol to zly krem? alebo...? *-)
dakujeeem (hello)
ODPOVEDAŤ
Mária S. (konopa) ID 30296 (29.3.2009, 19:40)
Možno už niekto odpovedal, ale pre istotu:
1. MMF, ale ani K2 ak je to možné nedávať do chladničky, lebo sa vedia "spotiť". V lete samozrejme musíš, tak dolu a na 5-8 stupňov
2. Keď poťahuješ okrúhlu tortu, tak polož kruh na tortu a prevísajúce okraje pomaly po malých kúskoch podvihuj a uhládzaj. Hmota ti sadne bez jediného záhybu. Pri hranatých tortách je väčší problém, ja riešim rohy zastrihnutím a uhladením.. Prajem veľa úspechov (Y)
ODPOVEDAŤ
Maja c. (macis) ID 63536 (21.2.2009, 7:23)
tiez som robila prvykrat s touto hmotou. jednu cast torty som potiahla a odlozila do chladnicky a druhu som tam nedavala. A ta v chladnicke mi tiez navlhla.Ta druha bola perfektna. Pre tuto hmotu asi platí uschovať v chlade ale v suchu :-) na pohlad to inak nebolo vidno :-) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=445580
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (7.2.2009, 13:19)
Pavli, dole nižšie som dala do komentáru link ako poťahujú tortu (je to video) kukni, možno to pomôže (L) to že navlhol môže byť krémom, na ňom záleží celkom dosť
ODPOVEDAŤ
Petra B. (Petra01) ID 24439 (3.2.2009, 19:15)
(6) no tak tento poťah skončil v koši :-@, bordel na linke a ani už nemám chuť to skúšať, nakoniec sa mi to síce podarilo rozvalkať, ale asi som dala moc cukru a prestalo to lepiť a už sa ztoho nedalo nič robiť - maximálne to tak prehodiť cez korpus asi skúsim ten odpalovaný - :-(, som znechutená, neviem kde som urobila chybu. Asi potrebujem mať presne udané množstvo cukríkov a práškového cukru.... :-S
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (3.2.2009, 19:59)
ja ked som potiahla tortu a sla robit este ozdobky a prestalo to lepit tak som to znova strcila na chvilku do mikrovlnky nahriat a valkala v pohode znova
ODPOVEDAŤ
Lenka S. (sofia2007) ID 33823 (3.2.2009, 14:29)
aj ja dakujem,v sobotu som dcerke z tejto hmoty spravila tortu k narodkam.Super receptik.Je to ovela lahsie ako zo suseneho mlieka (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
zuzana G. (iza) ID 3105 (1.2.2009, 16:36)
je to nádherné (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katka K. (Katka.K.) ID 32065 (26.1.2009, 20:08)
Ahoj Magdalena.
Dakujem ze si sa podelila s postupom na cukrikovu hmotu.
Dlho mi trvalo kym som ho nasla.
Katka
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.1.2009, 10:41)
Včera som našla linky, je tam video ako sa poťahuje torta hmotou, pridávam aj sem pre tie, ktoré to nevideli
http://www.youtube.com/watch?v=IsrgS9eB1bE
http://www.youtube.com/watch?v=vecmy4nKT-A&feature=related
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Denisa T. (BENQ11) ID 79775, mimibazar.sk/benq11 (6.2.2009, 13:34)
dobry link, len skoda ze nerozumiem co hovori
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (7.2.2009, 13:20)
Deni, ani ja nerozumiem co vravi ;-)ale aspon vidno ako tu tortu potahuje (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (BUBO80) ID 39565, mimibazar.sk/andy7 (25.1.2009, 23:10)
Torta je krásna ,skúšala som aj cukríkový poťah :-(
nevyšiel ani na druhý pokus 8o|
Neviem odhadnúť správny pomer. +o(
Ale skladám klobúk a určite budem poťah skúšať znova. (L)
(hello)
ODPOVEDAŤ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (23.1.2009, 15:52)
Velmi krasne!!!
Magdalenka prosim ta a kolko balickov alebo kolko gramov potrebujes tychto cukrikov?
ODPOVEDAŤ
veronika s. (verenita) ID 25061 (20.1.2009, 12:45)
No, musim sa pripojit smutna k tym ktorym sa to nepodarilo, vobec sa mi to nedalo rozvalkat stale to drzalo tvar, :-@ aj ked som vobec nedala vela cukru a to som to skusala az dvakrat,....... fnuk :-(, akurat mam svalovicu z toho valkania hodinoveho (cinky), neviem kde som urobila CHYBU +o(
ODPOVEDAŤ
Darina Z. (dadikaz) ID 8808 (19.1.2009, 13:51)
(Y) Magdalénka, ďakujem za super receptík (Y) perfektne sa z nej modelovali zvieratká (clamp) (clamp) (clamp) a keď sa nedarilo, nahriala som v MW a šlo sa ďalej ;-) Samozrejme pridávam aj link: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10420
(L)
ODPOVEDAŤ
Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (17.1.2009, 22:20)
(F) Magdalénka, dnes som si pripravila ružičky na (^) z JOJO cukríkov podľa teba a myslím, že sa mi podarili (Y) (F) (F) (Y) akurát mne sa s ňou lepšie robilo keď bola ešte taká vlažná nedávala som ju do chladničky ale ináč super (clamp) (Y) (clamp) (Y) Ďakujem za perfektný postup (F) (F) (F) (F) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=424097 (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Natalia H. (Natalia_Nami) ID 36367 (7.1.2009, 10:23)
Urobila som Haribo hmotu na Barbie tortu pre dcerku. Robilo sa to paradne. Podla mna CITRON je velmi dolezity. Dala som ho tam hodne a potom dosypavala vela cukrom. Hmota sa podarila ! Len mam otazku: hmota je matna. Ako dosiahnut aby bola leskla (napr.ako pri ozajstnom marcipane) ?
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10098 ( Barbie bolo tazke obliect a aj orezavat suknu som nezvladla. Ale ucel to splnilo, dcerenka sa tesila ).
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (29.12.2008, 11:44)
Vsetkym dievcatam, ktorym som nestihla odpovedat sa ospravedlnujem, ale na recepty som nechodila dlho nakolko som mala v praci vela roboty a nedalo sa mi to vsetko preluskat a az teraz som narazila na vase otazky a tak odpovedam....
ODPOVEDAŤ
Marcela P. (tortelina) ID 71723 (6.12.2008, 23:19)
no skusala som ju urobit ale vobec sa mi to nedalo vyvalkat,stale to malo rovnaky tvar a to som robila s 2 balickov JOJO cukrikov mohli by ste mi povedat kde som asi urobila chybu?
:'( :'( :'( :'( :'( (6)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (29.12.2008, 12:09)
Myslim, ze vela cukru.... a nepomohlo ani nahriatie v MW? Mne sa najlepsie pracuje s JOJO, tie ma nikdy nesklamali, ale tiez sa mi nie vzdy dari na prvykrat...
ODPOVEDAŤ
Celkom: 158 (zobrazuje sa 81-100)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu