. .. .. .. .. .. .
. .

Tortička (potiahnuta cukrikovou hmotou - marshmallows, MMF) + obrázky cukríkov, z ktorých sa to dá robiť - RECEPT 2274

TORTY

ID 798 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 902 návštěvníkov)


Tortička (potiahnuta cukrikovou hmotou - marshmallows, MMF) + obrázky cukríkov, z ktorých sa to dá robiť


[ recept č. 2274 zo dňa  ]


Tortička (potiahnuta  cukrikovou hmotou - marshmallows, MMF) + obrázky cukríkov, z ktorých sa to dá robiť


POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus maly: 5vajec, 5PL k. cukru, 5PL pol. muky, 1/2 prdopec, 5PL vlaznej vody, citronova kora*****Korpus vacsi: 6 vajec, 6PL k. cukru, 6PL pol. muky, 1/2 prdopec, 6PL vlaznej vody, cit. kora*****Krem: orieskovy(najdete v recepte na orieskovu tortu u mna v albume)*****Torta je potiahnuta hmotou z penovych cukrikov(postup uvedeny u orieskovej torty u mna v albume): 90g penových cukríkov, maslo na vytretie misky, p. cukor, citronová šťava z polovice citróna*****Ruzicky su vyrobene z penovych cukrikov*****Krem na ozdobenie torty: 1/2l mlieka, 80g GUSTINU, 200g cukru, 1 maslo a 1/2 Hery *********** ODPORÚČAM POUŽIŤ POVAŽSKÝ ALEBO KORUNNÝ CUKOR. Nie je to reklama - ide o ich zloženie, je veľká pravdepodobnosť. že to s nimi výjde.******* ALEBO môžete vyskúšať recept od Bohusa_L, ktorý používa HARIBO DULCIA(mám ich v obr. prílohe, pri ktorej sa recept nachádza)

POSTUP PRÍPRAVY

Poťah: Misku si vymastíme maslom, naplníme penovými cukríkmi, pokvapkáme citrónom a dáme do MW( ja mám najvyšší stupeň 4 a dám na 1 min.) - ale radím odsledovať podľa vlastnej MW. Cukríky majú napuchnúť. Potom pridávam postupne p. cukor, kým nie je hmota vhodná na spracovanie(je pevna, nerozteka sa, ale nie je tvrdá) Dat na chvíľu do chladničky, aby hmota uplne vychladla. Po vychladnutí vyvalkame medzi fóliami a tenkú placku, ktorou poťahujeme tortu.*****Ostatne Vid obrazkovy postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Upreceny maly korpus. V podstate nie je az taky maly, je len o 4cm mensi v priemere ako ten vacsi.
Uz sa pecie druhy korpus
Tak a tu je uz vytiahnuty z rury
Torta prekrojena na polovicu natreta orieskovym kremom a nakoniec natreta cela kremom, aby sme ju mohli potiahnut. To iste urobime aj u druheho korpusu.
Vymazeme si misku maslom
nasypeme penove cukriky
Pokvapkame limetou alebo citronom
Vytiahnute z MW
Do druhej misy si dame najprv praskovy cukor, na ktory vylejeme hmotu, ktoru taktiez poprasime praskovym cukrom
Rucne alebo mixerom spracujeme hmotu tak, aby sa nam co najmenej lepila a dame nachvilu do chladnicky, aby vychladla.
Vytiahneme z chladnicky, rozvalkame na skrobovej mucke
Potiahneme kazdy korpus zvlast. Takto si hmotu, ale inej farby pripravime na ruzicky
Takto to vyzera poskladane :o)))
zaciname pracovat na ruzickach
...uz su dve
...uz su tri
... uz sa nam to zbiera
ine ozdoby, ak sa nahodou zidu, lebo som este nemala predstavu, co to bude nakoniec
prva neista predstava
a pomaly vysledok, este chybaju gulicky
a zdobime maslovym kremom: Uvarime si krem z mlieka, gustinu a cukru a dame vychladit. Potom primiesame maslo a heru a mozeme zdobit
iny pohlad
...
Tento jednoduchy postup som nasla niekde na internete, kym nenafotim vlastny postup. Je vhodny hlavne na marcipan a falosny marcipan. U ruziciek z penovych cukrikov postupujeme rovnako, len na zaciatku nie je kuzel, ale zrolovane koliesko.
KED CHCETE BIELU HMOTU NA TORTU, STACI KED TIETO CUKRIKY UMYJETE POD TECUCOU VODOU A POTOM SPRACUJETE PODLA NAVODU A BUDETE MAT BIELU HMOTU NA TORTU.*** RECEPT:2 lyžice vody, 1/2 až 1 lyžičku kyseliny citrónovej, za vlašský orech bieleho tuku (cera), 1 balíček marschmellows - haribo dulcia rubino alebo iné (170g), okolo 500-600g práškového cukru.***Cukríky si umyjeme z ružového cukru, dáme do misky, pridáme 2lyžice vody, biely tuk a kys. citrónovú a dáme na cca2min do mikrovlnky rozpustiť, (pravidelne po 15sek vyberať a premiešavať). Vmiešame 400g práškového cukru, vyklopíme na pocukrovanú dosku a vmiesime ešte asi 150-200g cukru, aby bola hmota tvárna ale držala tvar. Farbí sa to bežnými potravinárskymi farbami. Pre sýty odtieň odporúčam farbu rozpustiť a pridávať už na začiatku pri rozpúšťaní cukríkov do tých 2 lyžíc vody. Dá sa ňou poťahovať aj robiť ozdoby. Skladovať v sáčku. Pre opätovné použitie treba na 10-15 sekúnd zohriať v mikrovlnke a premiesiť mokrými rukami. Pozor na vzduchu dosť rýchlo tuhne takže skladovať v sáčku a vybrať si vždy len také množstvo ktoré spotrebujete. Keď napr. robíte kvietky a vyvaľkali ste si placku tak držať pod fóliou. Keď chcete vaľkať na poťah tak stále podsypávať práškovým cukrom zmiešaným so škrobom aby sa vám to nelepilo. Mne sa na prvý krát nikdy nepodarí vyvaľkať pekná placka a skoro vždy sa mi prilepí, ale keď to zhrčím a vyvaľkám na novo tak je to už lepšie. Niekedy je to OK až na 3krát. *******Pri modelovaní kvietkov a figúrok nepodsypávať ale podmasťovať Cerou.
JOJO cukriky
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť
ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť a kopec ďalších


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Šunkovo-syrové mini-muffinky | Tortička (potiahnuta cukrikovou hmotou - marshmallows, MMF) + obrázky cukríkov, z ktorých sa to dá robiť | Pribináčik (nie)len pre najmenších >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 158 (zobrazuje sa 61-80)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Adriana K. (adriana11) ID 20679, mimibazar.sk/adriana11 (29.8.2009, 8:55)
Tak konečne som sa odhodlala vyskúšať túto hmotu a je (Y) :-) Najprv som sa bála, že mi to ani neprestane lepiť, ale potom to už bolo také akurát a (^) sa vydarila. Ďakujem (F) za super návod (F)
ODPOVEDAŤ
Katarína S. (Jonkova mama) ID 11950, mimibazar.sk/jonkovamama (26.8.2009, 13:32)
Magdi, môžeš mi poradiť kde robím chybu? dnes som sa pokúsila o ružičky z tejto hmoty, ale hmota bola strašne tvrdá. čím to je? dala som ju na dlhšie do MW a skoro sa mi roztiekla, môže to byť tým? *-) *-). ďakujem za radu
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (28.8.2009, 13:44)
Predpokladam, ze hmotu si uz mala dlhsie spravenu... ona ked je dobre zabalena, nevyschne, ale stvrdne. Potom ju treba dat na chvilu do MW (dobu si treba odsledovat podla vlastnej MW, ale po sekundach najskor a potom uz budes vediet, ze staci 5 sekund alebo len 3 alebo potrebujes 10) Ono je dolezite aj aky cukor si pouzila a potom moze byt na chybe to, ze ho das o kus viac a rychlejsie to schne, potom treba pridat kusok vody alebo treba skusit si namazat ruky rozpustenou cerou a prepracovat cesto takymito rukami.
ODPOVEDAŤ
silvia b. (silvia75) ID 101388 (22.8.2009, 17:23)
Ďakujem za nápady s cukríkmi, už aj ja som skúšala, je to super hmota (Y) (Y) (Y) Tortička sa vám vydarila, je úžasnááááááááááááááááá (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Elena V. (elenav) ID 24102 (upravené 14.8.2009, 20:58)
Magdalenka taaaaak moja prvotinka je hotova (Y)..dufam, ze vydrzi aj do zajtra :-D ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)...idem nahodit na net a prilozim link ;)Je to fakt skvely recept (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) DAKUJEM (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)...tak tu je slubeny link :-) http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17009
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (28.8.2009, 13:39)
Elenka krasna (^), som veeeeelmi rada, že sa podarila. (L)
ODPOVEDAŤ
Kristina P. (Kris23) ID 58364 (8.8.2009, 14:40)
Ahoj a nakollko to treba dat do mw?Chystam sa zajtra spravit dcerka bude mat 6 mesiacou a ked sa daju robit aj figurky parada (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (10.8.2009, 13:41)
na par sekund, kazda MW je ina, musi to byt trochu roztopene...
ODPOVEDAŤ
Vlasta Č. (TiNel) ID 30856 (2.8.2009, 16:27)
ahoj!
Mozes mi prosim ta povedat, koli comu sa mi na druhy den odlepoval od korpusu potah z cukrikov?? *-) *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (4.8.2009, 13:52)
Musis mi napisat, co si dala pod potah aky krem a poviem ti...
ODPOVEDAŤ
Vlasta Č. (TiNel) ID 30856 (19.8.2009, 22:30)
magdi, dala som cokolad.plnku a tak na to som davala potah *-)
ODPOVEDAŤ
Erika M. (Ejama) ID 80313 (1.8.2009, 14:59)
Tak aj ja som sa odhodlala :-) a robilo sa mi super (Y) všetko šlo ako po masle (clamp) až do druhého dňa *-) keď som tortu vybrala z ladničky hmota bola makká a taká zvlhnutá :-@ som z toho :-@ . Vie mi niekto poradiť čo sa stalo *-) plnu som robila uvarený puding s maslom *-) Ďakujem za rady (L)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (4.8.2009, 13:51)
Erika, hmota nestvrdne na torte, ostane pruzne makka, co je dobre aj pri krajani... aj hotove potahovky su makke... mozno keby si dla tuto ptahovku z MMF v hrubsej vrstve cca 3mm-4mm nebola by taka makka. tazko sa mi radi, lebo neviem si predstavit co bolo zle, ale jedno viem isto, ze nikdy nebude tato hmota tvrda.
ODPOVEDAŤ
Erika M. (Ejama) ID 80313 (5.8.2009, 13:44)
(hello) Magdalénka ďakujem krásne za odpoveď. Nabudúce skúsim hrubšiu, som si potom už aj myslela, lebo ozdoby čo boli hrubšie ostali celkom fajn *-) Ešte ak mi viete poradiť môžem tortu dať do ladničky? *-) ďakuejem (L)
ODPOVEDAŤ
Elena V. (elenav) ID 24102 (1.8.2009, 14:54)
Dievcata buduci tyzden sa chystam na tortu pre nasho milacika .. bude mat 2 rocky tak nam drzte peste (H) (H)..som rozhodnuta pot iahnut ju cukrikovou hmotou tak snad sa mi to podari .. :^) ;-) *-) *-) *-)..urcite sa Vam potom pochvalim (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (27.7.2009, 18:41)
robila som túto hmotu podľa Vášho receptu a musím povedať, že je super (clamp) (clamp) (clamp) zvládla som to na prvýkrát a super sa s ňou pracovalo (Y), ďakujem a ostatným odkazujem aby neváhali podľa Magdalénkiho postupu sa vám to určite podarí |:o) |:o) |:o) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Anna Ž. (maryanche) ID 20821, mimibazar.sk/karkuulka (20.7.2009, 13:43)
musím pochváliť,táto hmota je super,chuť sa dá doladiť citronom,tak nemusí byť presladená.ja som bola v časovej tiesni,nešlo mi to dobre.ale už teraz sa teším na ďalšiu tortu,vychutnám si bavkanie s touto hmotou :-) :-) :-) vďaka za super recept (clamp)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (21.7.2009, 12:34)
(L) (L) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
MONIKA ALL HASSAM (SPIDERMAMA) ID 55279 (21.6.2009, 18:25)
ahoj mozem sa spytat ci sa da potahova hmota dofarbit potravinarskym farbivom a ako sa roztapaju tie cukriky?Daju sa aj figurky modelovat?Daju sa roztopit nad parou?Dakujem za radu,chceme aj s kamoskou potiahnut torticku pre mojho syna.Dakujem Monika *-)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (2.7.2009, 13:44)
Monika doplnila som komentár aj k figúrkam od kolegu, čo tiež pečie.
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (24.6.2009, 10:46)
Ahoj, cukriky sa daju roztopit aj nad parou, hmota sa da dofarbit aj potravinarskym farbivom, tym ze ho pridas pri rozpustani, alebo ho potom vmiesis do hmoty. Farbivo potravinarske si najprv rozpust v troske vody a tak ho pridavaj.
ODPOVEDAŤ
MONIKA ALL HASSAM (SPIDERMAMA) ID 55279 (24.6.2009, 18:55)
Dakujem za redy ste [A] (L)Monika
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (25.6.2009, 8:34)
(L) (L)nech sa vydari (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Vlasta Č. (TiNel) ID 30856 (12.6.2009, 22:09)
ahoj!
vyzer to krasne (Y)
Chcela som sa ta opytat, kolko balickov cukrikov si spotrebovala?Chcela by som urobit potah na klasicku jednoduchu okruhlu tortu, ale neviem kolko balickov cukrikov treba? *-)Vdaka
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (15.6.2009, 9:02)
Na klasicku okruhlu Ti staci jeden balicek jojo cukrikov.
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (9.6.2009, 13:19)
To je fantastické, umelecké dielo (^) Sklanam sa pred tymto umenim, to by som asi nikdy nedokazala, preto sa ani nepokusim. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) na a ja si idem liečiť komplexy :-$
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (15.6.2009, 9:03)
Dakujem za pochvalu, ale su tu aj krajsie torticky od mojej. :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Marcela D. (macazvk) ID 87957 (24.5.2009, 14:10)
Ahoj.
Veľmi ma dnes zaujala táto tortička (clamp) (clamp).Už sa neviem dočkať na 4.6.Keď ju urobím mojej princeznej na meniny.To bude radosti,ak sa mi podarí.Veľmi rada pečiem,tak sa teším že vyskúšam aj niečo nové a pekné.Tak držte palce,potom ak to vyjde,tak pridám fotku do albumu. pá pá (L)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (5.6.2009, 15:11)
Drzim palce, hmotu odporucam vyskusat dopredu... aspon si pripravis ozdoby na tortu.... :-)
ODPOVEDAŤ
Anna Ž. (maryanche) ID 20821, mimibazar.sk/karkuulka (22.5.2009, 14:10)
Vyzerá to fajn,ako to chutí?
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (5.6.2009, 15:13)
Torta chuti super a hmota je sladka, ale zmierni to pridany citron. Pripadne mozes pridat prichut, ale ja osobne som to neskusala.
ODPOVEDAŤ
Anna Ž. (maryanche) ID 20821, mimibazar.sk/karkuulka (7.6.2009, 17:48)
určite skúsim,potom sa pochválim ;-)
ODPOVEDAŤ
Miriam C. (miriamocka) ID 10383 (6.5.2009, 17:00)
Vcera som nasla ze sa da vyrabat taka super hmota. Hned dnes som skusila aby som zistila ako sa mi s nou bude pracovat. Myslim ze je to celkom v pohode ale ked robim ruzicky tak sa mi to nechce spolu zliepat a sa mi rozpadne, kde robim chybu? A este videla som tu niekde torty kde su z tej hmoty iba vykrojene tvary - akym sposobom to nalepim na uz potiahnutu tortu. Dakujem za odpovede.
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (5.6.2009, 15:10)
Lepit dokopy alebo na tortu sa moze bielym alkoholom, vodou, kremom alebo bielkom.
ODPOVEDAŤ
Judita V. (judita1) ID 11942 (6.4.2009, 13:10)
(Y) (Y) prosíííím koľko toho práškového cukru a ako dlho do mikrovlnky. *-) *-) *-) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (9.6.2009, 12:43)
do mikrovlnky na par sekund, bude to vidiet na pohlad, ze sa to topi... a cukru podla potreby, treba si pripravit najmenej kilo.
ODPOVEDAŤ
iveta u. (qixi3) ID 6881 (27.3.2009, 22:28)
:-o :-o :-o (Y) (Y) (Y) Teda ,ale som oveľa múdrejšia (Y) (Y) (L) (L) (L) Určite vyskúšam (L) (L) (L) Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Alena K. (kilia) ID 12638 (27.3.2009, 2:04)
našla som pár videí o výrobe na youtube
http://www.youtube.com/watch?v=AKNJygznYAI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=p9rlJeJsJR0&feature=related
ODPOVEDAŤ
Alena K. (kilia) ID 12638 (27.3.2009, 1:06)
zajtra, teda vlastne už dnes :), idem robiť túto cukríkovú hmotu. chcem sa spýtať, kedy treba pridať farbivo? ešte pred daním do chladničky alebo vmiesiť až po stuhnutí?
ODPOVEDAŤ
Celkom: 158 (zobrazuje sa 61-80)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu