. .. .. .. .. .. .
. .

Jednoducho famózny MEDOVO-ORECHOVÝ koláčik!!! - RECEPT 10048

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 54349 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 933 návštěvníkov)


Jednoducho famózny MEDOVO-ORECHOVÝ koláčik!!!


[ recept č. 10048 zo dňa  ]


Jednoducho famózny MEDOVO-ORECHOVÝ koláčik!!!


POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: - 500 g hladkej múky - 200 g práškového cukru - 2 vajcia - 200 g masla - 2 lyžice medu - 2 lyžičky sódy bikarbóny rozmiešať v 2 lyžičkách mlieka - Na orechovú zmes: -300 až 350 g vlašských orechov nasekaných na štvrtinky - 80 g práškového cukru - 120 g masla - 3 lyžice medu - Na krém: - 3 dcl mlieka, 1 a 1/2 lyžice hladkej múky - 1 a 1/2 lyžice Solamylu - 100 g cukru - 250 g masla - 1 vanilkový cukor - K tomu: - 1 dcl rumu-

POSTUP PRÍPRAVY

V obrázkovom postupe :) Tento koláčik síce nie je hotový za pol hodinku, ale ten čas za to určite stojí! Je totiž vynikajúci!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Zo surovín na cesto si na doske vypracujeme cesto a rozdelíme ho na dve polovice. Obe rozvaľkáme na veľké obdĺžniky a upečieme na papieri na pečenie na opačnej strane veľkého plechu. Ja som cesto vaľkala rovno na pečiacom papieri, pretože keď som ho vaľkala na doske, nedalo sa mi dobre preniesť na plech.
2. Jednu placku upečieme prázdnu a druhú aj s orechovou zmesou. Obe pečieme na 170 C dozlatova asi 15 minút, treba sledovať. Takto vyzerá po upečení prázdna placka.
3. Spravíme si orechovú zmes: Nasekané orechy s maslom, cukrom a medom dáme na panvicu, necháme všetko rozpustiť a osmažíme dozlatova. Ešte HORÚCU zmes kladieme na surový druhý plát a taktiež ho upečieme na 170 C, 15 minút.
4. Príprava krému - maslo zmiešame s vanilkovým cukrom
5. Ďalej spolu uvaríme na hustú kašu mlieko, hladkú múku, solamyl a cukor. Miešame až kým to nezhustne.
6. Keď kaša vychladne, primiešame ju k maslu zmiešanému s vanilkovým cukrom. Ja som to vyšľahala a výsledný krém vyzerá takto.
7. Takto vyzerá upečená druhá placka s orechovou zmesou.
8. Prázdny plát najprv pokvapkáme 1 dcl rumu a necháme vsiaknuť. Potom natrieme krémom.
9. A prikryjeme plátom s orechovou zmesou. Ja som musela tento plát prekrojiť napoly a preniesť postupne, aby sa nezlomil.
10. Koláčik treba nechať na chladnom mieste uležať aspoň jeden deň. Buď v chladničke, ale mne sa nezmestil, tak bol na balkóne, ale zase v príliš veľkom mraze by byť nemal. Na druhý deň pôjde krájať dobre a takto krásne vyzerá na reze! Koláčik sa vám po dokončení bude zdať tvrdý, ale nebojte, on krásne zmäkne a vrchná vrstva bude pekne chrumkavá! Dobrú chuť želám!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< PRVNÍ POKUS O RŮŽE Z ČOKOLÁDY | Jednoducho famózny MEDOVO-ORECHOVÝ koláčik!!! | Obložená misa II. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 194 (zobrazuje sa 61-80)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >>
Kveta Ž. (kvetka) ID 1342, mimibazar.sk/kvetkaz (27.9.2012, 21:06)
..urcite vyskusam :)))) (Y)...rada by som si ho aj oblubila, mmb ma vsak limity aj na pocet oblubenych receptov :-S
ODPOVEDAŤ
Bibiána H. (Bibi36) ID 60221 (27.9.2012, 20:27)
wau, ten urcite nema chybu az mi slinky tecu... (Y)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179, mimibazar.sk/finka19 (27.9.2012, 19:30)
Ja som ho dnes musela robiť znova ,-)
(cinky) o ňom stále básnil ,-)

Práve som ho dorobila, v nedeľu si dáme (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Majka B. (justyna) ID 80475 (26.9.2012, 21:12)
Ahojte..musim kolacik velmi pochvalit (Y) (Y) (Y)muz mi povedal,ze som este taky dobry neurobila... (F)on totiz velmi ma rad orechy a vsetko orechove okolo... (L)a moj syn ten nema rad orechy,ale tento kolacik vychvaloval do nebies (Z).No a ten najmensi tiez sa napapal (child8)takze dakujem za skvely recept a posielam sladku orechovu (K) (C) (child5) :-$
ODPOVEDAŤ
Jana G. (beaja) ID 157746 (19.9.2012, 13:44)
ja ho tiez poznám , a tiež sa cudujem ze ma iba tolko oblubencov, podla mna si dovolim tvrdit , ze je lepší ako ten oblubeny pudingovo-smotanový , ktorý je tu najoblubenejsi!!!! tento je pre mna naj orechový kolacik a lepsi ako marlenka , ktorý sa robi ovela dlhsie ako tento famozny orechovo medový kolacik!!!!
chystam sa ho robit aj na vianoce a na velke sviatky ho oblubujem, ma u mna velku poctu :-)
ODPOVEDAŤ
Bibiána H. (Bibi36) ID 60221 (27.9.2012, 20:28)
suhlasim (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179, mimibazar.sk/finka19 (22.9.2012, 11:11)
Práve ho papáme a nedalo mi, ešte raz sem napísať |:o) |:o)
Náš najobľúbenejší zákusok (Y) (Y) (Y) (Y)
Janka, naozaj ako hovoríš, je oveľa lepší ako marlenka !!!! (Y)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179, mimibazar.sk/finka19 (19.9.2012, 13:30)
Tento koláčik je fantastický |:o)
Normálne sa čudujem, že má iba 474 obľúbencov *-), pretože mu patria naozaj prvé priečky ! (asi vyzerá zložito)
Úžasne sa mi robil, vonia po celom dome, susedom musí nosy vykrúcať ,-)
Plnky je presne akurát pre veľkosť plátov, s cestom sa robí úžasne :-)
Celý proces od výberu surovín z chladničky až po vyloženie koláča na balkón mi trval 1h 10min ,-) ,-) ,-)

(L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana G. (beaja) ID 157746 (19.9.2012, 13:46)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 (10.9.2012, 16:40)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)Je výborný . Poznáme ho už dlhšie . Proste super koláčik .
ODPOVEDAŤ
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (10.9.2012, 11:35)
vyzerá úžasne (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (Teofila) ID 177529, mimibazar.sk/teofila (10.9.2012, 10:40)
Dobry den, chcem sa len spytat - ako dlho asi trva priprava? Za ako dlho nam zmakne? Chcem ho robit v utorok vecer, tak ci v stredu doobeda bude uz makky...? :^)
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (10.9.2012, 11:58)
Tamarka, neviem, kedy janeinka odpovie. ak pomôžem, odpovedám za ňu, lebo som si všimla Tvoju otázku. Robila som ho podľa jej receptu už niekoľkokrát. Nestopovala som si čas prípravy, ale je to koláčik náročnejší na čas. Ak chceš, aby si hostia pošmákli, tak to ale stojí za to. Snáď do druhého dňa trochu zmäkne, už si to celkom nepamätám, ale najlepší je, keď postojí dlhšie. Niekoľko dní, aj týždeň. Zvyknem ho teda robievať s predstihom, týždeň dopredu. Ešte jedna rada. Neviem, či to tu bolo niekde v diskusii. Keď upečiem vrchné cesto s orechmi, hneď si ho rozkrojím na 4 časti a tak nechám vychladnúť. Ten veľký plát sa totiž ťažšie prenáša na krém, aby sa mi nezlomil, tak to robím takto. A nenechaj sa odradiť, že všetko to bude vyzerať, akoby sa Ti koláčik nepodaril, že je to veľmi suché!!!! Práve na to potrebuje pár dní odležať, aby to všetko nasiaklo krémikom a chute sa prepojili.
ODPOVEDAŤ
Jana H. (Teofila) ID 177529, mimibazar.sk/teofila (10.9.2012, 13:14)
Ahoj Katka, dakujem ti za odpoved! Tymto si prave vyriesila moju dilemu, lebo kolac potrebujem na stredu a povodne som ho chcela robit dnes. Lenze som chcela, aby bol co najcerstvejsi, tak som si nebola ista, ci to nie je skoro, aby potom zase dlho nestal a neobschol alebo co... Dakujem za cenne rady, dam vediet, ci sa podaril :-)
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (10.9.2012, 13:45)
Tamarka, ešte jedna rada. Kdesi v diskusii tu niektorá žienka písala, že pridáva do krému biely smotanový jogurt. Robím to tak aj ja, podľa jej rady. Krém je potom jemnejší
ODPOVEDAŤ
Jana H. (Teofila) ID 177529, mimibazar.sk/teofila (10.9.2012, 15:33)
Jogurt? OK... vyskusam, na tom asi nema co pokazit.. skor sa obavam toho, ze sa mi to cele rozlame... :^)
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (10.9.2012, 15:46)
nerozláme, prekroj to orechové cesto na 4 časti hneď po upečení, ako som Ti písala. keď vychladnú, úplne stuhnú, ale menšie časti ľahko prenesieš na krém. a keď sa nasiaknu po odležaní krémom, už sa nemajú prečo polámať. neboj, podarí sa Ti :-)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (Teofila) ID 177529, mimibazar.sk/teofila (upravené 12.9.2012, 8:22)
Ja som tento zakusok jedla, a ja teda nie som vobec na orechy, skor cokolada a tak. Ale bol famozny.. Dakujem este raz za rady! (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Ivana M. (mirimaja) ID 187941 (20.8.2012, 14:01)
svokra ho už robila nespočetne veľa krát, a stále sa nám nezunoval (Y) (Y) (Y) (Y)
výborný koláčik :-) mňam
ODPOVEDAŤ
Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (12.7.2012, 15:48)
Typický svokrin koláč :-D :-D :-D Ale je až neskutočne výborný (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Veronika P. (verini) ID 136231 (5.6.2012, 13:00)
kde som urobila chybu, ked sa mi ten orechový plát zlomil?? teraz ma napadlo. že som ho piekla ako na medový kremeš. len na plechu potretom maslom a mukou..bolo to preto? s tým prázdnym som nemala problém, ten mi pekne zišiel z plechu, ale tento orechový...hrôza. ako dá sa použiť. ale...keby som ho piekla na tom papieri, tak ho nepečiem na opačnej strane plechu ale vnutri na plechu a nechám ho na tom papieri potom aj vychladnuť?? asi tak som to mala urobiť, však...poradte a uistite ma, dakujem
ODPOVEDAŤ
Ivana T. (ivanitis) ID 141638 (7.4.2012, 21:33)
Ja som koláčik "upgrejdla" karamelovým krémom (2 karamelove pudingy,pol litra mlieka a skaramelizované salko)...a bol výýýborný (jidlo) (jidlo)..len sa mi strašne zle krájal kvôli orieškom na vrchu.Ďakujem za skvelý receptík. (Y)
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (6.3.2012, 17:58)
vyzera super :)
ODPOVEDAŤ
Andrea B. (adka28) ID 84095 (24.2.2012, 20:06)
vyzera bombovo (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Daniela H. (kikahu) ID 85238 (22.12.2011, 17:49)
Dnes som tento koláčik robila, a trošku som upravila postup: maslo,cukor a med som rozpustila v rajničke na sporáku a tekuté som zmiešala s múkou, sódou a vajcami. Cesto som vymiesila ručným šľahačom v miske tými špirálovými nastavcami na miesenie, potom som ho dala schladiť a asi po štvrťhodine som cesto vyklopila na dosku,rozdelila na dve rovnaké časti a vyvaľkala som ho rovno na papieri na pečenie. S takto urobeným cestom sa mi robilo veľmi dobre, bolo vláčne a dobre sa vaľkalo. Po upečení sa mi ani ten vrchný plát s orechami nelámal a pekne som ho celý preniesla ....ešte som ho nekrájala, musí odležať dozajtra, ale tuším fajnotku... :)))
(clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Emília K. (emila 59) ID 226935 (18.12.2011, 22:39)
keď som upiekla tento koláč,je tak fantastický,že musím pridať svoj komentár,je tu veľa šikovných žienok,tak sa divím,že nepoužívate modernú technológiu,ako sú silikónové pekáče,tie netreba natierať ani múčiť a nič sa na nich neprilepí,je to výborný pomocník aj miesto plechových formičiek,vyklopíš a ideš,
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (10.12.2011, 14:47)
Ahoj Janka. (L) Koláčik je famózny. (Y) (Y) Doniesla ho kolegyňa do práce. Keď som ochutnala .... (zajic) Proste JEDEN KOUSEK NESTAČÍ... ,-)
ODPOVEDAŤ
miroslava s. (mimusa2) ID 59398, mimibazar.sk/mimusa2 (2.12.2011, 14:33)
piekla som ho už viackrát, je úžasný (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Bibiana S. (Bambi1474) ID 44717 (2.12.2011, 14:20)
kolegyňa v práci ho robí, ibaže namiesto orechov dáva slnečnicové semienka (Y) (Y) (Y) fantastický |:o)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 194 (zobrazuje sa 61-80)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu