martina m. (tinulka3) ID 6104 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 123 návštěvníkov)
PRAVÉ CURKÁRENSKÉ KÁVOVÉ ZRNÁ
[ recept č. 4633 zo dňa 25.3.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
CUKRÁRENSKÉ KÁVOVÉ ZRNÁ PLNKA: 1BB puding, 2 polievkové lyžice kávy(nie nesca), 2 žĺtky, 250g práškového cukru, 250g margarínu. FALOŠNY MARCIPAN - MODELOVACIA HMOTA : 1 diel preosiatého sušeného plnotučného mlieka (červená krabica) 2 diely preosiatého práškového cukru, ½ čaj.lyžičky medu, vody podľa potreby. Ja som robila 200 g preosiateho cukru + 100 g preosiateho sušeného mlieka. /ale musela som si zamiesit tuto marcipánovú hmotu na 2 krát/
POSTUP PRÍPRAVY
kuk obrázkový postup
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
1BB puding, 2 polievkové lyžice kávy(nie nesca), 2 žĺtky, 250g práškového cukru, 250g margarínu - spracujeme, vytvarujeme kávové zrnká |
|
1 diel preosiatého sušeného plnotučného mlieka (červená krabica) 2 diely preosiatého práškového cukru, ½ čaj.lyžičky medu, vody podľa potreby. Ja som robila 200 g preosiateho cukru + 100 g preosiateho sušeného mlieka. /ale musela som si zamiesit tuto marcipánovú hmotu na 2 krát/ Hmota ako ju radí IVKA ID 3392: K cukru a sušenému mlieku pridám med a OPATRNE vlažnú vodu, najlepšie po lyžičke. Miesim rukami, až kym to nieje ako plastelina. Daj pozor aby to nebolo moc riedke take stredne. Nesmie sa to lepiť na ruky. . |
|
Vysypem si dosku práš.cukrom a možeme valkať na tenký plát. Dobrá rada:Marcipán valkám na papieri na pečenie, ktorý si posypem práškovým cukrom. |
|
Plát si krájam na kocky a vkladám tam kávové zrnká z plnky. |
|
Každú marcipánovú kocku s plnkou zabalím a vytvarujem kávové zrno. Na zrnkách si špajdlou urobíme čiaru, aby zrná vyzerali ako ozajstné. |
|
Takto pripravené marcipánové zrná potierame rozpustenou čokoládou na varenie. Zrná potierame silikónovým štetcom, aby sme vytvorili tenkú vrstvu čokolády. Nechamé zaschnúť a šups s touto mňamkovou parádou do chladničky. A už sa len tešíte, ako úžasne budú chutiť. Sú ako ozajstné z cukrárne. Dobrú chuť!!!! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 47 (zobrazuje sa 41-47) | << predošlé 1, 2, 3 |
| Katarína K. (katana) ID 41442 (2.8.2008, 13:41) |
to je bomba... veľmi ich mám rada , veľmi sa teším, určite ich skúsim... |
ODPOVEDAŤ |
| Michaela C. (Nucky) ID 52521 (18.7.2008, 13:49) |
mozem sa opytat ze aku teda tu kavu? zrnkovu alebo instatnu? a este ze ci je varena alebo surova v zivote som kavove zrna nerobila, takze vobec netusim ake prisady tam idu |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina D. (tinulka3) ID 6104, mimibazar.sk/tinulka3 (30.7.2008, 10:11) |
Miška, kávu som dala zrnkovu a surovu. V tej plnke je potrebne citit pomletú zrnkovu kávu. Papa a nech sa zrná vydaria. M |
ODPOVEDAŤ |
| | | Michaela C. (Nucky) ID 52521 (1.8.2008, 12:34) |
dakujem krasne, som myslela ze instatnu ale este som ich neskusala, v blizkej dobe ich vyskusam a dam vediet |
ODPOVEDAŤ |
| Lýdia Podobná (LyPo) ID 6282, mimibazar.sk/lyduska (13.4.2008, 12:56) |
Môžem sa spýtať - možno blbú otázku - ale ten BB puding sa tam dáva normálne v prášku - surový? |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina D. (tinulka3) ID 6104, mimibazar.sk/tinulka3 (17.4.2008, 14:35) |
LYDKA, neboj, nie je to blba otazka. ANO, ide tam BB puding v prasku. Ospravedlnujem sa ze som nezareagovala skor... mali sme nieco s internetom... Ak budete cokolvek potrebovat poradit, babulky, kludne mi napiste cez vzkazy, nech mi to pride na mail schranku. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Lýdia Podobná (LyPo) ID 6282, mimibazar.sk/lyduska (20.4.2008, 22:46) |
Ja som sa k odpovedi dostala až teraz, takže pohoda , recept je už medzi obľúbenými, ak sa mi podarí (podľa poradia a chutí ) urobiť ho, určite dám vedieť. |
ODPOVEDAŤ |
migu m. (migu) ID 36636 (9.4.2008, 11:26) |
Nerozumiem tomu "Ja som robila 200 g preosiateho cukru + 100 g preosiateho sušeného mlieka. /ale musela som si zamiesit tuto marcipánovú hmotu na 2 krát/ ". Znamena to, ze z 200 g cukru a 100 g suseneho mlieka bolo malo marcipanu a bolo potrebne este raz z tejto davky urobit marcipan ? Dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Andrea N. (ruzicka) ID 17646, mimibazar.sk/ruzicka (25.3.2008, 20:27) |
Mám kúpený marcipán, môžem použiť aj ten? Andrea |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina D. (tinulka3) ID 6104, mimibazar.sk/tinulka3 (26.3.2008, 13:34) |
Andrejka, neskusala som to tak, ale myslim ze by sa dalo. Vyskusaj a napis ako sa ti to podarilo. Drzim palceky |
ODPOVEDAŤ |
Jana G. (jasas) ID 25917 (25.3.2008, 18:24) |
mňam hneď by som si dala, určite pri najbližšej príležitosti vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina D. (tinulka3) ID 6104, mimibazar.sk/tinulka3 (25.3.2008, 19:10) |
JANKA, super, daj potom vediet, ako sa vydarili. Verim, ze budes spokojna |
ODPOVEDAŤ |
| Lubica L. (lubica007) ID 19881 (25.3.2008, 11:42) |
Taketo kavove zrna robi moja svagrina.Su uzastne a moj muzicek sa ich nevie ojest.Proste slast v puse a ten marcipaaaaaaaaaaaaan...mnam |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina D. (tinulka3) ID 6104, mimibazar.sk/tinulka3 (25.3.2008, 12:04) |
LUBKA, dakujem, veru su uzasne - presne ako z cukrarne. Ja som velmi rada tomu receptu, ze som ho zohnala. je mnamkovy |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 47 (zobrazuje sa 41-47) | << predošlé 1, 2, 3 |