. .. .. .. .. .. .
. .

***FAMÓZNE "PARDUBICKÉ" PERNÍČKY-MEDOVNÍČKY*** - RECEPT 35553

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 1104 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 228 návštěvníkov)


***FAMÓZNE "PARDUBICKÉ" PERNÍČKY-MEDOVNÍČKY***


[ recept č. 35553 zo dňa  ]


***FAMÓZNE "PARDUBICKÉ" PERNÍČKY-MEDOVNÍČKY***


POTREBNÉ PRÍSADY

...tak maminky, recept na"pardubický" perníček tu možno nenájdete, možno áno, ja pridávam ten svoj... je naozaj úžasný, nie je to klasický medovník, je to ešte čosi viac, perníčky sú mäkulinké a prudko jedlé... plnené skvelou sladkokyslou plnkou .. no uvidíte samé, keď ho vyskúšate...

POSTUP PRÍPRAVY

.....
a ideme na to....
...z jednej dávky vyjde cca 100-110 celých perníčkov... záleží od veľkosti vykrajovačky a taktiež na akú hrúbku si cesto vyvaľkáte...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

SIRUP: 1kg kr. cukru, 1/2l vody 2kávové lyžičky sódy bicarbony - varíme 5 minút za stáleho miešania....necháme odstáť 5 hodín
CESTO: 2kg hl. múky , ja som dala špeciál...38dg medu, 8dg džemu, 4 celé vajcia, 2dg salajky, 1prášok do pečiva, 2kávové lyžičky škorice z o surovín vypracujeme cestíčko.... do neho vylejeme pripravený a odstáty sirup a necháme 12 hodín odležať v chladničke
...takto vyzerá vypracované cestíčko....po odležaní... po 12 hodinách, ak sa vám zdá masa riedka, pomôžte si múkou, aby ste dostali taký pekný nelepivý bochník...ak máte pocit, že sa lepí, v kľude múku pridajte.. cestíčko musí byť pevné, nie lepivé...je to naozaj náročné vypracovať pekný bochník.. ale verte, všetko závisí práve od toho ako si dáte záležať na vymiesení cesta a na jeho vypracovaní- vymiesení... masa nesmie byť riedka....
a tu je časť cestíčka z tej veľkej misy.... cestíčko si vyvaľkáme na 5mm, nie tenšie!!!
takto si cestíčko vyvaľkám a vykrajujem...robievam vždy kolieska, nakoľko tvar sa aj tak pri pečení trošku deformuje...
.....a ukladáme na vymastený plech... mne sa zmestilo 20 koliesok... nedávajte ich bližšie, lebo ešte narastu a zlepili by sa:).. pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút pri teplote 160stupňov a rúru aspoň 7 minút neotvárame- perníčky by spľasli...
tak a tu sú perníčky už upečené.. vidíte ako sa zväčšili??? nepečte ich v rúre dlhšie, aby nevyschli... ak sa vám aj bude zdať, že je to málo, tých 10 minút je naozaj až-až... z plechu ich vyberáme nie zahorúca. lebu sú mäkučké.. počkáme, kým trošku vychladnú......
je ich požehnane... kuk... z nich si 30 koliesok odoberieme bokom a pomrvíme... budú v plnke:)....
no a tu sú suroviny na plnku, ktorou budeme kolieska-perníčky zlepovať...30 koliesok sa rozmrvi, zaleje horúcim čiernym čajom-dala som doň 2 lyžičky cukru-môžete dať aj viac ako za pohár, a 1dl rumu, kto má rád rumovejšie, kľudne nech dá viac.. v tej plnke sa to stratí.... do plnky ešte pridáme 10dg orechov a džem-podľa chuti, ja som dala ríbezľovo-malinový-ak chcete aby to bolo šťavnaté a kyslasté, s lekvárom nešetrite, ja som dala celý nafotený a aj polovicu ďalšieho téglika:), orechy samozrejme zomelieme a všetko dokopy zmiešame....
... asi takáto plnka by to mala byť:), môžete ju vkľude urobiť aj mokrejšiu...záleží od vašej chuti a ľubovôle.... a
...no a takto časť perníčku natrieme a spojíme s druhou časťou...
... tu sú zlepené perničky, ešte smutné, neozdobené...., no hneď to napravíme....
no a tu je poleva.... ja kupujem tieto čokoládové peniažky v COOP Jednote, nekupujte lacné čokolády, naozaj, táto je super, a výsledok stojí za to... 200g čokolády rozpustíme nad parou s 200g cery a vrchnú časť perníčka namočíme a ozdobíme...
a takto vyzerajú namočené v poleve a posypané guľôčkami...
odporúčam ich jesť na druhý deň, čo ale nevydržíte(viem o čom píšem), a budete degustovať... perníčky sú úžasné , keď sú odležané, kedy úúúúúúplne zmäknúúúú a čím dlhšie stoja tým sú mäkšie.... uskladňujte ich v dobre uzavretej nádobe, aby nevyschli a nestvrdli.. prajem krásne Vianoce a dopečenia:)
.. táááááááák a ešte jedna na záver.. tu je len časť perníkov, ktoré som dnes zliepala a namáčala do čokoládky.... no nemáte chuť si zobrať??? Pozývam vás na skvelý recept:))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Myšky pre Mišku | ***FAMÓZNE "PARDUBICKÉ" PERNÍČKY-MEDOVNÍČKY*** | Somlói galuska >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 112 (zobrazuje sa 41-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Zuzana L. (zuzika21) ID 20369, mimibazar.sk/zuzika21 (6.1.2012, 10:01)
,-) ,-) ,-) Robila soom polovicnu davku a mam 300 koliečok ,-) ,-) ,-)

Cesto som mala super aj ked som dala dzem a med v normalnom mnozstve a nie polovicnom . Ani riedke ani huste, uplne ukazkove. To je tak, ked pri tom telefonujete. :-) :-)

Tak idem plnit, ale po druhe asi z polovice polovicu. Zda sa mi to velmi vela.
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (upravené 21.12.2012, 11:18)
:-) :-)
ODPOVEDAŤ
Terezia K. (bznka) ID 14645, mimibazar.sk/bznka (22.12.2011, 23:20)
- a ako ich skladujete?....musi byt uplne uzatvaratelna nadoba?.....nestaci ich dato len do krabice a zatvorit?...lebonemam taku nadobu ktoru viem uplne zatvorit ..teda do ktorej by vosli
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (22.12.2011, 23:55)
Terezka, mám ich v najväčšom mikroténovom sáčku v krabici.... dúfam, že sa vám podarili a že aj chutia.. krásne sviatky (andel)
ODPOVEDAŤ
Terezia K. (bznka) ID 14645, mimibazar.sk/bznka (23.12.2011, 9:18)
No vidite tan sakom ma nenapadol...idem to zabalit. Velmi prevelmi chutia.....dakujem za super receptik. Krasne Vianoce!!!
ODPOVEDAŤ
jana b. (budzakovajana) ID 121232 (21.12.2011, 9:55)
vyskúšané, sú super, stoja za námahu (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (21.12.2011, 9:56)
^o) ^o) ^o) (radost)t (radost)e (radost)š (radost) (radost)ím sa moc-moc, a som rada, že s aVám podariliiiiiiiiiiiiiiii (Y)e (Y) (Y) (Y)sviatky vianočnééé (stromecek) (stromecek) (stromecek) (stromecek) (stromecek) (L)
ODPOVEDAŤ
marika c. (jedami) ID 152125 (21.12.2011, 7:52)
Miruska,vcera som si zamiesila cesto na tieto pernicky... (clamp)lmiesila som ho asi aj hodinu-strasne sa mi lepilo a stale... ,-) je to v poriadku,ked som tam prisypala asi aj 250gmuky navyse???? *-) *-) *-) *-) *-)teraz mam cesto v chladnicke a poobede sa na to vrhnem..tak som zvedava....dakujem a krasne vianoce (stromecek) (stromecek) (stromecek) (andel) (andel) (andel) (F)
ODPOVEDAŤ
marika c. (jedami) ID 152125 (23.12.2011, 23:41)
tak nakoniec som mala az 165pernickov...su uzasneeeeee |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) odteraz ich robim stae,aj ked daju riadne zabrat,ale stoja za to (clamp) krasne sviatky [A] a dakujem |:o) (F)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (21.12.2011, 8:59)
jasne Marika... ono to cesto aj má byť lepivé.. a má sa doň pridať múka navyše... no v podstate nevadí, či ste ju dali pred alebo po odležaní... nič sa nedeje.. držím palce, aby sa podarili a želám krásne sviatky (banky) (kolednici) (banky) (kolednici)
ODPOVEDAŤ
marika c. (jedami) ID 152125 (21.12.2011, 12:40)
tak super...zajtra napisem ako to vsetko dopadlo :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Anna K. (anicka8030) ID 98458 (19.12.2011, 9:14)
urobila som nový sirup ... len dúfam, že tej zmesi z múky a ost. ingrediencii sa nič nestane, kým bude čakať na sirup :-$
ODPOVEDAŤ
Anna K. (anicka8030) ID 98458 (19.12.2011, 8:05)
pomôžte prosíím :´( :´( mne ten sirup úplne stuhol. Ja ho mám vyliať do zmesi, ale to nejde :´(
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (19.12.2011, 8:18)
Aninka, on má zhustnúť... kde ste ho mali, keď stuhol??? skúste ho trošku ohriať a tak zapracovať do cesta... *-)
ODPOVEDAŤ
Anna K. (anicka8030) ID 98458 (19.12.2011, 8:26)
mala som ho v komore ... tak že skúsiť ohriať ? :-$
ODPOVEDAŤ
Anna K. (anicka8030) ID 98458 (19.12.2011, 8:51)
ten sirup bol krásny priesvitný, akonáhle som ho trošinku ohriala a nechala trošku vychladnúť zbelel a stvrdol na kosť :´( :´( :´( čo teraz 8o|
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (18.12.2011, 20:30)
Miruška, robila som z bezlepkovej múky a môžem zodpovedne povedať, že sú super. Nabudúce dam, do plny viac lekváru a rumu, mňam, ďakujeme (Y)
ODPOVEDAŤ
Marianna H. (dadik2804) ID 175037 (15.12.2011, 22:57)
...je to makačka, ale stojí to za to (Y) (Y) (Y), vydarili sa a zatiaľ, kto ochutnal chválil a to sa tááák dobre počúva, ďakujem za receptík, super postup a teším sa na ďalšie receptíky, krásne Vianoce... (andel) (stromecek) (andel) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (18.12.2011, 17:30)
Marianka, veru, je to to správne slovo"makačka".. aj ja pri nich trávim vždy pol dňa ,-) ,-) ,-).. ale potom keď sa doň zakusnete aj detičky.. tak veru neviete prestať... a sú veľmi sýte (Y) (Y) (Y)... teším sa, ako ich v utorok môj (Z)zoberie hrdý na besiedku ^o), krásne sviatky a požehnané Vianoce (andel) (stromecek) (andel) (stromecek) (andel) (stromecek) (banky) (kolednici)
ODPOVEDAŤ
Darina R. (Dara83) ID 141918 (18.12.2011, 22:11)
ahoj MIrka, prosím ťa čím a v akom množstve môžem v recepte nahradiť salajku???? dakujem za odpoved
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (lucinab) ID 39508 (11.12.2011, 11:14)
no tak mám hotovo :) z cesta som bola zúfalá urobila som ho v piatok a v sobotu ráno idem do chladničky a ono riedke :-o :-o tak som chytila paniku, a zavolala autorke receptu :) vychrlila na ňu otázky a pustila som do toho... robila som ich od pol 12 do piatej :) makaaaačka 8-| 8-| ale sú úžasné a ani neviem koľko ich je :-) :-) tu je foto: http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=840569 a ešte keď už som bola taká rozbehnutá tak som urobila aj linecké :-$ ďakujem za skvelý recept určite sa udomácnia u nás (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (11.12.2011, 21:56)
Lucka, naozaj som veeeeeeľmi rada, že to všetko super dopadlo... a krásne s apodarili.. ako som Vám hovorila, sú pracné , a aj časovo náročnejšie ale naozaja sa oplatí do toho pustiť... (Y)c (Y) (Y)ďakujem za milý komentár , prajem krásny adventný čas a pokojné požehnané (andel) (stromecek) (andel) (stromecek) (andel) (stromecek) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zdena Č. (Zdenči) ID 1132 (11.12.2011, 9:37)
Naozaj famozne! (clamp) Toto je iny level, teda! (pst) Robila som polovicnu davku. Cesto zostalo po vymieseni redsie- necakajte ziaden bochnik. Spinkalo na balkone /uz bolo o cosi z tej zimy tuhsie/ a na druhy den som z neho odoberala, premiesila na pomucenej podlozke a vykrajovala. Trosku sa lepili vykrajovatka na krajoch- treba múčiť. Ziaden smrad z rury nesiel :-D, neviem ci som bola az taka opita uspechom... Mozno prvy plech- minimalne.Akurat jedno jedine maaam- viac korenin do toho, dve lyzicky skorice su malo, ale to je na kazdej ako lubite, nabuduce davam 4lyzicky pernikoveho korenia.
Dakujem za superrecept! (clamp)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (18.12.2011, 17:32)
Zdeni, ďakujem Vám za naozaj kráááááásny komentár, ktorý ma neskutočne potešil ^o) ^o). ^o).. Prajem celej rodinke požehnané (andel) (stromecek) (pohoda) (andel) (stromecek) (pohoda)
ODPOVEDAŤ
Marianna H. (dadik2804) ID 175037 (10.12.2011, 22:41)
...tak sa zdá, že neodolám a idem sa pokúsiť o tvoje perníčky :-)
len prosím mám otázku začiatočníka, keď nalejem ten sirup do prísad a urobím cesto, kým pôjde odpočívať, bude mať riedku konzistenciu, alebo už musí byť nelepivé *-) vďaka
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (lucinab) ID 39508 (upravené 9.12.2011, 21:22)
no cesto som dala do chladničky, len mám otázku ako malo byť ešte pred tou "chladničkou" take tuhé? alebo len klasicky zmiesiť všetko dopoky a potom ked bude odlezane tak ak bude riedke tak pridat muku? *-) *-) *-) ďakujem robim si na ne strasnu chut tak dfm, ze sa podaria ,-) ,-) ,-)
jáááj ja tu vypisujem a pýtam, keby lepšie čítam viem že som už urobila chybu... :( ako som si dala muku med dzem vajicka a salajku, PDP a skoricu tak som to mala zamiesit a do zamieseneho pridat uvareny sirup...ale ja som tam sirup supla hned... :( to je tak ked vam chlap cita postup od pocitaca :D
ODPOVEDAŤ
Zuzana P. (zuzankah1) ID 187589 (upravené 9.12.2011, 15:54)
:-) podarili sa
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (11.12.2011, 21:58)
tešíííííííím sa moc-moc (radost) (radost) (radost) (andel), k (stromecek)r (andel)ás (stromecek)ne Vianoceeeee (banky) (L)
ODPOVEDAŤ
Denisa T. (Asined) ID 1681, mimibazar.sk/asined (8.12.2011, 21:26)
(Y)..super u nas uz odpocivaju v krabici a cakaju na Vianoce (stromecek) (andel)..mam iba malu obmenu,nedavam sirup do cesta, ale karamel z pol kila cukru (na 1kg muky)
,necham 5 hodin postat .... (pohoda) (pernicek)
ODPOVEDAŤ
Beáta H. (Bejča4) ID 207170 (8.12.2011, 21:16)
Miruška ďakujem za receptík,cesto už odpočíva v chladničke a zajtra sa hor na pečenie,jedného sa však obávam,že do vianoc nezostanú. A už aj sestru som nainfikovala na tvoj receptík,takže aj Janett ich bude robkať. (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (9.12.2011, 8:27)
juj či sa teším Bejka ^o) ^o) ^o). perníčkov je naozaj požehnane.. veď 2kg múky-to je poriadna masa.... tak verím, že do Vianoc isto zostanú...veru perníčky sú veľmi jedlé.. moje už odpočívajú v komore... najlepšie sú také odležané, keď pekne odmäknú ^o) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (lucinab) ID 39508 (8.12.2011, 20:36)
a ešte jednu :) sirup keď si uvarím ráno môže stáť aj dlhšie nie? v izbovej teplote alebo v chladničke ? *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (9.12.2011, 8:24)
jasne Lucka, vôbec nevadí, ak sirup postojí dlhšie... aj cesto môže dlhšie postáť, nemusí to byť presne 12hodín... (L), potom dajte echo , či sa podarili... (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (lucinab) ID 39508 (8.12.2011, 20:35)
Ja mám takú otízočku *-) *-) keď mám elektrickú rúru mám si pustiť aj ventilátor? :) alebo bez? zajtra sa ne chystám, dôfam, že dopadnú dobre :-p
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (9.12.2011, 8:22)
Lucka, pečú sa bez ventilátora, aby sa nevysušili :-)držím palečky, nech sa podaria... (L)
ODPOVEDAŤ
alena k. (pajo) ID 9224 (8.12.2011, 16:21)
(Y) (Y) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana P. (zuzankah1) ID 187589 (8.12.2011, 0:19)
Asi sa pýtam zbytočne a hlúpo, ale predsa keď má vypracované cesto tak ten sirup doň vylejeme a necháme tak, alebo sirup zapracujeme do cesta? :-$
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (8.12.2011, 10:22)
Zuzka, sirup po odležaní vylejete do sypkých prísad a zapracujete cesto.. do necháte 24 hodín odležať.. cestičko musí zrieť... , držím palečky, určite sa podaria... (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 112 (zobrazuje sa 41-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu