. .. .. .. .. .. .
. .

Výborná a jednoduchá Sacherova torta - RECEPT 18317

TORTY

ID 114201 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 155 návštěvníkov)


Výborná a jednoduchá Sacherova torta


[ recept č. 18317 zo dňa  ]


Výborná a jednoduchá Sacherova torta


POTREBNÉ PRÍSADY

180g čokolády na varenie, 140g masla, 160g kryštálového cukru, 8 žlĺtok, 140g polohrubej múky, 1ČL prášku do pečiva, 8 bielkov, 30g práškového cukru, marhuľový lekvár, 70g čokolády na varenie, 50g Cery

POSTUP PRÍPRAVY

Čokoládu roztopíme nad parou s maslom a necháme vychladnúť. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme čokoládovú zmes, múku a prášok do pečiva. Bielky vyšľaháme do tuha, potom primiešame 30g práškového cukru a opať vyšľaháme. Sneh opatrne zamiešame do čokoládového cesta. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (moja má 26cm). Pečieme na 180C asi 40minút. Necháme vychladnúť.
Cesto pomocou nite prekrojíme napoly (pri menšom priemere formy bude korpus vyšší a je možné ho prekrojiť 2x). Natrieme marhuľovým lekvárom a tiež aj vrch torty a boky. Polejeme čokoládovou polevou pripravenou nad parou z čokolády a Cery.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Čokoládu roztopíme nad parou s maslom a necháme vychladnúť
Žĺtky vymiešame s cukrom
Pridáme čokoládovú zmes, múku a prášok do pečiva
Bielky vyšľaháme do tuha, potom primiešame 30g práškového cukru a opať vyšľaháme
Sneh opatrne zamiešame do čokoládového cesta.
Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (moja má 26cm). Formou párkrát pobúchame o stôl aby sa vypustili bubliny. Pečieme na 180C asi 40minút
Necháme vychladnúť. Ak je cesto v strede zdvihnuté ako na mojej fotke, tak vršok zrežem. Tortu potom otočím naopak.
Cesto pomocou nite prekrojíme napoly (pri menšom priemere formy bude korpus vyšší a je možné ho prekrojiť 2x). Natrieme marhuľovým lekvárom a tiež aj vrch torty
Pripravíme si polevu z čokolády na varenie a Cery.
Polejeme čokoládovou polevou a ľubovolne dozdobíme. Ja som použila čokoládové ozdoby z obchodu.
Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Cestoviny na zeleno :-) | Výborná a jednoduchá Sacherova torta | Zemiaková štrúdľa >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 52 (zobrazuje sa 41-52)<< predošlé 1, 2, 3
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (7.5.2010, 17:29)
idem na nu druhy krat :-) dufam ze sa podari minimalne tak dobre ako prvy krat :-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (24.5.2010, 10:38)
Druhý krát? No super, teším sa, môžete priložiť aj fotku
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (24.5.2010, 13:31)
robila som ju dokopy tri krat, fotka mozno niekde aj bude, ak najdem prilozim :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (7.5.2010, 18:13)
a uz sa stvrt hodky pecie :-) |:o)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 (27.4.2010, 10:48)
velmi dobry recept, chutila vsetkym v praci (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (24.5.2010, 10:36)
Tak to ste ma potešili, to som rada |:o)
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (25.11.2009, 22:07)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.11.2009, 11:26)
tortu som nejedla,ale rodinka povedala,ze bola uuuuuplne super,takze dakujem za recept (L) ja som tortu potahovala cukrikovou hmotou a vraj to pekne doplnalo chut torty ;-) http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=19742&user=61360
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (19.12.2009, 17:07)
No tak ta torta vyzera uzasne! (clamp) (clamp) (clamp)
Ospravedlnujem sa,az teraz som si precitala komentare, mrzi ma ze som neodpovedala na otazky. Moja forma ma vonkajsi priemer 26cm.
Pri mensom priemere bude torta vyssia a je mozne ju prekrojit 2x.
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.12.2009, 17:13)
nic sa nestalo,zuzka,poradila som si. tuto prvu som robila zo 6 vajec,ale ked som robila na zelanie sestry dalsiu, robila som uz z plnej davky a ani nebola taka velka,tak akurat. tiez mam v receptoch
dakujeme velmi krasne za skvely recept, nasi uz inu sacherku ani nechcu ;-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (20.12.2009, 22:11)
Tak to som ozaj rada,ze chuti. U nas je tiez velmi oblubena, aj ja ju robievam na zelanie rodine :) A mam pocit, ze je aj lepsia ako sacherky vo vacsine kaviarni. I ked tu pravu Viedensku Sacher torte som este nejedla...vraj je to super tajny recept.
ODPOVEDAŤ
Ivana A. (ivceka) ID 59199, mimibazar.sk/ivceka (6.11.2009, 13:17)
recept tu dokonca mám - opisovala som ho pre kolegyňu :

Sacher torta
Korpus: 150 g masla, 8 vajec, 220g pr. cukru, 1 van. cukor, 200g čokolády na varenie, 150g polohrubej múky, 1 PDP, soľ
**** 350g marhuľového lekváru, rum
Maslo vymiešame so 150g pr.cukru, vanilínovým cukrom a štipkou soli, po jednom pridávame žĺtky. Po častiach zľahka vmiešame krémový (nie tuhý) sneh z bielkov a zvyšného cukru. Rozlámanú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme ju k mase. Nakoniec postupne prisypeme múku s PDP. Cesto vylejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a vložíme do rúry. Korpus necháme vychladnúť, vyberiem ho z formy a prerežeme. Pláty spojíme lekvárom, ktorým potrieme aj vrch a boky. Lekvár krátko povarím s pár kvapkami rumu-ale stačí ho zohriať aj bez rumu. Na korpus ho dávame ešte horúci, lepšie sa vpije do cesta. Navrch poliať polevou a
(zajic)
..... a cesto ja na priemer formy 26cm .... ( toto by bolo na 21cm veľa)
ODPOVEDAŤ
Ivana A. (ivceka) ID 59199, mimibazar.sk/ivceka (6.11.2009, 11:31)
Ja mám osvedčený recept na sacherku z Receptov zo života - myslím č.10.
Cesto je super, ale polevu robím klasiku - nie podľa návodu v knihe. Najlepšia je rozpustená čokoláda na varenie s tukom. (Y) .... a potom už len ozdobiť šľahačkou a uvariť si kávičku (C) (C) (C)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (6.11.2009, 11:36)
aj mamka ma iny recept na sacherku,ale ja ho tu nemam,tak musim podla toho,co je k dispozicii ;-)
vedela by si mi aspon poradit,ci mi do formy s priemerom 21cm staci zo 6 vajec? dakujeeeem
ked mas cas,kludne napisa aj ten recept,co mas ty,ale uz musim chytro piect,lebo nestiham (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (2.11.2009, 15:48)
mozem sa opytat,aky priemer formy si pouzila? chcela by som upiect,vyzera uzasne a recept je jednoduchsi ako ten,podla ktoreho pecieme doma (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (6.11.2009, 10:41)
haloo,neporadi nikto? do formy s priemerom 21cm to bude asi vela,co? skusim to nejak rozratat teda...
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (25.9.2009, 22:55)
Dakujem moc, potesili ste ma...robila som ju ako meninovy darcek (^)..tato torticka nikdy nesklame a pritom nie je narocna na pripravu (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (25.9.2009, 21:00)
Sacherka je odmalička moja srdcovka a táto tvoja vyzerá jednoducho neodolatelne (clamp) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic) (zajic) ešte kopček Sahne a môžem si predstavovať, že sedím vo Café Sacher Wien... :-) :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 (25.9.2009, 19:55)
...mnam...hned by som si dala... (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (25.9.2009, 17:32)
v jednoduchosti je krása (clamp)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (25.9.2009, 14:52)
zuzanka super ..ale mala si ju dat medzi torticky..vies sem tak nemusia tie tortarky chodit..alebo?? (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) tuto torticku robievam aj ja ..lebo je vyborna..
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (25.9.2009, 15:13)
ahoj,dakujem ani som si nevsimla ze je tu taka kategoria,skusim to zmenit
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (25.9.2009, 17:30)
no vidis tu ti to budu vediet viac ohodnotit taku vybornu tortu.. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 52 (zobrazuje sa 41-52)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu