končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
PIZZA |
Katarína Š. (linnetka) ID 21660 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 113 návštěvníkov) Cesto na pizzu - pravú taliansku[ recept č. 8815 zo dňa 20.11.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY * 300 - 400 g hladká múka * 2 PL olivový olej * 1/2 ČL soľ * 1/2 ČL cukor * vlažná voda cca 2,5 dcl * 30g čerstvé droždie alebo 7g sušené POSTUP PRÍPRAVY 1. vo veľkej mise zmiešajte najskôr suché suroviny (múku, soľ, cukor, droždie) 2. pridajte olivový olej a vodu (nepridávajte celé množstvo vody, ak netreba) 3. cesto spracujte rukami, mieste asi 10 minút, vyformujte do tvaru bochníka, zakryte čistou utierkou a nechajte kysnúť (pozor na prievan v kuchyni:)) 4. cesto by malo mať po nakysnutí dvojnásobný objem - trvá to asi 2 hodiny 5. cesto po nakysnutí znova premieste, ak sa vám zdá lepkavé, pridajte trochu múky 6. nebojte sa cesto pomúčenými rukami poriadne ponaťahovať a vyvaľkať do želanej hrúbky - cesto by malo byť elastické - ideálna hrúbka je asi 0,5 cm až 0,75 cm. 7. cesto vaľkajte od stredu ku krajom, rovnomerne otáčajte tak, aby ste dostali kruh (z dávky by vám mali vzniknúť 2 ks cesta/pizze) 8. hotový kruh potrite paradajkovým (lisované paradajky, nie kečup) alebo olivovo-cesnakovým základom a už len pridajte vašu obľúbenú zmes surovín navrch 9. pečte pri teplote asi 200 C, povrch by sa mal pekne zapiecť a cesto zostať do zlatista a chrumkava upečené Dobrú chuť! Tento recept som objavila na stranke www.domacnost/sme.sk a odvtedy ine cesto na pizzu nerobim. Je to rychle a velmi chutne. |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 21-25) | << predošlé 1, 2 |
Anna S. (Anka24091981) ID 103741 (16.7.2009, 18:26) |
ODPOVEDAŤ |
Anna S. (Anka24091981) ID 103741 (16.7.2009, 18:24) |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (18.4.2009, 12:03) | |
toto cesto robievame už roky len miesto vody dávam mlieko. vodu pridávam len tak trošku, ak sa cesto zdá byť husté. ale na potieranie cesta používam takú paradajkovú pastu - hustú omáčku, potom pizza nie je suchá (ale ani premočená) recept máme zo starého časopisu 100+1 zahraničných zaujímavostí a bolo to v článku o pizze, národnom talianskom jedle. takže cesto osvedčené http://nasavareska.blogspot.com/search/label/pizza | |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana Z. (catyka) ID 39622 (18.4.2009, 11:18) | |
Ahojte dievčatá. Koľko vody asi dávate do cesta? | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína Š. (linnetka) ID 21660, mimibazar.sk/linnetka (19.4.2009, 11:59) | |
Ahoj, no ja davam na 300g muky cca 2,5 dcl vody. Ale to uvidis podla konzistencie. Aby cesto nebolo mazlave a oddelovalo sa od misky. Ja robim v domacej pekarni a vzdy je uzasne. Velmi nam chuti. |
|
ODPOVEDAŤ |
Agnesa M. (Ágim) ID 4312, mimibazar.sk/agi (upravené 11.1.2009, 17:16) | |
Tento receptík je výborný, krásne a neskutočne voňavé cesto vďaka olivovému oleju. My sme ho vyskúšali na silvestra a po pizze sa len tak zaprášilo odporúčam všetkým dnes ju budeme mať na večeru.mňaaaaaam | |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 21-25) | << predošlé 1, 2 |