. .. .. .. .. .. .
. .

Cesto na pizzu - pravú taliansku - RECEPT 8815

PIZZA

ID 21660 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 113 návštěvníkov)


Cesto na pizzu - pravú taliansku


[ recept č. 8815 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

* 300 - 400 g hladká múka * 2 PL olivový olej * 1/2 ČL soľ * 1/2 ČL cukor * vlažná voda cca 2,5 dcl * 30g čerstvé droždie alebo 7g sušené

POSTUP PRÍPRAVY

1. vo veľkej mise zmiešajte najskôr suché suroviny (múku, soľ, cukor, droždie)
2. pridajte olivový olej a vodu (nepridávajte celé množstvo vody, ak netreba)
3. cesto spracujte rukami, mieste asi 10 minút, vyformujte do tvaru bochníka, zakryte čistou utierkou a nechajte kysnúť (pozor na prievan v kuchyni:))
4. cesto by malo mať po nakysnutí dvojnásobný objem - trvá to asi 2 hodiny
5. cesto po nakysnutí znova premieste, ak sa vám zdá lepkavé, pridajte trochu múky
6. nebojte sa cesto pomúčenými rukami poriadne ponaťahovať a vyvaľkať do želanej hrúbky - cesto by malo byť elastické - ideálna hrúbka je asi 0,5 cm až 0,75 cm.
7. cesto vaľkajte od stredu ku krajom, rovnomerne otáčajte tak, aby ste dostali kruh (z dávky by vám mali vzniknúť 2 ks cesta/pizze)
8. hotový kruh potrite paradajkovým (lisované paradajky, nie kečup) alebo olivovo-cesnakovým základom a už len pridajte vašu obľúbenú zmes surovín navrch
9. pečte pri teplote asi 200 C, povrch by sa mal pekne zapiecť a cesto zostať do zlatista a chrumkava upečené

Dobrú chuť!

Tento recept som objavila na stranke www.domacnost/sme.sk a odvtedy ine cesto na pizzu nerobim. Je to rychle a velmi chutne.
<< Broskyňové rezy so šľahačkou | Cesto na pizzu - pravú taliansku | Anglicky cheesecake >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 25 (zobrazuje sa 21-25)<< predošlé 1, 2
Anna S. (Anka24091981) ID 103741 (16.7.2009, 18:26)
:-o :-( 8o| :-S :-@ (6) [A] :-p (F) :'(
ODPOVEDAŤ
Anna S. (Anka24091981) ID 103741 (16.7.2009, 18:24)
(Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (18.4.2009, 12:03)
:-p toto cesto robievame už roky :) len miesto vody dávam mlieko. vodu pridávam len tak trošku, ak sa cesto zdá byť husté. ale na potieranie cesta používam takú paradajkovú pastu - hustú omáčku, potom pizza nie je suchá (ale ani premočená) recept máme zo starého časopisu 100+1 zahraničných zaujímavostí a bolo to v článku o pizze, národnom talianskom jedle. takže cesto osvedčené (hello) http://nasavareska.blogspot.com/search/label/pizza
ODPOVEDAŤ
Zuzana Z. (catyka) ID 39622 (18.4.2009, 11:18)
Ahojte dievčatá. Koľko vody asi dávate do cesta?
ODPOVEDAŤ
Katarína Š. (linnetka) ID 21660, mimibazar.sk/linnetka (19.4.2009, 11:59)
Ahoj,
no ja davam na 300g muky cca 2,5 dcl vody. Ale to uvidis podla konzistencie.
Aby cesto nebolo mazlave a oddelovalo sa od misky. Ja robim v domacej pekarni a vzdy je uzasne.
Velmi nam chuti. (Y)
ODPOVEDAŤ
Agnesa M. (Ágim) ID 4312, mimibazar.sk/agi (upravené 11.1.2009, 17:16)
Tento receptík je výborný, krásne a neskutočne voňavé cesto vďaka olivovému oleju. My sme ho vyskúšali na silvestra a po pizze sa len tak zaprášilo (Y) odporúčam všetkým :-) dnes ju budeme mať na večeru.mňaaaaaam
ODPOVEDAŤ
Celkom: 25 (zobrazuje sa 21-25)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu