. .. .. .. .. .. .
. .

Šťavnaté a voňavé francúzske zemiaky - RECEPT 6315

ČO DOM DAL

ID 15868 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 174 návštěvníkov)


Šťavnaté a voňavé francúzske zemiaky


[ recept č. 6315 zo dňa  ]


Šťavnaté a voňavé francúzske zemiaky


POTREBNÉ PRÍSADY

1,3 kg zemiakov, 1 veľká cibuľa, 30 dkg slovenskej salámy, 200 g Eidamu, 5 vajec, 1 smotana na šľahanie, 2 pol. lyžičky kyslej smotany, korenie: soľ, mleté čierne korenie, thymos - korenie na francúzske zemiaky

POSTUP PRÍPRAVY

S francúzskymi zemiakmi som experimentovala asi 5 rokov, kým som dospela k záveru, že tento recept má k našim chutiam asi najbližšie, takže ho takto robím už aspoň 5 rokov a aj dnes, keď sme ich mali na obed, sme sa dobre napráskali :o))))).Sú výborné :o)! Mňam!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Toto je všetko, čo na prípravu potrebujeme.
Vajcia si uvaríme za 10 - 12 minút, ošúpeme, pretlačíme cez krájač na plátky. Salámu tiež nakrájame na plátky a aj očistené zemiaky. Veľkú jenskú misu vymažeme maslom.
Urobíme si cibuľový základ (na mále oleji a miernom ohni ho opražíme), po zosklovatení odstavíme z ohňa.
Cibuľový základ dáme do misy, pridáme kyslú smotanu, osolíme, okoreníme mčk aj korením na francúzske zemiaky, prilejeme smotanu na šľahanie a vymiešame do hladka.
Vrstvíme klasickým spôsobom :o).
Prelejeme pripravenou cibuľovo-smotanovou zmesou.
A prikryté pečieme pri teplote 180 stupňov asi hodinu. Či sú už upečené, kontrolujem špáradlom.
Nastrúhame syr, opäť prikryjeme a vrátime do rúry, ktorú vypneme...
Syr sa nádherne roztopí a rozvoniava po celom byte.
Najlepšie je počkať asi 30 minút a až potom jesť, pretože za ten čas zemiaky vsiaknu všetku šťavičku a budú sa dobre krájať ako torta, ale u nás sa nikdy nevieme dočkať :o), preto sa nám prvé kúsky vždy takto rozšmyknú :o). Chutia fantasticky!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Cestovinový šalát | Šťavnaté a voňavé francúzske zemiaky | VARENA COKOLADA >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 45 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Noro D. (Rukavlavo) ID 248746 (25.7.2012, 16:05)
Diik za recept....su perfektne, akurat som nemal doma sunku tak som dal vysocinu salamu.....pasuje to tiez (H)
ODPOVEDAŤ
lenka k. (lenušška) ID 194069 (29.2.2012, 19:50)
(Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
lenka k. (lenušška) ID 194069 (29.2.2012, 19:50)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína Ú. (Katka Ú) ID 153310 (17.12.2011, 21:51)
kočky,zemiaky ste dávali už varené,či stačia mi aj surové? *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (20.12.2011, 16:52)
Katka, surové (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína Ú. (Katka Ú) ID 153310 (20.1.2012, 22:56)
ja som si až potom všimla,že aj v recepte boli surové.no som troška spomalená niekedy :-$ ale ďakujem (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ale musím pochváliť,boli neskutočne mňamozné !
ODPOVEDAŤ
Ružena Ž. (sadetin) ID 54612, mimibazar.sk/sadetin (21.11.2011, 13:54)
Sú perfektné, dokázala som ich jesť aj štyri dni za sebou. (Y)
ODPOVEDAŤ
Slavka B. (SlavkaB) ID 3927, mimibazar.sk/slavkab (7.4.2011, 17:24)
Dakujem za recept, uz ich robim 2.krat podla tohto receptu. Mnam :)
Ja som doteraz miesala kyslu smotanu +2 rozslahane vajcia+cierne korenie a sol a tym som zalievala. S tou slahackou su ovela jemnejsie. A robievam ich uplne bez vajec
ODPOVEDAŤ
Alena T. (činčila) ID 205017, mimibazar.sk/cincila (26.7.2013, 10:15)
Ahoj Slávka,

som rada, že mám spojenca. Francúzáky milujem, ale takú svojskú verziu - tiež bez varených vajec. Chváliš sladkú smotanu, neviem či sa odvážim, mám rada aj také nakyslo s jogurtom (1 kyslá smotana + 1 dobrý biely jogurt). Ešte som tam pridávala nejaké bylinky, len už si nespomínam aké. Najviac mi na tom chutí tá omáčka. Údeninu dávam len kvôli ostatným.

Pozdravujem, Alena
ODPOVEDAŤ
Martina S. (martina2479) ID 170968 (21.1.2011, 8:58)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Ludmila H. (Ludica) ID 70762 (20.11.2010, 9:37)
(podzim)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Majka40) ID 5326, mimibazar.sk/majka40 (12.11.2010, 9:18)
mňam, mňam, dnes robím zas ... ďakujem za receptík (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (10.10.2010, 19:27)
Ja syr nedávam,ale to by ti mali práve držať.Dávam viac smotany kuk http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22702§130989 (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
eva h. (princess4444) ID 81821 (10.10.2010, 10:22)
nieco nenormalne dobre (clamp)..nebicko v ustach... [A]...VELKE DAKUJEM
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (30.9.2010, 19:31)
(radost) DAKUJEM za tento fantasticky recept, su to francuzske zemiaky o akych som vzdy snivala...su UZASNE (L) (L) (L) (L) uz budem robievat len takto (sampus)
ODPOVEDAŤ
Ing.Zuzana Š. (zuziso) ID 141633 (10.6.2010, 12:50)
som to des vyskusala a je to super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Beatrix K. (Trixinka) ID 18003, mimibazar.sk/trixinka (10.1.2010, 14:38)
(clamp) (clamp) (clamp) fantasticky a jednoduchy recept (Y) (Y) (Y). Stavnatucke, chutnucke (pl) (pl) (pl), moji chlapi sa poriadne nabastili (B). A ja tiez :-) :-) :-).
ODPOVEDAŤ
Janka L. (jankalo) ID 108253 (23.9.2009, 17:26)
Včera som tieto štavnaté a voňavé francúzske zemiaky robila a boli výborné. Chutili celej rodine. Pochvaľujem recept....
ODPOVEDAŤ
Katarína H. (katchena) ID 30676, mimibazar.sk/katchena (23.3.2009, 20:11)
Skvele, dakujem, mam pridane do oblubenych a uz som aj robila. Presne ako od mojej maminy. Katarina
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (10.2.2009, 12:12)
Mňáám... a hor sa do obchodu pre suroviny. (witch) (witch) (witch) Krásne si to naservírovala. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (11.2.2009, 8:17)
Ďakujem! :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Katarína S. (clara) ID 1993, mimibazar.sk/clara (10.2.2009, 11:56)
mnaaaam, prave som vytiahla z rury a kostujem!!!!!som zvedava co na ne deti ked vylezu z vane :))
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (11.2.2009, 8:14)
To je teda fígeľ, šupnúť deti doobeda do vane a zatiaľ navariť :-D :-D :-D! Chutilo im? (hello)
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (5.2.2009, 18:36)
boze, toto su tie naj zemiaky, ake som kedy jedla, prave som ich dorobila, su uzasne, do slahackovej smotany som zamiesala praskovu parmezansku omacku, no co budem... nebicko v papulke (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (11.2.2009, 8:13)
(zajic) Ďakujem za pochvalu! (hello)
ODPOVEDAŤ
Ivana S. (Ikala) ID 7413 (17.12.2008, 21:39)
Tak uz viem, co budeme mat v piatok na obed. recept vyzera super, ja ich mavam vzdy suche.
ODPOVEDAŤ
Celkom: 45 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu