Zdena K. (zdena169) ID 29601 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 66 návštěvníkov)
Kurací perkelt
[ recept č. 6215 zo dňa 10.7.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Kuracie stehná - bez kože, cibuľa, sladká smotana, olej, soľ, mleté čierne korenie, sladká paprika, hladká múka
POSTUP PRÍPRAVY
V obrázkovom postupe
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Suroviny - zabudla som odfotiť hladkú múku na zahustenie. Stehná treba zbaviť kože, môžete aj vykostiť, ale ja to robím až po uvarení - ide to ľahšie. |
|
Orestujeme cibuľku na oleji. |
|
Pridáme mäsko. |
|
Keď sa mäsko stiahne, osolíme, okoreníme a pridáme mletú papriku. |
|
Zalejeme vodou a dusíme, kým mäsko nezmäkne - nezačne sa oddeľovať od kosti. |
|
Rozmiešame časť smotany s dvomi lyžicami hladkej múky. |
|
Zvyšnú časť smotany vylejeme do hrnca (treba znížiť teplotu varu). |
|
Keď začne omáčka vrieť vlejeme do nej smotanu zmiešanú s múkou. |
|
Keď omáčka zhustne a zovrie, odstavíme a môžeme podávať s cestovinou, alebo haluštičkami. Dobrú chuť. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 35 (zobrazuje sa 21-35) | << predošlé 1, 2 |
michaela b. (mišička22) ID 138888 (28.7.2010, 16:46) |
celkom fajne |
ODPOVEDAŤ |
Jana K. (AlinkaK) ID 51796 (3.7.2010, 12:21) |
|
ODPOVEDAŤ |
| daniela g. (sindi400) ID 65298, mimibazar.sk/sindi400 (3.6.2010, 12:52) |
konečne sa mi nezrazyla smotanka bolo to |
ODPOVEDAŤ |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (18.4.2010, 16:35) |
Toto je moje obľúbené jedlo, , ale podľa mňa je to paprikáš. Perkelt je bez smotany, paprikáš so smotanou. Asi dávam viac papriky alebo mám dáku červenšiu. Paprikáš zvyknem na konci, už po uvarení troška okysliť citrónovou šťavou. Ale sú to mňamky obe...aj perkelt aj paprikáš |
ODPOVEDAŤ |
| Janka M. (bekalka) ID 90641 (18.4.2010, 16:28) |
Ahoj. Minule som nasla tento receptik tak som skusala a uzasne to vyslo, dnes som opakovala znova mnam |
ODPOVEDAŤ |
jana f. (janusska33) ID 116649 (16.1.2010, 20:25) |
|
ODPOVEDAŤ |
Kristína B. (kleido) ID 41435 (22.11.2009, 9:36) |
ji to pekni |
ODPOVEDAŤ |
mima f. (joja22) ID 83508 (25.10.2009, 10:34) |
idem dnes ńa to |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína Š. (buřtik) ID 81173 (18.4.2009, 15:28) |
Vyskusam to aj z mrkvou.Dakujem za tip |
ODPOVEDAŤ |
| Jana S. (pufina0707) ID 19307 (8.2.2009, 21:41) |
Aj my ho milujeme. Ale dávame doňho ešte nastrúhanú mrkvičku hneď ku mäsku na trelku a pár koliesok, niekedy dávam aj zeleninu pod sviečkovú (nie celú). Dodá tomu výbornú chuť. Ale zázrak urobí hlavne tá mrkva. |
ODPOVEDAŤ |
Jana P. (maminask) ID 23790 (29.7.2008, 11:59) |
|
ODPOVEDAŤ |
Jana P. (maminask) ID 23790 (29.7.2008, 11:58) |
|
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 35 (zobrazuje sa 21-35) | << predošlé 1, 2 |