. .. .. .. .. .. .
. .

Najlepšie veterníky na svete!!! - RECEPT 43317

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 147306 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 414 návštěvníkov)


Najlepšie veterníky na svete!!!


[ recept č. 43317 zo dňa  ]


Najlepšie veterníky na svete!!!


POTREBNÉ PRÍSADY

Ja som robila plnky z dvojitej davky pretoze sa mi to zdalo malo na tolko cesta a nebanujem. Takze recept je uz upraveny podla mna. A ked som si to preratala tak ma to vyslo okolo 6eur 35 kusov veternikov. Cesto: 60dkg vody, 30dkg palmarin, 30dkg hladkej muky, 8 vajec\r\nPlnka I. 4 zlate klasy, 1,5l mlieka, 2 vanilkove cukry, 7 lyzic pras. cukru, 1 slahacka + stuzovac\r\nPlnka II. 20 lyzic krys. cukru, 4 slahacky \r\nPoleva : 5 lyzic krys. cukru, pol dcl mlieka, 250dkg pras. cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Dam aj obrazkovy postup, ked bude viac casu :-)
Cesto, vodu s palmarinom nechame zovriet a do toho zavarime muku. Miesame asi tak 3 min, nech sa cesto odliepa od hrnca, potom ho treba nechat vychladnut a do vychladnuteho vmiesavat po jednom vajci.
Na pomasteny plech tvarujeme ozdobnym vreckom veterniky, ja som mala priemer okolo 7 cm a vyslo ich 35kusov. Ruru predhrejeme na 250 stupnov a dame piect tak 10 minut, zapla som aj vrtulu a potom znizime na 170 stupnov a dopecieme tak 20 min uz bez vrtule.

Plnka I.
Z pudingov, cukru a mlieka uvarime pudnig a nechame dobre vychladnut, ja si ho davam do mixera a kazdu chvilku premiesavam nech nieje koza a hrudky.
Do vychladnuteho primiesam vyslahanu slahacku so stuzovacom.

Plnka II.
Cukor upalime na karamel a zalejeme pomaly slahackami a nechame zovriet, posom odstavime a nechame vychladnut a dame do chladnicky na 24 hodin. Na druhy den, vyslahame mixerom.

Poleva:
Cukor upalime na karamel a pridame mlieko, potom zmes vylejeme do misky s cukrom a vymiesame, ak je husta dame este trosku mlieka, ale treba davat pozor az nieje riedka.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Tu varime palmarin s vodou.
Pridame muku a miesame.
Takto by to malo vyzerat, cesto sa pekne odliepa od hrnca. Nechame vychladnut.
Do vychladnute po jednom prislahavame el. slahacom vajcia.
Tak a cesto mame hotove.
Ja som zvolila takyto ozdobovac.
Nastriekame veterniky, toto bol prvy taky na skusku plech inac som davala po tri vedla seba a ak si vsimnete plech je poliaty vodou, niekde som sa to docitala no sa prilepili takze druha varka bola klasika dobre vymasteny plech a osvedcilo sa. Su v priemere 7 cm.
A takto vyzeraju v trube, oni tak rychlo vyskocia pri vysokej teplote a potom treba znizit presne tak ako som pisala, mne sa to osvedcilo takto.
A tu uz su upecene, este horuce rozrezeme.
Den vopred si urobime tu karamelovu slahacku. Urcite to nepodcenujte, uz sa mi stalo ze som ju nenechala do druheho dna v chladnicke a nevislahala sa. Takze upalime karamel.
Pridame pomaly slahacky a miesame kym sa nezacne varit. Odstavime, nechame vychladnut a dame do chladnicky do druheho dna.
Na druhy den vyslahame a naozaj dobre vychladene sa vyslahalo paradne.
Uvarime si puding so zlatych klasov a mlieka
Tu uz je hotovy.
Ja si ho este horuci davam do mixera a kazdu chvilku ho zapnem a premiesam aby sa nerobila koza a neboli hrudky az kym nevychladne, ale vela ludi robi aj tak ze da do studenej vody a rychlejsie vychladne.
Vyslahame si slahacku so stuzovacom.
Pridame ju do vychladnuteho pudingu.
A pekne spolu zmiesame.
Veterniky naplnime najprv pudingom a potom karamelovou slahackou. Ja som zvolila ten isty odzobovac ako pri ceste.
Upalime si znova karamel na polevu. Davala som take mensie lyzice ale kludne dajte aj take plnsie pretoze tu polevu som mala potom taku bledsiu.
Prilejeme pomaly mlieko az kym sa karamel nerozpusti a potom vlejeme do misky s pras. cukrom. Ak sa Vam zda husta prilejte este trosku mlieka, no lepsia je hustejsia sa potom tak nerozlieva a hned polievame veterniky.
A je to, velmi vsetkym chutili a verim, ze budu aj Vam! A hlavne ze sa vydaria :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Detská s koníkom | Najlepšie veterníky na svete!!! | Košík s broskyňami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 84 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (6.6.2013, 19:25)
super, vyskušam, len si idem dat receptik skopirovat (L) ,-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana H. (kendi) ID 73633 (4.6.2013, 20:20)
vyzerá to veľmi zaujímavo... ale nech počítam ako počítam, viac než 6€ dám len za šľahačky (smich)
ODPOVEDAŤ
Zdenka A. (Zdenka12) ID 209755 (31.3.2013, 12:54)
Prosím,poradíte mi??? :´(veterníčky sa vydarili,len tá karamelová plnka zo šľahačky sa mi nedala vyšľahať.Prečo???? *-) *-)šľahala som naozaj dosť dlho a nič,furt riedke.
ODPOVEDAŤ
Martina D. (miremel) ID 194497 (26.10.2015, 11:38)
do každej šlahačky ide aj stužovač,čiže na karamelovú šlahačku idú dve šlahačky a potom aj dva stužovače
ODPOVEDAŤ
joja j. (jojaii) ID 119304 (31.3.2013, 9:53)
Robila som podla tohto receptu. Piekla som 10 min. na 200 a potom na 170.
Po rozrezani boli vo vnutri akoby vlhke z tej pary. Je to OK ? Alebo ste ich mali po rozrezani uplne suche ? Neviem, ako to ma vyzerat. Potom som dalsie plechy skusala piect inak, vsetko vlhke po rozrezani a to som uz mala tie veterniky skoro tmave na poslednom plechu. Skusila som striekat aj male gulocky Profiteroles, aj tie mi zostali vlhke....Kde robim chynu ?
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (29.3.2013, 23:18)
Vyzerajú vynikajúco (Y) veľmi nám chutí tento zákusok, mňam :-p :-p :-p a chcem poďakovať, recept je vynikajúco zrozumiteľne zdokumentovaný (clamp) (clamp) (clamp) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta T. (tatinotibino) ID 119620 (29.3.2013, 22:19)
Ahoj Dominika,poprosím Vás,to cesto tam ide 60dkg. alebo dcl.vody. Ešte som sa nestretla važiť vodu. Chcem ich tiež skúsiť Iveta ďakujem
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (29.3.2013, 23:14)
No keďže voda má hustotu 1g/1cm3 (gram na centimeter kubický, čiže mililiter) tak jeden gram vody má objem 1 ml... čiže tých spomenutých 60 dg vody = 600g bude mať objem 600 ml alebo 6 dl... Kuchynské odmerky však nie sú také presné, ako by sa pri tomto žiadalo, takže asi preto je lepšie odvážiť.
ODPOVEDAŤ
Jana G. (beaja) ID 157746 (27.3.2013, 14:10)
dakujem za recept , ukladam (Y)
ODPOVEDAŤ
Mária J. (Majkaa2109) ID 154859 (upravené 1.4.2013, 18:43)
:-)
ODPOVEDAŤ
Petronela F. (NellyF) ID 18693, mimibazar.sk/nellyf (14.3.2013, 12:48)
Milá Dominika :-), ďakujem za receptík (L) (L) , robím ich už tretí x, práve sa dopiekli, po prerezaní sú vo vnútri akoby surové, má to tak byť? Dala som ich ešte dopiecť, ale mám ich takéto zakaždým :-o Inak sú famózne (Y) (Y) (Y) a budem ich robiť pre celú rodinu na (velikonoce8) (velikonoce20) (velikonoce)
ODPOVEDAŤ
Jana B. (junusa25) ID 69384 (25.1.2013, 18:38)
Tak ja ich idem urobiť zajtra , súíce ešte neviem ako bude to docela makačka :D pri poslednom koláčiku sa mi pokazil mixér :( . Už sa neviem dočkať vyzerajú fantasticky. Mňam
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (24.1.2013, 23:24)
Super (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
daniela k. (mamadaniellak) ID 266407 (24.1.2013, 22:37)
robila som ich, dokonca z múky pre celiatikov a vydarili sa pefekne (clamp)
ODPOVEDAŤ
Michaela V. (misik) ID 5014 (24.1.2013, 22:27)
vyzerajú fantasticky, určite vyskúšam
ODPOVEDAŤ
Monika S. (monika1516) ID 58666 (24.1.2013, 22:19)
Baby cim nahradim zlaty klas mi tu nemame :(((((((
ODPOVEDAŤ
Jana B. (junusa25) ID 69384 (25.1.2013, 18:36)
Môžeš dať namiesto Zlatého klasu aj múku alebo maizenu , ale nebude to také ako so Zlatým klasom.... :)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.12.2012, 14:58)
Vyskúšam ich na Silvestra |:o) |:o) |:o) vyzerajú famózne (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marcela N. (n-marcela) ID 54829, mimibazar.sk/n-marcela (5.12.2012, 8:20)
Ja mam jeden problem a to s karamelom mne sa nikdy nepodari a uz som z toho smutna :´( :´( :´( :´( :´( :´( :´( :´( :´(
ODPOVEDAŤ
Lenka J. (rikia) ID 233807 (4.11.2012, 17:03)
mne sa nepodarili,cesto bolo velmi riedke :´( (N)
ODPOVEDAŤ
Dominika Š. (nina56556) ID 147306, mimibazar.sk/nina56556 (5.12.2012, 8:04)
Leni to netusim preco, cesto ked sa uvari a potom sa primiesavaju vajicka tak hustne.... skus este raz (C)
ODPOVEDAŤ
Lenka J. (rikia) ID 233807 (5.12.2012, 8:13)
Bola to moja chyba,ze sa nedarilo 8o|chcela som robit z polovicnej davky,(ze prvy krat len tak na skusku)vsetko som si rozdelila,ale ja trubka vodu som dala cele mnozstvo... (6)Urcite skusim este raz.....
ODPOVEDAŤ
Katarína E. (Katarína0907) ID 160902 (22.10.2012, 9:44)
Najsamlepsie veternicky na svete! Uz ich robim aj na objednavku pre kamaratov, nakolko su nezadani a nema im kto upiect taketo dobrotky :)
ODPOVEDAŤ
Dominika Š. (nina56556) ID 147306, mimibazar.sk/nina56556 (5.12.2012, 8:05)
Super Kati, mna tiez este nikdy nesklamali (Y)
ODPOVEDAŤ
Dominika Š. (nina56556) ID 147306, mimibazar.sk/nina56556 (23.10.2012, 13:40)
Super, to ma velmiiiiiiiiii tesiiiiiiiiiii (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana B. (barsetta) ID 193413 (21.10.2012, 11:30)
ano...veternicky ozaj skveleeeee...mne sa podarilo ich urobit za 2 plechy, robila som ich prvykrat na dcerkinu oslavu a vcelku sa vydarili....pouzila som aj ten mikrotenovy sacok na puding - skvela pomocka....a aby sa nepripiekli pomoze silikonova podlozka...to je fakt skvela vec...dobru chut...a vdaka za skvely recept... (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta V. (ivetkaaaaaa) ID 42687, mimibazar.sk/ivetkaaaaaa (23.9.2012, 10:06)
(Y) (Y) (Y)dakujem za receptik o tyzden mame sviatok ,,takze nieco nove vyskusame: |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Dominika Š. (nina56556) ID 147306, mimibazar.sk/nina56556 (23.10.2012, 13:41)
Dakujeeeeeeeem Pekneeeeeeeeeee vsetkym za komentare, nesmierne ma to tesiiiiiiiiiiiiiii, ze mozem urobit radost tolkym ludom.
Mna tieto kolaciky este nikdy nesklamali :-)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 84 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu