. .. .. .. .. .. .
. .

♥ GAŠTANOVÁ TORTA ♥ bez múky a pridaného cukru !!! - RECEPT 40301

TORTY

ID 64179 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 418 návštěvníkov)


♥ GAŠTANOVÁ TORTA ♥ bez múky a pridaného cukru !!!


[ recept č. 40301 zo dňa  ]


♥ GAŠTANOVÁ TORTA ♥  bez múky a pridaného cukru !!!


POTREBNÉ PRÍSADY

Kočky zlaté... Receptík na túto tortu som dostala od kamarátky Esterky, ktorú týmto pozdravujem ♥ V relácii "Tajomstvo mojej kuchyne" ju piekla Kamila Magálová. Je to torta pre všetky oslavy, svadby, krstiny, či len tak k nedeľnému posedeniu, proste všestranná a naozaj MAXI DELIKÁTNA !!! Garantujem úspech na všetky strany. ...A Ako opísala Kamila pri príprave torty : "Garantujem, že ju ani do chladničky nevložíte, nakoľko od stola nikto neodíde, pokiaľ sa celá nezje"

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je v obrázkoch... Tortička je za hodinku s prípravou aj 45min. pečením hotová. Nejde do nej ani deko múky a ani deko pridaného cukru. Nech sa páči, poďme piecť :-)
Pripravíme si :
KORPUS
8 vajec
2 gaštanové pyré (1kus má 250g)

PLNKA
2 šľahačky v prášku
3dcl mlieka
1 gaštanové pyré

+ potrebujeme
1 dcl rumu
kyslý džem
ozdôbky


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Suroviny, ktoré budeme potrebovať. (zabudla som na rum a jedno gaštanové pyré sa mi tiež zatúľalo ešte v chladničke, tieto dve veci na obrázku chýbajú) Na korpus - 8 vajec, 2x gaštanové pyré VŠETKO? Áno, to je všetko :-)) Ostatné suroviny - 1 gaštanové pyré a 2 šľahačky + 3dcl mliečka na krém a džem + rum na korpus + nejaká milá ozdôbka :-)
Oddelíme si žĺtky a bielka do dvoch misiek...
žĺtky si minútku predšľaháme
do 8 žĺtkov minútku predšľahaných, pridáme 2 kusy rozmrazeného gaštanové pyré (1ks má 250g) (v obchodoch nájdete v mraziacich boxoch blízko zmrlín) Toto mrazené pyré je dochutené - cukrom a rumovou arómou, netreba ho prisladzovať, ani nijak dochucovať...:-)
...a šľaháme až kým...
...nám vznikne takýto tuhý nadýchaný krém
so štipkou soli si pripravíme tuhý sneh zo zvyšných 8bielkov...
-naše dve masy (gaštanovo žĺtková a sneh z bielkov)
postupne zašľahávame sneh do žĺtkovo-gaštanovej masy, aby sme tú nadýchanosť neporušili. Keď to budete robiť jemnulinko, bude korpus ako páperie :-) Takže jemnulinko, ako keby ste ho hladkali a postupne, po lyžiciach pridávajte sneh, kým sa všetok neminie...:-)
takto si ho pekne uhladíme vo forme... (táto foto mala nasledovať až po ukážke formy, ktorej fotky nasledujú hneď :-)
pripravíme si formu. Najlepšie bude, ak použijete takú, ktorej priemer má 26cm. Vymazaná maslom.
lyžica múky (bezlepkáčikovia nemusia formu vysypať múkou, stačí masielko a korpus pôjde tiež dobre von)
Korpus vložíme do rúry, ktorá bola predhriata na 180°C ale po vložení sme teplotu znížili na 160°C. Pečieme 40-45minút (ja som spravila kompromis a piekla som 43minút :-D )
rúru prosím neotvárajte... korpus krásne ešte podrastie... Veľmi záleží od rúry, na akom stupni budete piecť... Kamila uvádzala presne ako píšem. Vyhriať na 180°C a po vložení korpusu spustiť teplotu na 160°C. No niektoré rúry nepečú tak "efektívne" a treba nechať radšej tých 180°C aby sa korpus dostatočne dopiekol. Najlepšie je po vybratí korpusu, vpichnúť do stredu špajdlu. Ak po vytiahnutí budú na špajdli stopy cesta, treba ešte cca 5minútiek dopiecť...ak bude čistá, je to eňo ňuňo. Ja mám el. rúru a piekla som na 160°C 43minút.
...upečený korpus necháme cca pol hodinku posedieť a vychladnúť, aby sa nám ľahšie prekrajoval... (aby vás nepomýlila fotka, že mám za korpusom ešte jednu formu, tak to je druhá torta, ktorú som zároveň robila)
...po cca 10minútkach sa nám korpus vo forme sám od okrajov pooddeľuje - takto... :-) Vtedy boky formy oddelíme a necháme vychladnúť iba na podstavci.
korpus je nadýchaný, jemnulilinký a taký dobrý, že budete mať čo robiť, aby ste z neho neuštipkovali :-)))) Úžasne vonia po celej kuchyni gaštonovo rumovou vôňou :-) (v gaštanovom pyré je rumová aróma a dostatok cukru, nemusíte sa báť, že by bol korpus bez chuti - práve naopak)
Vychladený korpus prerežeme na polovicu. Ja to robím nitkou, ktorú ťahám celým stredom z jednej strany na druhú, vtedy je zaručene rovno prekrojený, ale kľudne použite nožík, alebo iné pomôcky...:-) Pracuje sa s ním dobre, ale musíte byť opatrné, lebo je veľmi jemnulinký.
spodnú časť pokropíme rumom (1dcl) Pravdaže, ak tortičku plánujete podávať detičkám, miesto Rumu zvoľte inú variantu - nejaký punčový rozvar s rumovou arómou, alebo šťavu z kompótu s rumovou esenciou :-)
preložte si už korpus na podstavec, na ktorom ju budete podávať...
Kamila uvádza, aby sa použil džem ríbezľový, malinový, višňový. Skrátka taký správne kyselkavý a ostrejší, aby bol príjemným spestrením pre chuťové poháriky. Ja som použila náš kyslý mirabelkový a veru som urobila MAXI dobre :-)
...
PLNKA - potrebujeme dve šľahačky v prášku (je to správna varianta, nakoľko živočíšna šľahačka by sa po chvíli poroztekala a nedržala by tak konzistenciu ako prášková) Nebojte sa, je to super chuť :-)))) Takže 2 šľahačky, 1 gaštanové pyré a 3dcl studeného mlieka
mlieko + šľahačky
spolu predšľaháme do polo tuha (cca 30sekúnd)
...pridáme rukami pomrvené rozmrazené pyré (1kus 250g)...
...a šľaháme aspoň 2,5 - 3minútky, aby krém poriadne narástol a držal ako "hluchý dvere" :-) Bude mať farbu bielej kávy, neodolateľnú vôňu a ak sa nezdržíte ako ja a ochutnáte, tak zistíte, že by sa dal jesť aj samostatne s malinami, jahodami, skrátka lahôdka neuveriteľná... preto radšej nechutnajte, aby zostalo do torty :-D
polovicu natrieme na korpus - porumovaný a natretý džemom
...takto :-) Nemusíte úplne po kraje, keď plnku zakryjete druhým korpusom, plnka sa časom krásne spojí s okrajmi. Nechajte kľudne 0,5cm od okraja voľné miesto.
Priložíme druhú polovicu korpusu a ideme potierať druhou polovicou plnky
...
dozdobíme podľa fantázie (ja som použila presne tie zdobítka, aké použila Kamila Magálová) Tortičku nechajte minimálne 3hodinky odpočívať - v chlade, aby nasiakla rumom, džemom a plnkou do špiku, ľahulinko sa krája, plnka nevyteká, nepotrebujete ani extra ostrý nôž :-D Ja som mala túto dopečenú o ôsmej ráno a koštovali sme o štvrtej poobede a bola presne akurát.
...v reze
tortička sa zjedla takou rýchlosťou, že som ju ledva nafotila :-) Výhodou je, že aj tí, ktorí veľmi sladkému neholdujú, si prídu na svoje. Jemná chuť, ľahký korpus, žiadne ťažké maslové, pudingové plnky, na ktoré sa mne osobne už aj ťažko pozerá...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Matovo-medovkovo- bazovy sirup | ♥ GAŠTANOVÁ TORTA ♥ bez múky a pridaného cukru !!! | Kitty >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 141 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Dagmar H. (dadahruskova) ID 180526 (22.7.2012, 9:19)
Zaujímavá tortička. Ja mám menšiu formu, asi 23 cm a dala som 8 menších vajec. V pohode sa to tam vošlo. Najprv som ju piekla na 160 stupňov, ale bála som sa, aby sa prepiekla, tak som pridala asi na 170. Asi 5 minút pred koncom mi zastali hodiny, tak sa piekla o 15 minút dlhšie. Neprihorela, ale z vrchu bola trochu suchšia. Mohla som ju trochu poliať rumom aj po vrchnom diely. Ja milujem klasické šľahačkové zákusky a som odporca umelej šľahačky. Tak som použila dve obyčajné 33%-tné Rajo smotany na šľahanie 250 ml, prevarila som ich a dala na 24 hodín do chladničky poriadne vychladiť. Po vybratí z chladničky som ich ihneď šľahala. Smotana sa totiž musí šľahať studená. Potom dom už postupovala podľa receptu. Plnka bola tuhá a držala aj na druhý deň.
ODPOVEDAŤ
Katarína P. (caca) ID 10986, mimibazar.sk/caca (26.5.2012, 19:44)
veľmi pekne ďakujem za recept, ja moc sladké nemusím a šľahačku už vôbec nie, ale z tejto som si dala, ešteže toho krému bolo navyše, určite by chýbal :- ) a dala som si aj z cesta - to by som neverila, aká môže byť gaštanové pyré so žĺtkami dobrota. ale aj upečená je super :- ))))))
ODPOVEDAŤ
Gabriela M. (Dipsi) ID 6296, mimibazar.sk/dipsi (15.4.2012, 9:42)
Vyzerala síce dobre, ale korpus bol trochu suchý a bez chuti. Ale zjedla sa. (F)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (13.4.2012, 21:49)
vyzerá super, určite pri nejakej príležitosti vyskúšam (Y)
ODPOVEDAŤ
natalia s. (grety) ID 38202 (13.4.2012, 21:11)
vdaka za inspirtivny recept, ma to jedinu chybicku je to sialene sladke, preto by som navrhla variant s nesladenou slahackou a stuzovacom, aby to potom drzalo
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (25.3.2012, 20:53)
Marika, bola super, ďakujem za super receptík. Všetkým na oslave chutil. (Y)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (26.3.2012, 20:22)
Jej, Ivka, tešííím sa (radost) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (6.3.2012, 18:00)
urcite vyskusam :)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (7.3.2012, 9:20)
Stani, potom daj vedieť (F)
ODPOVEDAŤ
Veronika F. (veronika3011) ID 15129 (5.3.2012, 13:01)
ak sa smiem spýtať, tiež sa chystám robiť mickeyho tortu a stále rozmýšlam ako ju spravím, ako ste robili vy túto mickeyovu??? čim ste ju zdobili?
ODPOVEDAŤ
Adéla Englerová (apea) ID 3068, mimibazar.sk/apea (31.1.2012, 12:08)
Najlepsia torta na svete. Bola zjedena raz dva. Tesim sa na nu zase nabuduce. (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (12.2.2012, 11:45)
(Y) Teším sa (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (micci27) ID 165790 (23.1.2012, 10:19)
Moja (tvoja) torta mala včera neskutočný úspech. (^) žiaľ kým som si uvedomila že som ju mohla aj odfotiť, bola fuč ,-) Ďakujem aj ja za tento skvelý mňam receptík.
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (12.2.2012, 11:46)
Silvi, super, to ma veľmi teší |:o)
ODPOVEDAŤ
Monika B. (Monullik) ID 170902 (19.1.2012, 11:14)
(^) (Y) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (6.3.2012, 16:51)
(L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana F. (DADIA) ID 18356, mimibazar.sk/slecna (25.12.2011, 19:27)
Marika, včera som ju robila a dnes sa celá celučičká zjedla.Bola (Y) (Y) (Y)
Svokra nedokázala pochopiť, že je bez múky.Určite ešte budem niekedy piecť. |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) Takže, ďakujeme krásne za receptík (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (29.12.2011, 7:22)
Super, ani mne to nikdy nikto neverí ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Rita K. (baritus) ID 170697 (3.12.2011, 21:03)
Dnes som vyskúšala recept. Tortička sa vydarila na jednotku. Fajnováááááá! (^) |:o)
(Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (4.12.2011, 10:25)
(Y) (Y) teším sa |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Martina K. (Marvilka) ID 223880 (28.11.2011, 14:11)
ahojte, baby, ja som sa tesila na tortu ako mala a neuverite co sa mi stalo, isla som podla postupu (do dnes nechapem co sa stalo) a torta po 15 minutach v trube na uhol cierna *-) z kazdej strany proste ako uhlol *-) nevidela som tu ani jeden mne podobny prispevok, takze som asi riadny nestastnik |:o)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (29.11.2011, 17:17)
Fíha Mati, ty máš asi nejakú TURBO rúru ,-)
To veru neviem čo sa ti mohlo stať...jediné ako to zistíš, ak skúsiš ešte raz niekedy (^) upiecť ,-) :-)
Budem držať palce (Y) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina K. (Marvilka) ID 223880 (2.12.2011, 12:12)
ze turbo ruru (Y) ved ta si este pamata asi aj moje narodenie (Y) no neviem ci to mam este raz riskovat :) teraz ideme prerabat komplet cely byt, tak si ju necham asi do novej kuchyne a novej turbo rury :-) potom dam info, ako sa vydaril moj pokus, ale rozhodne ju budem robit cez den, lebo tuto som robila vecer a ja neznasam piect ked "nevidim" cesticko v realnom svetle :-p tak mam aspon daku vyhovorku
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (13.12.2011, 20:01)
,-) (Y) (Y) (Y) budem sa tešiť na druhý pokus už z novej super turbo rúry ,-) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Renáta K. (renuliatko) ID 11144, mimibazar.sk/renuliatko (22.11.2011, 13:47)
V piatok má (Z) narodeniny a ja chcem vyskúšať túto tortičku,len by som tam chcela dať aj kompótované višne.Neskúšali ste túto tortičku aj s ovocím?
(L)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (23.11.2011, 7:26)
Reni, ja osobne by som s týmto receptom neexperimentovala... (F)
ODPOVEDAŤ
Renáta K. (renuliatko) ID 11144, mimibazar.sk/renuliatko (upravené 26.11.2011, 13:17)
Tak nakoniec som Vás poslúchla a urobila tortu presne podľa receptu.Vydarila sa úžastne,nikdy sa mi tak koprus nepodaril (Y)aj som ho krásne prerezala ani plnku som neochutnala,aby som ju nezjedla :-p,ale....Prvý krát som robila práškovú šlahačku a musím povedať,že sa to nedá porovnať s klasickou,proste nám chutila umelo :-|a krém som mala málo sladký,neviem kde sa stala chyba. (svatba)skonštatoval,že je to torta pre diabetikov ,-)a to my nemáme radi moc sladké maslové plnky.No nič skúsim ju ešte raz,ale teda s klasickou šlahačkou a nabudúce krém aj ochutnám :-$Každopádne výborný recept (Y) (L) Ak by ste chcela fotku mám ju v rodinných foto.
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (20.12.2011, 13:24)
Reni, ďakujem krásne za komentárik (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana I. (anajjana) ID 215556 (7.11.2011, 9:55)
...ja som tuto torticku skusala piect predvcerom pre mojich svokrovcov a manzela, lebo miluju gastanove pyre a bola to bomba - samozrejme torticka je uz zbastena (podotykam, ze mne ostal len malinky kusok na ochutnavku)... ale nastastie som si ju stihla aj odfotit :)
- urobila som ale par modifikácii: korpus som piekla na 2x... teda nie jeden velky, ale 2 mensie zo 4 vajicok (lebo mne to prerezavanie korpusov velmi neide a tiez som sa bala, ze sa mi stred dobre neprepecie, ked to bude taky vysoky korpus..)
- do jedneho z korpusov som nastruhala 4lyzice cokolady (ale tu cokoladu v tom korpuse nakoniec vobec nebolo citit) :)
- na plnku som pouzila obycajnu slahacku (2x 250ml so stužovačom slahacky)
- zdobila som nastruhanou cokoladkou (mix mliecnej a horkej)

Ja inac nemam rada gastanove pyre, ale v takomto prevedeni to bola fakt super :) Dakujem za recept a inspiraciu!!! (nikdy by som neverila, ze z tak malo ingrediencii je mozne vykuzlit nieco take fantasticke) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana K. (hafko) ID 20430 (7.3.2012, 10:33)
Dakujem za komentar, lebo ja som na tom tak ako ty, nemam rada gastanove pyre, ale laka ma to vyskusat, taktiez prerezat korpus........vsak to poznas :) a ten stred mi stale klesa.......... a tiez uprednostnim obycajnu slahacku, takze vdaka!! (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (12.2.2012, 11:46)
Super Jani, ďakujem za komentárik (Y) |:o)
ODPOVEDAŤ
Sabča Š. (Sabuliatko) ID 113763, mimibazar.sk/Sabuliatko (29.10.2011, 21:52)
tortička sa už chladííííí |:o) |:o) |:o) ako pridám fotku? *-)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (30.10.2011, 12:07)
Sabi, stačí, ak si (P) (^) pridáš k rodinným fotkám...
ja si ju sem stiahnem (L)
ODPOVEDAŤ
Magdalena M. (slniecko201) ID 25299, mimibazar.sk/slniecko201 (6.10.2011, 10:07)
Marika, ďakujem za skvelý recept, fakt lahôdka.

doplnila som banániky, a môj krém mascarpone + gaštanové pyré + trošku orieškového likéru.

http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=828997

(Y) (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (30.10.2011, 12:05)
Magdalénka, (^) je krásna |:o)
ODPOVEDAŤ
Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (29.9.2011, 21:35)
Marika tortička je úžastná |:o) |:o) |:o) |:o)pridala som na džem aj kolieska banánov a výsledok bol úplne fantastický (Y) (Y) (Y) (Y)Normálne nám bolo aj málo ,-) ,-) ,-)tak veľmi chutila (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)Dakujem za recept (L)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (3.10.2011, 10:09)
Ďakujem Janka (^)
Výborný nápad s tými banánmi ^o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Erika P. (Erika(Tamarka)) ID 58545, mimibazar.sk/erikatamarka (18.9.2011, 17:28)
:-) :-) :-) :-)Marika na včerajšiu |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)som upiekla túto (^)a musím povedať že sa po nej len tak zaprášilo a mne nezostal ani kúsok 8o| 8o| 8o| 8o| 8o|všetci ju vychvalovali (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)dakujem za (Y) (Y) (Y) (Y)receptík (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (19.9.2011, 9:09)
Erička, tak to som radaaaaaaaaaaa |:o) |:o)
A čo mal kto, čo, kedy, ako ? ,-)
Tamuška ?
ODPOVEDAŤ
Erika P. (Erika(Tamarka)) ID 58545, mimibazar.sk/erikatamarka (19.9.2011, 13:16)
:-) :-) :-) :-)chalani mali Jakub 13.9-17rokov a Adam včera 14 rokov... |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)tak sme trošku oslavovali.... (L)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (19.9.2011, 13:27)
Jeminééé, tak všetko najlepšie fešákom (clamp) (Y) (Y)
A Tamarke (K) (K) (K)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Erika P. (Erika(Tamarka)) ID 58545, mimibazar.sk/erikatamarka (19.9.2011, 16:17)
:-) :-) :-)dakujeme Marika (Z) (Z)som odovzdala a smiali sa mi že všetko vytrubujem do sveta ,-) ,-) ,-) ,-) +o(aj mi posielame fešáčikom pusinečky (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (21.9.2011, 12:36)
:-D :-D :-D :-D :-D
Ja umriem :-D :-D
Podarení sú, vieš čo mamina, ty nevieš, že to tu nemáš vytrubovať??? :-@ 8o| ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) (H)
(L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 141 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu