. .. .. .. .. .. .
. .

Moje Tiramisu - originál taliansky recept - RECEPT 1909

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 9133 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 291 návštěvníkov)


Moje Tiramisu - originál taliansky recept


[ recept č. 1909 zo dňa  ]


Moje Tiramisu - originál taliansky recept


POTREBNÉ PRÍSADY

200g mletého cukru, 4 žĺtky, 4cl likéru Amaretto, 500g syra Mascarpone (predávajú v TESCU alebo v BILLE), 250g cukrárenských piškót (stačí jedna krabica na štvorcovú misu), väčšia šálka kávy, 2cl čerešňovice (môže byť aj vodka), mleté kakao

POSTUP PRÍPRAVY

Cukor so žĺtkami šľaháme ručným šľahačom 8 minút, určite nie menej, vmiešame polovicu likéru a opatrne už len vidličkou zamiešame po lyžiciach Mascarpone. Piškóty rýchlo namáčame v káve a ukladáme na dno porcelánovej misy štvorcového tvaru s plochým dnom. pokvapkáme čerešňovicou a navrstvíme polovice krému. Na krém poukladáme ďalšie namočené piškóty, pokvapkáme zvyšným Amarettom a potrieme zvyšným krémom. Povrch uhladíme a husto posypeme kakaom, najlepšie cez sitko. Tiramisu necháme aspoň 6 hodín v chladničke, aby sa všetky chute spojili, je výborné, určite Vám bude chutiť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

všetky suroviny, len som zabudla na kakao
žĺtka s cukrom šľaháme 8 minút
pridáme 2cl Amaretta
zamiešame dva tégliky Mascarpone
namočené piškóty ukladáme do misy
na piškóty pokvapkané alkoholom navrstvíme 1/2 krému
znovu namočené a pokvapkané piškóty
2. polovica krému a uhľadiť
husto posypať kakaom cez sítko
naberať polievkovou lyžicou


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< HYDINOVE SOTE S ANANASOM | Moje Tiramisu - originál taliansky recept | Španielska Sangria pre Alexandru P. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 59 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (24.2.2012, 19:53)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta P. (Gwenciciak) ID 229557 (24.2.2012, 19:06)
tiramisu sa chystám zajtra robiť prvýkrát a mám otázku .. bude veľmi vadiť keď vynechám to amaretto? :-|
ODPOVEDAŤ
Denisa Feex (feex8) ID 227582 (4.1.2012, 13:31)
minule som skusala, ale tak trochu improvizovane, obycajne piskoty, rum, kedze vodku ani ceresnovicu som doma nenasla. ale aj tak vsetkym chutila.
idem vyskusat urobit opat. tentokrat som kupila cukrarenske piskotky, original amaretto, snad to bude este viac mnamka. aj ked neviem, ci je to vobec mozne, kedze naposledy to zmizlo vsetko do 5min.
ODPOVEDAŤ
Jana Š. (enaj1) ID 167950 (4.9.2011, 22:12)
(Y) dobrota (Y) (child10) (child9) :-)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evik evik) ID 62536 (8.8.2011, 19:02)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Miriam P. (Miika2) ID 207468 (27.7.2011, 23:10)
Ahojte dnes som robila svoje prve Tiramisu a vdaka tomuto receptu to bol triumf. Len som chcela napisat par veci a postupov pre tych, ktori Tiramisu robia prvy krat.
Kupila som obdlznikovu formu - vnutorny rozmer dna je 28 x 18cm, na dno sa zmesti potom 16ks piskot (dve skratene)
Zltka s cukrom som slahala robotom 10 minut, potom som pridala 20ml Amaretta a miesala dalsich 10 minut, pretoze stale nebola masa a cukor dobre vyslahane. Nerobila som zltka nad parou, ale kupila som si uplne cerstve vajicka v specialnej predajni - pre istotu - v supermarketoch maju casto vajcia len tak volne na palete mimo chladiarensky box.
Kavu odporucam uvarit si vopred, aby ste nemuseli cakat kym trosku vychladne, nesladila som ju.
Mascarpone (z Billy) ma zvlastnu chut, je to ako ztuhnuta husta slahacka. Nemiesala som to metlickou ani vidlickou, ale na najpomalsom stupni robotom a bolo to v pohode. Trosicku tam boli take mini hrudky, ale chutovo to nevadilo.
Piskoty som pouzila prave talianske na tiramisu - Savoiardi (400g balenie, co je viac ako sa zmesti do formy, kupene v Bille, vyhodou je balenie v 4 samostatnych sackoch, takze sa moze pouzit aj neskor po rozbaleni hlavneho balenia).
Co sa tyka namacania piskot - Savoiardi strasne rychlo saju a ak ich co len na chvilinku namocite do kavy, budu uplne premocene a nechutne. Precitala som si ze sa odporuca piskoty len polievat kavou a to som presne urobila po tom, co som si na jednej piskote vyskusala kolko treba naliat lyzickou aby to bolo idealne. Piskoty tvoria v podstate akysi korpus v danom zakusku, preto by mali v strede zostat este suche, bude to vyrazne chutnejsie ako ked budu piskoty uplne mokre od kavy.
Vystlala som hranatu formu suchymi piskotami (cukrovou stranou nadol) a poliala vzdy 1-2 PL kavy na jednu piskotu. Potom jedna vrstva kremu a znova vrstva suchych piskot poliatych kavou s lyzickou.
Pokvapkanie ceresnovicou som urobila injekcnou striekackou a rovnako som pokvapkala aj hornu vrstvu Amarettom.
Po vychladnuti (6hodin prikryte foliou) som to posypala kakaom a vyrezala nozom kocky a lyzickou nalozila na tanierik - drzalo to napriek lyzicke tvar kocky.
ODPOVEDAŤ
Ivana J. (Ambra) ID 12842 (upravené 4.2.2012, 13:40)
ale v recepte je 20cl Amaretta, nie 20ml, co je podstatny rozdiel, kolko by ho tam malo byt??? *-) *-) *-) ,-)
ODPOVEDAŤ
marta b. (mimi333) ID 112440 (10.6.2011, 19:02)
Zajta urobím, dúfam že sa podarí a bude chutuť (clamp) (radost)
ODPOVEDAŤ
lucia l. (lucinka89) ID 97877 (12.4.2011, 20:50)
(Y) tak toto hneď zajtra vyskúšam...už teraz mam sliny až pri kolenách ,-) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Peter D. (diffie) ID 191801 (upravené 7.11.2011, 16:09)
Ja si vyrabam doma aj Mascarpone. Chce to sice zata den-dva vopred, aby odstalo v chladnicke, ale inak je to jednoduche. Tu je recpet ako robime Tiramisu http://www.kajman.net/recepty-na-zakusky/48-tiramisu-original-ako-sa-len-da a Mascarpone http://www.kajman.net/recepty/zakusky/51-domaci-mascarpone-cerstvy-smotanovy-syr Budem rad, ked sa pochvalite, ako sa vam podarilo.
ODPOVEDAŤ
lucia Ď. (lucka001) ID 4368 (11.3.2011, 12:55)
Pozerala som ten recept na mascarpone...koľko toho mascarpone výjde z tých troch kelímkov smotany? *-)
ODPOVEDAŤ
Terézia B. (Terkab) ID 43310, mimibazar.sk/terkab (3.11.2010, 12:16)
Výborné (Y). Ďakujem za recept. Robila som ho niekoľkokrát a vždy mal veľký úspech.
ODPOVEDAŤ
Nadena M. (anedan) ID 114317 (25.10.2010, 16:07)
Vynikajúci recept, ďakujem veľmi pekne. Už som ho robila asi 3x a môj manžel si ho nevie vynachváliť!!! :)) Ďakujem (clamp)
ODPOVEDAŤ
LYDIA P. (keila14) ID 140959 (26.9.2010, 17:21)
:-D mnam uz som robila je vyborne to tiramisu!!!
ODPOVEDAŤ
Veronika J. (lentilka91) ID 92064 (11.9.2010, 22:01)
a v postupe nie je ani spomenutá tá káva to mam pokvapkať aj kávou aj alkoholom obi dve vrstvy piškót?? chcela by som to tiež skúsiť urobiť... :)) ......... ďakujem
ODPOVEDAŤ
Anna R. (aninocka) ID 146689 (21.7.2010, 9:43)
Mnam vyzera to skvele. Ja tiez robim podobny podla tohto receptu http://www.akosatorobi.sk/video/1288/tiramisu-torta - tiez vynikajuce. Mnam mnam mnam
ODPOVEDAŤ
majka p. (babenka2211) ID 101351 (30.3.2010, 17:06)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Petronela D. (almolonga) ID 47833, mimibazar.sk/almolonga (22.3.2010, 12:58)
Tak toto je najlepsi kolac aky som kedy jedla, dakujeme za receptik (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana G. (besna) ID 12101 (11.3.2010, 12:46)
Monika prosim o radu... *-)
cez vikend som skusala Vas recept ale nepodarilo sa mi vymiesat taky krasne husty ten krem... Docitala som sa ze treba slahat aspon 10 minut kym pridam mascarpone, takze tento vikend to skusim znova a snat mi tiez tak pekne zhustne :-|
V com by som sa ale chcela poradit je namacanie tych piskotov do kavy... Mne sa v momente rozmocili... :-| Je to tym ze kava bola prilis horuca alebo tym ze som ich namacala kompletne cele? Podla obrazka sa mi zda ze ste ich len spolovice omocila v kave...

Dakujem za radu...
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (24.2.2010, 17:18)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Edita V. (ella21) ID 4960, mimibazar.sk/ella21 (7.2.2010, 14:26)
Musim pochvalit, je fantasticke (Y) (Y) (Y). Amaretto som kupila presne to iste z Billy (4,99eur), mascarpone tiez z Billy (500g balenie za 3,99eur). Ceresnovicu som nedavala. Troska som si o Tiramisu nacitala ;-) a je zaujimave, ze v uplne povodnom originalnom recepte, ziaden liker nebol a pripravoval sa v kruhovej forme. Okrem Amaretta sa zvykne pouzivat aj Marsala ( talianske vino zo Sicilie). Dakujem za recept je velmi prehladny a aj vsetky gramaze ingrediencii sedia (Y). (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (lajjla) ID 115816 (29.1.2010, 16:01)
(witch)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 59 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu