Mirka M. (Myrca) ID 22115 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 104 návštěvníkov)
Pizzové slimáky
[ recept č. 16944 zo dňa 12.8.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500 g hladká múka špecial * 1 kocka droždia * 3 dcl mlieka * 1 dcl oleja * 2 PL cukru * 1 KL soľ _____ kečup * šunka * pizza korenie * tvrdý syr * cesnak * olivy
POSTUP PRÍPRAVY
Pôvodný recept mám vo svojich receptoch http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4142 ale skúšala som z tohto cesta troška iné variácie, no posúďte ako sa podarili :))
DOPLNENENIE: s cestom sa pracuje hneď, ale kľudne sa môže nechať na plechu podkysnúť, pred vložením do rúry.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
1/2 kg hladkej múky |
|
kocka droždia |
|
2 PL cukru, 1 KL soli |
|
1 dcl oleja |
|
3 dcl mlieka |
|
vymiesime cesto |
|
takto čista miska po ňom ostane |
|
rozdelíme na 3 časti, z 1 tretiny som urobila klasické ako sú v pôvodnom recepte, z jednej škoricové trojuholníky (mám v receptoch) a z poslednej tretiny tieto slané pizzové slimáky |
|
cesto rozvaľkáme |
|
potrieme kečupom |
|
plnku som robila takto: šunku som nakrájala, olivy nasekala, ochutila sušeným cesnakom a pizza korením (chcela som dať aj kukuricu ale nemala som :(() |
|
rozložíme plátky syra, alebo posypeme nastrúhaným |
|
zrolujeme |
|
krájame kolieska |
|
ktoré uložíme na plech s papierom, potrieme vajíčkom a upečieme |
|
hotové :) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 30 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2 |
| Lubica L. (lubica007) ID 19881 (5.9.2009, 20:53) |
a ako to robis,ze mas vyvalany taky krasny stvorec???? |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (5.9.2009, 23:27) |
Ja neviem nijako špeciálne, len valčekom vaľkam vaľkám, tu - tam tam - tu a snažím sa aby bolo čo najrovnejšie |
ODPOVEDAŤ |
| Lubica L. (lubica007) ID 19881 (4.9.2009, 10:00) |
ahoj Mirka. Slimaky a skoricove trojuholniky mam hotove.Su vyborne. Len som neupotrebila 3 dcl mlieka..........na tu moju muku,tu v CR nie je special to bolo vela...este som dosypavala,aby som s tym mohla pracovat. Inac super receptik |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (4.9.2009, 22:24) |
Ďakujem Ľubka som rada, že si skúsila a že chutili |
ODPOVEDAŤ |
| Katarina S. (valiantka) ID 101730 (28.8.2009, 14:51) |
aj ja som sa divala ze to cesto netreba dat vykysnut chcem to dnes upiect a tak ma to trocha zaskocilo ze to netreba dat vykysnut. |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (28.8.2009, 21:07) |
S cestom sa pracuje hneď, ale môžeš ho nechať podkysnúť na plechu. Dúfam, že budú chutiť. |
ODPOVEDAŤ |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (27.8.2009, 2:02) |
Ahoj Mirka, robila som slimáky a zvrzala som ich Ja som totiž cesto dala miesiť do DP a tam aj nakyslo...a to je zrejme chyba. Teraz, keď som znova pozerala obrázkový postup, vidím, že o kysnutí tam nebola reč. Asi sa to malo robiť hneď po vypracovaní cesta, však? Cesto bolo veľmi mäkké, zle sa mi krájala ta roláda. Ale rožteky boli fajn. Plnila som ich naslano... kečup+syr+šunka a ďalšie syrovou nátierkou a olivami. Boli z nich úplné rožtiská A všetko to chutilo úplne mňamovo Výborné cestíčko, budem robievať i so sladkými plnkami. A tu je môj výsledok http://nasavareska.blogspot.com/2009/08/pizzovniky-pizza-rozky.html Mirka, ďakujem za receptík, nabudúce už snáď lepšie |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (28.8.2009, 21:06) |
Som rada, že aj napriek tomu chutili. Pri pôvodnom recepte mám uvedené, že cesto netreba nechať kysnúť a tu som to nejako neuviedla. Mrzí ma to, s cestom sa dá pracovať hneď . Ale kľudne sa môže nechať podkysnúť na plechu. Idem to hore dopísať |
ODPOVEDAŤ |
| Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (21.8.2009, 20:48) |
Mirka, a tu sú slimáky http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=573751, tie mali obrovský úspech. Nemala som pizza korenie, tak som dala oregáno, no super , ďakujem za receptík |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (22.8.2009, 18:55) |
Nemáš za čo Heni, som rada, že chutili Vydarili sa ti krásne |
ODPOVEDAŤ |
Eva L. (Pazravec) ID 109069 (20.8.2009, 19:55) |
Mirka, ako dlho ich treba piect a pri akej teplote? |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (22.8.2009, 18:55) |
Ja som mala rúru na tých 180 st. a ako dlho to neviem, už keď mali peknú farbu tak som vybrala, pozrela som spodok a keď už aj ten bol pekný tak som vyberala, kým som sa hrala s druhým cestom tak prvé sa pieklo, a kým sa pieklo druhé tak som pripravila tretiu časť cesta Dúfam, že sa vydaria a budú chutiť |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (20.8.2009, 11:00) |
Teeeda teším sa veľmi, že chutili |
ODPOVEDAŤ |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (13.8.2009, 16:56) |
Mirka, vyzerajú fantasticky. Pozerala som i ten variant rožtekový, čo je tiež skvelé. Len mi napadlo, či cesto nie je prisladké na túto pizzovú mutáciu Nie je? Nevadilo to? Alebo stačí, ak tá pizzová plnka je taká slanšia, resp. pikantná a potom sa to stratí (tá sladkosť)? Veľmi sa mi tento recept pozdáva práve pre tú variabilitu. Skvelé, už som si ho opísala do svojho receptára a niekedy vyskúšam obe verzie. Som rada, že som tu na to natrafila Si queen |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (13.8.2009, 21:57) |
Ďakujem pekne Nevadilo to, bola v nich výrazná chuť olív, lebo som dala troška viacej, ale aj keby ich nebolo myslím, že nie je to až také presladké na slanú plnku. Dúfam, že budú chutiť a nesklamu |
ODPOVEDAŤ |
Helena S. (Helka S.) ID 38988 (13.8.2009, 15:37) |
Toto vyzerá neskutočne lákavo. Teraz som obedovala, ale keby niekto predo mňa položil takýto tanierik slimákov, tak by som ich zjedla asi všetky |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (13.8.2009, 21:55) |
No ja som sa musela tiež krotiť keď som ich upiekla Cesto je veeľmi fajné mäkkučké |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 30 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2 |